2020-11-08 381 浏览
COVID-19 全球大流行!抗疫大半年,生活習慣改變了!其中包括:不聚餐工作日午餐,多數自己1個人吃,日式定食是很合適的選擇!本來想吃雲壽司的,但已經客滿,不想等,就沿謝斐道行,看看有哪家不用等位。發現有位嬸嬸在派午市套餐的傳單,就這家吧!電梯上3樓的尚鮮日式燒肉漁市場,店面很大,客人不多,午餐選擇很多!點了石燒鰻魚定食:#野菜沙律,加了胡麻醬,味道不錯!#前菜,中華沙律#味噌湯,有點鹹#石燒鰻魚,不夠肥美,一般!#白飯,日本米,好吃!#無糖可口可樂88元/份,免加一,實惠!
COVID-19 全球大流行!
抗疫大半年,生活習慣改變了!
其中包括:不聚餐
工作日午餐,多數自己1個人吃,日式定食是很合適的選擇!

發現有位嬸嬸在派午市套餐的傳單,就這家吧!
#野菜沙律,加了胡麻醬,味道不錯!
#前菜,中華沙律
#味噌湯,有點鹹
#石燒鰻魚,不夠肥美,一般!
#白飯,日本米,好吃!
#無糖可口可樂

88元/份,免加一,實惠!
2020-10-09
2020-11-06 460 浏览
冇得去旅行,真係好掛住日本既野食,唯有系香港食下日本野止住癮先啦😭呢日嚟到銅鑼灣食燒肉放題,有A5黑毛和牛任食,認真好期待!首先有個刺身拼盤,甜蝦唔錯,其他就一般。跟住有個海鮮拼盤,有蠔、鮑魚、蝦、扇貝仲有甲羅燒。最鍾意系甲羅燒,滿滿既蟹膏蟹肉撈埋蛋漿,系幸福既感覺!跟住當然系重頭戲-A5黑毛和牛!和牛有一定既厚度,唔會太薄,A5級數既食落雖然未至於入口即融,但油脂香好重,咬幾口就化開。A4既油香冇咁重冇咁膩,肉味濃啲。我比較鍾意A5,男朋友就話鍾意A4。但系呢個質素可以任食,抵!除左燒肉之外,都有唔少其他種類既野食,例如壽司、沙律、炸物、蔬菜類等。試左幾件壽司,小小一件好可愛,而且味道又唔錯喎!冷烏冬都好煙韌!不過我地唔敢食太多,都系主攻返燒肉🤤最後甜品竟然系Movenpick雪糕,我既最愛呀!食完超滿足,不過都有啲膩,唔系食肉獸既我應該幾個月都唔想食燒肉啦😆

首先有個刺身拼盤,甜蝦唔錯,其他就一般。

有人問人生既意義究竟係咩?其實人生意義就係你係人生裡面不斷尋找意義,咁姐係話,無論結果係點,都只係一個個過程。計我話,能夠係醉生夢死既「尚鮮日式燒肉漁市場」,毫無顧忌咁盡情任食燒蠔、刺身壽司、炸物小食,呢種極上既快感,就係我覺得最有意義既人生!👇📌120分鐘A5和牛放題 - $398/Head▪ 和 牛 任 食 - ▫ 由我入座果刻開始,我就知道呢個半鐘我要好清楚自己想食d咩,因為係美食當前下,時間過得特別快。要把握落單既節奏,所以今次我重點擺左係呢個和牛身上。首先一埋位,Staff好細心送上一盤集合哂今次和牛任食既A4鹿兒島黑毛一口牛、肩頸肉、牛三角、牛肩胛、A5鹿兒島黑毛和牛牛小排、貝身肉、外腹肉、薄裙肉既拼盤,而完哂後仲可以不斷encore返你鍾意既和牛部位。說時遲那時快,即刻撻著火就開波啦喂,和牛既紋理大部份都好鮮明,而比較少食到既A5黑毛和牛貝身肉、外腹肉、薄裙肉脂肪分佈均勻。大概每邊燒分半鐘,油脂特別豐腴,入口即化,好好食;而肉質最爽彈鮮甜既A4黑毛和牛牛小排,加上肉味香濃,完全無得輸呀,淨係和牛都翻左幾轉!▪ 海 鮮 拼 盤 -▫ 而每枱食客都有一盤海鮮拼盤,一次過食勻鮑
有人問人生既意義究竟係咩?其實人生意義就係你係

人生裡面不斷尋找意義,咁姐係話,無論結果係點,

都只係一個個過程。計我話,能夠係醉生夢死既

尚鮮日式燒肉漁市場」,毫無顧忌咁盡情任食燒蠔、

刺身壽司、炸物小食,呢種極上既快感,

就係我覺得最有意義既人生!👇

📌120分鐘A5和牛放題 - $398/Head
和 牛 任 食 -

因為係美食當前下,時間過得特別快。要把握落單既節奏,
所以今次我重點擺左係呢個和牛身上。首先一埋位,

肩頸肉牛三角、牛肩胛、A5鹿兒島黑毛和牛牛小排貝身肉
外腹肉薄裙肉既拼盤,而完哂後仲可以不斷encore返你鍾意既和牛部位。

而比較少食到既A5黑毛和牛貝身肉外腹肉薄裙肉脂肪分佈均勻。
大概每邊燒分半鐘,油脂特別豐腴,入口即化,好好食;

而肉質最爽彈鮮甜既A4黑毛和牛牛小排,加上肉味香濃,
完全無得輸呀,淨係和牛都翻左幾轉!

海 鮮 拼 盤 -

▫ 而每枱食客都有一盤海鮮拼盤,一次過食勻鮑魚
扇貝虎蝦甲羅燒燒蠔。而整體質素唔錯,賣相夠新鮮,
而Staff亦會係你燒之前細心指導應該點樣燒,呢點相當抵讚。

而最出色係個扇貝,雖然自己燒但味道一樣高質,虎蝦肉質爽彈;
鮑魚煙韌彈牙;重點個甲羅燒蟹膏味濃,鹹鮮味十足。
而成個放題仲有以呢個價錢黎講,認真抵食!
2020-11-03
  • 和 牛 任 食
  • 海 鮮 拼 盤
2020-11-04 4263 浏览
年頭因為有疫症,舊同學的生日聚會就取消,到現時為止可以六人聚餐,所以舊同學就決定約五位要好的同學去補祝生日,揀咗銅鑼灣尚鮮日式燒肉漁市場。我們選食日本A5 黑毛和牛放題,品嚐由鹿兒島直送的A5和牛,另外每人一份海鮮拼盤,任食燒蠔、刺身壽司、炸物小食等。入座後,侍應送上iPad 落單,快捷又環保,之後更送上一系列的A5和牛,有小牛排、牛貝身肉、牛薄裙、牛肩頸、外腹肉、牛三角、牛肩胛、一口牛。師傅切得厚薄適中,放上小樓梯排列整齊,並用字條寫上部位名稱,既美觀又細心!日本和牛肉質嫩滑、獨特香味,分為A、B、C三個級別;再依脂肪量、色澤、結實程度和紋理、色澤等項目,以肉質等級評比1至5分。A5 就是最高等級!和牛脂肪像雪花般分布均勻,只需放在爐中間燒幾下就食得,肉質帶點入口即溶,牛味香濃。 放題仲送每人一份時令海鮮拼盤和免費升級任食燒蠔,海鮮拼盤有大扇貝、生蠔、鮑魚、虎蝦、甲羅燒,海鮮新鮮,大扇貝鮮味,生蠔冇腥味,鮑魚和虎蝦彈牙,特別是甲羅燒鮮味十足!放題還包燒蠔任食,無限量供應!蠔肉厚身肥美,味道鮮甜。清酒煮蜆,蜆肉鮮甜帶酒香,蒜香腸甜甜地,菠蘿香甜多汁。雞翼一開二,方便燒烤和食用。壽司、刺
放題還包燒蠔任食,無限量供應!蠔肉厚身肥美,味道鮮甜。
壽司刺身都是任食,而且好多款選擇,刺身新鮮,肥美的三文魚厚切,肉質鮮美,油份濃郁。赤貝爽口、希靈魚,微酸帶甜的魚肉夾帶著魚籽的爽脆,無論味道、口感、層次都豐富的,鯛魚油份甘香。玻璃蝦壽司、鰻魚壽司、醬燒三文魚壽司,師傅都做得好好味,力度剛剛好,手握壽司不會太實或太鬆散,壽司飯調得好好味!真材實料,一點也不馬虎。
炸物即叫即做,香脆可口。
汽水啤酒任飲,最後還每人送Movenpick雪糕一杯!
2020-11-03
即將要出返病房去一個新嘅地方,接受新嘅挑戰😂上路前約咗大學同學出嚟食返餐好嘅🤤我哋叫咗$398嘅2小時𝐴5和牛放題(除咗𝐴5亦都有幾款𝐴4和牛)一開始嘅時候會先送上海鮮船(額外送俾每位食客)~有甲羅燒、虎蝦、帶子、生蠔、鮑魚 (虎蝦同生蠔可以之後再自己落單叫),店員會先講解每一樣點燒同燒幾耐,但感覺佢好趕,講得勁急😂😂😂海鮮每樣都好新鮮,當中我最鍾意鮑魚同帶子🤤另外第一次試甲羅燒,幾新鮮嘅一個配搭,不過我本身唔特別好蟹,所以唔特別評價了~登登登凳!主角𝐴4-𝐴5和牛😍一上到嚟,每一件嘅油花同顏色都好靚!唔會有溶唔切雪嘅問題(不過我哋食最尾一輪)每一款牛上面都有張紙仔標明返嗰款係咩牛,而當中我哋最推薦嘅係⭐️𝐴4鹿兒島黑毛和牛肩胛⭐️𝐴5鹿兒島黑毛和牛牛薄裙⭐️𝐴5鹿兒島黑毛和牛貝身肉食落最嫩同埋油花分佈最靚而嗰會淨係得油脂當中牛薄裙嘅油脂最重,食落真係入口即溶🤤❤️即使係第二轉再落單,𝐷牛嘅質素依然高其他放題嘅刺身同食物選擇唔算太多,但刺身都好新鮮,個鮑片好鮮甜😂😂另外推薦個炸鮮奶同清酒煮蜆~不過最唔滿意嘅位就係一路食一路都覺得好趕,食到一半無啦啦個店員就走過嚟收起哂我哋嘅調味料,呢下真係呆咗
即將要出返病房去一個新嘅地方,接受新嘅挑戰😂
上路前約咗大學同學出嚟食返餐好嘅🤤

一開始嘅時候會先送上海鮮船(額外送俾每位食客)~

登登登凳!主角𝐴4-𝐴5和牛😍
⭐️𝐴4鹿兒島黑毛和牛肩胛
⭐️𝐴5鹿兒島黑毛和牛牛薄裙
⭐️𝐴5鹿兒島黑毛和牛貝身肉
食落最嫩同埋油花分佈最靚而嗰會淨係得油脂
當中牛薄裙嘅油脂最重,食落真係入口即溶🤤❤️

即使係第二轉再落單,𝐷牛嘅質素依然高

其他放題刺身同食物選擇唔算太多,但刺身都好新鮮,個鮑片好鮮甜😂😂另外推薦個炸鮮奶同清酒煮蜆~

不過最唔滿意嘅位就係一路食一路都覺得好趕,食到一半無啦啦個店員就走過嚟收起哂我哋嘅調味料,呢下真係呆咗,唔明點解唔可以食完先收lol
嗰陣仲有成差唔多一個鐘先𝑐𝑢𝑡單lol
2020-10-30
餐廳:尚鮮日式燒肉漁市場 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓我媽咪一直都好想食和牛🐂,佢成日話我食好野都唔帶佢去食😂,所以今次帶咗佢去銅鑼灣嘅尚鮮日式燒肉漁市場,食個高級和牛放題塞住佢把口😆今次同媽咪食呢個120分鐘嘅A5和牛放題,星期一至日任何時間都係$398一個人,另有加一。所有和牛都係日本直送🇯🇵日本和牛貴為世界之冠🏆,係由日本肉品等級鑑定協會JMGA分級,係世上最嚴格嘅牛肉等級分法🔱,以品種(字母)同肉質(數字)去分,而A5就代表15個級別入面最高級嘅牛肉,譽為「霜降牛肉」一開始就黎咗一份8款A4-A5級鹿兒島黑毛和牛🥩,連比較少見嘅牛貝身肉、牛三角同牛薄裙都有,未食之前緊係要好好欣賞一下佢地嘅紋理先啦😍。和牛味道真係無與倫比,雖然我唔係專家🙈,但都能略略食得出佢地嘅分別,無論脂肪比例、肉質厚薄、爽口或者軟腍,都各有各優點,但統一嘅係佢地都好嫩口,脂肪入口即溶,細膩一番仲會食到輕微獨特嘅奶香味🥛食完呢盤和牛,就試下送贈嘅海鮮拼盤🦞,有甲羅燒(將蟹膏同蟹肉放上蟹蓋燒嚟食🦀)、生蠔🦪、鮑魚、海蝦🦐同帶子😋;店員仲好好幫手燒同處理每一款海鮮😎,同時講解點樣燒先最好食,
餐廳:尚鮮日式燒肉漁市場 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓

店員仲好好幫手燒同處理每一款海鮮😎,同時講解點樣燒先最好食,好專業呀😆!淨係睇唔洗食都知呢到嘅海鮮有幾咁新鮮👏

食完頭輪嘅和牛,緊係唔夠喉啦😏,仲有接近30款牛肉比你揀,除咗和牛之外,仲有霜降牛、牛舌、安格斯牛、伊比利亞黑豚肉等🐷,亦有原味、炭燒、岩燒同韓式四款口味比你揀🤩;
唔少得嘅緊係刺身
壽司🍣、
炸物、燒烤食材、冷盤等等👻

整體嚟講,上菜都算幾快,而且服務周到;雖然食物選擇對比起其他放題店黎講唔算多,但牛肉款式相對幾多,而且食物品質確實係比較高👍🏼;
餐廳座位仲有卡位、bar枱同榻榻米,啱晒唔同人嘅口味⛩,而最後仲送Mövenpick雪糕一人一杯🍨,今晚真係超滿足🥰
2020-10-28
2020-10-28 585 浏览
疫情關係好少出街食飯,又去唔到旅行,真係好掛住日本,心思思好想食下日本野上網搵到依間日式燒肉放題,見有和牛又有刺身同壽司,所以決定一戰!員工清潔做得唔錯,交枱都乾淨企理調味料都好齊全枱上的桌紙會教大家燒肉的小貼士再來的是Menu現在只需400元左右便可以享用和牛燒肉任食而且還送海鮮拼盤一盤和燒蠔任食,超划算!其他燒物更是選擇豐富海鮮拼盤有大蝦、鮑魚、帶子和甲羅燒當中我最喜歡鮑魚和甲羅燒甲羅燒蟹膏濃郁,燒三分鐘左右便可而鮑魚大約燒了七分鐘,邊位香口,中心彈牙想再吃的話就可以另外加錢~普通燒肉方面叫了厚切岩鹽牛舌好吃因為肉質完全不韌,不過覺得厚切的話可以再厚身少許就好了刺身也是重點任叫的項目之一!全部都很新鮮,一解日本思鄉之愁哈哈再來的重頭戲當然是日本和牛了!A4的和牛的油花分佈完美推介愛油脂的朋友吃牛三角,入口融化的感覺實在太爽太邪惡了另外本人最愛牛小排和貝身肉因為油脂平衡,而且肉味最香濃整體全部牛肉都有水準,而且燒肉時也容易上手天婦羅也是我心水很少放題店會做到如此薄脆的表層而且咬下去完全不油膩,乾爽香脆值得一讚壽司方面都有多種選擇飲品櫃是自取的,選擇亦足夠還有我最愛的荔枝茶,哈哈最後加
疫情關係好少出街食飯,又去唔到旅行,
真係好掛住日本,心思思好想食下日本野
上網搵到依間日式燒肉放題

有和牛又有刺身壽司,所以決定一戰!

員工清潔做得唔錯,交枱都乾淨企理

調味料都好齊全

枱上的桌紙會教大家燒肉的小貼士

再來的是Menu
現在只需400元左右便可以享用和牛燒肉任食
而且還送海鮮拼盤一盤和燒蠔任食,超划算!
其他燒物更是選擇豐富

海鮮拼盤有大蝦、鮑魚、帶子和甲羅燒
當中我最喜歡鮑魚和甲羅燒
甲羅燒蟹膏濃郁,燒三分鐘左右便可
而鮑魚大約燒了七分鐘,邊位香口,中心彈牙
想再吃的話就可以另外加錢~

普通燒肉方面叫了厚切岩鹽牛舌
好吃因為肉質完全不韌,不過覺得厚切的話可以再厚身少許就好了

刺身也是重點任叫的項目之一!
全部都很新鮮,一解日本思鄉之愁哈哈

再來的重頭戲當然是日本和牛了!
A4的和牛的油花分佈完美
推介愛油脂的朋友吃牛三角,入口融化的感覺實在太爽太邪惡了

另外本人最愛牛小排和貝身肉
因為油脂平衡,而且肉味最香濃
整體全部牛肉都有水準,而且燒肉時也容易上手

天婦羅也是我心水
很少放題店會做到如此薄脆的表層
而且咬下去完全不油膩,乾爽香脆
值得一讚

壽司方面都有多種選擇
飲品櫃是自取的,選擇亦足夠
還有我最愛的荔枝茶,哈哈

最後加上每人一杯雪糕作結
完美!
2020-10-26 448 浏览
已有一段日子沒有外出吃大餐了,近日防疫措施放寬後,這晚就來個日本燒肉放題大吃特吃吧,雖然去不到日本旅行,但還是要滿足一下味蕾的。環位:日式燒肉店的設計,寬敞的沙發卡位,私隱度高。抽風系統:每個座位都有一個自由上下調較的抽油煙機,離開時身上也沒有濃烈的油煙味。平板電腦點餐,十分方便,而且不是像放題店填寫紙張下單,避免漏單之餘又環保。食物:和牛、海鮮應有盡有,食物很快就端上,蠻新鮮的。和牛拼盤排場搭夠,樓梯級的擺盤,放著和牛各個部位。每份紋理清晰,有些油脂特別豐腴,一入口即溶,入口很香牛肉味;牛肩脊那些部分則是肌肉較發達,薄薄一片灼一灼就行了,燒太久會很韌口。珍寶燒蠔也是任食的,未燒的時候十分巨型,燒熟後則縮了水似的。虎蝦大隻,蝦肉結實。刺身種類蠻多,放題質素的魚片。三文魚大大片、厚切。除了主打的牛肉多款式外,還有雞肉及豬肉,不過款式不多,一兩款而已。冷盤、前菜、炸物及其他蔬菜類也有。整體質素蠻高的和牛放題,大滿足。
環位:日式燒肉店的設計,寬敞的沙發卡位,私隱度高。

食物:和牛、海鮮應有盡有,食物很快就端上,蠻新鮮的。
和牛拼盤排場搭夠,樓梯級的擺盤,放著和牛各個部位。
虎蝦大隻,蝦肉結實。

刺身種類蠻多,放題質素的魚片。
三文魚大大片、厚切。

餐廳:尚鮮日式燒肉漁市場 地區:銅鑼灣地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓日期:19/10/2020 時間:6:30人數:2人  等位: 0mins 價錢:$876今日收工諗住食燒肉於是係收藏清單入面揀左尼間,見佢主打日本A5黑毛和牛放題,於是5點半打電話去問6點半有冇位,見有位就二話不說即刻去,入座嘅時候非常少人,內心諗緊咁多好評不會伏吧😰,職員帶我地入座後好清楚同我地講解要如何點餐,有咩食物選擇,最後點餐時間唔會通知,所以雖然係食120分鐘但係自己要記得90分為最後點餐。我地嗌左$398既A5和牛放題,除咗任食和牛之外仲可以任食壽司、刺身、炸物同小食👍👍另外以家仲會送海鮮拼盤一份包括有蝦、生蠔、鮑魚、蟹膏同扇貝,我哋兩個本身對海鮮唔太喜好所以一開頭唔太感興趣,係燒海鮮期間職員都好好會過嚟協助,話俾我地聽幾耐食得,所以覺得尼個細心位幾值得加分☺️海鮮方面幾新鮮,我哋唔鍾意食海鮮嘅都一致評價唔錯,尤其蟹膏非常好食😋,加埋鵪鶉蛋非常香甜美味!其次和牛方面,首先佢會上左幾款和牛試食,試食完後再任叫自己喜歡食既部位,我哋試完之後覺得A5鹿兒島黑毛和牛牛小排同A5鹿兒島黑毛和牛貝身肉最啱食,
餐廳:尚鮮日式燒肉漁市場
地區:銅鑼灣
地址:銅鑼灣謝斐道496號金利文廣場3樓
日期:19/10/2020
時間:6:30
人數:2人
等位: 0mins
價錢:$876

我地嗌左$398既A5和牛放題,除咗任食和牛之外仲可以任食壽司刺身、炸物同小食👍👍另外以家仲會送海鮮拼盤一份包括有蝦、生蠔、鮑魚、蟹膏同扇貝,我哋兩個本身對海鮮唔太喜好所以一開頭唔太感興趣,係燒海鮮期間職員都好好會過嚟協助,話俾我地聽幾耐食得,所以覺得尼個細心位幾值得加分☺️海鮮方面幾新鮮,我哋唔鍾意食海鮮嘅都一致評價唔錯,尤其蟹膏非常好食😋,加埋鵪鶉蛋非常香甜美味!

其次和牛方面,首先佢會上左幾款和牛試食,試食完後再任叫自己喜歡食既部位,我哋試完之後覺得A5鹿兒島黑毛和牛牛小排同A5鹿兒島黑毛和牛貝身肉最啱食,不過我哋覺得脂肪分布比較多,肉質都算細嫩,尼個價錢都食得過。

另外壽司刺身方面,覺得非常新鮮,由於火炙壽司牛拖羅壽司同醬燒三文魚,真係好好食🤩我哋嗌左好幾次,食極唔厭😆
2020-10-19
  • 海鮮拼盤
  • 刺身
  • Movenpick雪糕
  • 和牛
2020-10-18 1205 浏览
有一段時間習慣了買外賣回家吃,或者是會在家裡煮東西吃。這天決定對自己好一點,放縱一下,吃久違的放題。一坐下不久,就有一盤海鮮,和牛。首先當然先燒鮑魚,蟹蓋,蝦等的海鮮,蟹蓋最好吃,很鮮。鮑魚,蝦等的海鮮也是新鮮的,挺彈牙。店員幫我們升級了焗蠔也是任食,第二輪點了6隻,大小一致,很均勻,不錯。再來就是燒和牛,重點之重,油脂分佈均勻,不用燒太久,很嫩。不過一口牛要燒四面,要控制火候,對我來說有難度,所以之後沒有再點。刺身,三文魚籽軍艦,比想像中好吃,以放題來說算是很高質。炸物炸的很香脆,吸油吸的很好,完全不會油膩膩的。飲料方面有啤酒,雖然只有一款,但也很不錯,燒肉配冰冷的啤酒,絕配。

刺身,三文魚籽軍艦,比想像中好吃,以放題來說算是很高質。

炸物炸的很香脆,吸油吸的很好,完全不會油膩膩的。

2020-10-14
2020-10-17 769 浏览
崇尚鮮味嘅Wagyu beef同海鮮呢個係疫情之前朋友帶我去食餐好嘅”last dinner”因為第一次嘅感覺好好,所以都去咗第二次啦,但係可能第一次朋友係熟老闆娘嘅,所以會好食啲。第二次我自己去食嘅時候,啲牛大部份都未解凍,所以都要燒好耐先有得食,同埋冰鮮嘅水咪會喺度。相反記得第一次嘅時候啲牛會好快就煮好,仲會比較好食啲添。話說佢哋嘅甲羅燒係好好食㗎,每兩位就會送一個。佢海鮮拼盤只會送一次,之後就要加錢。但係我第二次食嘅時候,佢話就話做緊優惠,所以就燒蠔任食。食材都非常新鮮㗎,最鍾意食係個帶子同甲羅燒。你見到呢張相嘅甲羅燒呢,其實係日本類似嗰啲超級市場貨嚟嘅,如果好彩嘅話你會食到佢嘅自己整嗰個就更加好食啦,入面會有一個生蛋黃。刺身好食呀,刺身蝦不錯我就鍾意食佢嘅牛小排甜品方面有movenpick雪糕服務方面,侍應算主動
崇尚鮮味嘅Wagyu beef同海鮮

呢個係疫情之前朋友帶我去食餐好嘅”last dinner”

刺身好食呀,刺身蝦不錯

我就鍾意食佢嘅牛小排

甜品方面有movenpick雪糕
服務方面,侍應算主動
  • 海鮮拼盤
  • 甲羅燒
  • 刺身拼盤
2020-10-11 953 浏览
燒肉好推介!連我家寶寶都話好食!平時普通燒肉食得多,但我未食過和牛。400蚊可以任食,仲可以食埋刺身同壽司。寶寶話呢間堅係用日本A4和牛,冇花冇假。牛嘅肉質好唔錯,都值得食同推介。放題今次special可以無限添加生蠔。不過我地自己本身對燒蠔麻麻地,興趣不大。要讚嘅係送嘅燒蟹蓋,好鮮甜,其實想encore再要,不過實在太肥喇!試下好了!呢度落單用Ipad,上菜速度都快。職員個樣個個都好黑面咁,但都不失專業,好有耐性話你知啲肉點燒。見到隔離枱燒燶哂啲肉,都會留一陣教個客點燒,燒哂俾個客先走開,呢個service都係第一次見。每人包一杯雪糕,可以話係令呢餐更滿足。和牛放題,食過一次,我諗唔會半年內食第二次,因為真係好肥好肥好肥。不過真心呢間好值得大家去試。記得啲伙記黑面唔係真係黑你面嘅,本身佢冇面部表情啫。公度啲講,呢度嘅職員服務係唔錯架。
燒肉好推介!連我家寶寶都話好食!
平時普通燒肉食得多,但我未食過和牛。400蚊可以任食,仲可以食埋刺身壽司

每人包一杯雪糕,可以話係令呢餐更滿足。

2020-09-12
  • 和牛
呢排工作壓力大,就特別想食燒肉就諗起銅鑼灣有間食A5和牛唔好虧待自己!一定要食高級燒肉xd呢個仲會送一份海鮮拼盤🤩有甲羅燒、扇貝、鮑魚😋店員會教你點樣燒最好食可惜最後我都係燒焦咗隻鮑魚另外佢哋仲可以任食燒蠔、刺身壽司、炸物小食🤓如果係我呢啲食肉獸基本上食一個和牛拼盤已經返本✨佢哋嘅牛肉質素真係唔錯!重點係可以任食😆A5和牛脂肪分布均勻 油脂喺口中散發完全無韌嘅口感👍🏻A5鹿兒島黑毛和牛牛小排真係無得輸入口即溶😭❤️第二愛係A4鹿兒島黑毛和牛牛肩頸🐮口感味道油香真係絕了💕另外刺身都非常新鮮😚特別鍾意食北寄貝、帶子、甜蝦✨最後每人會送一杯MOVENPICK雪糕🍦燒肉完食啱晒啦😍揀咗紅苺味,酸甜開胃好好食🙈💕
呢排工作壓力大,就特別想食燒肉
就諗起銅鑼灣有間食A5和牛
唔好虧待自己!一定要食高級燒肉xd

呢個仲會送一份海鮮拼盤🤩有甲羅燒、扇貝、鮑魚😋

店員會教你點樣燒最好食
可惜最後我都係燒焦咗隻鮑魚

另外佢哋仲可以任食燒蠔、刺身壽司、炸物小食🤓

如果係我呢啲食肉獸基本上食一個和牛拼盤已經返本✨
佢哋嘅牛肉質素真係唔錯!重點係可以任食😆
A5和牛脂肪分布均勻 油脂喺口中散發完全無韌嘅口感👍🏻

另外刺身都非常新鮮😚特別鍾意食北寄貝、帶子、甜蝦✨

2020-09-05 2481 浏览
真係吾明點解依間野會有咁多正評,首先講下環境先,吾算話太多垃圾既,但埋到枱,張枱,張櫈癡粒粒,不知所謂,話連點餐果部機都係咁。至少個員工都抹一抹啊大佬。另外 今次點左個298既燒肉放題試試水溫,一試就賴哂野。啲肉肥膏多到喊,啖啖油。嗌左鹽味牛,一啲味都冇😓之後嗌埋蜜汁雞中翼同埋蒜香腸都係冇味,我差啲以為自己冇左味覺。連啲熟食食左次,都吾想再嗌。成餐最好既,應該係罐嘢飲😹想中伏既 可以去下👍🏻包保吾會失望👍🏻
連啲熟食食左次,都吾想再嗌。
成餐最好既,應該係罐嘢飲😹
想中伏既 可以去下👍🏻
包保吾會失望👍🏻
2020-09-05
  • 飲品
2020-08-15 2131 浏览
尚鮮 lunch set$108免加一 高質燒肉定食安格斯牛仔骨 3件霜降牛五花 3件霜降安格斯牛頸脊 3件牛舌 3件包麵豉湯同中華沙律 飲品 白飯 以上4款牛都好有牛味 好好食 特別係牛舌色香味俱全 當然燒嗰個都好大功勞另外加燒物$80包括菠蘿 豬頸肉 牛肩肉 扇貝 台灣腸豬頸肉一份原來係1條 牛肩肉$18都比較細舊 有啲失望但當然$18舊 真係好食過定食既更加重牛味 入口即溶 下次一定要試夜晚放題自選刺身飯 $59 4款馬刀貝 帶子 甜蝦 三文魚 各2切醋飯好酸 配刺身都已經唔夾 帶子 三文魚切得比較簿 但刺身係新鮮 兩個餐 飯量比較少服務方面 帶位姐姐好詳細解釋有咩餐但員工成日都唔記得拎飲品兩個人總數$273好掋食!
尚鮮 lunch set

$108免加一 高質燒肉定食