2021-07-03 130 浏览
 去葵廣,想食章魚小丸子,諗緊食真章魚無雙定係屯の大阪章魚燒好,咁啱行緊三樓,就去左呢間買。其實想知大家覺得呢兩間邊間好食啲🙈我自己覺得真係難分高下1⃣️火炙熔岩芝士脆脆 + 超爆多蟹籽章魚燒($42)貪心既我嗌左雙拼8粒🤤芝士味除左有燒溶左既芝士之外面頭仲有啲脆脆,增加口感😋蟹籽真係超級多,每一啖食落都有蟹籽爆開既口感👍而且每粒章魚燒入面都實實在在咁食到🐙配埋超級多既木魚絲一齊食超正~

1⃣️火炙熔岩芝士脆脆 + 超爆多蟹籽章魚燒($42)
2021-07-02 75 浏览
葵廣掃街天地真係好正!😆😆又有冷氣 又乾淨👍🏼👍🏼食物種類繁多 上有飲品 下有食品不過依家因為疫情關係😷😷戴住口罩 同周街進食 都有啲唔太方便所以我掃曬返屋企慢慢品嘗🤗呢間章魚燒真係第一次嘗試😎見好多人排隊 價錢又親民就試下啦😜心大心細 太多口味 唔知簡邊個好🤪🤪好彩有兩併 咩都比我試吓👍🏼👍🏼👍🏼正!Order:元祖大阪併超爆多蟹籽拎到返屋企 先發現佢比錯單元祖大阪(岩)併超爆多蟹籽(錯)雖然唔知試咗個味味道🤣🤣🤣但都係好味既~🐙🐙每一粒都有🐙🐙 而且皮唔會太厚粉恰到好處👏🏻👍🏼(太肚餓 手都震埋)影得有啲衰 但其實味道真不錯👏🏻👏🏻
葵廣掃街天地真係好正!😆😆

呢間章魚燒真係第一次嘗試😎
見好多人排隊 價錢又親民
就試下啦😜

心大心細 太多口味 唔知簡邊個好🤪🤪
好彩有兩併 咩都比我試吓👍🏼👍🏼👍🏼正!
Order:元祖大阪併超爆多蟹籽

拎到返屋企 先發現佢比錯單
元祖大阪(岩)併超爆多蟹籽(錯)
雖然唔知試咗個味味道🤣🤣🤣
但都係好味既~
🐙🐙每一粒都有🐙🐙 而且皮唔會太厚粉
恰到好處👏🏻👍🏼

元祖大阪併超爆多蟹籽

(太肚餓 手都震埋)
影得有啲衰 但其實味道真不錯👏🏻👏🏻

2021-07-01
元祖大阪併超爆多蟹籽
2021-07-01 67 浏览
🍴屯の大阪章魚燒 - 爆爆蟹籽章魚燒 🐙葵芳一向是掃街食好西的最佳地點。這間「屯の大阪章魚燒」是屯門出名的大阪燒店,現在搬到葵芳,黃店依舊人氣不減,大排長龍。筆者愛吃章魚燒,看到即叫即製的章魚燒一定要買了一份解饞。📍超爆多蟹籽$ 34熱辣辣的章魚燒加上沙律醬、燒汁和木魚絲,小店毫不吝嗇在章魚燒上方舖滿蟹籽,而且是爆多!實在難得。 蟹籽爽脆感配搭章魚燒外脆內軟的感覺,令人無論在視覺或味覺上都食指大動。而且章魚燒的粉漿比例調配得宜,吃下不覺厚重感,一啖一滋味 。店主看到筆者和朋友兩位女生,知道我們一定是共享美味,所以主動提供4枝竹籤,十分醒目。🔸小總結店員服務態度好禮好客,會提點客人下單後即製食物,需等候大約20分鐘。👅 味道:4.6/5💰CP值:4.8/5🕴🏻服務:5/5🔰餐廳環境:5/5👀回頭率:4.8/5🍽 餐廳:屯の大阪章魚燒🌐地址:葵芳葵涌廣場3樓摩登世界1號舖#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #foodhk #hkfoodblogger #foodblogger

🍴屯の大阪章魚燒 - 爆爆蟹籽章魚燒 🐙

筆者愛吃章魚燒,看到即叫即製的章魚燒一定要買了一份解饞。

📍超爆多蟹籽$ 34

🔰餐廳環境:5/5
👀回頭率:4.8/5
🍽 餐廳:屯の大阪章魚燒
🌐地址:葵芳葵涌廣場3樓摩登世界1號舖

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #foodhk #hkfoodblogger #foodbloggerhk #foodblogger #hkfoodlover #foodig #hkigfood #igfood #globaleats #globalfood #follow #followme #likeforlike #foodiesinternationalchat #globaleats #followme #相機食先 #吃貨 #食好西 #葵廣 #屯の大阪章魚燒
2021-07-01 39 浏览
葵廣有好多章魚燒,但好食嘅有幾多間呢?今次試下呢一間,好有驚喜。可能去到嘅時候啱啱開門,所以人流唔算多👌服務人員好有禮貌,整好仲要我哋襯熱食。果真,好熱👍fresh!!👍第一啖咬落好脆,入面有兩粒大章魚,物有所值明太子嘅份量&燒汁沙律醬嘅份量很足鐘意脆啲少粉嘅人可以試下💗
明太子嘅份量&燒汁沙律醬嘅份量很足
鐘意脆啲少粉嘅人可以試下💗
明太子章魚燒+元祖大阪章魚燒(雙拼)
明太子章魚燒+元祖大阪章魚燒(雙拼)
以前係屯門食,依家葵涌廣場捲土重來就梗係要再食啦😋屯門友行開既,買番盒回憶下😆二十幾歲既兩兄弟加油💪🏻大家加油💪🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🐙即叫即整🔥熱辣辣(大約等10分鐘) 章魚燒粒粒都係黃到金💛外脆內軟✨唔好諗住章魚燒得面頭有料,入面仲有🐙嫁 旁邊仲有好多木魚花🐟🌼【超正啖啖明太子】 ($33•6粒) 面頭有一個小山丘明太子。明太子醬配埋沙律醬真係好夾😈一啖一粒,吃落很好滿足🤤.【和風蜜糖芥末】 ($30•6粒)  平時蜜糖芥末多數配肉食,估唔到配章魚燒又幾襯喎🤭細心睇下👀係蜜糖芥末籽黎嫁🤩唔好諗住”芥末”會難接受,微辣再加埋蜜糖,甜甜地好易入口👍🏻 ~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🔺雖然面頭醬/配料多,但食落唔會太膩😋🔺醬既味道亦冇搶曬章魚燒既味🤓🔺太多款唔知點揀🤔可以好似我咁雙拼(加$3)【超正啖啖明太子】拼【和風蜜糖芥末】($35•6粒)每樣有3粒,一次食到2個味✌🏻又或者叫埋朋友一齊開心Share,嗌多個味👯‍♀️
以前係屯門食,依家葵涌廣場捲土重來就梗係要再食啦😋
屯門友行開既,買番盒回憶下😆
二十幾歲既兩兄弟加油💪🏻大家加油💪🏻
🐙即叫即整🔥熱辣辣(大約等10分鐘)
章魚燒粒粒都係黃到金💛外脆內軟✨
唔好諗住章魚燒得面頭有料,入面仲有🐙嫁
旁邊仲有好多木魚花🐟🌼
【超正啖啖明太子】 ($33•6粒)
面頭有一個小山丘明太子。
明太子醬配埋沙律醬真係好夾😈
一啖一粒,吃落很好滿足🤤
超正啖啖明太子
【和風蜜糖芥末】 ($30•6粒)
平時蜜糖芥末多數配肉食,估唔到配章魚燒又幾襯喎🤭
細心睇下👀係蜜糖芥末籽黎嫁🤩
唔好諗住”芥末”會難接受,
微辣再加埋蜜糖,甜甜地好易入口👍🏻
【超正啖啖明太子】拼【和風蜜糖芥末】

🔺雖然面頭醬/配料多,但食落唔會太膩😋
🔺醬既味道亦冇搶曬章魚燒既味🤓
🔺太多款唔知點揀🤔可以好似我咁雙拼(加$3)
【超正啖啖明太子】拼【和風蜜糖芥末】($35•6粒)
每樣有3粒,一次食到2個味✌🏻
又或者叫埋朋友一齊開心Share,嗌多個味👯‍♀️
外卖自取
超足料嘅章魚燒,即叫即做,好新鮮熱辣,但係大約等5至10分鐘就有。有9款口味俾你揀,分6粒同8粒,+$2可以雙拼🐙超正啖啖明太子章魚燒 ($33/6粒) 4.5/5超足料嘅明太子章魚燒,每粒上面都佈滿明太子、蛋黃醬、沙律醬、紫菜粉同埋燒汁,章魚燒外脆內軟,入面嘅大大粒嘅章魚,而且粉漿唔會太厚,口感豐富,熱辣辣趁熱食一流❤️🤤旁邊仲鋪滿大量嘅木魚絲🐙🐙滿足💯有機會都推介大家嚟試吓📍 屯の大阪章魚燒-TM Takoyaki (葵芳)🐰: 4.5/5
有9款口味俾你揀,分6粒同8粒,+$2可以雙拼

🐙超正啖啖明太子章魚燒 ($33/6粒) 4.5/5

📍 屯の大阪章魚燒-TM Takoyaki (葵芳)
🐰: 4.5/5
🐙超正啖啖明太子章魚燒
🐙超正啖啖明太子章魚燒
2021-06-09 167 浏览
#屯の大阪章魚燒 💛小編有人經過葵芳3樓 發現好多人排緊隊👀之後望一望 原來屯門好出名嘅大阪燒搬咗去葵芳🤤🤤小編即刻好興奮 衝左去排隊💃🏻💃🏼好記得嗰時係好足料㗎😚😚因為章魚燒係即叫即製💓💓小編建議大家可以排完隊買嘢食之後去食其他黃店先✨✨環境🤩舖頭係位於葵涌廣場3樓 算係一個比較寬闊嘅位置😚😚但係如果好多人排隊 就可能會有少少逼🤏🏻🤏🏻睇得岀店舖算衛生✨超爆多蟹籽 $34💰(7/10)真係好爆多蟹籽‼️‼️身為蟹籽控嘅你 一定會好鍾意😋😋一拿上手真係熱辣辣 完全係即叫即整😚😚 小編攤凍一陣先可以放到入口食🔥🔥 一放入口 有一種好滿足嘅感覺🤤🤤因為成口都係章魚燒嘅沙律醬同埋成口都係蟹籽❤️❤️個章魚燒嘅皮仲係好脆 做到外脆內軟嘅感覺🙈🙈入面仲要有唔細嘅章魚粒🐙可以食到唔同嘅感覺 但係小編略嫌加埋啲木魚有少少鹹🤏🏻🤏🏻但係整體來講其實係一個唔錯嘅章魚燒✨✨但係唔知點解小編覺得好似比之前細粒左🙈🙈值得一提嘅係店員服務態度好有禮貌💛🤤推薦指數🌟 7 / 10 🌟
#屯の大阪章魚燒 💛

環境🤩

超爆多蟹籽 $34💰(7/10)
值得一提嘅係店員服務態度好有禮貌💛🤤

推薦指數🌟 7 / 10 🌟
雖然唔係食勻全香港嘅小丸子💯,但係呢間係小編評分最高,佢哋有好多唔同嘅口味選擇🤔而且每次都見到佢哋排長龍 真係每次去到葵芳一定必食❗😋大家都不妨試試,價錢親民服務態度好!
和風蜜糖芥末
和風蜜糖芥末
//< 屯の大阪章魚燒 >前幾日去葵廣見到呢間新開既章魚燒店排長龍!😆平時食開下面章魚無雙既一於試下邊間好食~—————————————————- 和風蜜糖芥末 六粒 $30 -因為當日好多味都冇,所以就揀咗比較穩陣嘅蜜糖芥茉🤓比我想像中快就可以攞得到啦,大概等咗3分鐘~拎上手熱辣辣😙個人覺得比起樓下嗰間,章魚燒個size稍微細少少~質地無咁軟,比較實在,而且同樣足料~🤪 小編就稍微鍾意樓下嗰間多啲啦,唔知大家又點呢?—————————————————評分:7/10地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界1號舖營業時間:12:00-22:30#屯の大阪章魚燒 #章魚燒 #葵廣 #葵廣美食 #葵涌廣場 #香港美食 #葵芳美食 #葵芳必食 #美食博客 #hkfoodblog #hkfoodgram #hkfoods #hkfood #hkfoodie #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodlover #🐷🐤小食 #🐷🐤葵芳
< 屯の大阪章魚燒 >

—————————————————
- 和風蜜糖芥末 六粒 $30 -

—————————————————
評分:7/10
地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界1號舖
營業時間:12:00-22:30
2021-06-01 111 浏览
次次去親葵廣我都係食真‧章魚無雙,今次就試下另一間都係好多人推薦既屯の大阪章魚燒。佢都係有好多款口味可以選擇,好似芝士、蟹籽、鹹蛋黃等等。松葉蟹皇蟹膏($34)佢啲蟹膏真係鋪滿曬每一粒章魚燒,同埋仲有好多醬同埋木魚絲。正啊❤️入面有成粒章魚🐙食到🤤蟹膏既鮮味加埋果隊醬汁,成粒章魚燒啪落口,好滿足☺️

松葉蟹皇蟹膏($34)
店員禮貌好好 會覆單會話俾你聽等幾多個 大約幾耐時間(所以我趁空檔去買咗嘢飲🤭)一拎上手熱辣辣 眼見好多蟹膏令粒章魚燒入邊仲有兩粒章魚好味喎👍🏿👍🏿👍🏿係略嫌鏗魚有啲鹹如果唔係就perfect池果然食晒啲章魚燒仲有好多蟹膏醬最後我用鏗魚撈蟹膏醬食🤣🤣Btw啱啱搵資料先發現屯門嗰間已結業而家淨返葵廣呢一間🥺撐住呀💪🏻💪🏻我仲想嚟食超爆多蟹籽㗎!!!松葉蟹皇蟹膏章魚燒 (6粒) $34🙆🏿‍♀️

店員禮貌好好 會覆單
會話俾你聽等幾多個 大約幾耐時間
(所以我趁空檔去買咗嘢飲🤭)

一拎上手熱辣辣 眼見好多蟹膏
最後我用鏗魚撈蟹膏醬食🤣🤣

Btw啱啱搵資料先發現屯門嗰間已結業
而家淨返葵廣呢一間🥺
撐住呀💪🏻💪🏻
我仲想嚟食超爆多蟹籽㗎!!!

松葉蟹皇蟹膏章魚燒 (6粒) $34🙆🏿‍♀️
2021-05-22
7 分钟 (外卖自取)
2021-05-24 68 浏览
Fatbrown 好鍾意食章魚小丸子,去到葵芳廣場見到呢間屯之大阪小丸子有唔同口味嘅章魚小丸子,實在太吸引加少少錢就可以雙拼,試足兩隻口味,真係好開心排隊唔使排好耐就可以買到,不過侍應哥哥會叫你大概20分鐘先返嚟拎呢個安排都幾好,至少唔使企喺度傻傻咁等黑松露明太子章魚燒$35選擇困難症又發作,千挑萬選之後揀咗黑松露同埋明太子味個人覺得黑松露味好食啲,黑松露醬鋪係章魚小丸子上面,嗰層醬都幾厚身,黑松露味都幾足明太子味相對冇咁好食,個人覺得太鹹啦,掩蓋左章魚小丸子嘅味道咁特別嘅章魚小丸子,嚟到葵芳廣場可以一試
加少少錢就可以雙拼,試足兩隻口味,真係好開心
呢個安排都幾好,至少唔使企喺度傻傻咁等

黑松露明太子章魚燒$35
選擇困難症又發作,千挑萬選之後揀咗黑松露同埋明太子味
咁特別嘅章魚小丸子,嚟到葵芳廣場可以一試

2021-05-18 57 浏览
📍屯の大阪章魚燒葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界1號舖.🤓雙拼 — 元祖大阪+和風蜜糖芥末💰$38.想當年 二訪屯門就係為咗食佢時至今日 開喺屯門嘅原店已經執咗.以前屯門版本係超大粒熱辣辣 一啖含唔到一粒依家葵廣version 婊子箍住牙都輕易成粒隊入口.唔知係因為轉咗老細易咗手 定長途跋涉去覓食係最好食我覺得佢變咗平平無奇嘅章魚燒 正常水準 但唔係屯門個檔 帶到比我咁驚豔囉#最動人時光未必地老天荒
📍屯の大阪章魚燒
正常水準 但唔係屯門個檔 帶到比我咁驚豔囉
#最動人時光未必地老天荒
雙拼 — 元祖大阪+和風蜜糖芥末
2021-05-08
真係唔記得幾耐冇食過章魚燒,係葵廣咁大競爭力既地方,見咁多人排隊梗係要試下!章魚燒都幾多選擇,足足有九款,其中超正啖啖明太子、超濃香黑松露、鹹蛋黃金流沙等十分特別,而且仲可以揀雙併/8粒,組合性都幾大。🚩 超爆多蟹籽(6粒) $33✣   因為人多既緣故,要等20分鐘先有得食,拎到果下都哇左出黎,除左熱辣辣之外,超爆多蟹籽實物如圖,職員真係落左超多蟹籽,每粒章魚丸都沾滿蟹籽粒,木魚同樣比得好多,真係要挑剔的話就係本人喜歡多沙律醬,唔記得叫佢比多啲😢

🚩 超爆多蟹籽(6粒) $33
2021-05-04 61 浏览
最近葵涌廣場開左啲新店,呢間章魚燒係其中之一。以前呢個鋪位賣乜我都唔記得lu,因為太耐冇去過。入正題先,呢間舖頭原本開喺屯門(見個名有個屯字唔知有冇關係),喺OpenRice睇到佢先後都結業左黎呢度開舖。望下個menu,平時好爽快決定到食乜嘅我呢刻有選擇困難症。我係會買混合味道,諗左好耐終於揀左黑松露同明太子。賣相唔使講,我覺得佢地枝裝飾旗仔好有心機,章魚燒細粒左啲,但創意同味道加分,呢間會再黎試埋其他味道。

入正題先,呢間舖頭原本開喺屯門

望下個menu,平時好爽快決定到食乜嘅我呢刻有選擇困難症。

我係會買混合味道,諗左好耐終於揀左黑松露同明太子。

2020-12-22
外卖自取