(非会员)
2008-07-11 5 浏览
見到呢到既食評之後,同同學仔專程走去食IKEA既熱狗熱狗又抵又好食5蚊就有一個條腸又大條又夠長醬係自助式,自己鍾意落幾多就幾多唯一遺憾既係我竟然無加4蚊要埋可樂!食完應該飲下可樂,因為有點渴同埋隻味仲係個口到!
見到呢到既食評之後,同同學仔專程走去食IKEA既熱狗
熱狗又抵又好食
5蚊就有一個
條腸又大條又夠長
醬係自助式,自己鍾意落幾多就幾多
唯一遺憾既係我竟然無加4蚊要埋可樂!
食完應該飲下可樂,因為有點渴同埋隻味仲係個口到!
  • 熱狗
2008-06-02 11 浏览
現今社會通貨澎漲,一碟普通的碟頭飯由十多塊急升至二十多元,對於低收入家庭可說是雪上加霜。還幸有不少良心食店,仍然堅持以昔日價售賣食物,宜家傢私的美食站便是其中之一。一杯汽水跟大大隻的熱狗仍售九元,儘管原意是為客人在花數小時逛店後感到肚子餓而設,但是其開放式的舖面,任何人也歡迎到來購買食物。雖然熱狗的味道和品質只屬一般,但是任何人鯨吞兩隻熱狗後也必定會感到餓肚。才$10(一隻$5)的價錢,絕對是無敵之選~

霹靂無敵熱狗餐
霹靂無敵熱狗餐
  • 熱狗
2008-05-15 12 浏览
去完樓上間餐廳 唔好味唔甘心黎到又食埋d唔好味既野就黎食爆谷!!好味 勁平 $3但係無焦糖既popcorn...就即係食d無味又乾爭爭既野所以無焦糖既都 dump左.....不過除返 cinema 個d popcorn 30既蚊呢度買3份只係9蚊...抵!!!希望佢地落返重本少少....多d糖丫唔該.............
去完樓上間餐廳 唔好味
唔甘心黎到又食埋d唔好味既野
就黎食爆谷!!
好味 勁平 $3
但係無焦糖既popcorn...就即係食d無味又乾爭爭既野
呢度買3份只係9蚊...抵!!!

$3 (其他)
2008-04-22 39 浏览
行完宜家吃完肉丸,目標轉移到便宜熱狗身上。基本上,每次行完宜家都會買個熱狗吃,貪平又可以狂落醬汁,加上條肉腸夠長,感覺上更抵食。今次如是,雖則個熱狗包沒有預先弄熱兼不胞,肉腸本來也沒甚麼味,但始終是鐵價不二,$5實在抵。下次行完宜家又Encore喇。
行完宜家吃完肉丸,目標轉移到便宜熱狗身上。

下次行完宜家又Encore喇。
2008-04-04 3 浏览
在宜家西餐廳度食完午餐,行陣宜家--- 行到出口就見到有間小食店,一直都忽略左佢,但見到那兒人頭湧湧便看過究竟。望望餐牌,發覺軟雪糕只係$2杯,好抵﹗(m記依家係$2.5 ?) 好滑好香唔太甜,好食過m 記果d 多多聲﹗見到好多人食熱狗,條腸既長度等於舊包既兩倍,任倒芥茉茄汁。加埋汽水都係$9 ,好吸引﹗依家度度都加價,而呢度依然咁抵,下次要去試下先。

2008-03-19 30 浏览
食完肉丸在Ikea行勁耐先到出口到出口見到$5熱狗點可以唔食?立刻和石頭各一, 胡亂噴上茄汁mustard一口咬下, 很滿足! 雖然腸唔係貴野, 無其他配料不過平有平食, 條腸又夠長$5超值價, 當然可以給予一笑吧!好懷念哈狄斯的熱狗呢....
食完肉丸在Ikea行勁耐先到出口

到出口見到$5熱狗點可以唔食?

立刻和石頭各一, 胡亂噴上茄汁mustard

一口咬下, 很滿足!

雖然腸唔係貴野, 無其他配料

不過平有平食, 條腸又夠長

$5超值價, 當然可以給予一笑吧!

好懷念哈狄斯的熱狗呢....
HOTDOG!
2008-03-10 10 浏览
食完佢間餐廳d meat ball好飽不過被迫跟佢條路行勁遠先去到美食站去到之後個肚又有返位-v-食熱狗!雖然淨係得一個包一條腸同dd茄汁($5)不過我覺得好好食!條腸幾好!個飽夠熱!5蚊真係超抵!只可以個地方唔太就腳...
食完佢間餐廳d meat ball好飽
不過被迫跟佢條路行勁遠先去到美食站
去到之後個肚又有返位-v-
食熱狗!
雖然淨係得一個包一條腸同dd茄汁($5)
不過我覺得好好食!
條腸幾好!個飽夠熱!
5蚊真係超抵!只可以個地方唔太就腳...
2007-12-30 13 浏览
好鍾意同老婆行完IKEA之後來這裡吃點小食. 熱狗+ COKE - 老婆鍾意落好多好多芥辣和茄汁,攪到個熱狗好壯觀,但好好味!爆谷- 夠甜,$3超抵. 軟雪糕- $2, YEAH!貨架上的曲奇味道一般,可能口味唔係咁啱.
好鍾意同老婆行完IKEA之後來這裡吃點小食.

爆谷- 夠甜,$3超抵.
軟雪糕- $2, YEAH!

貨架上的曲奇味道一般,可能口味唔係咁啱.
2007-09-23 23 浏览
16-9-07好不容易先叫媽行宜家,除左好多野睇外,完來仲有野食 係入口有野食,出口都有,去了出口的小食店買左熱狗食 $5大大隻,條腸長長的,加上新鮮熱辣,好! 味道就一般貨色,不過勝在夠抵!下次試埋爆谷,都只係$3P.S 醬汁自己加,加幾多都得,同埋DEE黃介辣醬唔會太辣!
16-9-07

好不容易先叫媽行宜家,除左好多野睇外,完來仲有野食

係入口有野食,出口都有,去了出口的小食店買左熱狗食

$5大大隻,條腸長長的,加上新鮮熱辣,好!
味道就一般貨色,不過勝在夠抵!下次試埋爆谷,都只係$3

2007-06-15 36 浏览
肉丸($19):好好味,不過個汁仲好味,我地連汁都食埋西梅釀豬扒(39):普普通通,友人話似雞肉喎(以上兩個set既薯仔都好好食,加埋落d汁度冇得頂)凱撒沙律($9),比我想像中好食,d芝士粉好有芝士味,抵啦
肉丸($19):好好味,不過個汁仲好味,我地連汁都食埋

西梅釀豬扒(39):普普通通,友人話似雞肉喎

(以上兩個set既薯仔都好好食,加埋落d汁度冇得頂)
凱撒沙律($9),比我想像中好食,d芝士粉好有芝士味,抵啦
2007-06-11 16 浏览
HK$5 for a hotdog, very cheap ne, delicious and the sausage is crunchy, put it with some mustard and ketchup, great ar...Everytime i eat two, for lunch or for dinner.I am thinking where these sausages came from??? I don't like the taste of the ice-creams and sundae, too sweet. Have got another flavour, i like chocolate.

2007-06-04 8 浏览
呢排天氣好熱呀!我同男朋友行行下沙田新城市,都走左去宜家食雪糕($2),依然係最好味呀,又平又軟滑,奶味好重. 之後我地再要左柸coke($7)同埋爆谷($3). 忌廉氣水好似有少少生水味,唔知關唔關冰塊事. 但焦糖爆谷真係好好食,拎上手仲暖的,甜甜的焦糖,我男朋友好鐘意食.炎夏好去處呀!

炎夏好去處呀!
2007-05-09 6 浏览
黎宜家買點材料幫屋企執漏、時間匆忙之餘又想快趣醫肚,這裡的熱狗可以說最方便簡單,幾次品嘗的經歷絕對不會失望,狂加的芥末醬絕對提升食味層次。五大洋一個,五分鐘清掉,不致美味無窮,但絕對可笑臉奉迎。
上次因為唔肚餓,第一次0黎呢度餐廳只係食左半隻杏仁撻...今次黎係有留肚架(因為想食多d野)哈~$19肉丸-好味,d汁好正添~仲有2個小薯仔做伴菜,超抵食!凱撒沙律-麵包糠林哂,不過d汁好正,菜都新鮮~菠蘿酥-都ok,個酥皮我點了肉丸汁,仲正!哈杏仁撻-ok的下次再試其他0野!哈哈~

凱撒沙律-麵包糠林哂,不過d汁好正,菜都新鮮~

菠蘿酥-都ok,個酥皮我點了肉丸汁,仲正!哈

杏仁撻-ok的

下次再試其他0野!哈哈~

2007-03-05 4 浏览
熱狗餐$9好抵呀, 熱狗加自汽水都係$9. 幾乎每次ikea都會幫襯呀!熱狗包同熱狗腸不停烘住, 新鮮又軟又熱, 條腸仲長過個包, 茄醬同芥末醬都係自己加, 最我呢d麻煩人, 鐘意多芥末少茄醬, 落多落少可以因應自己要求嘛.汽水同冰又係自己, 有百事, light 百事,忌廉等自己揀.呢度仲有$2軟雪糕同$3爆谷都好抵ga!
熱狗餐$9

呢度仲有$2軟雪糕同$3爆谷都好抵ga!