2024-12-28
12月27號星期五非假日,家人想食叉燒,諗起呢間,之前經過好多次,今次首次幫襯。正喺度諗:用邊個方式預訂呢?門口貼咗某外賣平台,估計應該係店家最prefer嘅形式,外賣平台亦有,最後揀咗透過OpenRice訂,因為有現金回贈可用,但又少少擔心店方只留意其他外賣平台訂單。1:10pm落單後留意吓有冇接單先,以為自己眼花,1:10已經標示「準備中」,喺OpenRice預訂咁多次,第一次咁快,之後再望吓個app,1:16pm已經「可取餐」,啱晒我呢啲心急人。之前經開留意到門口取貨架上寫咗「請對啱no. 才取餐」,冇諗過咁快有得攞,所以急急腳行過去,怕被人誤攞咗🤭去到已經見到我包外賣喺度,隔離嗰包都係經OpenRice訂,向一位女店員讚賞:「真係好快喎!」,女店員話:「如果繁忙時間會耐少少㗎」燒味拼盤(燻蹄。叉燒。燒腩仔)燒味拼盤(燻蹄。叉燒。燒腩仔)拎走燻蹄,下面燒腩仔叉燒係咁嘅整體滿意,尤其是叉燒(喺OpenRice冇得事先要求肥叉定瘦叉),叉燒係肥瘦均勻,有驚喜😀呢間必定再幫襯🤤
正喺度諗:用邊個方式預訂呢?
燒味拼盤(燻蹄。叉燒。燒腩仔)
燒味拼盤(燻蹄。叉燒。燒腩仔)
拎走燻蹄,下面燒腩仔叉燒係咁嘅
呢間必定再幫襯🤤