2021-06-27 36 浏览
新世紀廣場近期有個展覽,所以約朋友去看一看,看完未到晚餐時間所以搵個地方坐低飲杯嘢,一樓這層行到一個角落有間「好茶養生」提供飲品及甜品,正好有個位置歇息一會。店舖白色格局為主,清新乾淨,空間感不算好大但係舒服,正值3、4點時段不算太多人,隨便找找位置便可坐。飲品養生茶為主,例如美顏系列、養生系列等,很切合現代人對健康追求嘅需要。《水果茶》與外間飲品店圖樣可以選擇少甜少冰或者正常等等,水果層次幾豐富,飲落幾舒服,《士多啤梨MOJITO》飲落酸尾尾帶甜幾醒神,士多啤梨果肉也幾好味。同時叫了兩盒甜品,《野莓忌廉朱古力泡芙》和《玫瑰荔枝慕絲蛋糕》,味道不道。《野莓忌廉朱古力泡芙》朱古力餡料軟熟,加上一些脆脆餅底,口感豐富。《玫瑰荔枝慕絲蛋糕》主要被外型吸引,少女心花花吸晴,甜中夾著粒粒啫喱,味道不錯。閑時在此坐低飲杯嘢傾下偈確實幾好,加上商場可以行到大半天,攰起上嚟有個位坐下,飲一杯嘢養生一下,精神提升再出發。

2021-06-23 26 浏览
喺附近食完晚餐好飽想行吓,Moko係不二之選,貪佢地方夠大又有冷氣。行吓行吓突然想食雪糕,見到呢度標榜養生,於是即刻決定幫襯😊雖然我係為咗食雪糕而入嚟,但見佢有咁多養生茶都好心郁郁想試吓。喺收銀處見到有冬瓜茶馬蹄爽,於是喺最後一秒決定放棄冰糖雪梨銀耳露🙈等緊拎飲品嘅時候喺佢舖頭度睇下野,原來除咗即刻飲嘅養生茶同甜品、雪糕之外,仲有好多一盒盒嘅茶包、果乾等等嘅産品,總之成件事就好養生好健康。講返個飲品先,我杯冬瓜茶馬蹄爽有勁多馬蹄,啲馬蹄切到細細粒,好容易就用飲管飲到,非常方便,而冬瓜茶嘅甜度適中,飲落好舒服!飲完冬瓜茶,係時候食我想食嘅雪糕,佢雪糕嘅選擇都貫徹返佢個舖頭嘅宗旨,全部口味都係茶👍🏻我試咗玫瑰紅茶味,玫瑰香味非常突出,茶味嘅雪糕唔會好甜,止到口癮同時亦減低罪惡感🤣
喺附近食完晚餐好飽想行吓,
Moko係不二之選,
貪佢地方夠大又有冷氣。
行吓行吓突然想食雪糕,
見到呢度標榜養生,
於是即刻決定幫襯😊

雖然我係為咗食雪糕而入嚟,
但見佢有咁多養生茶都好心郁郁想試吓。

喺收銀處見到有冬瓜茶馬蹄爽,
於是喺最後一秒決定放棄冰糖雪梨銀耳露🙈

等緊拎飲品嘅時候喺佢舖頭度睇下野,
原來除咗即刻飲嘅養生茶同甜品、雪糕之外,
仲有好多一盒盒嘅茶包、果乾等等嘅産品,
總之成件事就好養生好健康。
講返個飲品先,
我杯冬瓜茶馬蹄爽有勁多馬蹄,
啲馬蹄切到細細粒,
好容易就用飲管飲到,
非常方便,
而冬瓜茶嘅甜度適中,
飲落好舒服!

飲完冬瓜茶,
係時候食我想食嘅雪糕,
佢雪糕嘅選擇都貫徹返佢個舖頭嘅宗旨,
全部口味都係茶👍🏻

我試咗玫瑰紅茶味,
玫瑰香味非常突出,
茶味嘅雪糕唔會好甜,
止到口癮同時亦減低罪惡感🤣
2021-06-21 23 浏览
唔知大家有冇試過養生花茶呢?💕天氣咁熱相信大家都會飲番一杯手搖飲品,不過有時都想健康啲負擔感少啲😄呢度嘅飲品就幫到你啦😘桂花雪梨茶$38清熱潤肺,養陰生津整體飲品味道比較淡,感覺清甜,解渴消暑🥰係一杯健康飲品嘅選擇,男女都啱飲🌸水果茶$38水果茶味道比較甜,入面有唔同嘅果乾。整體味道酸酸甜甜,茶味唔太濃😙士多啤梨🍓慕絲蛋糕$42心形蛋糕造型好靚,入面有海綿蛋糕,士多啤梨慕絲同埋士多啤梨果醬。甜度適中😍野莓慕絲蛋糕$45呢個嘅酸味更加出,夏天食酸甜嘅蛋糕都係一個好嘅選擇🤣環境方面,茶飲店入面有幾張枱,比較似Cafe形式嘅茶飲店。而且仲有唔少花茶擺賣🌸

桂花雪梨茶$38
清熱潤肺,養陰生津

水果茶$38

士多啤梨🍓慕絲蛋糕$42

野莓慕絲蛋糕$45
呢個嘅酸味更加出,夏天食酸甜嘅蛋糕都係一個好嘅選擇🤣

2021-06-10
2021-06-21 23 浏览
天氣太熱,大部份時間只能流行室內活動食完個lunch, 諗住搵個地方打發下時間 , 發現到呢間tea&cake set 幾抵就即管去試試睇個名都知呢度主打養生系列。飲品選擇唔算多,都係養生茶同花茶為主。而蛋糕同樣選擇都唔多,都只得3款。皇牌氣血茶 + 紅莓慕絲蛋糕 天氣太熱,實在忍唔住叫咗凍嘅不過問左店員凍嘅都只會係常溫偏凍少少。我叫嘅呢杯氣血茶,有紅棗菊花玫瑰等等嘅材料,飲落有淡淡菊花紅棗香。至於mousse 蛋糕,佢外層有一片糖皮包住一層厚嘅紅莓mousse,中心包住少許紅莓果醬啫喱。整體少少酸酸甜甜好岩夏天食,不錯!蘋果美顏茶 + 野莓忌廉朱古力泡芙朋友嘅係蘋果美顏茶,裡面有除左有幾片蘋果仲有玫瑰,飲落係小清新感覺唔會有坊間嘅果茶咁甜。野莓忌廉朱古力泡芙,泡芙上面嘅忌廉有少許開心果做點綴,樣靚之餘,泡芙外皮鬆軟裡面嘅朱古力味都幾濃郁。整體黎講$58一set都算值回票價架呢度嘅環境行簡約風,主要以灰/白色同雲石紋做主調,而且空間都寬敞唔侷促。環境舒服都幾啱我哋行到攰坐低慢慢飲杯野坐一陣
天氣太熱,大部份時間只能流行室內活動

睇個名都知呢度主打養生系列。
飲品選擇唔算多,都係養生茶同花茶為主。
而蛋糕同樣選擇都唔多,都只得3款。

皇牌氣血茶 + 紅莓慕絲蛋糕
天氣太熱,實在忍唔住叫咗凍嘅

蘋果美顏茶 + 野莓忌廉朱古力泡芙

整體黎講$58一set都算值回票價架

環境舒服都幾啱我哋行到攰坐低慢慢飲杯野坐一陣

• 紅莓慕絲蛋糕
🍰●「紅莓慕斯蛋糕」($48)●薄薄一層紅色嘅糖霜包裹住幼滑嘅紅莓慕斯❤️ 蛋糕最中央夾住一層紅莓啫喱 酸酸哋非常之酸甜開胃底下鋪咗消化餅餅底增加口感  亦都為蛋糕增加咗少少甜味.🍜●「法國忌廉泡芙」($42)● 呢個都係誠意之作!充滿麵粉同蛋香嘅泡芙包住朱古力榛子醬朱古力榛子醬比較結實 似雪凍咗嘅雪糕咁😍😌係我鍾意嘅口感~~我唔太鍾意泡芙包住啲爆漿嘅cream  會食到好狼狽~.🍹●「 活氣氣血茶」($38)● 食完蛋糕點可以唔飲返啲花茶消除啲罪惡感呢見到個名咁得意就更加要試下啦😆啲花瓣非常足料!一打開全部都係花瓣🌸🌺🌼嚟㗎‼️‼️ 打卡一流!真係飲得出玫瑰同紅棗味‼️‼️ 絕對唔係敷衍之作~💭💭💭好味(7/⑩)抵食 (7/⑩)💭💭💭店舖:Hocha.elite地址:旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓123D及123E號舖食咩好? #sweetaholic_食甜品去邊食? #sweetaholic_旺角

🍰●「紅莓慕斯蛋糕」($48)●
底下鋪咗消化餅餅底增加口感  亦都為蛋糕增加咗少少甜味
🍜●「法國忌廉泡芙」($42)●

呢個都係誠意之作!充滿麵粉同蛋香嘅泡芙包住朱古力榛子醬
朱古力榛子醬比較結實 似雪凍咗嘅雪糕咁😍😌
🍹●「 活氣氣血茶」($38)●
真係飲得出玫瑰同紅棗味‼️‼️ 絕對唔係敷衍之作~
💭💭💭
好味(7/⑩)
抵食 (7/⑩)
💭💭💭
店舖:Hocha.elite
食咩好? #sweetaholic_食甜品
去邊食? #sweetaholic_旺角
2021-06-20 25 浏览
而家咁熱既天氣,同朋友行行下街都頂唔順要去飲下野,食下甜品降下溫。今次就發現左一間養生茶座。主打一系列既時下最流行既養生花茶。不嬲本人身子都比較弱,成日見頭暈,所以我試左杯皇牌氣血茶。而我朋友試左杯青蘋果青檸茶。我地兩個都覺得好唔錯。見列佢啲cake 好鬼精美,引唔住叫左兩件囉!紅莓慕絲蛋糕 #勁有紅莓味 酸酸甜甜咁。野莓忌廉朱古力泡芙 #脆卜卜 十分好食。@hocha.elite #好茶養生 #hochaelite #香港品牌
不嬲本人身子都比較弱,成日見頭暈,所以我試左杯皇牌氣血茶。
而我朋友試左杯青蘋果青檸茶。我地兩個都覺得好唔錯。

野莓忌廉朱古力泡芙 #脆卜卜 十分好食。

2021-06-18
午餐
2021-06-17 1243 浏览
商場減價血拼, 隻腳攰到無朋友,要找個地方歇歇腳。無意中發現呢間位於一樓的好茶養生以飲茶和食甜品為主, 即刻衝入去坐低呢度既茶同平時飲開個d xx奶茶唔同, 以養生茶為主, 呢d養生茶以天然花果為材料, 對養生美容特別有效, 好啱女孩子飲用另外仲有特別的泡泡系列和好似mocktail 的特飲甜品方面。有造型好靚既蛋糕, 款式就日日有d不同的。 仲有茶味既雪糕添鋪頭有個茶加甜品的套餐, 一茶一蛋糕,只係$58蚊, 比單點抵好多呀。 皇牌氣血茶 $38材料有桂圓、紅棗、千日紅、康仙花、冰糖、金盞菊、玫瑰、黑枸杞 。可以補血補氣、調經止痛、理氣散瘀、暖宮驅寒 ,好適合女生日常飲用(飲熱飲比凍飲好呀) 呢個熱飲杯的份量都唔細,有平時熱奶茶杯的double size。 平時飲既花茶都會有陣草腥味同花澀味, 但呢個皇牌氣血茶就完全無呢個問題, 材料之間的味道互相中和,好易入口。 加上冰糖的清甜, 好味我點左熱飲, 店員教要先焗一焗, 等d材料更出味才飲用呢。可惜熱飲用上了紙杯, 未能欣賞茶的色彩繽紛美態。 士多啤梨Mojito $38份量是超大的一杯, 可以飲足成個下午呀 新鮮士多啤梨配以有氣的
以飲茶和食甜品為主, 即刻衝入去坐低

另外仲有特別的泡泡系列和好似mocktail 的特飲

皇牌氣血茶 $38
(飲熱飲比凍飲好呀)

士多啤梨Mojito $38

份量是超大的一杯, 可以飲足成個下午呀
新鮮士多啤梨配以有氣的特飲, 酸酸甜甜的,非常開胃消暑

玫瑰荔枝慕絲 $48

玫瑰的造型已經好吸引,味道一樣咁好
有少少似蛋糕狀的慕絲, 入面仲有酸酸的啫喱夾心餡。 底部仲有一個餅底,上軟下脆

野莓忌廉朱古力泡芙 $42

泡芙入面是滿滿的朱古力慕絲, 配以白色的忌廉同食, 美味但不膩。而且佢既甜味唔會好甜, 一個人食哂成個都無問題呀。

甜品每個都放入有蓋的膠盒。 膠盒內更配有小叉, 方便隨時外賣拎走。

呢度既茶全部都係自家工場調配, 獨立一包包的。如果覺得好飲。更可以買回家自己沖, 價錢更優惠。

之前每次黎呢個商場行街, 行到攰都唔知可以去邊度歇下, 又唔想下下去食野咁飽肚。家下搵到呢個地方, 茶好飲,蛋糕好食,而且坐得舒服。下次可以行足一日都無問題啦。
2021-06-15
2021-06-16 464 浏览
香港人越來越關注養生,健康飲食跟適量運動🏃🏻‍♀️已逐步成為生活的一部份雖然市內有不少🧋台飲店跟特色飲品店,不過不少飲品的糖份偏高,取而代之養生茶開始大行其道💪🏻香港一直有不少自家生產的養生茶🍵茶店,除網上有售外還可以在大大小小的市集找到她們的踪影👣現在更有實體店可以選購及即場調配適合的養生茶黑枸杞洛神花茶 $36店家提供不少養生茶跟果茶,一場到來就揀選了最愛的🌸洛神花茶洛神花茶味道偏向酸甜,帶點利X納的味道😆炎炎夏日來一個冰的應該還不錯除黑枸杞外還加入少量玫瑰花🌹,視覺效果加分💯聽說這杯是有疏肝解鬱、排毒通便之效啊!而黑枸杞本身就是補藥💊,降血脂降血糖,又有抗癌防癌作用,還可以補血安神,改善睡眠😴重點的是含有大量花青素,保護👀眼睛非常重要,對「📱機不離手」的現代人來說是恩物看似功效很多,味道也很不錯不過💰價格偏昂貴,因為店員都只是將養生茶茶包加水放到杯內,而一包茶包的價格只是這杯價錢的一半🥲要是想初嚐一下養生茶的味道,或只是偶意路過想買一杯飲品的話是👌🏻無問題的⋯店家是完全是「Made in HK」,一般售賣金花茶還有特色零食等,亦提供禮盒、婚宴回禮小禮物🎁這店是店家的第一店,以淺灰和
現在更有實體店可以選購及即場調配適合的養生茶

黑枸杞洛神花茶 $36
店家提供不少養生茶跟果茶,一場到來就揀選了最愛的🌸洛神花茶
洛神花茶味道偏向酸甜,帶點利X納的味道😆
炎炎夏日來一個冰的應該還不錯
除黑枸杞外還加入少量玫瑰花🌹,視覺效果加分💯
聽說這杯是有疏肝解鬱、排毒通便之效啊!
看似功效很多,味道也很不錯

這店是店家的第一店,以淺灰和白色作為鋪面主調,裝潢明亮簡潔,感覺清新雅致😌
除了養生茶外,店家還供應餅食方便客人坐下來在鋪內邊嘆茶飲邊吃甜點🍰
如果喜歡店家的茶飲,還可以在養生茶包專區購買不同的功效或口味,送禮自用同樣出色!
2021-05-08
2021-06-14 16 浏览
Health-Conscious Mind🧠🎈好茶養生/微糖少甜養生茶 都可以系消暑好選擇/夏天咁熱😮‍💨 行到MOKO 涼冷氣都仲係㷫烚烚竟然比我搵到間養生茶解一解渴🤟🏻士多啤梨MOJITO ($38)有汽嘅嘢飲落去又Gur又爽 仲好Fresh添加左適量嘅士多啤梨🍓酸甜適中桂花雪梨茶($38)桂花味稍微蓋過咗雪梨味 甜到啱啱好桂花同雪梨都對個肺好有幫助 所以呢😼一飲呢杯茶 即刻有個心理作用👀就係覺得健康咗喇💪🏻紅莓慕絲蛋糕 ($48)無花果嘅外形 食落去係紅莓味最特出嘅係中間層啫喱狀嘅果醬將蛋糕錦上添花左☺️野莓忌廉朱古力泡芙 ($42)忌廉同朱古力混合係一齊🍫原本仲驚好膩好甜嘅點知又唔會 唯一美中不足嘅可能甜品雪得太耐 泡芙唔夠脆
Health-Conscious Mind🧠

🎈好茶養生

/微糖少甜養生茶 都可以系消暑好選擇/

夏天咁熱😮‍💨 行到MOKO 涼冷氣都仲係㷫烚烚
竟然比我搵到間養生茶解一解渴🤟🏻

士多啤梨MOJITO ($38)
有汽嘅嘢飲落去又Gur又爽 仲好Fresh添
加左適量嘅士多啤梨🍓酸甜適中

桂花雪梨茶($38)
桂花味稍微蓋過咗雪梨味 甜到啱啱好
桂花同雪梨都對個肺好有幫助 所以呢😼
一飲呢杯茶 即刻有個心理作用👀
就係覺得健康咗喇💪🏻

紅莓慕絲蛋糕 ($48)
無花果嘅外形 食落去係紅莓味
最特出嘅係中間層啫喱狀嘅果醬
將蛋糕錦上添花左☺️

野莓忌廉朱古力泡芙 ($42)
忌廉同朱古力混合係一齊🍫
原本仲驚好膩好甜嘅
點知又唔會 唯一美中不足嘅可能甜品雪得太耐 泡芙唔夠脆

2021-06-14 21 浏览
1) 伯爵茶雪糕之後試過焙茶味 今次試下伯爵茶味雪糕茶味都好足夠 甜度亦可接受份量都幾多不過雪糕有點太凍了 食到個口有點麻木但個人會更喜歡焙茶味 因為茶味更濃.2) 紅棗枸杞銀耳露這個只有熱飲可選 叫了少甜 感覺良好每一口都飲到銀耳.3) 水果茶同樣也是選了少甜水果不算很多 有菠蘿火龍果等等 但每款有一片不過味道很清新 茶味亦不怕太苦很適合夏天 解暑解渴.4) 玫瑰荔枝慕絲拿到回家外表有點破損了 可惜但味道是不錯的 酸酸甜甜 不膩
1) 伯爵茶雪糕

4) 玫瑰荔枝慕絲
拿到回家外表有點破損了 可惜
但味道是不錯的 酸酸甜甜 不膩
2021-06-13 46 浏览
越多越多女士有養生概念,連茶飲店都越來越講究健康,這裡提供多款有不同功效的養生茶,店家製作的茶又好喝又健康,更能養顏,令人越喝越美麗呢桂花雪梨茶 $38杯裡放著大大塊的雪梨乾片,橘皮、甘草、桂花、菊花。雪梨果香豐富又香甜,喝著散發一股桂花清香。它能夠清熱潤肺、止咳化痰、清新口氣,解肺燥熱,很適合經常要使用喉嚨說話演講的人士。皇牌氣血茶 $38血氣不足會令人加速老化,女士想養顏和調理好身體都不防喝這個氣血茶,有7種可促進血氣運行的食材調配,當中桂圓可益氣補血,紅棗可養血安神,千日紅能袪斑養顏,金盞花能活血調經。這杯茶充滿花香氣,味道清甜,喝完一口都留有淡淡花香在口腔。定期喝面色會變得紅潤,還可改善氣血不足手腳冰冷、經常月經不適的問題。士多啤梨千層批 $48三層酥餅夾著士多啤梨忌廉,千層餅很鬆化酥脆,帶點牛油味,士多啤梨奶油忌廉濃厚又香甜,令人回味紅莓慕絲蛋糕 $48外觀很可愛,外面是一層薄薄的紅莓味脆皮朱古力,裡面是軟滑柔順的慕絲,中間是紅莓果醬啫喱,味道充滿濃郁的紅莓果香,酸酸甜甜很美味

桂花雪梨茶 $38

皇牌氣血茶 $38

士多啤梨千層批 $48

紅莓慕絲蛋糕 $48

2021-06-12 11 浏览
最近飲太多咖啡☕️、想搵間飲茶個地方又可以坐低慢慢歎、朋友就推薦左依間、感覺唔錯好飲又健康、養生之選除了堂食外,舖有好多唔種類養生茶包賣,價錢都係好公道(選擇困難嘅我,揀左每樣各一包)😂店舖係商場嘅open area ,上完扶手電梯,就見到皇牌氣血茶:良心店,滿杯嘅材料,夏天真係好熱,忍唔住揀左杯凍嘅養生茶,佛系養生,飲到濃弄嘅紅棗味🥰如果系熱飲真係好適合女仔士多啤梨MOJITO:化明養生,味道一定唔會好甜,所以都係幾適合我配合蘇打水,夏天飲好爽玫瑰荔枝慕絲:玫瑰味好香好濃、覆蓋左荔枝個味道,係清新嘅味道、睇完成個都唔會太膩紅莓慕絲蛋糕:酸酸甜甜、裡面仲有一啲啲紅莓醬,真係超級適合紅梅愛好者可能店舖主打養生,甜品都唔會太甜,都係食材原本自帶哥味道
好飲又健康、養生之選

店舖係商場嘅open area ,上完扶手電梯,就見到

可能店舖主打養生,甜品都唔會太甜,都係食材原本自帶哥味道
  • 玫瑰荔枝慕絲
  • 士多啤梨MOJITO
  • 紅莓慕絲蛋糕
2021-06-09 45 浏览
🍽好茶養生𝐻𝑜𝑐ℎ𝑎.𝐸𝑙𝑖𝑡𝑒▫️成日經過𝙼𝚘𝚔𝚘,但咁多次都無行過入去佢新開嗰個好似小市集嘅𝙿𝙾𝙿,今次入去先發現原來入面有間飲養生茶嘅茶飲店,感覺幾健康,試一試又發覺都真係幾真材實料,幾值得推介下~▫️▪️皇牌氣血茶($𝟹𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶)佢呢杯嘅功效係「理氣散瘀,暖宮驅寒」一聽就知係專為女人經期前後而設🤣飲落紅棗味好出,我叫咗要少甜,不過其實飲落都似無落糖,係靠紅棗帶出甜味,另外佢加咗玫瑰花,可以疏肝解鬱,飲落清香簡單,絕對適合夏天熱辣辣想飲嘢又想養生嘅女仔😌雖然店員姐姐淨係同我講熱飲焗𝟻分鐘先飲會出味啲,不過我覺得凍飲都係焗耐少少個味道更出!▪️冰糖雪梨銀耳露($𝟹𝟻, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)呢杯我建議唔好叫少甜,因為佢似甜品,如果少咗甜就會減咗冰糖嘅味道。呢杯功效係「滋陰養顏,生津潤肺」佢真係有勁多料!細妹打開蓋飲,同食甜品無分別🤣雪耳加埋雪梨一粒粒好爽😋▪️玫瑰荔枝慕絲🌹($𝟺𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶)慕絲好滑,整體唔會話好甜,通常荔枝製品都會有陣好似荔枝玉露嘅死甜,佢呢件蛋糕絕對唔係,反而係淡淡嘅玫瑰荔枝味,食落好𝚕𝚒𝚐𝚑𝚝,無罪惡感~▪️果漾
🍽好茶養生𝐻𝑜𝑐ℎ𝑎.𝐸𝑙𝑖𝑡𝑒
▫️
▫️

皇牌氣血茶

▪️皇牌氣血茶($𝟹𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶)

▪️冰糖雪梨銀耳露($𝟹𝟻, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)
呢杯功效係「滋陰養顏,生津潤肺」

▪️果漾啫喱蛋糕($𝟺𝟸, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶)
望落好靚💛面層係啫喱,下面底嗰層食落有啲似檸檬撻,味道唔錯🍰
2021-06-09
皇牌氣血茶
學習進入養生,最難ge 係唔知從咩入手!路過,俾佢d products 吸引我入去睇。睇睇吓發現可以堂食,即興同個fd 一人一杯熱茶,一人一件cake,嘆番個afternoon👯‍♂️我點左杯熱蘋果美顏茶,主要成份係蘋果肉,山渣,紅棗同洛神花。飲落酸得來帶點甜,開胃又舒服。飲左fd 個杯冰糖雪梨銀耳露,好濃好潤,味道剛好不太甜,質地厚一點。蛋糕分享時間🍰 佢ge 玫瑰荔枝慕絲好好好香,食落冰凍且啖啖玫瑰濃郁味,我的紅莓慕絲蛋糕偏酸,質地較融。整體唔會好甜,唔想食落去,反而佢ge 香味成功帶我食哂佢,配埋茶,享受得來又健康!
學習進入養生,最難ge 係唔知從咩入手!路過[好茶養生],俾佢d products 吸引我入去睇。睇睇吓發現可以堂食,即興同個fd 一人一杯熱茶,一人一件cake,嘆番個afternoon👯‍♂️

紅莓慕絲蛋糕
玫瑰荔枝慕絲
蘋果美顏茶
冰糖雪梨銀耳茶
玫瑰荔枝慕絲
蘋果美顏茶
冰糖雪梨銀耳茶
顧名思義 Moko嘅呢間「好茶養生」就係主打養生茶飲嘅飲品店🌸 好適合一眾女士🥰 覺得養生唔啱你嘅話都有唔同解渴水果特飲🍓 另外店舖亦有提供甜品同雪糕 想坐低食個tea歎杯養生茶就啱曬😆‎♡‧₊˚ 冰 糖 雪 梨 銀 耳 露 $35 (⭐️7.8/10) 我哋叫咗兩杯銀耳露茶~ 兩杯都有滋陰養顏嘅功效🥰 銀耳、雪梨粒份量都好多 真材實料~ 叫咗少甜 清清地啱啱好🍐‎♡‧₊˚ 紅 棗 枸 杞 銀 耳 露 $35 (⭐️ 7.5/10)呢杯同雪梨果杯一樣足料 紅棗去曬核 唔怕會熱氣♥️ 但因為我哋太快開咗黎飲 焗得唔夠耐 所以紅棗嘅味唔係好出🤣‎♡‧₊˚ 玫 瑰 荔 枝 慕 絲 $48 (⭐️ 7.3/10)心形嘅外表好吸睛💕🤣 慕絲夾雜陣陣荔枝果香 然後海綿蛋糕中間夾住味道清新嘅玫瑰果醬♥️ 整體質感輕盈細膩 ‎♡‧₊˚ 士 多 啤 梨 千 層 批 $48 (⭐️ 7/10)餅皮鬆脆 cream軟滑得黎唔會太heavy 仲有濃郁嘅士多啤梨味🍓🍓