2024-09-12 20 浏览
2024年09月12日(四)與家人來食晚餐兩個人叫咗三個餸西蘭花斑球$100霸王雞$148黃金鮮魷$148西蘭花斑球:實物是斑片,不是斑球,斑片顏色灰灰暗暗,肉質唔靚,成碟菜都唔夠味霸王雞:雞肉鞋,冇味,豉油唔夠味,薑蓉冇薑味、冇咸味,落咗幾滴好怪嘅豉油味黃金鮮魷:咸香十足,油香撲鼻,得呢碟最好食根據餐牌價錢,三碟餸加埋$396但係收銀自動加$4變齊頭,埋單收$400冇下次,可以嘅話,唔需要來第一次
2024年09月12日(四)
與家人來食晚餐
兩個人叫咗三個餸
西蘭花斑球$100
霸王雞$148
黃金鮮魷$148

黃金鮮魷:咸香十足,油香撲鼻,得呢碟最好食

根據餐牌價錢,三碟餸加埋$396
但係收銀自動加$4變齊頭,埋單收$400

冇下次,可以嘅話,唔需要來第一次
霸王雞半隻
西蘭花斑球
黃金鮮魷
2024-09-12
黃金鮮魷
一間咁有歷史既大排檔,完全表現出咩叫樹大有枯支。叫個外賣咕嚕肉,跟一份白飯,同一碗味精湯,80蚊,雙餸飯都買到兩盒,但佢一盒小菜連人地一個餸都比唔上。成盒咕嚕肉配菜洋蔥同青紅黃椒,咕嚕肉唔夠10舊,10舊有幾舊得粉,唔建議任何人幫襯外賣,明呃你錢。除非鍾意食白飯就真係好大盒,一定食得飽。至於堂食,今次叫外賣唔評論,但見微知著,大家都諗下先食,呢個價同質素,元朗大把選擇。無諗過大裝修完就當街坊水魚咁劏。
一間咁有歷史既大排檔,完全表現出咩叫樹大有枯支。

無諗過大裝修完就當街坊水魚咁劏。
2024-05-05
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
路過見到燈光通明,鑊氣烚烚聲,好有大排檔風味😃忍不住埋去睇下,門口姐姐熱情招呼我地食物嘅色香都有齊,店內員工亦好有禮貌,天氣熱仲提議我哋入去有冷氣嘅舖位坐食物種類都不少,有小菜有火鍋,煮功亦都不錯,可惜每道菜都真係太咸,浪費左啲食材,最後我哋咸到要用茶黎沖淡先食得落總共叫左四個小菜,一罐可樂,埋單$560,價錢尚算合理,唯獨太咸係致命傷,係咁飲茶都解唔到個種咸😑希望店家睇得到呢個評論改善一下咸度

希望店家睇得到呢個評論改善一下咸度
2023-09-10 140 浏览
送個湯 有五碗湯左右 幾足料 味濃西蘭花鮮魷重口味 本身已經好咸 仲跟個蝦醬 腎病人士注意口感質感中規中矩 只係太咸椒鹽豬扒豬扒外脆內軟 火候控制不錯可惜唔入味 感覺似炸豬排再另外加炸蒜椒鹽不過反而炸蒜入曬椒鹽味 香口 齋食餸飯一流個感覺好似本末倒置咗啫啫豬膶雞煲上枱個陣熱辣辣 好似鐵板咁幾開胃但係雞得幾舊 豬膶幾舊都冇 得兩塊整體極重口味 大排檔嚟講幾差大概90~100蚊個餸 雖然喺元朗小炒唔算貴 但係無論份量 抑或係味道都唔值呢個價錢
送個湯 有五碗湯左右 幾足料 味濃
大概90~100蚊個餸
雖然喺元朗小炒唔算貴
但係無論份量 抑或係味道都唔值呢個價錢
2020-06-24 666 浏览
茶記早餐速寫II盆菜專門店無盆菜...簡介🤔元朗廣場巴士站平易近民美食區, 這間鋪面最光鮮, 招牌彩色字醒神😆阿姐招待仲醒神, 主動幫手, 互動足應該儲落唔少熟客早餐又點了雞扒公仔麵, 麵條比起一般餐廳烹調時間短, 咬口剛剛好👍反而是雞扒煎得香脆, 但無分開上, 小心變腍🐓另一個餐點了榨菜肉絲米線配火腿奄列,米線偏散喎😅牛油方包是很一般的切皮白方包, 牛油量多, 可惜包皮無烘底。咦,怎麼奄列蛋同普通炒蛋的蛋皮一樣, 份量都一樣, 期待的juicy口感呢😲話雖如此, 隔離司華力腸原條上, 仲要𠝹花, 成個魷魚花, 太陽蛋煎得俊俏🌻😍🐒搵食後記: 茶記早餐左搭右搭, 呢間餐牌唔清唔楚, 坐低以為價錢貴得驚人, 原來無食跟餐配搭。。。
茶記早餐速寫II

盆菜專門店無盆菜...簡介🤔

2020-06-21
$35 (早餐)
2018-05-06 663 浏览
呢度除左盤菜,重有各式小炒,有室内冷氣位坐,亦有大排檔,三伍知己飲杯啤洒加幾個小炒傾下偈是個好撰選,我最鍾意個小炒王,送酒一流,其他小炒都好出色,難怪每晚爆場,好勵害,今晚一枝青鳥加兩個小炒,一個人,好麻甩feel

2017-12-26 527 浏览
又是嫲嫲的覆診日,所以跟她覆診後便一起吃早餐,今次她選擇到「好運來」吃早餐。最近我們二人都喜歡喝熱檸蜜,所以不説二話便把它點下來。熱檸蜜不會太甜而且熱度剛好,我們亦相當滿意。榨菜肉絲通粉配火腿方包方包鬆軟,火腿煎得香口,嫲嫲相當喜歡。榨菜肉絲通粉賣相看似平平無奇,真的沒想過嫲嫲十分喜歡這碗通粉。她說湯底非常清甜,榨菜肉絲的比例亦相當多,通粉又不會煮得過腍,同時通粉完全地吸收了湯底的清甜味。吞拿魚三文治 (烘底)吞拿魚三文治烘得香脆可口,而吞拿魚餡料味道也不錯,不過餡料的份量實在太少而令我有點失望!雖然吞拿魚三文治比較失望,但事實上這𥚃的食物味道也不錯,而且他們很細心又有禮,值得再來!

榨菜肉絲通粉配火腿方包

吞拿魚三文治 (烘底)

2017-08-03 553 浏览
今日和朋友走入來元朗吃早餐,元朗選擇繁多,而這間位於擊壤路的"好運來"見到個名已覺得今日全日都會行好運😆😆而且入面都是街坊,一於入去試下☺️沙嗲牛肉公仔麵 - 麵質軟硬適中,沙嗲味較淡,牛肉雖然嫰但沒有牛肉味。現在想食正宗沙嗲牛肉公仔麵真的很難了。熱奶茶 - 奶茶夠滾茶味濃,不錯!豬扒米線 - 米線柔軟,可惜豬扒超瘦很靭很嚡,湯底就是味精湯跟餐配 (腸仔,火腿) - 腸仔,火腿煎得偏油,腸仔好鹹,牛油方包都算軟熟茶餐廳名就改得好好,食物有代改進

沙嗲牛肉公仔麵

熱奶茶 - 奶茶夠滾茶味濃,不錯!

豬扒米線

跟餐配  腸仔,火腿

茶餐廳名就改得好好,食物有代改進
$34 (早餐)