2020-06-04
終於可以食雞蛋仔😆~~~前幾個月一路唔敢買完野食係街邊食 直到最近出面情況好返好多 連續好多日都無本地確診 我同大舊先敢買野企係街邊食~~~呢日我哋就買咗媽咪雞蛋仔 然後搵咗個空曠少人嘅area 享受新鮮 熱辣辣嘅美味雞蛋仔🥚~~~係街邊食雞蛋仔 呢個滿足感真係真係係香港人都會明白 而香港咁多間雞蛋仔 但我同大舊食黎食去都係最鍾意媽咪雞蛋仔 佢個招牌又夠eye catching 味道又好食 雖然攞咗米芝蓮 但係咁耐以來都冇退步 之前最中意紫薯番薯雞蛋仔 但由於係冬季限定 夏天無得食 所以我地就叫左鳳凰卷雞蛋仔 ~~~鳳凰卷好香裏面有芝麻有紫菜又有肉鬆 一啲都唔輸我哋嘅冬日最愛「紫薯番薯雞蛋仔」😊結果我哋食完一底之後又想食 最後食咗兩底鳳凰卷雞蛋仔~~~另外食雞蛋仔又點可以無飲品呢 我哋叫咗一杯紅豆冰 同一杯益力多沙冰 紅豆冰啲豆比得好足 益力多沙冰就香香甜甜 而且兩杯都好消暑 夏天飲超正~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)餐廳:媽咪雞蛋仔 (上環)地址:上環文咸東街32號地下
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥(10🔥最高)
餐廳:媽咪雞蛋仔 (上環)
地址:上環文咸東街32號地下