2023-01-26
《川之源 - 西營盤》次次喺港島區飲完野後🤭個人都會特別肚餓架呢,朋友提議食啲辣野醒一醒酒😅點知轉個路口就已經搵到一間食川菜既餐廳😎入面好多外國人🤣乜原來大家都咁食得辣架😝朋友自來熟好快就同老闆細妹打成一片🥸人地學介紹左我地試餐廳較受歡迎既菜式💁🏻♀️酸辣土豆絲 $78開胃菜我地揀左酸酸尾尾既酸辣土豆絲,切得幼細不過口感爽脆,好似食麵咁一株株爬入口其實都幾爽☺️雖然我地叫左小辣,但其實一啲都唔辣😅唔食得辣既人都一定食得到💁🏻♀️水煮魚 $218水煮魚我地叫左小辣姐,飲左酒廢事食太辣啦😝魚肉無骨易入口,口味偏濃,送白飯應該會好正呢🤭不過個魚底下有寛粉,超級嗦湯而且口感煙煙韌韌🥰好好味呢,而個湯底入面仲都大量芽菜同木耳,麻香味十足💁🏻♀️黃金饅頭 $58食左兩道辣既菜式,食番個甜甜口味既菜式先得😉成日都食紅糖糍粑,今次就轉個口味食炸饅頭🥰表皮微微香脆但入面軟綿綿熱辣辣,點埋香甜既煉奶後口感十分豐富😊食三件都完全無問題呢
💁🏻♀️酸辣土豆絲 $78
💁🏻♀️水煮魚 $218