2023-06-20 198 浏览
早兩日父親節,見有間新開張燒味店😍門外壁畫很吸引,於是就去買左一盒叉燒、一盒燒腩仔及一盒沙薑雞返屋企加餸,估唔倒燒腩仔返到屋企仲非常脆😋老爺90歲都食左好幾塊😂沙薑雞好夠滑,薑可以再多少少,半肥瘦叉燒好入味,我個人比較鍾意食甜啲既叉燒,但覺得味道都適中。價錢比想像中平,份量又夠!值得一試推介👍🏻下次要試下堂食,因為我好鍾意食瀨粉😊另外都想試下老火例湯。店舖員工好有禮貌,會主動同等緊外賣嘅客人傾下計,服務態度唔錯。
價錢比想像中平,份量又夠!值得一試推介👍🏻
外卖自取
2023-06-08 227 浏览
疫情下&後嘅食肆更難經營,一間接一間咁執,食客其實愈嚟愈少選擇呢個位之前都係食燒味,轉左手 連員工都唔同哂樣,即管試吓佢下午茶時段 呢區一貫作風,都係無乜人。坐低點左個正價雙拼-腩仔拼鵝 轉米粉 加例湯一嚟肚餓、二嚟係試食心態,反而有啲驚喜喎腩仔皮係鬆脆,肉質都算嫩,係肥左少少。不過燒腩仔呢家嘢真係好邪惡,佢愈肥先顯得佢更香😈😈無肥 又 會好易 口感好柴😵‍💫燒鵝 無乜特別,不過值得一讚係佢味道上控制得幾好,平時出面好多時食嗰啲 唔係太多汁太冧 就係太鹹例湯係足料,加三蚊 絕對合理職員姐姐好nice,又非繁忙時間嘅情況下,諗唔到食乜 都唔會催你落單🤣🤣整體感覺都幾好,不過完全忘記左佢鋪名有叉燒兩隻字,我應該試佢叉燒先至啱😅😅唯有留番下次

呢個位之前都係食燒味,轉左手 連員工都唔同哂樣,即管試吓佢

一嚟肚餓、二嚟係試食心態,反而有啲驚喜喎

例湯係足料,加三蚊 絕對合理

2023-06-08