2023-11-24
🍽️ 川之源 📍西環西營盤正街62號地舖-今次又係挑戰唔食辣朋友仔嘅底線🥳🥳特登帶佢去食川菜🤣🤣🤣睇嚟佢開始接受到食辣啦!💫重慶辣子雞( $168 )一上枱見到滿滿嘅辣椒,已經聞到好香🫶🏻🫶🏻辣子雞好酥脆,雞肉有少少骨,同時有豐富肉汁,麻麻辣辣好惹味🌶️🌶️而且即叫即做,好好送飯🍚🍚💫家常豆腐( $118 )餐廳好貼心,有一個唔辣嘅Menu比唔同需要嘅人🤣🤣🤣雖然佢唔辣,但係佢好夠味,而且豆腐好滑,係一個清淡得來好健康嘅選擇😋😋😋💫家鄉手工餃子($88 )為左遷就呢個唔食辣嘅朋友,我哋揀咗BB辣,但係佢味道依然好濃郁🤣🤣🤣酸酸辣辣好開胃😍😍😍韭菜豬肉餡料豐富,每一隻餃子都好大隻飽滿🥟🥟💫桂花冰粉原來每一台客人都會送贈桂花冰粉,清爽香甜,桂花味清幽👍🏻👍🏻而且涼浸浸超解辣!-🌟餐廳好近西營盤站,交通都幾方便👍🏻👍🏻🌟Menu有好多唔同款式嘅食物,有辣有唔辣之餘🌶️🌶️仲有素食選擇,啱晒唔同需要嘅人士🫶🏻🫶🏻🫶🏻🌟即使係星期四,餐廳依然爆滿👍🏻👍🏻👍🏻但係餐廳唔會因為多客人而增加座位、變得逼夾,反而每一枱都有足夠嘅空間,坐得舒服之餘仲有位擺袋🥹🥹🙌🏻🙌🏻推薦指數:5/5抵食指數:4/5 #foodl
📍西環西營盤正街62號地舖
💫重慶辣子雞( $168 )
💫家常豆腐( $118 )
💫家鄉手工餃子($88 )
💫桂花冰粉
🌟餐廳好近西營盤站,交通都幾方便👍🏻👍🏻
推薦指數:5/5
抵食指數:4/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#西營盤 #SaiYingPun #西營盤必食 #西營盤好去處 #西營盤美食地圖 #川之源