手搖飲品是很方便又好渴,但真的太!不!健!康!了!士多啤梨茶雖然不算是養生茶飲,但採用的是新鮮的士多啤梨,同時茶飲亦帶有清香的茉莉花味,想解渴選它就不會錯!好茶養生的熱冰糖雪梨銀耳露很清潤,選減糖的話就更健康了。飲料裡的材料應該是用倒的吧(笑)銀耳超多,還有可以護目的杞子,好養生呀~~Hightea當然不能單喝飲料,這裡的甜點很精緻,我一眼就看中了紅莓慕絲蛋糕&玫瑰荔枝慕絲蛋糕!紅莓慕絲蛋糕酸酸甜甜,慕絲幼滑,中間還有紅莓醬,也太好吃了吧!玫瑰荔枝慕絲蛋糕則帶有清香,中間還夾有海棉蛋糕,非常適合喜歡微甜口味的人呢~這裡的環境很舒服很Chill,還有很多養生茶飲禮盒及茶包售賣,即時現時不太方便外食,也可以買回家沖泡,慢慢嘆

手搖飲品是很方便又好渴,
但真的太!不!健!康!了!
士多啤梨茶雖然不算是養生茶飲,
但採用的是新鮮的士多啤梨,
同時茶飲亦帶有清香的茉莉花味,
想解渴選它就不會錯!

好茶養生的熱冰糖雪梨銀耳露很清潤,
選減糖的話就更健康了。
飲料裡的材料應該是用倒的吧(笑)
銀耳超多,還有可以護目的杞子,
好養生呀~~

Hightea當然不能單喝飲料,
這裡的甜點很精緻,
我一眼就看中了紅莓慕絲蛋糕&玫瑰荔枝慕絲蛋糕!

紅莓慕絲蛋糕酸酸甜甜,
慕絲幼滑,
中間還有紅莓醬,
也太好吃了吧!

玫瑰荔枝慕絲蛋糕則帶有清香,
中間還夾有海棉蛋糕,
非常適合喜歡微甜口味的人呢~
這裡的環境很舒服很Chill,
還有很多養生茶飲禮盒及茶包售賣,
即時現時不太方便外食,
也可以買回家沖泡,
慢慢嘆
2021-06-07
由於朋友黎呢間店打卡要換韓星禮物,所以陪佢黎,佢買完又唔想飲,所以比我飲,我見佢要影好耐相,所以自已叫多件cake食住等佢,估唔到味道又幾好!皇牌氣血茶 $38養生茶好足料,問店員配料有桂圓、紅棗、冰糖、玫瑰、黑枸杞等等,補血氣、調經止痛,幾適合女性飲。我揀左正常甜度,正常甜度黎講佢都算唔太甜,而且花茶味幾突出,幾好!甜品櫃有5款左右的蛋糕,款式不算多,但每個都做得精緻幾靚!玫瑰荔枝慕絲蛋糕 $48呢個蛋糕第一眼見到已經想試,味道又特別,而且貌相好靚!蛋糕幾有層次感,以荔枝慕絲做玫瑰花形,入面有玫瑰啫喱、原味雞蛋糕,最底仲有層餅底!味道會偏甜,整個蛋糕偏重荔枝味。無聊等朋友所以影下周圍環境,都幾少女風!

皇牌氣血茶 $38
皇牌氣血茶

甜品櫃有5款左右的蛋糕,款式不算多,但每個都做得精緻幾靚!

玫瑰荔枝慕絲蛋糕 $48
呢個蛋糕第一眼見到已經想試,味道又特別,而且貌相好靚!
味道會偏甜,整個蛋糕偏重荔枝味。
玫瑰荔枝慕絲蛋糕

無聊等朋友所以影下周圍環境,都幾少女風!

2021-06-04
玫瑰荔枝慕絲蛋糕
2021-06-05 8 浏览
Let’s drink it & be chill識我既朋友 就知我好鐘意飲果茶今次要為大家介紹一間專飲健康茶及水果茶既專門店 - 好茶養生佢係為於旺角moko 商場入面入面個裝修係以大理石為主題 成個環境都好chill重點推介:士多啤梨Mojito:呢杯真係士多啤梨Mojito好fresh飲落除左有好香濃既士多啤梨味 仲帶有小小薄荷既清香夏天飲真係勁解渴Location: Mong KokPrice (10 is expensive): 6.5/10Yummy (10 is delicious): 7/10
Let’s drink it & be chill

夏天飲真係勁解渴

Location: Mong Kok
Yummy (10 is delicious): 7/10
2021-06-03 10 浏览
香港飲品店愈開愈多,不外乎是珍珠奶茶、奶蓋等偏甜的飲品, 雖然好飲,但每次飲完都有罪惡感原來想坐低飲杯嘢,又想飲得健康, 都唔係問題, 呢度嘅飲品都主要以養生和滋潤為主, 王牌氣血茶($38),內有很多補氣血的配料,有桂圓、紅棗、千日紅、康仙花、冰糖、金盞菊、玫瑰和黑枸杞 ,味道很香很自然 另一款飲品水果茶($38)果味十足如果光喝飲品有點單調, 可以點一些小蛋糕, 玫瑰荔枝慕絲($48) 充滿荔枝香味,玫瑰味卻比較淡紅莓慕絲蛋糕($48)甜度適中,賣相又紅又嬌俏,打卡一流

另一款飲品水果茶($38)果味十足

紅莓慕絲蛋糕($48)甜度適中,賣相又紅又嬌俏,打卡一流

3K
2021-06-03 16 浏览
近幾年人人注重養生,特別留意飲食方面。茶店也是越開越多,行經moko 商場,見一茶店,隨了茶外,還有蛋糕,不如停下來享受一杯果茶解渴。士多啤梨Mojito 炎炎夏日,有氣泡感覺特別透心涼。士多啤梨味道清甜,喜歡!青蘋果青檸茶清淡的茶香,又帶有蘋果香,反而檸檬味不太突出,甜度亦可案自己喜愛要求,非常好飲。紅莓慕絲蛋糕甜度恰到好處!質感綿滑如絲,餡料紅莓茸酸酸咪咪,開胃。玫瑰荔枝蛋糕味道好清新,有淡淡的茘枝香,玫瑰花賣相又吸引,影相打卡一流。

士多啤梨Mojito
炎炎夏日,有氣泡感覺特別透心涼。士多啤梨味道清甜,喜歡!

青蘋果青檸茶

紅莓慕絲蛋糕
甜度恰到好處!質感綿滑如絲,餡料紅莓茸酸酸咪咪,開胃。

玫瑰荔枝蛋糕
2021-06-03
A sweet ending to our meal! What’s different about this drink/ cake store is that it doesn’t sell bubble milk tea and instead focuses on healthier drinks with twists to make it interesting yet relatively healthy! They also sell their own tea at the side of the store.We ordered two drinks, their fruit tea and strawberry mojito. The fruit tea was very cool and refreshing! When I saw it thought it would be sour due to the amount of citrus fruits but it was actually really sweet and pleasant! The St

We ordered two drinks, their fruit tea and strawberry mojito. The fruit tea was very cool and refreshing! When I saw it thought it would be sour due to the amount of citrus fruits but it was actually really sweet and pleasant! The Strawberry mojito in comparison felt subdued in comparison and the soda water (I think) gave a nice fizz. To explain in images, the fruit tea is like an excited, energetic kid while the strawberry mojito is like an adult looking over the kid 🤣🤣

We had 2 cakes, rose lychee mousse and strawberry Mille feuille. The mouse was dense and tasted more rose than lychee. In the middle there’s the sponge with jam and I liked the different flavours and textures mixing together 😋 the strawberry Mille feuille’s cream was really the star 🤩 it was light yet rich with the taste of the strawberry and I could just eat the cream on its own 🤣😋

2021-05-25 14 浏览
/ /養生之選🤍有時食完飯又想飲杯嘢但係又唔想飲珍珠奶茶咁heavy!!今日咁岩經過MOKO呢度見到有間茶飲睇落連個名都話俾我知好似好養生即刻同個朋友買咗兩杯試下估唔到又幾清新,解渴!青蘋果青檸茶🍸桂花雪梨茶🍹兩杯嘅茶味都好濃,唔會太甜飲落好清新,係養生嘅味道同埋真係有啲水果乾喺入邊🍏仲有好多桂花同雪梨片喺茶入面仲試咗兩款味道嘅雪糕🍦玫瑰紅茶🌹|茉莉綠茶🍵#茶控必食 ❣️茶味好濃食落又唔會好甜,質地好滑玫瑰紅茶食落好濃玫瑰味
/ /
養生之選🤍
有時食完飯又想飲杯嘢
但係又唔想飲珍珠奶茶咁heavy!!
今日咁岩經過MOKO呢度見到有間茶飲
睇落連個名都話俾我知好似好養生
即刻同個朋友買咗兩杯試下
估唔到又幾清新,解渴!

青蘋果青檸茶🍸
桂花雪梨茶🍹
兩杯嘅茶味都好濃,唔會太甜
飲落好清新,係養生嘅味道
同埋真係有啲水果乾喺入邊🍏
仲有好多桂花同雪梨片喺茶入面

仲試咗兩款味道嘅雪糕🍦
玫瑰紅茶🌹|茉莉綠茶🍵
#茶控必食 ❣️茶味好濃
食落又唔會好甜,質地好滑
玫瑰紅茶食落好濃玫瑰味

• 桂花雪梨茶
2021-05-25 14 浏览
之前第一次接觸好茶養生系朋友婚宴回禮健康養生茶包原來佢有好多個系列安神助眠排毒瘦身清熱降火產後調理去濕美白抗氧化舒緩經痛養腎補虛男性養生系列全部系幫妳調整身體嘅狀況 去Moko行街先知道原來系有實體店 仲有好多其他產品售賣 免煮即食羹 手工零食 山楂條 薑糖 香脆黃金酥等等我就睇中咗佢凍齡7天試用裝 + 28天凍齡茶療書冰糖雪梨銀耳羹 皇牌氣血茶 蜜糖菊花 蘋果美顏茶 石斛養胃茶 黑豆赤小豆 水果茶 咁就可以一次過試晒咁多款口味仲有堂食服務而家呢啲天氣真係要整返一杯蜜桃冰茶😋😋加多件Cake自己獨食 好彩朱訓左晏教如果唔係又比佢食埋🥲🥲🥲
之前第一次接觸好茶養生系朋友婚宴回禮健康養生茶包
原來佢有好多個系列
我就睇中咗佢凍齡7天試用裝 + 28天凍齡茶療書
咁就可以一次過試晒咁多款口味

仲有堂食服務而家呢啲天氣真係要整返一杯
2021-05-24 9 浏览
潮流開始追求健康今日難得放假 約左朋友出旺角tea下朋友建議去moko 既好茶養生話之前試過佢既茶飲 好正店面唔算大主要做外賣為主都有少少堂食位行街行到攰 坐低吹下水都不錯同朋友一人要左一件甜品同飲品我要左蘋果美顏茶天氣咁熱有得揀凍飲實在太好飲落有淡淡既蘋果味唔係太甜 幾清新朋友要左水果茶佢話好驚艷裡面真材實料見到有好多水果甜度就算冇叫少甜都適中好refresh甜品要左2款share食要左玫瑰荔枝慕絲同果漾啫喱蛋糕玫瑰荔枝慕絲個樣超靚粉色玫瑰花既外形 好啱打卡食落去有淡淡既玫瑰花香配上荔枝既味道 非常夾果漾啫喱蛋糕個外形都好靚上面係水果啫喱 顏色好靚食落非常Q彈下面係蛋糕 仲有餅底一啖食落去 口感非常豐富堂食位置旁邊仲有唔少茶飲小食賣鐘意花茶既朋友仔千祈唔好錯過!
潮流開始追求健康

食落非常Q彈
下面係蛋糕 仲有餅底
一啖食落去 口感非常豐富

堂食位置旁邊仲有唔少茶飲小食賣
鐘意花茶既朋友仔千祈唔好錯過!
2021-05-24 12 浏览
人老左 身體有啲小毛病就會好唔舒服唔好以為廿幾歲就唔使補正正因為我哋廿幾歲 先要養好身體唔一定要食補品先叫養生 飲茶都可以幫助身體唔中意飲水嘅 可以嘗試飲茶 有味得黎有功效本日懶得沖嘅 可以去好茶養生嘆返杯茶我自己本身都好中意飲茶 所以覺得好方便😂好推薦女士們飲皇牌氣血茶 ($38)通返血氣之餘 仲可以暖宮驅寒👍🏻如果好似MY BOSS咁 成日要OT 夜訓就可以揀黑枸杞洛神花茶($36)可以疏肝解鬱 而且排毒通便 將毒素趕出嚟🤪當然有埋甜品 一邊食一邊嘆茶就最好所以可以揀野莓忌廉朱古力泡芙 ($42)或者玫瑰荔枝慕絲 ($48) 都好正架🥰P.S 除左係度嘆茶 都可以買返幾包返屋企沖總共有19款咁多‼️ 隨時試下唔同口味🤤-裝修環境:✨✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨✨(5個✨為滿分)唔信我嘅可以自己去試試😂
人老左 身體有啲小毛病就會好唔舒服
唔好以為廿幾歲就唔使補
正正因為我哋廿幾歲 先要養好身體
唔一定要食補品先叫養生 飲茶都可以幫助身體
唔中意飲水嘅 可以嘗試飲茶 有味得黎有功效
本日懶得沖嘅 可以去好茶養生嘆返杯茶
我自己本身都好中意飲茶 所以覺得好方便😂
好推薦女士們飲皇牌氣血茶 ($38)
通返血氣之餘 仲可以暖宮驅寒👍🏻
如果好似MY BOSS咁 成日要OT 夜訓
就可以揀黑枸杞洛神花茶($36)
可以疏肝解鬱 而且排毒通便 將毒素趕出嚟🤪
當然有埋甜品 一邊食一邊嘆茶就最好
所以可以揀野莓忌廉朱古力泡芙 ($42)
或者玫瑰荔枝慕絲 ($48) 都好正架🥰
P.S 除左係度嘆茶 都可以買返幾包返屋企沖
總共有19款咁多‼️ 隨時試下唔同口味🤤
裝修環境:✨✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
唔信我嘅可以自己去試試😂
$70 (其他)
2021-05-23 12 浏览
放假去左MOKO新世紀廣場行街,下午茶時間黎到好茶養生,同好友歎返杯茶,食件CAKE。香港本土品牌好茶養生主打養生花茶、古法膏品、即食羹、特色零食等等,亦提供禮盒、婚宴回禮小禮物。店舖環境寬敞,坐位舒適,好岩同朋友歎返個下就~茶飲有多款選擇,包括中式養生茶、泡泡系列、特飲、銀耳露等。 皇牌氣血茶 有理氣散瘀、暖宮驅寒功效。大大杯好足料,有齊紅棗、桂圓、金邊玫瑰、黑枸杞、金盞菊等。揀左走甜亦唔會酸澀,淡淡玫瑰香,夠哂養生,好岩女士們。 桂花雪梨茶 有清熱潤肺、養陰生津功效。有齊雪梨乾、桂花、橘皮等,飲落相當清甜潤喉,生津止渴~ 紅莓慕絲蛋糕 紅色水滴扭紋形好特別,入口酸酸哋好開胃,慕絲蛋糕濕潤軟綿。 意式雪糕GELATO 揀左玫瑰紅茶味,淡淡玫瑰花香夾雜紅茶香,花香味濃,入口相當清新。
放假去左MOKO新世紀廣場行街,
下午茶時間黎到好茶養生,
同好友歎返杯茶,食件CAKE。

香港本土品牌好茶養生
主打養生花茶、古法膏品、
即食羹、特色零食等等,
亦提供禮盒、婚宴回禮小禮物。

店舖環境寬敞,坐位舒適,
好岩同朋友歎返個下就~

茶飲有多款選擇,包括中式養生茶、
泡泡系列、特飲、銀耳露等。

皇牌氣血茶
有理氣散瘀、暖宮驅寒功效。
大大杯好足料,有齊紅棗、桂圓、
金邊玫瑰、黑枸杞、金盞菊等。
揀左走甜亦唔會酸澀,淡淡玫瑰香,
夠哂養生,好岩女士們。

桂花雪梨茶
有清熱潤肺、養陰生津功效。
有齊雪梨乾、桂花、橘皮等,
飲落相當清甜潤喉,生津止渴~

紅莓慕絲蛋糕
紅色水滴扭紋形好特別,
入口酸酸哋好開胃,
慕絲蛋糕濕潤軟綿。

意式雪糕GELATO
揀左玫瑰紅茶味,
淡淡玫瑰花香夾雜紅茶香,
花香味濃,入口相當清新。
2021-05-15
下午茶
2021-05-23 10 浏览
朋友分享話旺角有間主打養生既茶飲店,見幾有趣就約埋一齊放假去試下。.茶飲店位於商場的一角,是開放式設計,環境清靜舒適,好岩同朋友邊飲野邊傾計。我同朋友各自叫左一杯飲品同埋一件小蛋糕share食。✨蘋果美顏茶茶飲帶有甜甜的蘋果香,而且仲喺真材實料,用上多種草本植物製作調配而成,味道清新健康。✨桂花雪梨茶呢杯入口有淡淡的桂花香味,雪梨茶底清甜解渴,好適合夏天咁熱既天氣飲。✨紅莓慕絲蛋糕蛋糕的形狀好可愛,顏色鮮豔吸引。入面是酸酸甜甜的紅莓慕絲,中間還夾著果醬,味道不錯!✨野莓忌廉朱古力泡芙甜品造型好靚,泡芙入面全是濃郁的朱古力慕絲,入口唔會太甜。呢到確實是個唔錯既地方約埋三五知己慢慢傾計食野,享受寧靜的一天。

✨蘋果美顏茶

✨桂花雪梨茶

✨紅莓慕絲蛋糕

✨野莓忌廉朱古力泡芙
甜品造型好靚,泡芙入面全是濃郁的朱古力慕絲,入口唔會太甜。

• 紅莓慕絲蛋糕
嚟咗旺角MOKO行街,行到熱熱地,想搵杯嘢飲吓,見到呢間好茶養生,裝潢風格充滿現代感,高級有格調😎,於是決定飲杯野嘆件cake😚同埋依家一杯飲品加一件甜品只係要$58咋😆士多啤梨千層批 (單價:$48)- 呢個千層批望落去visuals已經好邪惡好吸引,食落味道果然都係冇得彈;啲cream帶住香甜嘅士多啤梨味,質感都rich,連埋鬆化酥脆嘅酥皮層,口感層次好多元,好好味啊😋水果茶 (單價:$38)- 平時都鍾意refreshing嘢飲嘅我,呢杯水果茶就啱晒我,水果款式多元,有火龍果、橙等風,酸酸甜甜,入口仲食到啖啖果肉,簡單係夏日炎炎嘅消暑佳品之一💛玫瑰荔枝慕絲 (單價:$48)- 呢個慕絲口感細滑,香甜細膩,仲帶有一絲絲玫瑰同荔枝嘅香味,而且入口即融,香氣隨即係口腔內爆發,幸福指數飆升🥰士多啤梨MOJITO (單價:$38)- 呢杯特飲都份外清新,MOJITO嘅味道突出,飲落去格外醒神,而且仲帶點香淡嘅士多啤梨香,互相配合,味道組合得宜😚甜品同飲品嘅質素都幾有水準,而且好多靚靚嘅擺設,仲有個選購zone可以比人買吓各種嘅養生茶包,遲啲經MOKO會再嚟飲番杯,嘆件靚cake😋 @hoc

士多啤梨千層批 (單價:$48)
士多啤梨千層批

水果茶 (單價:$38)
水果茶

玫瑰荔枝慕絲 (單價:$48)
玫瑰荔枝慕絲

士多啤梨MOJITO (單價:$38)
士多啤梨MOJITO

@hocha.elite #好茶養生 #hochaelite #香港品牌
2021-05-21
士多啤梨MOJITO
2021-05-17 449 浏览
友人一向都很喜歡自製和研究不同的養生食療,有時更會用唔同的材料沖養生茶飲。這天相約我一聚,就揀咗間以中式養生茶為主題的手搖飲品店「好茶養生」。茶店的環境好舒服,店面以淺灰和白色為主調,裝潢明亮簡潔,感覺清新雅致。喺場內行了一圈,原來呢度除咗有茶飲外,仲有甜點、意式雪糕,不同系列嘅養生產品,如免煮即食羹、茶包、特色零食等供應。我哋點咗 2 客 Tea & Cake Set ($58@),每人自選飲品一杯及花茶蛋糕一件。友人選了桂圓紅棗茶,而我就揀咗水果茶。杯紅棗茶非常足料,內有桂圓、紅棗、枸杞等,味道清甜,飲到桂圓的果香同紅棗的自然甜味。朋友話佢平時喺屋企都會經常沖呢款茶嚟飲,有補血補氣、安神養心、美容養顏等功效。正所謂得閒 Tea 一 Tea,生活好過啲。水果茶即點即製,睇下幾大杯,入面放滿了多款新鮮現切時令水果,包括有蘋果、紅心火龍果、香橙等,入口酸甜醒胃,清新怡人,好適合依家炎熱的天氣飲用。甜點揀咗紅莓慕絲蛋糕 同 玫瑰荔枝慕絲,紅莓蛋糕賣相很精緻,入口酸甜軟滑、果香濃郁,味道挺不錯。另外嗰件玫瑰荔枝慕絲亦非常誘人,味道清甜香滑,加上粉紅俏麗賣相,真係令人一見傾心,打卡一流。
2021-05-16 17 浏览
同媽媽係旺角食完lunch,係MOKO行下街。行到攰攰地於是去 "好茶養生" 飲杯茶食個cake充下電😊皇牌氣血茶女仔血氣好先會㩒老,所以我擇左呢杯熱飲補下。花茶勁足料,飲茶鐘意飲原味嘅我,雖然走甜但都飲到紅棗淡淡嘅甜味。焗左一陣,味道勁濃沃🥰🥰黑枸杞洛神花茶媽媽話黑枸杞好有益,所以擇佢。由於洛神花偏酸所以要左小甜,味道清香,而且顏色very nice👍🏻玫瑰荔枝慕絲賣相一流,媽媽都忍唔住要打左卡先食😆 慕絲口感軟棉,內里有啫喱餡,甜度適中,味道清新😋士多啤梨千層批士多啤梨有點酸,但配士多啤梨cream一齊食就剛剛好,唔會覺得漏2款cake雖然係甜品,但甜度剛剛好、好light,食完一啲都唔會有罪惡感🤪🤪P.S. 其實媽媽都好想試下桂花雪梨茶,下次經開再試下先😎

黑枸杞洛神花茶

士多啤梨千層批

P.S. 其實媽媽都好想試下桂花雪梨茶,下次經開再試下先😎