2023-10-23 43 浏览
有次喺網上見到呢間餐廳嘅餃子壁畫畫得好靚好可愛🎨一直都心思思想打卡🎪今晚經過附近 就黎位於太子嘅山東小城打卡之余食埋佢地嘅招牌餃子🥰埋單先知 性價比好高🫶🏻🐷炸豬扒菜飯生炸豬肉好鬆軟 小朋友食都好適合菜飯有營養 配埋酸辣醬汁真系加分🤤🍜黑糖黑醋排骨面排骨醃得好入味 黑醋味香濃而不酸🥟鮮肉西洋菜餃 + 鮮肉白菜煎餃餃子皮🥟唔會過厚無論用蒸法同煎炸 同樣入味😋配料新鮮 食得出系手打餃子🤭🥠蔥油餅至愛🫶🏻好香脆又不油膩 食完一塊接一塊💛🐥雞撕粉皮粉皮晶瑩剔透 雞肉份量十足麻醬撈埋一齊好好味💕
有次喺網上見到呢間餐廳嘅餃子壁畫

🐥雞撕粉皮
粉皮晶瑩剔透 雞肉份量十足
麻醬撈埋一齊好好味💕
2023-10-21 40 浏览
朋友帶路去咗太子呢一間山東小城 ,原來係大角咀名店嚟㗎,太子呢間係第二分店😍呢度主打山東美食,signature有黑色嘅墨魚餃,朋友係大角咀街坊,佢話好多區外人都會特登走入大角咀食佢🥟食品選擇都幾多🥢價錢仲好親民。一場嚟到一定要食下呢度嘅餃子,叫咗比較少有嘅京蔥羊肉煎餃,一份5隻,饀料飽滿,一咬落去勁多汁😆冇誇張,係爆汁💦羊羶味啱啱好,唔會過濃,夾埋蔥好香。仲點咗一份小食雞絲粉皮,小份已經好大碟,粉皮好煙靭,雞絲嫩滑份量多🐔食完小食就到主食啦,揀咗兩款菜飯🍚紅燒牛肋肉菜飯,牛肋肉煮到好稔好入味,菜飯唔會好油。而炸豬扒就炸到金黃色,香口得嚟無乜油膩感覺,仲幾多肉汁,配嘅蒜蓉辣醬好惹味👍🏻

2023-10-21 34 浏览
見到網上口碑不錯,於是相約朋友下班後走到太子的「山東小城」食下午茶簡約木系裝修風,更有可愛的公仔壁畫,環境衛生舒適提供食物種類多元化,有小食、餃子、酸辣湯、湯麵、菜飯、燉菜、餡餅及飲品,定價合理==========🔹涼拌魚皮 (大) $50加入青瓜、芫荽、胡蘿蔔絲、紅椒絲、芹菜及芝麻,色彩繽紛,賣相得體蔬菜爽甜,魚皮爽滑,酸甜辣味道平衡開胃==========🔹墨魚荸薺餃5隻 $29從未嚐過黑色餃皮的餃子餃皮細滑帶Q感,墨魚及荸薺的鹹與甜結合,味道獨特==========🔹京蔥羊肉煎餃5隻 $34罕有的食到羊肉餃子餃子皮薄香脆,羊肉及京蔥搭配得宜,羊肉不帶羶味==========🔹假日套餐:紅燒牛肋肉擔擔麵 $52跟餐熱飲熱蜂蜜柑桔露 +$3牛肋肉緊實細緻,腍得入味;擔擔都軟滑,湯底充滿麻醬及花生香又不覺膩熱飲鹹甜平衡,柑桔味道突出,夠潤喉==========🔹鮮肉韮菜餡餅 $28餡料滿滿,韮菜量多餡皮硬脆香口,餡料肉汁滿滿,豬肉及韮菜皆新鮮==========🔹砂鍋雲吞雞 $90份量十足,加入白菜、紹菜及雲耳等材料雞肉嫩滑有雞味,雲吞皮薄餡鮮,蔬菜鮮嫩,雞湯鮮甜不膩=========
簡約木系裝修風,更有可愛的公仔壁畫,環境衛生舒適
🔹涼拌魚皮 (大) $50
蔬菜爽甜,魚皮爽滑,酸甜辣味道平衡開胃
🔹墨魚荸薺餃5隻 $29
從未嚐過黑色餃皮的餃子
餃皮細滑帶Q感,墨魚及荸薺的鹹與甜結合,味道獨特
🔹京蔥羊肉煎餃5隻 $34
罕有的食到羊肉餃子
餃子皮薄香脆,羊肉及京蔥搭配得宜,羊肉不帶羶味
🔹假日套餐:紅燒牛肋肉擔擔麵 $52
跟餐熱飲熱蜂蜜柑桔露 +$3
熱飲鹹甜平衡,柑桔味道突出,夠潤喉
🔹鮮肉韮菜餡餅 $28
餡料滿滿,韮菜量多
餡皮硬脆香口,餡料肉汁滿滿,豬肉及韮菜皆新鮮
🔹砂鍋雲吞雞 $90
份量十足,加入白菜、紹菜及雲耳等材料
雞肉嫩滑有雞味,雲吞皮薄餡鮮,蔬菜鮮嫩,雞湯鮮甜不膩
🔹熱桂圓紅棗茶 $12
足料輕甜
免加一服務費
小店店員態度親切殷勤又有禮,值得嘉許!
2023-10-21
下午茶
  • 砂鍋雲吞雞
  • 擔擔麵
2023-10-20 44 浏览
太子這間山東小城經常都座無虛席,今晚約朋友來試試。小店裏面有一幅可愛的壁畫,無論什麼年紀的客人,走進來都感覺有青春生氣。不過座位有限,用餐時間限一小時。晚餐很超值,還有優惠價加配小食。酸辣湯京蔥羊肉餃麵$58,加凍檸茶$5。酸辣湯麵份量很多,記得要拌勻上海麵與酸辣湯,讓湯麵吸收酸辣湯味,粗麵麵質彈牙有口感,配料木耳絲、筍絲又有爽口感覺,湯味夠濃夠香,辣到是小辣吃得超開胃!羊肉餃是這裏的招牌菜,晚一點來也會賣光,我們剛好吃得到最後一份。有羊肉香而不羶,又有鮮甜的肉汁,水餃皮煙韌不會太軟身,的確好吃!砂鍋酸菜魚配白飯$70,熱奶茶加$3。份量很多,吃酸菜魚配飯原來是很開胃的,酸辣湯底味道鮮甜,辣到也是小辣,微微酸味,也很適合香港人口味。鱸魚片大大片的,又滑又無骨,口感鮮嫩。配料還有薯粉、豆卜、雲耳、芽菜、酸菜,雖然不算是正宗川菜賣相,但味道卻十分好,吃個清光。加配的小食都非常美味,朋友吃得津津有味。最推介千層醬豬耳$15,薄片透光的,吸收涼拌醋味,酸酸爽爽,消暑開胃。老醋海蜇頭$15,要拌勻蘿蔔絲和青瓜一起吃吸收更多醋香,清新爽口,慢慢吃很有味道。豆沙餡餅$12,外層有芝麻,煎過非常香,皮
太子這間山東小城經常都座無虛席,今晚約朋友來試試。

晚餐很超值,還有優惠價加配小食。

豆沙餡餅$12,外層有芝麻,煎過非常香,皮較厚但煙韌,豆沙餡不會太甜,當甜品還可以的。

大胃王吃水餃吃得過癮,再點一份麻辣菜脯餃,十隻$54,我們要5隻蒸餃,5隻煎餃。煎餃外層金黃香脆,內裡菜脯其實不辣,有爽脆口感,吃著很香;蒸餃雖然沒有脆皮,但湯汁更多更鮮甜。

職員讓我們試試自家製麻辣菜脯,用來配水餃或麵都超好吃,微辣味道,但麻香更濃,菜脯口感爽脆。原來有賣獨立樽裝菜脯$15,值得帶一瓶回家。

我們吃得捧著肚子走,十分滿意食物味道,餃子的確是好吃,酸辣湯味道也好,價錢大眾化。見到門口寫住第二分店,一問才知原來大角咀也有分店,以後晚餐又多一個食堂了。
2023-10-19
2023-10-19 32 浏览
👉🏻鮮肉粟米香菇餃麵 ($52)豐富口感。鮮嫩的肉粒、甜脆的粟米和香菇的香氣完美融合在一起,餡料豐富。餃子皮薄而有嚼勁,湯頭鮮美,增添了風味。👉🏻墨魚荸薺餃(5隻) ($29)墨魚的鮮味和荸薺的脆爽相互融合,每一口都充滿驚喜。優惠的價格使這道菜更加吸引人。👉🏻酸辣湯鮮肉白菜餃 ($54)湯的酸辣味道恰到好處,餃子鮮美多汁,白菜的清脆口感增添了層次,份量十足😋👉🏻京蔥羊肉餡餅 ($30)餅皮酥脆,內餡鮮美多汁,羊肉的香氣和京蔥的清新味道相得益彰。👉🏻鮮肉韭菜餡餅 ($28)餅皮金黃酥脆,韭菜的香味與鮮肉相融合,帶來了獨特的風味。餡料豐滿,每一口都充滿滿足感🥳🥳👉🏻老醋海蜇頭 小份 ($28)海蜇頭爽脆,搭配老醋的酸味,份量適中,是一道相當不錯的開胃菜。👉🏻手撕雞辣麻醬冷麵 ($54)手撕雞肉嫩滑多汁,配上辣麻醬的香辣和醇厚口感,加上冷麵的清爽口感平衡了辣味,相當不錯👍🏻
👉🏻鮮肉粟米香菇餃麵 ($52)

👉🏻墨魚荸薺餃(5隻) ($29)

👉🏻酸辣湯鮮肉白菜餃 ($54)

👉🏻京蔥羊肉餡餅 ($30)

👉🏻鮮肉韭菜餡餅 ($28)

👉🏻老醋海蜇頭 小份 ($28)

👉🏻手撕雞辣麻醬冷麵 ($54)
  • 豆沙餡餅
  • 墨魚荸薺煎餃
  • 鮮肉韭菜餡餅
2023-10-18 28 浏览
今日有少少咳,要喝一口好湯,就去餃子舖。選了多菜的砂鍋白菜燉豆腐,讓我好好補足蛋白質。當中仲有黃芽白同雲耳增添口感,湯底似用了瘦肉豬骨煲成,最理想係冇咩油脂,令人欣賞。京蔥羊肉餃拼墨魚荸薺餃:當然本身極愛羊肉的獨特香味,所以必選;至於墨魚荸薺餃是此店特色,所以選了拼盤,可以試多d新嘢。真心食羊的朋友是必選,羊肉味道超好,而墨魚餃有粒粒墨魚肉增加口感。可惜有咳唔敢要煎餃,下次再試檸檬水:真檸檬我今日最需要維他命,good for me 下次再嚟要煎餃,雲吞雞湯,黑醋排骨……
今日有少少咳,要喝一口好湯,就去餃子舖。

可惜有咳唔敢要煎餃,下次再試

檸檬水:真檸檬我今日最需要維他命,good for me

下次再嚟要煎餃,雲吞雞湯,黑醋排骨……
比社交媒體網站個reels吸引左見openrice review 又唔錯 就去左試下直接可以跳去結論先:1. 無個reels 影到咁好味2. 招牌以外既野食好味過招牌菜墨魚荸葬餃❌拼拼韭菜餃⭕️▶️個墨魚餃真係好一般唔知點解會係招牌(?)食落我覺得有少少腥味▶️反而個韭菜餃無expectation食落有多肉汁幾好味wo生炸豬扒擔擔麵⭕️▶️第一啖食落去個擔擔麵都幾重花生味 同平時食開嗰啲唔同味 有新鮮感 我就覺得唔錯 不過同行友人覺得再次再濃味啲▶️個豬扒唔乾唔實 正常發揮 京蔥羊肉餡餅⛔️▶️首先 佢並唔係好似個reels 咁多肉汁多到滿瀉咁狀態▶️其次 我覺得佢個肉餡一般 唔係幾夠羊肉味唔覺得有咩特別出色嘅地方▶️再者 個皮唔夠脆
比社交媒體網站個reels吸引左

京蔥羊肉餡餅⛔️
▶️首先 佢並唔係好似個reels 咁多肉汁多到滿瀉咁狀態
▶️再者 個皮唔夠脆
2023-10-16 58 浏览
自從進入健康生活模式,已有一星期沒有出外晚餐,今晚是我的放肆夜,約了朋友在小店吃好西。麻辣拌青瓜爽脆鮮拍青瓜拌上麻辣汁醒神清新,份量也不算少,而且麻辣勁不弱。蒜泥白肉賣相討好,蔥蒜好香,份量大方,白肉切得平均,不肥偏瘦,底層還有青瓜絲,口感偏濃,滋味前菜。麻辣海蜇 海蜇健康爽口,配上辣汁沒那麼單調,惹味清涼。醉雞酒味突出,雞肉細緻,皮也滑溜,味道芬芳,超香濃花雕酒味,太適合哥兒們。墨魚荸薺餃黑色賣相,荸薺大粒爽口,墨魚彈牙,以東北餃子來說,餃皮算薄,有充份調味,質感佳,品質中上。鮮肉芹菜煎餃大小適中,一客5隻,既滿足香口慾望,同時具少少芹菜咬口,餡料實在,兼帶肉汁,煎餃相對上一道出色。手撕雞辣麻醬冷麵餐夏日炎炎,吃冷麵最解暑,麵大碗根本吃不完,有啖啖肉嫩滑量足的手撕雞柳在,配青瓜絲芽菜等份外清爽怡人,加上些少香辣,微刺激。凍蜂蜜柑桔露潤喉一流,有些鹹柑桔味😂不過甜。鮮肉韮菜餡餅落單前已告知要等20分鐘,最後一道上台。煎得恰好沒過火,餅皮香脆,內餡豐富,像是件大肉餅,滿是韮菜香,肉味四散更爆汁,有一點邪惡,唯略嫌皮厚。凍奶茶少冰很大杯,不太甜,有茶味,中規中矩。食後感:食物品種多元化,而

麻辣拌青瓜

蒜泥白肉

麻辣海蜇
海蜇健康爽口,配上辣汁沒那麼單調,惹味清涼。

醉雞

墨魚荸薺餃

鮮肉芹菜煎餃

手撕雞辣麻醬冷麵餐

凍蜂蜜柑桔露
潤喉一流,有些鹹柑桔味😂不過甜。

鮮肉韮菜餡餅

凍奶茶
少冰很大杯,不太甜,有茶味,中規中矩。

食後感:食物品種多元化,而且甚有地道特色,原來還不設加一,價錢實惠親民,是日平凡小滿足。

2023-10-16 37 浏览
二女兒特別喜歡食餃子,同事介紹佢去大角咀山東小城,餐廳主打飽滿爆汁山東餃子,抵食又好味!今晚我哋就嚟試吓!砂鍋雲吞雞,份量十足,雞湯帶點油脂,入口鮮香清爽,但不覺油膩,用咗三黃雞,雞肉嫩滑,而青菜吸收了雞湯的精華特別鮮甜美味。雲吞皮滑餡鮮,青菜吸收了雞湯的精華,特別鮮甜美味。晚市套餐黑糖醋排骨擔擔麵,排骨味道酸酸甜甜,每一口都鬆軟嫩滑,沒半點油膩感。擔擔麵上海麵底細滑,湯底有好重花生香味,配蒜末、蔥花、肉末、紅辣椒油等,味道麻辣鮮香。加$5凍奶茶口感香滑,奶味濃郁。追加豆沙餡餅,鬆軟香甜。鮮肉韭菜餃麵加$4改煎餃,韭菜餃內餡半肉半菜,餃皮厚薄均一,外皮脆口,餡料鮮味。上海麵細滑。凍檸茶冰爽又清香的口感真的是一口消暑。鮮肉粟米香菇餃配是日靚湯蝦皮紫菜蛋花湯,餃子皮厚薄適中,入口煙韌,餡料新鮮而飽滿,隻隻足料脹卜卜,鮮豬肉和粟米嘅甜味加上香菇嘅香味,食落有層次感亦有咬口。爽口彈牙有鮮甜味。蔥油餅,即叫即做,上檯熱辣辣,麵皮煎到酥酥脆脆,十分香口。

晚市套餐
加$5凍奶茶口感香滑,奶味濃郁。
追加豆沙餡餅,鬆軟香甜。

凍檸茶冰爽又清香的口感真的是一口消暑。

蔥油餅,即叫即做,上檯熱辣辣,麵皮煎到酥酥脆脆,十分香口。
探明星貓唔生後,來「山東小城」吃餃子就成了指定動作,特別是它最近因應漸入秋冬,推出了蝦皮紫菜蛋花湯配餃子,值得一試🤤🤤🤤墨魚皮馬蹄餃子($43)🥟🥟經常來吃墨魚荸薺餃子,天氣冷所以餐廳推出了新的餐牌,以蝦皮紫菜蛋花湯作湯底,墨魚皮依舊具有濃郁的海洋風味和彈性口感,荸薺則質地爽脆,帶有淡淡的甜味,配上一流的蝦皮紫菜蛋花湯,非常鮮甜亦暖胃🤤🤤手撕雞芝麻醬麵($56)🍜🍜這道手撕雞芝麻醬麵帶給人豐富的口感和層次。麵條煮得剛好彈牙,帶有一定的嚼勁,而手撕雞肉絲則賦予了麵食更多飽滿口感。芝麻醬的香濃滋味與麵條完美融合,為整道菜帶來濃郁的風味。涼拌魚皮($50)🐟🐟一道涼拌菜,魚皮經過處理後切成片,配上一些蔬菜和調味料拌勻,口感爽脆,鮮美可口。京蔥羊肉餡餅($30)🐏這是一道北京特色小吃,餅皮薄而酥脆,內餡使用羊肉和京蔥炒製而成,味道香濃,外酥內嫩。蜂蜜金橘露($12)🍹🍹一道清涼的飲品,以金橘榨汁後加入蜂蜜調味,再加上冰塊混合攪拌而成,口感酸甜可口,非常適合消暑。山東小城 (西洋菜南街) (太子)地址:太子西洋菜南街198號地舖

墨魚皮馬蹄餃子($43)🥟🥟

手撕雞芝麻醬麵($56)🍜🍜

涼拌魚皮($50)🐟🐟

京蔥羊肉餡餅($30)🐏

蜂蜜金橘露($12)🍹🍹

山東小城 (西洋菜南街) (太子)
地址:太子西洋菜南街198號地舖
2023-10-11 41 浏览
🉐旺角大角咀均有分店🉐招牌墨魚水餃🉐超多款小食選擇〈墨魚荸薺煎餃〉🐙🥟個餃子皮係用咗墨汁整所以成舊都係黑色好特別,墨魚滑都好大嚿又彈牙,加埋馬蹄零舍有口感!〈麻辣菜莆煎餃〉🟥🥟一咬落去會即刻爆汁,菜莆好惹味,菜多肉少既一款,但唔會太辣,相信大部份人都食得到。〈雞絲粉皮〉🐤粉皮晶瑩剔透,係厚既粉皮口感,雞肉份量超多,醬汁亦都好夠,完全可以撈勻每一條粉皮。〈老醋海蜇頭〉🪸小食選擇可以揀海蜇定海蜇頭,價錢都係一樣。我自己就鍾意食海蜇頭多啲,比較彈牙爽脆,細細舊有咬口。〈千層醬豬耳〉🐽👂🏼每塊豬耳都好大塊,軟骨位亦多,蒜香味好濃好開胃。〈黑糖黑醋排骨〉🫗🦴黑醋排骨煮到好入味好淋,入口即化,而且每一嚿都有軟骨,豐富返個口感。〈豆沙餡餅〉🥧🫘豆沙餡料好足,唔會太甜,皮亦煙煙韌韌,大推!〈自家製山楂茶〉🥤〈凍蜂蜜金橘露〉🍯山楂茶係自己煲唔係來貨,飲得出山楂味好濃;而另一杯既金橘味會中和返蜂蜜味,所以唔會太甜。
🉐旺角大角咀均有分店
🉐招牌墨魚水餃
🉐超多款小食選擇

〈墨魚荸薺煎餃〉🐙🥟

〈麻辣菜莆煎餃〉🟥🥟

〈雞絲粉皮〉🐤

〈老醋海蜇頭〉🪸

〈千層醬豬耳〉🐽👂🏼
每塊豬耳都好大塊,軟骨位亦多,蒜香味好濃好開胃。

〈黑糖黑醋排骨〉🫗🦴

〈豆沙餡餅〉🥧🫘
豆沙餡料好足,唔會太甜,皮亦煙煙韌韌,大推!

〈自家製山楂茶〉🥤〈凍蜂蜜金橘露〉🍯
2023-10-08 26 浏览
🍜趁住打風🌬仲末落出雨🌧️快手買完野就順便係旺角食啲野就返屋企🏡經過見到呢間之前已經係大角咀食過嘅小店🥟好食又抵食😍所以就入咗去食嚕🥳🍲雲吞雞套餐🌈平時食雲吞雞煲都係大大煲🔥起碼要有三四個人先可以食到😅呢度就一個人都可以叫個一個人嘅雲吞雞套餐👍粒粒雲吞都係飽飽滿滿🥟脹卜卜💯加埋嫰滑嘅雞件🐔真係唔錯❤️套餐跟埋白飯同埋細菜心添😍我哋+$3要多杯潤喉嘅熱蜂蜜金橘露✅好抵食呀🥳🥟鮮肉粟米煎餃 🌈呢個鮮肉粟米煎餃好新鮮🔥餃子個皮煎到好香口✅加埋真材實料嘅鮮肉同埋仲脆卜卜嘅粟米粒粒🌽🈚️得彈呀😍🦑墨魚荸薺餃🌈呢個上次已經食過覺得好好食😋係食過番尋味呀👍墨魚荸薺餃依然係好爽口又彈牙💯入面嘅荸薺好爽口👍加埋墨魚汁做成嘅黑色水餃皮🥟好特別又好食👍🍜紅燒牛肋肉麵 🌈牛肋肉入口夠淋又嫰滑🐂啖啖肉仲有濃香嘅牛肉味🔥加埋個香甜湯頭💯真不錯🥳🥛自家製豆漿 🌈真材實料👍唔會好甜✅豆味夠香💯

🍲雲吞雞套餐

🥟鮮肉粟米煎餃

🦑墨魚荸薺餃

🍜紅燒牛肋肉麵

🥛自家製豆漿

🌈真材實料👍唔會好甜✅豆味夠香💯

2023-10-07 48 浏览
旺角的分店環境比大角咀店大,座位比較多同舒服。假日套餐比較抵食,有餐飲包,點了酸菜魚米線,可辣及走辣,我要了走辣,剩下來是酸菜的微酸微辣,好開胃。份量大碗,魚肉嫩滑大片,米線都不會太淋身。酸辣湯羊肉餃麵,大大碗,酸辣度剛好,酸辣湯材料豐富,羊肉餃粒粒飽滿,肉汁滿滿,充滿羊肉香。墨魚荸薺水餃是小店自創,餡料混合馬蹄墨魚肉,鮮甜得來又帶馬蹄的爽甜,餃子皮加入濃郁墨魚汁,口感微微煙韌。形象黑麻麻,很吸晴。細份的青瓜手撕雞配上秘製汁,微辣惹味。
旺角的分店環境比大角咀店大,座位比較多同舒服。

細份的青瓜手撕雞配上秘製汁,微辣惹味。
2023-10-07
2023-10-06 30 浏览
之前行經大角咀,見呢間山東小城總係有好長排隊人龍!宜家佢哋喺旺角T.O.P附近開咗分店,梗係嚟試吓啦。店內用上淺木色的簡約裝修,配上色彩繽紛的可愛壁畫。三十多個座位分別有卡位,面壁位同六人大枱。晚餐-砂窩雲吞雞配白飯($80)跟餐熱飲(+$3)追加上湯菜心(+$18)食物的熱度夠,湯底濃郁而且相當足料!雞件嫩滑、雲吞大大隻份量十足!同店員姐姐邊食邊傾,佢特別推介咗一個更好味嘅食法——就係加佢哋自家製嘅麻辣菜莆同蒜泥,雲吞味道真係更上一層樓!結果臨走前都忍唔住買咗大大罐返屋企($15真係好抵)!晚餐-手撕雞辣麻醬冷麵($54)跟餐凍飲(+$5)追加豆沙餡餅(+$12)滿滿嘅手撕雞肉,加上芽菜、蘿蔔絲和青瓜絲,夾埋辣麻醬,好惹味~豆沙餡餅有原粒紅豆,外皮脆脆地又有麻糬煙靭口感,食落唔會太甜。酸辣湯小份($20)酸辣湯熱度夠而且酸辣度適中,宜家晚間天氣開始轉涼,飲返碗酸辣湯就暖返曬。老醋海蜇頭大份($52)大大碟爽脆海哲頭, 酸酸哋非常開胃!

晚餐-砂窩雲吞雞配白飯($80)
跟餐熱飲(+$3)
追加上湯菜心(+$18)

晚餐-手撕雞辣麻醬冷麵($54)
跟餐凍飲(+$5)
追加豆沙餡餅(+$12)

酸辣湯小份($20)

老醋海蜇頭大份($52)
大大碟爽脆海哲頭, 酸酸哋非常開胃!
一嚐呢間價錢親民,食物又有誠意嘅食店,本舖喺大角咀開咗好多年,最近喺太子都開咗分店!而且小食好貼心有分大細Size,啱晒好似我咁貪心咩都想試嘅人😛照舊文末附餐廳參考!🔹必點墨魚荸薺餃($58)一送到就聞到陣陣墨魚味,而且可以雙拼,另外一款係京蔥羊肉餃,好Juicy!鍾意香脆嘅話可以叫煎餃!🔹爆汁韭菜鮮肉餡餅($28)製作需時,但係美食係值得等待,啖啖都有肉汁好Juicy,老闆娘推介京蔥羊肉餡餅會更加爆汁Juicy下次一定要試呢個!😍🔹雞絲粉皮(細$28)亦非常推介!醬汁有別於其他餐廳,而且入味得來唔會太咸!粉皮亦好滑✨🔹醉雞(細$34)帶甜味又濃郁的花雕酒香,雞肉嫩滑唔算肥👍🏻🔹紅燒牛肋肉(細$28)炆得好腍好入味!汁料好清無肥油,調味得宜,就咁食都唔會咸!另外仲買咗自家製惹味菜圃($15),同埋有新出嘅菜圃餃子,之後回訪一定會試🤤餐牌:⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 8/10環境: 8/10打卡: 6/10CP值: 8/10推介值:8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”及”分享”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯

餐牌:

味道: 8/10