2018-10-16
都幾多人等位,在門外等左二十分鐘,有櫈坐住等,算係咁啦。入面唔算大,我地坐近門口,係二、三個人同坐一條長木板櫈。即係如果坐唔定,便會好容易騷擾到隔壁果個,不時俾人怒睥。後面係另一張枱食客,背對背,唔小心會撞到,可惜對正個麻甩佬......簡單來說,全餐飯要挺胸收腹唔好郁。螺肉小黃瓜 $38所謂的螺肉其實似齋鮑魚絲,墊底是切了粒的青瓜。全碟菜除了芝麻,便沒有調味,汁都冇。好彩青瓜都尚算新鮮,唔難食的。不過份量太少,酒吧「甩士」碗仔咋,想叫佢回水......家族小籠包(6件)$42算皮薄餡靚,而且滿滿肉汁,熱辣辣好滋味。我俾四星。煎牛肉包(3件)$32外皮都做得幾好,係生煎飽D friend , 唔會油膩。不過牛肉饀係冇味的,唔吸引。蔥爆牛肉$78份量不多,我只食到兩舊牛。牛肉味有少少怪,少少酸但又唔係變壞果種味。可能係解凍唔好或者落得太多粉啩,有時去茶記食乾炒牛河都會有呢種感覺,怪怪地。但其他配料如大蔥木耳就炒得幾好,好惹味。花雕醉豬手 $58主要食豬皮,好多皮,好爽口。有少少筋亦係爽口的,但冇乜肉。花雕重手,好醉吓!鍾意食醉野的人仲可以試吓佢的醉雞。乾煸四季豆$62香口,肉粒好送飯。唔
都幾多人等位,在門外等左二十分鐘,有櫈坐住等,算係咁啦。
螺肉小黃瓜 $38
螺肉小黃瓜
家族小籠包(6件)$42
算皮薄餡靚,而且滿滿肉汁,熱辣辣好滋味。我俾四星。
家族小籠包
煎牛肉包(3件)$32
煎牛肉包
蔥爆牛肉$78
但其他配料如大蔥木耳就炒得幾好,好惹味。
蔥爆牛肉
花雕醉豬手 $58
主要食豬皮,好多皮,好爽口。有少少筋亦係爽口的,但冇乜肉。
花雕重手,好醉吓!
鍾意食醉野的人仲可以試吓佢的醉雞。
花雕醉豬手
乾煸四季豆$62
香口,肉粒好送飯。唔辣,唔油,四季豆冇渣, I like it !
乾煸四季豆
紅油抄手$36
辣油夠辣,抄手夠大隻,抵食又好味。
紅油抄手
上海春卷$32
皮脆饀足味道好,抵食又熱辣,五星吧!
上海春卷
鱔糊兩面黃$78
呢碟就一般,太濃味,太咸太多汁。
鱔糊絲同芽菜絲都多。但個麵底不是兩面黃,只是普通的淋左的炒麵,脆的部分不多。
鱔糊兩面黃
餐牌其實都多選擇,味道就要睇彩數,好味果碟都唔錯。冇加一,幾抵食。不過真係逼左D囉⋯⋯