2021-07-12
🍽山東小城 大角咀埃華街101號大衛樓地下A1號舖大角咀出名多美食,附近仲有好多黃店 ,🐽豬豬美食團今次嚟到山東小城食好出名嘅黑色餃子🥟。京蔥羊肉餡餅 $22(🧡🧡🧡🤍)由於餡餅製作需時,因此在門外排隊的時候,店家已經很貼心地為我們先下單,一坐低就有熱辣辣嘅羊肉餡餅食。皮煎得好脆,有少少似生煎包,羊肉騷味唔算太勁,成個餡餅好多湯汁,都幾好食~酸辣湯墨魚荸薺餃 $59(🧡🧡🧡)墨魚荸薺餃應該就係呢度嘅主打,所有餃子都係新鮮即製,一路食就一路有姐姐喺後面包🤣黑色嘅皮包住嘅係馬蹄同埋墨魚滑,墨魚味香濃,餃子皮唔會太厚,亦都有口感。酸辣湯入面有筍,木耳等配菜,味道略嫌清淡,如果再酸少少就好啦!豬排擔擔麵 $52 (🧡🧡🧡🤍)店家非常大方,一碗麵有兩塊豬扒,豬扒炸得香脆,肥瘦適中,而且亦都醃得好入味。擔擔面湯底有好濃花生味,湯底唔係濃稠而係較稀嘅,雖然會冇咁滯,但相對而言就冇咁掛麵。(5分滿分,🤍=0.5分)環境 :🧡🧡🧡價錢:🧡🧡🧡🧡味道:🧡🧡🧡🤍抵食指數:🧡🧡🧡🤍
🍽山東小城
大角咀埃華街101號大衛樓地下A1號舖
京蔥羊肉餡餅 $22(🧡🧡🧡🤍)
酸辣湯墨魚荸薺餃 $59(🧡🧡🧡)
豬排擔擔麵 $52 (🧡🧡🧡🤍)
(5分滿分,🤍=0.5分)
環境 :🧡🧡🧡
價錢:🧡🧡🧡🧡