2023-01-23
我趁有半天空檔時間,走到大西北探望好耐無見嘅朋友仔😆今次去我朋友屋企附近嘅餐廳聚舊同食飯🍴呢間餐廳主打食石燒牛扒😈有唔同種類供客人選擇👉🏻例如牛柳同牛板腱😇但係我地揀左肉眼牛扒同西冷牛扒😜落單時候需要向店員講自己想食牛嘅部位同份量🤩然後選一款配料😂有青蔥/生洋蔥🧅/蒜蓉,如果想轉套餐,只需要加$30可選以下三款,汽水🥤+配菜+甜品🥰更有生啤同紅酒供成人選擇!🐂 西冷牛扒322g $295充滿生洋蔥味嘅西冷😬雖然牛味非常重,但係筋部實在多左d~🥩肉眼牛扒305g $271厚厚實實嘅牛扒,份量好足,但本身肉眼嘅口感好韌,所以有時咀嚼會難左d🥺枱面亦有唔同嘅調味料俾客人選擇 -》七味粉、燒肉汁、海鹽、黑胡椒俾客人調味😜配菜方面,我哋揀咗木魚絲三文魚海苔溫泉蛋丼,飯素配溫泉蛋,係我喜歡的配搭😘仲有沙律配胡麻醬,如果可以多醬就好了!另外揀了波子汽水同香芋雪糕🍦做今餐嘅尾聲🤠總括而言 (5個❤️🔥係最高)好味指數 : ❤️🔥❤️🔥❤️🔥🤍🤍服務態度 : ❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥🤍環境打卡 : ❤️🔥❤️🔥❤️🔥🤍🤍回頭指數 : ❤️🔥❤️🔥❤️🔥🤍🤍📍岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ 🏢屯門良德
🐂 西冷牛扒322g $295
充滿生洋蔥味嘅西冷😬雖然牛味非常重,但係筋部實在多左d~
🥩肉眼牛扒305g $271
總括而言 (5個❤️🔥係最高)
好味指數 : ❤️🔥❤️🔥❤️🔥🤍🤍
服務態度 : ❤️🔥❤️🔥❤️🔥❤️🔥🤍