2021-04-02
之前嚟過呢度食燒肉,感覺唔錯,因為晚市禁堂食既關係,今次就嚟試試呢度既午市定食!呢度既座位多數係卡位,所以好闊落,坐得非常舒適!午市定食選擇都幾多,而且價錢合理。我揀左黑毛和牛壽喜燒配刺身三點,而男朋友就㨂左和牛粒石鍋飯。每個定食都配上茶碗蒸、沙律同麵鼓湯。茶碗蒸非常高水準,蛋蒸得好滑嫩,裏面有冬菇同蟹柳,我超鍾意食!沙律簡簡單單,作為前菜夠哂開胃。壽喜燒嚟到估唔到份量都幾大,有大大塊既和牛、娃娃菜、冬菇、金菇,仲有日本生雞蛋,撈埋甜甜地既壽喜燒汁,送飯一流!和牛質素亦唔馬虎,大塊之餘好嫩滑,未至於入口即融,但呢個價錢絕對收貨了!壽喜燒定食既刺身份量都唔欺場,三款之中我最愛甜蝦,新鮮又帶鮮味既味道。至於男朋友既和牛粒石鍋飯,佢有讚冇彈,我試左少少,果然和牛切成厚粒,口感豐富,更加香口,加上微焦既飯,有啲似一鍋高級既煲仔飯,唔錯!最後一提,定食仲包埋飲品,百幾蚊有咁多野食,CP值相當高,希望餐廳keep住水準,係疫情之下都一定做得住!