2024-01-05 113 浏览
加$2外賣碗仔翅上樓食,圖片乃開盒份量,打開就覺得碗仔翅好水,諗住啲料沉底啫,點知攪完兩下都係甘既樣,感覺唔到有料,食到一半淨低既都係水,完全唔想再食。連鎖個間express都比它足料好食,是次幫襯表示失望,不推薦。
2024-01-03
外卖自取
  • 金牌碗仔翅
2024-01-03 116 浏览
今日下午要係葵芳做嘢,就去左葵廣揀左間好地道嘅香港車仔麵店,裝修都好有香港特色,來一餐香港味道嘅午餐🥣去到車仔麵店,當然要叫返個三餸車仔麵,今次要左豬頸肉、咖喱魷魚同埋墨丸,三個餸都好好味😋 湯底就揀左腩汁湯,配上油麵,味道好正,濃郁好味🤤除左車仔麵,我仲叫左香港地道小食,咖喱魚蛋及燒賣!陳皮魚蛋好彈牙,口感好好,不過有少少辣😂最後叫埋杯凍檸茶就100分😂 非常滿足嘅一餐,食到我捧住個肚走😘

每次去葵芳廣場買衫都一定留肚去食一次孖寶車仔麵🥳雖然都好多人 但其實流動性係好快,等一陣就已經有位坐🥳🥳坦白講,我覺得呢間既牛雜係食過最好食既都係得呢間🥹🥹有啲味道喺出邊其他店舖😍所以每次黎永遠都係鐵膽😂牛雜必定食🩷大碗又抵食😋一定一定要加佢既菜譜🤣因為真係好好食😍有辣味同埋唔辣嘅味😎仲要任你落,絕對大方👍🏻👍🏻唔怪之得經常滿座,連外賣既人客都排隊食😋😋 孖寶車仔麵📍葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖

一定一定要加佢既菜譜🤣因為真係好好食😍有辣味同埋唔辣嘅味😎

2023-12-19 140 浏览
孖寶車仔麵📍葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖今日去左葵芳食小食🍖🍗🥩🥓🌭,但突然又好想食#孖寶車仔麵,真心貪佢呢度食物種類好多,比起掃街更抵食,仲要份量已經好足夠。🥳🥳自己介紹過唔少次呢間車仔麵檔😆😆呢度嘅車仔麵就一定要食,腩汁湯底有帶甜香味,車仔麵可以揀自己想食嘅粉麵,我自己就揀咗米線,幼身既米線軟硬剛剛好,十分掛湯😘呢到仲有多款醬料配唔同既小食添呀😍😍,沙嗲辣汁及秘製醬汁一定係食車仔麵食之靈魂🥳🥳🥳

2023-12-18 94 浏览
今日過嚟葵涌廣場行街,順便又過嚟食車仔麵。🔹3餸麵套餐$50送熱餐飲揀咗牛腩、豬紅、生菜🥬🐂 牛腩 -依然係煮得好入味,入口好軟口,大大舊😚。🐖 豬紅冇腥味,同樣係好入味,必點。揀左米線配腩汁,今次個腩汁都幾夠味,米線幼身,幾爽口。🔹滷水豆腐$15必點之選,15元有6塊,每塊都大大塊,而且依然保持水準煮得好入味,豆腐控必點!🔹滷水雞翼尖$15勁抵食,我數過有成17嚿雞翼尖,每一舊都好柔軟索晒啲滷水汁。📍 孖寶車仔麵 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖

今日過嚟葵涌廣場行街,順便又過嚟食車仔麵。

🔹3餸麵套餐$50送熱餐飲
揀咗牛腩、豬紅、生菜🥬
🐂 牛腩 -依然係煮得好入味,入口好軟口,大大舊😚。
🐖 豬紅冇腥味,同樣係好入味,必點。

揀左米線配腩汁,今次個腩汁都幾夠味,米線幼身,幾爽口。

🔹滷水豆腐$15

🔹滷水雞翼尖$15

📍 孖寶車仔麵 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖
  • 滷水豆腐
  • 三餸麵
  • 車仔麵
  • 三餸車仔麵
2023-12-16 104 浏览
位置:孖寶車仔麵 (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場地下A15號舖食後感:車仔麵食到好飽呀,每樣餸都叫小小,原來都好大份。叫50$ 三餸個餐重要包埋飲品,雖然係熱飲,不過都夠曬飲,食到滯住個肚。今日超肚餓,我就叫左六個餸一個面。味道:3餸麵套餐包熱飲($50)+ 3餸($30)手打麵其實口感似軟身烏冬,唔想加$3又想試烏冬都可以揀手打麵。蘿白夠大舊重要有三舊,唔會碎濕濕。冇渣,甜度岩岩好,唔會過分甜。魚肉春卷腐皮包住小量魚肉,唔好睇佢好似好清淡咁,其實夠曬味,我一向唔食陳皮同芫茜,依個春卷完全冇個D味。牛腩柱侯炆牛腩,分量都幾多下。雞翼滷水味炆曬入雞翼入面,雞翼又夠曬大隻。菜肉雲吞白菜豬肉雲吞,餃子皮同餡料嘅比例啱啱好生菜夠爽脆行過路過醫肚,其實三個餸都已經夠曬飽🤣🤣
位置:孖寶車仔麵 (葵芳)
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場地下A15號舖

食後感:

味道:
3餸麵套餐包熱飲($50)+ 3餸($30)

手打麵
其實口感似軟身烏冬,唔想加$3又想試烏冬都可以揀手打麵。

蘿白

魚肉春卷

牛腩
柱侯炆牛腩,分量都幾多下。

雞翼
滷水味炆曬入雞翼入面,雞翼又夠曬大隻。

菜肉雲吞
白菜豬肉雲吞,餃子皮同餡料嘅比例啱啱好

生菜
夠爽脆

行過路過醫肚,其實三個餸都已經夠曬飽🤣🤣
2023-12-15 78 浏览
好耐都冇試過咁盡情去掃街今日黎到葵涌廣場,點都要放鬆一下上網見到依間有得坐,又多野食。就去試試佢去到,真係冇黎錯。好多人,人多,點差都有限等左幾分鐘有位,就去睇下個menu成本小冊子咁厚太多。所以我都係睇下有咩啱食就叫果樣飽肚嘅叫個足料糯米雞 $22勁足料大隻過平時酒樓果d勁出名嘅滷水雞脾 $22又係勁大隻,食肉獸必叫五香牛什 $33咁大碗,真係好過係街邊食又足料,勁新鮮,一定滿足到牛什fans餐廳:孖寶車仔麵地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖
好耐都冇試過咁盡情去掃街
今日黎到葵涌廣場,點都要放鬆一下
上網見到依間有得坐,又多野食。就去試試佢

去到,真係冇黎錯。
好多人,人多,點差都有限

等左幾分鐘有位,就去睇下個menu
成本小冊子咁厚

太多。所以我都係睇下有咩啱食就叫果樣

飽肚嘅
叫個足料糯米雞 $22
勁足料
大隻過平時酒樓果d

勁出名嘅
滷水雞脾 $22
又係勁大隻,食肉獸必叫

五香牛什 $33
咁大碗,真係好過係街邊食
又足料,勁新鮮,一定滿足到牛什fans

餐廳:孖寶車仔麵
地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖

2023-12-10 93 浏览
📍 孖寶車仔麵(葵芳)車仔麵係集體香港人嘅回憶,不得不食😚今日我地收工過黎葵芳食平價版車仔麵一碗麵最緊要係湯底🍜店主用心每日新鮮熬製,用大量豬骨煲,每啖都係誠意💯重點係冇味精,就算飲光了,都不口渴‼️另外可以加$3有沙嗲汁或者孖寶辣汁辣汁夠香而且唔會話好辣湯底可以揀清湯或者秘製汁或者腩汁~本人就比較鍾意清湯,因為真係誠意十足~五十蚊三餸麵送熱飲~麵底有多款可選,今次我地揀左油麵同粗麵,係店鋪既招牌麵底,每條麵都好爽彈,有咬口👍至於餸既款式都好多,全部傳統既車仔麵既餸都有,比較欣賞既係牛柏葉,沙嗲牛肉,醬爆肉丸,牛腩,鹵水豆腐,蘿蔔~蘿蔔炆得好淋,而且有秘製汁既味道,好入味。牛腩肉味香濃而且口感舒服,部位揀得好,唔會太肥膩亦都唔會太乾~
📍 孖寶車仔麵(葵芳)
車仔麵係集體香港人嘅回憶,不得不食😚
今日我地收工過黎葵芳食平價版車仔麵
一碗麵最緊要係湯底🍜

另外可以加$3有沙嗲汁或者孖寶辣汁
辣汁夠香而且唔會話好辣
湯底可以揀清湯或者秘製汁或者腩汁~
本人就比較鍾意清湯,因為真係誠意十足~

五十蚊三餸麵送熱飲~

蘿蔔炆得好淋,而且有秘製汁既味道,好入味。

2023-12-10 63 浏览
葵廣美食天堂,有很多可以選擇的餐廳。這次下班后和朋友來到這家車仔面,平時唔知食乜既時候,都會果斷選擇車仔面,款式多性價比又高!孖寶都係葵廣裡面好出色既一間餐廳啦,🤓🤓系地面層,位置唔算多,等左5分鐘左右就可以食啦!🤣系用紙仔落單,有好多款小食可以落單!1. 牛腩 牛柏葉 花枝丸 河粉(秘制汁) 💰502. ⁠咖哩魷魚 豬頸肉 雞中翼 河粉(秘制汁) 💰50可以食辣既話,推薦秘制汁!味道好好,配菜都是有調配過味道~陪返呢個汁特別好食😋至少都要食返三個送先夠本!份量夠味道好🥰🥰

🤣系用紙仔落單,有好多款小食可以落單!

1. 牛腩 牛柏葉 花枝丸 河粉(秘制汁) 💰50
2. ⁠咖哩魷魚 豬頸肉 雞中翼 河粉(秘制汁) 💰50

2023-12-06
  • 咖哩魷魚
2023-12-09 96 浏览
曾經有一段時間住喺葵芳成日都經過呢間車仔麵但係都冇食過到之後成日見到有人介紹先知道佢可能好食但係就已經搬走咗 哈哈哈.最近做嘢有機會要過嚟葵芳就醒起可以試吓佢.早餐:好耐都冇食過最地道用膠碟墊住張牛油紙裝住嘅腸粉魚蛋魚蛋係我至愛細細粒嘅皺皮魚蛋腸粉夠晒滑 加埋甜醬辣醬麻醬芝麻冇得輸.下午茶 : 食碗普通車仔麵加沙嗲汁正常發揮OK 係突然發現食個三餸車仔麵都已經要過$50有啲肉赤碗仔翅幾好食.港式平民快餐~ 可能開始算唔上「平」但「靚」「正」都仲尚算形容得貼切嘅
曾經有一段時間住喺葵芳
魚蛋係我至愛細細粒嘅皺皮魚蛋
腸粉夠晒滑 加埋甜醬辣醬麻醬芝麻冇得輸

下午茶 : 食碗普通車仔麵加沙嗲汁
碗仔翅幾好食

港式平民快餐~ 可能開始算唔上「平」
但「靚」「正」都仲尚算形容得貼切嘅
2023-12-06 73 浏览
講到香港地道美食 一定非車仔麵莫屬最近同朋友路經葵涌廣場 就馬上來一碗香噴噴既車仔麵🍜 -位於葵涌廣場地下既孖寶車仔麵 店舖寬敞座位多👍🏻餐牌上有唔同種類既食物 絕對可以滿足你既味蕾我同朋友就選擇左$5既三餸車仔麵套餐連熱飲有好多唔同既餸菜、麵既種類、汁可以選擇 一定有款適合你🥰 -我就選擇左蘿蔔、豬紅、麻吉燒手打麵(腩汁)配熱檸水蘿蔔好甜好軟 吸晒湯底特別好食😋豬紅好軟身彈牙 令我回味無窮而麻吉燒入面既麻糬好煙韌 我超鐘意食手打麵既麵質好有驚喜 好彈牙 配上腩汁好夾👍🏻 - 朋友選擇魚片頭、腩肉、墨及(腩汁)配熱奶茶魚片頭好爽口 牛腩吸晒湯汁好入味而墨丸都好彈牙😍 -除左車仔面 我地仲點左碗仔翅($20)碗仔翅好大碗好足料 份量十足👍🏻入面好多材料 配上麻油香味好好食 -今餐食得好滿足 食到一份充滿香港情懷既味道期待下次再黎試埋其他美食😋
講到香港地道美食 一定非車仔麵莫屬
最近同朋友路經葵涌廣場 就馬上來一碗香噴噴既車仔麵🍜
位於葵涌廣場地下既孖寶車仔麵 店舖寬敞座位多👍🏻
餐牌上有唔同種類既食物 絕對可以滿足你既味蕾
我同朋友就選擇左$5既三餸車仔麵套餐連熱飲
有好多唔同既餸菜、麵既種類、汁可以選擇
 一定有款適合你🥰
我就選擇左蘿蔔、豬紅、麻吉燒手打麵(腩汁)配熱檸水
蘿蔔好甜好軟 吸晒湯底特別好食😋
豬紅好軟身彈牙 令我回味無窮
而麻吉燒入面既麻糬好煙韌 我超鐘意食
手打麵既麵質好有驚喜 好彈牙 配上腩汁好夾👍🏻
 朋友選擇魚片頭、腩肉、墨及(腩汁)配熱奶茶
魚片頭好爽口 牛腩吸晒湯汁好入味
而墨丸都好彈牙😍
除左車仔面 我地仲點左碗仔翅($20)
碗仔翅好大碗好足料 份量十足👍🏻
入面好多材料 配上麻油香味好好食
今餐食得好滿足 食到一份充滿香港情懷既味道
期待下次再黎試埋其他美食😋
2023-11-30 65 浏览
The simplest local cart noodles you will crave for🍜🐷overall: 7/10🍜Cart Noodles with random toppingsLocated in the busiest shopping mall full of newly opened small food stalls offering the hottest snacks choices, this hidden gem offers a simplest local experience of customizing your own bowl of cart noodles with a wide range of toppings, all served in a special broth made from tender beef sirloins.For my bowl, I selected the beef balls, fish balls, beef briskets, and luncheon meat. The broth whic
🐷overall: 7/10

For my bowl, I selected the beef balls, fish balls, beef briskets, and luncheon meat. The broth which is made with simmered beef sirloins, it is rich, flavorful, and incredibly comforting. Each spoonful carries the essence of the beef, infusing the noodles and toppings with a delightful meaty goodness.

The star of the show has to be the Fish Ball with Aged Peel (陳皮魚蛋). It is a really loca street food that has been nowhere to be found in recent days. I’m surprised they are still offering this, tasted nostalgic. The beef balls and fish balls are also tender and bouncy, providing a satisfying textural contrast to the noodles.

What sets this cart noodles shop apart is the wide range of toppings available. From beef offal to vegetables and various types of meat, the options are abundant, allowing you to create a personalized bowl of noodles that suits your preferences.

For an authentic taste of Hong Kong street food, this local cart noodles shop is a must-visit. I’ll come back for the fish balls too!

#hkcartnoodles
#孖寶車仔麵
  • 三餸麵
  • 辣魚蛋
2023-11-20 172 浏览
三餸車仔麵配熱飲 $50黎孖寶車仔麵當然要叫返碗招牌車仔麵啦!我地揀咗清湯配油麵,而餸就揀咗魚蛋(係陳皮魚蛋黎!)、豬紅、牛百葉同埋菜肉水餃。明明人地係3餸車仔面,但男朋友係都要揀4個餸😑(+$10) 大大碗真係超抵食,仲跟野飲好抵~生菜魚肉翅 $26係童年最愛港式地道美食——三溝~~生菜魚肉翅非常令人滿意。首先,魚肉鮮嫩多汁,每一口都充滿了魚的鮮味以及非常彈牙。配以脆爽的生菜,增添清爽口感。碗仔翅調味恰到好處,就算無加入任何胡椒粉、醋都非常夠味,而且材料豐富!墨魚條碗仔翅 $25本身男朋友話兩碗差唔多,叫我唔洗叫兩碗,但墨魚條食落真係唔同味架!墨魚條的口感非常彈牙,而且超有墨魚味,令人回味無窮。碗仔翅的湯汁濃郁鮮美,配料搭配得宜又豐富!
三餸車仔麵配熱飲 $50

生菜魚肉翅 $26

墨魚條碗仔翅 $25
2023-11-18 161 浏览
屹立於葵廣廣場多年既車仔麵檔😍相信係人多知😆😆皆因呢到配料選擇多,抵食又地道🤤 仲有多款醬料配唔同既小食添呀,沙嗲辣汁及秘製醬汁一定係食車仔麵食之靈魂😋😋😋孖寶車仔麵📍葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖#朱古力#咖啡#沙冰#薄餅#意粉#据扒#cafe#pizza#fusion#hkfood#hkfoodie #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影

屹立於葵廣廣場多年既車仔麵檔😍相信係人多知😆😆

皆因呢到配料選擇多,抵食又地道🤤

2023-11-17 167 浏览
數數手指,上次踏足葵涌廣場乃疫情期間。今日重臨,店鋪和食肆都多咗,人氣鼎沸。即刻探下,孖寶車仔麵,喜見它別來無恙。港式味道,價錢親民。真是葵涌廣場之寶。*下午茶套餐最抵食,原價$50的三餸餐現只需$44,送熱飲。套餐主食有13種選擇,麵、粉、飯、烏冬、撈麵、腸粉……,相信是全港僅有。餸的選擇更多,足足51款!人人都有選擇的權利。*$44三餸腸粉餐:滷水豆腐、冬菇、魚蛋 + 熱飲$44三餸油麵餐:魚肉春卷、牛腩、蘿蔔 + 熱飲$22滷水大雞髀$10 加一餸燒賣*孖寶的滷水一向有水準,滷水豆腐和滷水雞髀都入味好味。雞髀超大隻,還附膠手套,真細心。牛腩夠軟腍,蘿蔔清甜,魚蛋彈牙。魚肉春卷外層的腐皮煎過特別好味。腸粉夠滑,醬油又足,配燒賣最夾。
數數手指,上次踏足葵涌廣場乃疫情期間。
今日重臨,店鋪和食肆都多咗,人氣鼎沸。
即刻探下,孖寶車仔麵,喜見它別來無恙。
港式味道,價錢親民。真是葵涌廣場之寶。
下午茶套餐最抵食,原價$50的三餸餐現只需$44,送熱飲。
餸的選擇更多,足足51款!人人都有選擇的權利。
$44三餸腸粉餐:滷水豆腐、冬菇、魚蛋 + 熱飲
$44三餸油麵餐:魚肉春卷、牛腩、蘿蔔 + 熱飲
$22滷水大雞髀
$10 加一餸燒賣
孖寶的滷水一向有水準,滷水豆腐和滷水雞髀都入味好味。
雞髀超大隻,還附膠手套,真細心。
牛腩夠軟腍,蘿蔔清甜,魚蛋彈牙。
魚肉春卷外層的腐皮煎過特別好味。
腸粉夠滑,醬油又足,配燒賣最夾。
滷水雞髀
2023-11-17