2023-06-10 20 浏览
作為食串燒擁躉既我,強烈推薦呢間連鎖串燒店🍢好燒式,價錢合理又好味🤤!!!餐廳屬於係細舖頭,卻有好多款式選擇。系落單後,店員會主動問你食物既辣度,想嗜辣既朋友,不妨一嚐佢地既大辣👍🏻。🍡黑松露炸蝦多士熱辣辣,好香脆,兼夾唔油膩。🍡日式汁燒墨魚筒墨魚顏色燒出黎光身,有少少燶邊,入口爽口彈牙。🍡墨西哥薄餅芝士雞肉見好多食評都推介,就嗌黎試下,餅皮香脆內有雞肉同芝士,,中間夾雜左少許辣椒酸瓜碎,口感好豐富。🍡燒豆腐外脆內軟,加上甜醬汁,火喉啱啱好。外層超香脆。內裡滑嘟嘟。🍡牛油金菇包金菇份量多,牛油滿溢,金菇好french爽口👏🏻。🍡燒雞胸軟骨串有嚼勁。🍡安格斯牛肋串好惹味🥰牛肋串,肉味同多汁,重牛肉味重唔會鞋烚烚,值得推薦。🍡黑毛豬肋串🍡陰公豬食落個肉質有啲似豬腩肉🤣,沾埋佢地自製嘅泰式醬汁,酸酸辣辣。🍡朱古力香蕉總結:食得開心,又滿足,職員服務好好,上枱的時候會介紹返每一個串燒,下次再黎試下佢地D海鮮🤣

🍡黑松露炸蝦多士
熱辣辣,好香脆,兼夾唔油膩。

🍡日式汁燒墨魚筒
墨魚顏色燒出黎光身,有少少燶邊,入口爽口彈牙。

🍡墨西哥薄餅芝士雞肉

🍡燒豆腐
外脆內軟,加上甜醬汁,火喉啱啱好。外層超香脆。內裡滑嘟嘟。

🍡牛油金菇包
金菇份量多,牛油滿溢,金菇好french爽口👏🏻。

🍡燒雞胸軟骨串
有嚼勁。
🍡安格斯牛肋串
🍡黑毛豬肋串

🍡陰公豬

🍡朱古力香蕉

2023-06-09 26 浏览
我最近去左呢間串燒店,點左幾道菜,其中有幾個特別好食,包括芝士燒龍蝦、燒雞腎、燒玉子和燒魷魚鬚。首先係芝士燒龍蝦,68蚊炸,去邊到搵? 肉質新鮮,芝士又燒得好食。而且因為燒既原因,入面仲有好多肉汁係到,好鮮甜。另外仲有燒雞腎,呢個燒雞腎非常的鮮嫩,而且口感彈牙,令我想再食多幾串。仲有燒玉子,成個玉子好鬆軟,甜度適中,好似去左日本餐廳到食咁。最後是燒魷魚鬚,這個燒魷魚鬚非常的嫩,而且係食得出新鮮既,調味都足夠。

2023-06-08 16 浏览
好燒式串燒專門店••••••••••••••••••••••••••••••店舖地址: 元朗又新街37-51號富祐閣地下••••••••••••••••••••••••••••••之前食過太子果間分店,上網見到屋企附近又開 所以要黎試一下叫左半隻龍蝦~~~~~ 六十幾蚊 都幾多肉而且唔係霉爛咁 肉質都爽口 可以揀芝士/蒜蓉🥰☺️叫左兩隻聖子$120好食~~~~但唔算超平🫰🏻茄子🍆好食 食串燒必叫~~~~ 如果唔夠重味可以叫侍應姐姐們比啲調味粉再加~~ 但就我黎講 我覺得調味剛好👏🏻😌總括黎講 呢間串燒鋪都係性價比幾高的~~~~❤️🥰
好燒式串燒專門店

店舖地址:
元朗又新街37-51號富祐閣地下

之前食過太子果間分店,
上網見到屋企附近又開 所以要黎試一下

叫左半隻龍蝦~~~~~
六十幾蚊 都幾多肉而且唔係霉爛咁
肉質都爽口 可以揀芝士/蒜蓉🥰☺️

叫左兩隻聖子$120
好食~~~~但唔算超平🫰🏻
茄子🍆好食 食串燒必叫~~~~
如果唔夠重味可以叫侍應姐姐們比啲調味粉再加~~ 但就我黎講
我覺得調味剛好👏🏻😌

總括黎講 呢間串燒鋪都係性價比幾高的~~~~❤️🥰
2023-06-06 33 浏览
同男朋友想食呢間餐廳好耐。我地叫左好多串燒,當中特別好食既係有芝士燒龍蝦,龍蝦上面佈滿香濃芝士,而且只是$68,十分扺食。這個芝士燒龍蝦非常好味,龍蝦肉很鮮嫩,而且同芝士的味道非常夾。接下來是燒牛舌,這個燒牛舌的肉質非常的軟嫩,而且口感好,讓人食起來非常的享受。再來是燒雞胸軟骨,很少在串燒店見到。這個燒雞胸軟骨非常的嫩,而且口感脆脆的。最後是墨西哥薄餅芝士雞肉,這道菜是一塊墨西哥薄餅上夾了一些芝士和雞肉,再用火燒烤而成。這個薄餅非常的酥脆,而且上面的芝士和雞肉味道非常的好,讓人食起來非常開胃。

2023-06-06 18 浏览
好耐之前試過太子個間難得開到嚟大西北就要捧下場😚雖然開喺又新街但鋪位唔喺大街 都要花啲眼力搵$120/2 (元貝/聖子)元貝就唔算話好大隻但唔會腥/啲肉好鞋👍🏻聖子多肉,下面鋪左金菇兩樣都好多蒜超正😛汁燒魷魚筒唔會話好咸好重口味送酒啱晒🥂美中不足係唔夠熱原條茄子去串燒店一定要試嘅就係燒茄子!原條上,上面鋪滿晒蒜蓉正到🥹🥹👍🏻👍🏻豬頸肉、陰公豬、雞翼、雞軟骨豬頸肉有驚喜😚一咬落去突然脆口好正!陰公豬似係泰式燒豬肉(?)酸酸辣辣咁雞翼層皮又係脆皮😆雞軟骨
好耐之前試過太子個間
難得開到嚟大西北就要捧下場😚
雖然開喺又新街
但鋪位唔喺大街 都要花啲眼力搵

燒元貝
聖子

$120/2 (元貝/聖子)
元貝就唔算話好大隻
但唔會腥/啲肉好鞋👍🏻
聖子多肉,下面鋪左金菇
兩樣都好多蒜超正😛

唔會話好咸好重口味
送酒啱晒🥂
美中不足係唔夠熱

燒茄子

原條茄子
去串燒店一定要試嘅就係燒茄子!
原條上,上面鋪滿晒蒜蓉
正到🥹🥹👍🏻👍🏻

豬頸肉有驚喜😚
一咬落去突然脆口好正!
陰公豬似係泰式燒豬肉(?)
酸酸辣辣咁
燒茄子
蒜蓉燒生蠔
蒜心、和牛、韮菜
2023-06-06 21 浏览
鵝肝,串燒都冇得彈🌟串燒有得簡辣度:走辣小辣中辣大辣室外室內都有位置坐,見到店員同客人有講有笑,而且播放嘅歌都係流行歌曲,全部都我識唱好正,位置都坐得舒適,唔會好嘈吵香煎鵝肝配紅酒汁 (2件)好大件而且厚片,咬落口似入口會溶化既感覺,包好脆有加牛油香煎,好出名旁邊有沙律,絕對係解膩好幫手,食完罪惡感冇咁大🥗牛舌🐮牛味香,厚切,有咬口,串燒一定食厚切,加埋啤酒就更加好豬頸肉🐷加左辣汁好特別而且佢肉唔會好乾身好瘦,出色肉加上佢既辣汁好夾,令串燒更上一層樓燒雞胸軟骨串(2串)🐥軟骨位好脆,又有肉食燒得香,加上叫左少辣,佢既辣係辣汁唔係粉,令到更加香👍埋單前店員見到我隻手污糟,仲好貼心比濕紙巾我💯
鵝肝,串燒都冇得彈
🌟串燒有得簡辣度:走辣小辣中辣大辣

香煎鵝肝配紅酒汁 (2件)
旁邊有沙律,絕對係解膩好幫手,食完罪惡感冇咁大🥗

牛舌🐮
牛味香,厚切,有咬口,串燒一定食厚切,加埋啤酒就更加好

豬頸肉🐷
加左辣汁好特別
而且佢肉唔會好乾身好瘦,出色
肉加上佢既辣汁好夾,令串燒更上一層樓

燒雞胸軟骨串(2串)🐥
軟骨位好脆,又有肉食
燒得香,加上叫左少辣,佢既辣係辣汁唔係粉,令到更加香👍

埋單前店員見到我隻手污糟,仲好貼心比濕紙巾我💯
  • 香煎鵝肝配紅酒汁
  • 豬頸肉
  • 牛舌
2023-06-04 26 浏览
好消息📣好消息📣我鍾意嘅串燒店開到嚟元朗啦!今日終於約到朋友一齊去 果然無失望😂😂一入到去 店員即刻推介最新優惠 60幾蚊就有半邊龍蝦 超級抵食!我哋一個要在蒜蓉 一個要咗芝士🧀龍蝦大大隻 有膏有肉 自己比較鍾意芝士味 增添一種奶香 好味道!另外仲要左烤蠔 蠔肉飽滿 味道鮮甜肉類嚟講 都幾推「陰公豬」泰式調味 酸酸辣辣😙而且五花腩烤得剛好 油脂融係口中 邪惡但好味 蟹子丸同埋司華力腸燒得剛剛好 外層掃咗少少蜜糖 微微甜 好啱我口味茄子🍆上佈滿蒜蓉 重口味之選!仲要咗個鮑魚汁海鮮荷業飯 荷業香好出 海鮮俾得多 加埋鮑汁 會一啖接一啖咁食💋

2023-06-04 22 浏览
我最近到元朗的好燒式串燒專門店用餐,非常滿意他們的服務和美食。進入店裡,我發現座位寬廣且非常乾淨。我感到非常舒適,完全不會吃完後身上帶著燒烤的味道。他們的菜單上有各種各樣的串燒選擇,我點了燒日本雞泡魚乾,味道好甜、香脆且微焦,配上沙律醬更是美味。蒜蓉聖子王是我最喜歡的一道菜,爽口彈牙,蒜蓉味香,金菇底更是讓它更美味。我還點了牛舌,口感腍身,非常好吃。雞中翼的外皮極級脆,非常有嚼勁。他們的菠蘿也非常好吃,鮮甜而且沒有刻意加上焦糖,但讓我吃得滋味。娃娃菜是另一道我喜歡的菜式,水份充足且微焦,非常好吃。他們的雞腎也很不錯,爽脆可口。豬頸肉和芝士西蘭花也是我推薦的好菜,西蘭花有大概半個多,有拉絲口感,十分開胃。如果你喜歡不辣的口味,他們的四色甜椒也非常不錯。這道菜非常適合小朋友,因為它有多種顏色,而且甜味充足。最後選了兩枝枝裝飲料減輕油膩感覺。

2023-06-04
2023-06-04 17 浏览
今日約左朋友係元朗食飯,我地就上網搵左間食串燒嘅餐廳🍴去到餐廳,我地見到餐廳有個新開張推廣,$68半邊澳洲龍蝦,真係好抵😍 仲諗住叫多兩隻,原來優惠只可以每人半隻🤣 大大隻龍蝦上檯,超級大隻🤗🤗 我地叫左蒜蓉及芝士龍蝦,兩款味道都好好味😋性價比超高🤲除左龍蝦,我地仲叫左好多款串燒,有蟹籽丸、司華力腸、豬肉串等等,全部都燒得好香🤗好好味一開始驚唔飽,就叫左個荷葉海鮮飯,個飯好大份,都算幾好味最後仲加左燒生蠔,無論蒜蓉燒或者芝士燒都好好味🤤 生蠔非常新鮮,食落口爆汁👍🏻
今日約左朋友係元朗食飯,我地就上網搵左間食串燒嘅餐廳🍴

一開始驚唔飽,就叫左個荷葉海鮮飯,個飯好大份,都算幾好味

2023-05-31 22 浏览
🔸燒日式芝士年糕 $26煙煙韌韌得尼又有好濃郁嘅芝士 ,但如果再燒耐啲會好啲 未夠流心🔸煙肉蘆筍 $22煙肉燒到剛剛好 ,煙肉唔會太油膩 ,蘆筍新鮮冇渣🔸司華力腸 $28燒到個皮脆卜卜,沾埋佢個秘製醬汁 ,好好味🔸牛柳 $22牛柳燒到剛剛好唔韌唔老,好香牛味 仲有肉汁 ,冇蘇味 🔸日式雞柳串$20 👍🏻推介👍🏻 雞肉燒到剛剛好 好多肉汁 啲雞好嫩🔸蒜心$19唔老又冇渣 加埋佢啲辣粉好惹味🔸牛油金菇 $40 👍🏻好香濃嘅牛油味,軟硬度剛剛好,份量又足 🔸龍蝦 $88龍蝦新鮮 又多膏 肉地結實鮮甜 加埋啲芝士好香 燒到剛剛好🔸菠蘿 $20菠蘿燒到好甜 又多汁 🔸香蕉朱古力 $25香蕉有啲苦加埋個黑朱古力醬 食落麻麻 比我預期中差 仲有佢地嘅秘製泰式辣汁 酸酸甜甜帶有小小辣 好惹味串燒可以選擇辣度 由唔辣到大辣,我呢啲唔係話好食得辣嘅人 食小辣都OK仲有提供細細嘅鉗仔俾你拆肉,非常貼心服務非常好 ( 特別有個女仔侍應 ) 嘢食落枱會逐一介紹 非常貼心 🔵味道🌝🌝🌝🌝🌗🔵服務🌝🌝🌝🌝🌗______________________________🏮餐廳:好燒式燒烤📍地址:好燒式串燒專門店 (富祐
🔸燒日式芝士年糕 $26

🔸煙肉蘆筍 $22
煙肉燒到剛剛好 ,煙肉唔會太油膩 ,蘆筍新鮮冇渣

🔸司華力腸 $28
燒到個皮脆卜卜,沾埋佢個秘製醬汁 ,好好味

🔸牛柳 $22
牛柳燒到剛剛好唔韌唔老,好香牛味 仲有肉汁 ,冇蘇味

🔸日式雞柳串$20 👍🏻
推介👍🏻 雞肉燒到剛剛好 好多肉汁 啲雞好嫩

🔸蒜心$19
唔老又冇渣 加埋佢啲辣粉好惹味

🔸牛油金菇 $40 👍🏻
好香濃嘅牛油味,軟硬度剛剛好,份量又足

🔸龍蝦 $88
龍蝦新鮮 又多膏 肉地結實鮮甜 加埋啲芝士好香 燒到剛剛好

🔸菠蘿 $20
菠蘿燒到好甜 又多汁

🔸香蕉朱古力 $25
香蕉有啲苦加埋個黑朱古力醬 食落麻麻 比我預期中差

仲有佢地嘅秘製泰式辣汁 酸酸甜甜帶有小小辣 好惹味

仲有提供細細嘅鉗仔俾你拆肉,非常貼心

🔵味道🌝🌝🌝🌝🌗
🔵服務🌝🌝🌝🌝🌗

🏮餐廳:好燒式燒烤
📍地址:好燒式串燒專門店 (富祐閣) (元朗)
元朗又新街37-51號富祐閣地下8-9號舖

芝士龍蝦
牛油金菇
香蕉朱古力
$200 (宵夜)
芝士龍蝦
牛油金菇
  • 日式雞柳串
2023-05-20 107 浏览
最近和朋友到元朗一家人氣串燒燒烤店品嚐,其豐富選擇令人選擇困難。我們兩人點了燒龍蝦,安格斯牛肋串,西班牙黑毛豬肋串,鹽燒牛舌串,雞中翼,雞腎串,煙肉露筍卷,羊肉串,燒魷魚鬚,燒日本甜心蕃薯,蒜蓉燒蠔等,實在太過份了!龍蝦新鮮甜美,肉質緊密彈牙,新鋪開張期間半邊$68 ,個夥計話有足足330 g。安格斯牛肋肉香滑舒口,西班牙黑毛豬肉帶點脂味,鹽燒牛舌腍身有牛味。雞中翼和雞腎更是惹味。煙肉露筍卷外脆內軟,羊肉串有清爽草香,但嫌不夠羊味。燒魷魚鬚新鮮彈牙,而燒日本甜心蕃薯外焦內酥心皮Q彈牙。蒜蓉燒蠔鮮味十足,鮮甜海水味在口中迴留。串燒店選擇繁多,加上新鮮食材和匠心燒製,每一道菜都令人難忘。雖然我們兩人吃得有些過量,但味道實在太過美味,飽餐一頓後回味無窮。如果想品嚐道道精彩的串燒佳餚,元朗的這家串燒店是首選,值得推介!

2023-05-19 65 浏览
元朗美食多元化,最近引進左間燒烤🍖店!環境設計簡潔!適合食下串燒傾傾計,店長推介左海鮮🦞燒烤,話只有元朗分店有做!價錢都可以接受,半隻龍蝦🦞都係$68,芝士🧀️味加上龍蝦味燒到肉質剛好,值得一試👍🏿另外必試墨西哥薄餅$52🍕芝士🧀️雞肉🍗外脆內涵味道好好味😋如果大份的就好!鹽燒白鱔$49口感好香口好味!燒安格斯牛肋串同羊肉串都必試的燒烤!炸池魚$48好抵食,一口一啖的魚仔脆脆香香的,再點上店舖的泰醬更加好味😋值得一試的BBQ👍🏿
2023-05-18 54 浏览
元朗分店新開張,位置有點難找,原來由大馬路出發行過hsbc之後的小巷向左就會立刻到。燒龍蝦 (推廣價:$68)用上澳洲龍蝦,可選加芝士或蒜蓉燒。火喉拿捏得很準確,龍蝦肉很新鮮爽口彈牙,澳洲龍蝦肉厚肥美,肉質飽滿多汁。元朗店新開張推廣價,$68就可以食到半隻燒龍蝦,好抵食。安格斯牛肋串 $30牛肋肉味濃肉質淋。雞軟骨$20香口惹味,燒得不會過耐,好有口感。菠蘿$20清甜多汁,甜甜酸酸很開胃。蒜蓉包 $40配上的原粒蒜頭燒得很香,配蒜蓉包食令味道層次更高。朱古力香蕉$25香蕉燒很軟軟的,沾上朱古力醬作為甜品,好美味。

燒龍蝦 (推廣價:$68)

用上澳洲龍蝦,可選加芝士或蒜蓉燒。

龍蝦
龍蝦

安格斯牛肋串 $30
牛肋肉味濃肉質淋。

雞軟骨$20
香口惹味,燒得不會過耐,好有口感。

菠蘿$20

清甜多汁,甜甜酸酸很開胃。

蒜蓉包 $40
配上的原粒蒜頭燒得很香,配蒜蓉包食令味道層次更高。

蒜蓉包

朱古力香蕉$25

香蕉燒很軟軟的,沾上朱古力醬作為甜品,好美味。
朱古力香蕉

• 燒澳洲龍蝦
  • 朱古力香蕉
  • 蒜蓉包
2023-05-16 57 浏览
燒烤店在旺角太子有分店,元朗店最近新開張,一於幫襯下。店面不算大,但獨享L型玻璃墻,感覺開揚舒適。店鋪的位置非常適合做燒烤,店外行人路寬敞,對出就是公園。我下午茶時段去,但都覺得晚上燒烤氣氛應該一流。燒烤真的不錯,食材新鮮,精緻可口。肉串燒:點了和牛肋串、陰公豬、鴨胸串和安格斯牛肋串。第一次嘗燒鴨胸串,口感扎實,有些許熏的味道。海鮮燒:點了醃肉燒蠔和蒜蓉扇貝,鮮甜惹味。蔬菜燒:只點了娃娃菜,香甜,不油膩。餐廳服務都幾貼心,店員會介紹每道菜,還推薦法式芥末,吃燒烤佐芥末味道更突出。值得一提的是,餐廳還提供意粉,適合親子家庭,大人食燒烤,細路食意粉,果然貼心。
燒烤店在旺角太子有分店,元朗店最近新開張,一於幫襯下。

燒烤真的不錯,食材新鮮,精緻可口。
肉串燒:

鴨胸

陰公豬

海鮮燒:
點了醃肉燒蠔和蒜蓉扇貝,鮮甜惹味。
燒蠔

燒蠔

蔬菜燒:
只點了娃娃菜,香甜,不油膩。
娃娃菜

法式芥末

2023-05-09
下午茶
2023-05-13 53 浏览
元朗開咗間串燒店,琴晚我同我個C6入去試下,坐低後有個女侍應話我知,新張期間優惠68蚊有半隻龍蝦,仲可以揀芝士和蒜蓉,咪即管試下。嘩!好靚,可惜冇映相,掛住食,真心好好食,唔係hea 整,真係好好食,跟住我哋食埋個辣螺都好好食!又唔算太辣,好啱我呢啲又想食辣但又辣唔起嘅人,我哋都叫咗其他串燒試下,雞亦,牛舌,豆腐,唔會乾柴柴,好juicy。環境又光猛,坐得都好舒服,下次到要叫多幾個人去先可以食得多啲,一定要再去先得!
2023-05-12