2011-05-04
差唔多8點先去等位我地呢d 2人既等左好耐因為1路等d臺都係俾左d 4人既先sosad因為男朋友自己早排食完覺得小肥羊既麻辣邊爐"超正"又心思思想再食所以帶左我黎食我既第1次碟前菜係青豆蠶豆花生果d nuts係有陣益味既..想叫全麻辣湯 原來唔得就叫左好似紅棗既湯同麻辣鴛鴦個湯等左好耐先黎 但好快滾 不過個麻辣唔知點解唔辣我真係俾佢個"唔辣"嚇親我係食得辣既 反而男朋友無我咁辣得 但都覺得唔夠辣 因為佢上次辣到變左孖潤腸XD問姐姐點解唔辣 佢話煲煲下就會出味D 咁結果食到埋單我都只係覺得太鹹而唔辣..野食唔太耐 遞完紙3-4分鐘就黎到-無加錢升級 羊肉幾好味 唔肥 似牛同雞之間既texture 羶味亦都無over到 半溶在口中!-肥牛好似叫蒙古肥牛 應有既少少肥-->有 所以唔鞋亦唔油膩 幾好-有我好鐘意食既蟹粉丸, 芝士丸同貢丸 煲到好大粒好似長洲巨型魚蛋/台灣巨型花枝丸-有好搞笑既駝鳥腎同黑豚肉 不過因為黎到既時候已經好飽所以只食左各1件 駝鳥腎okay 因為只係巨型雞腎 反而黑豚肉就難搞d 又大塊 似咬緊粗像根..-個人認為邊爐健康之選必叫金菰同娃娃菜 唔會好食 唔難食就
我地呢d 2人既等左好耐
因為1路等d臺都係俾左d 4人既先sosad
所以帶左我黎食我既第1次
碟前菜係青豆蠶豆花生果d nuts
係有陣益味既..
想叫全麻辣湯 原來唔得
就叫左好似紅棗既湯同麻辣鴛鴦
個湯等左好耐先黎 但好快滾 不過個麻辣唔知點解唔辣
我真係俾佢個"唔辣"嚇親
野食唔太耐 遞完紙3-4分鐘就黎到
-無加錢升級 羊肉幾好味 唔肥
似牛同雞之間既texture
羶味亦都無over到 半溶在口中!
-肥牛好似叫蒙古肥牛 應有既少少肥-->有
所以唔鞋亦唔油膩 幾好
-有我好鐘意食既蟹粉丸, 芝士丸同貢丸
煲到好大粒好似長洲巨型魚蛋/台灣巨型花枝丸
-有好搞笑既駝鳥腎同黑豚肉
不過因為黎到既時候已經好飽所以只食左各1件
駝鳥腎okay 因為只係巨型雞腎
反而黑豚肉就難搞d 又大塊 似咬緊粗像根..
-個人認為邊爐健康之選必叫金菰同娃娃菜
唔會好食 唔難食就得
-小羊排係okay既 如果唔嫌佢un un地既話
所以我食左1舊就由得佢同d蘿白1齊留係個湯度煲味..
其他野食唔太記得
有d熟食都可以叫 有口水雞 我鐘意丫
有雞翼架 d汁既辣度岩岩好俾我用黎當辣油點
仲有麻辣豬肚絲 少少膠味..
野飲係加$15任飲既
不過佢個雪櫃好似虧虧地
仲有..無糖PEPSI好難飲 唔覺得飲左液體入口
d泡泡係個口度消失左之後就乜都無..
埋單35X for two
包未升級任食邊爐,任飲,茶水,前菜。