2023-04-22 33 浏览
呢個商場好多野食,最後揀左川霸王係佢門面好吸晴👀黎到叫左個霸王口水雞🔥好夠味仲好辣😆雞都唔錯好嫩滑,好惹味😚套餐仲有得加錢飲四季春茶仲可加涼拌小青瓜(細)馳名水煮當然要試下啦😊霸王水煮肥牛🔥 我只係揀左BB辣🤪都好辣🙈如果鍾意食辣嘅人真係可以嚟試吓😂套餐飲玫瑰茉莉茶,我好鍾意佢既玫瑰茉莉花茶,茶好香👍🏻每一支搽上面都會有寫功效👍🏻 再加孜然雞翼(2隻)🤭雞翼整得好好味好夠味👍🏻
呢個商場好多野食,最後揀左川霸王係佢門面好吸晴👀

套餐仲有得加錢飲四季春茶仲可加涼拌小青瓜(細)

2023-04-15 46 浏览
去咗觀塘接朋友收工,因為大家都攰,我哋就去鴻圖中心個food court食個快飯,揀咗呢間食川菜 麻辣香鍋配雞肉我哋嗌咗bb辣,香鍋好夠麻,入面啲椰菜花同蓮藕索哂辣汁,蓮藕好爽脆,雞肉都有五六舊,成個香鍋好惹味 霸王水煮魚佢啲魚片份量好多,都好滑,入面仲有好多芽菜,呢個都嗌咗bb辣,佢比起香鍋冇咁麻,鍾意食辣嘅人可以嗌辣少少 兩個餐都配埋珍珠米飯,嘢飲同一個小食,雞絲粉皮好多麻醬,食辣嘢可以用嚟解辣,個冷泡鐵觀音夠茶味 #foodie #觀塘美食 #川菜 #打卡 #拍拖好去處 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger

麻辣香鍋配雞肉

霸王水煮魚

2023-04-05 93 浏览
川霸王 📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖工廠區隱世川菜~呢排開OT收得夜睇下附近有咩好野食~來左鴻圖中心🤭買外賣做宵夜之前食過佢地麻辣香鍋~好惹味今次一於食返惹味酸菜~開下胃~叫左兩款霸王酸菜系列~都係跟飯~人均$75~主菜配飯~跟飲品、小食~好抵食。霸王酸菜魚 $60 ~魚肉鮮嫩~滑溜。霸王酸菜肥牛 $60 ~份量夠~足料霸王酸菜系列~我兩款都簡左BB辣辣度適中~惹味非常~配埋珍珠飯😋好味+$15 跟飲品同小食~小食~。紅油抄手 ~ 抄手汁好香、食落帶點酸辣。炸雲吞 ~ 即叫即炸~香脆😊飲品~簡左冷泡茶。玫瑰茉莉茶 同。鐵觀音樽裝好方便😍
川霸王
📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖

工廠區隱世川菜~呢排開OT收得夜
睇下附近有咩好野食~
來左鴻圖中心🤭買外賣做宵夜之前食過佢地麻辣香鍋~好惹味
今次一於食返惹味酸菜~開下胃

~叫左兩款霸王酸菜系列~都係跟飯~
人均$75~主菜配飯~跟飲品、小食~好抵食

。霸王酸菜魚 $60 ~魚肉鮮嫩~滑溜

。霸王酸菜肥牛 $60 ~份量夠~足料

霸王酸菜系列~我兩款都簡左BB辣
辣度適中~惹味非常~配埋珍珠飯😋好味

+$15 跟飲品同小食~

小食~
。紅油抄手 ~ 抄手汁好香、食落帶點酸辣

。炸雲吞 ~ 即叫即炸~香脆😊

飲品~

簡左冷泡茶
。玫瑰茉莉茶 同。鐵觀音
樽裝好方便😍

2023-04-02 78 浏览
鴻圖中心附近好多唔同嘅美食今次我哋嚟到呢個food court嘅🔥~川霸王~🔥試咗兩款唔同嘅食物🔥惹味香鍋🔥(辛辣程度可以有霸王級到BB級)香鍋入邊有蓮藕、椰菜花同埋雞🐔啲飯仲係珍珠米👍🏻(份量好足夠男人都夠飽😆)有健康嘅飲品配~玫瑰茉莉花茶~🌹💐🔥雜錦酸辣米線🔥墨丸、牛丸、水餃、牛肉、豆卜、酸菜好多餸😋(店員俾咗好多芫荽😆)~四季春~🌿🌱🍀🍃(飲啖茶感覺即刻健康好多😌)
鴻圖中心附近好多唔同嘅美食
今次我哋嚟到呢個food court嘅
🔥~川霸王~🔥

試咗兩款唔同嘅食物
🔥惹味香鍋🔥
(辛辣程度可以有霸王級到BB級)
香鍋入邊有蓮藕、椰菜花同埋雞🐔
啲飯仲係珍珠米👍🏻(份量好足夠男人都夠飽😆)
有健康嘅飲品配
~玫瑰茉莉花茶~🌹💐

🔥雜錦酸辣米線🔥
墨丸、牛丸、水餃、牛肉、豆卜、酸菜
好多餸😋(店員俾咗好多芫荽😆)
~四季春~🌿🌱🍀🍃
(飲啖茶感覺即刻健康好多😌)

2023-03-22 58 浏览
-🔸霸王粉麵 $58起🔸小食加飲品 +$15-觀塘愛琴坊一向係附近打工仔lunch至愛,我都唔例外啊,餐廳選擇多又快靚正,今日就揀咗食川菜喇。每人叫一碗粉麵,自選三餸起,有成二十多款配料可以揀,仲有湯底同粉麵都有唔同選擇,好似車仔麵咁~ 我揀咗麻辣小辣,夠麻好正!配料方面推薦魚肉,份量多又厚肉、牛丸咬落會噴汁勁正!小食揀咗炸餛飩,外皮好脆,裡面係韮菜餡。仲有雞絲粉皮,加咗超香嘅花生麻醬,好正好好味呀~
🔸霸王粉麵 $58起
🔸小食加飲品 +$15

小食揀咗炸餛飩,外皮好脆,裡面係韮菜餡。

仲有雞絲粉皮,加咗超香嘅花生麻醬,好正好好味呀~

2023-03-21 52 浏览
📍川霸王🐣 麻辣雞煲 (全隻)$268好足料既雞煲!夜晚好肚餓所以叫左全隻,食曬唔同部位😝肉質鮮嫩,越食越開胃😋🌶️入邊有好多配料,所以味道好重,花椒、八角、芫荽、洋蔥,加埋大量既雞😌食到停唔到口🤤但份量有啲多,適合3-4個人share食,呢個性價比高👍🏻👍🏻🐮 牛骨濃湯牛丸 $58一碟有6粒,每粒都大大粒,好彈牙🤩一口咬落去,會爆汁啊😆😆濃郁既牛骨香味👍🏻但食既時候一定要小心熱,如果唔係嘅話會淥親🫣🦑墨魚腐皮卷 $62一碟有6條,每一啖都食到墨魚粒,絕對冇誇張🤣而且墨魚好新鮮,好爽口😋食到好有滿足感🈵️,飽肚之選🐟炸魚皮 $52分量夠多,又大大塊,夠脆身👍🏻但味道方便就不過不失,冇咩特別驚喜🫣🍵冷泡四季春 $12呢支建議叫😌食完雞煲會有啲濟,飲返支茶就啱啱好解到膩😝勁濃嘅茶香味,茶味清新而且唔會澀🥳⭐️好味指數:6.5/10📍川霸王 (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖
📍川霸王

🐟炸魚皮 $52
四季春

🍵冷泡四季春 $12

⭐️好味指數:6.5/10

📍川霸王 (觀塘)
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖
牛骨濃湯牛丸
四季春
川霸王 | Food court入邊既一間川菜餐廳 🔥巧明街鴻圖中心地下都有好多餐廳 美食廣場都係大眾化路線餐廳都係以小店為主 各式既菜式餐廳都可以係呢度搵到意食夠麻辣,就可以試下呢間川菜館 除左麻辣香鍋 仲有酸菜魚 米線等等🥘 麻辣香鍋 + 牛肉麻辣香鍋 個底包括左蓮藕、椰菜花、洋蔥之後可以再加唔同既肉類配料 例如雞肉 牛肉 羊肉今次我揀左牛肉 +$18 有得揀唔同既辣度 小辣我覺得岩岩好夠麻辣香鍋 除左辣之外 仲有陣陣既麻香味 我鐘意多麻配一個小食 有兩隻雞翼雞翼調味岩岩好 除左麻辣香鍋 仲可以加多個餸🥘 麻辣香鍋 + 羊肉另外一個香鍋揀左羊肉 +$18 小食係 2片麻辣牛展 表面鋪左蒜粒羊肉好香濃 味道好香麻辣香鍋有送一碗白飯 白飯份量好足夠樽裝冷泡菜四季春 玫瑰茉莉冷泡茶味道夠濃 同埋冷泡可以令到茶味更加濃郁🍴整體評價:美食廣場 大眾化路線既川菜館麻辣香鍋加唔同既肉類配料 夠麻夠辣 岩曬重口味既我配一個小食 加一支冷泡菜 就岩岩好推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️——————————————————————————————📌觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖付款方式AlipayHK
川霸王 | Food court入邊既一間川菜餐廳 🔥

巧明街鴻圖中心地下都有好多餐廳 美食廣場都係大眾化路線
餐廳都係以小店為主 各式既菜式餐廳都可以係呢度搵到
意食夠麻辣,就可以試下呢間川菜館
除左麻辣香鍋 仲有酸菜魚 米線等等

🥘 麻辣香鍋 + 牛肉
麻辣香鍋 個底包括左蓮藕、椰菜花、洋蔥
之後可以再加唔同既肉類配料 例如雞肉 牛肉 羊肉

📌觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖
付款方式
AlipayHK 支付寶 現金 八達通
2023-03-11 41 浏览
🍜 #觀塘 #川霸王今日收工同咗男朋友去公司附近嘅鴻圖中心food court揾嘢食~ 今次我哋揀呢間食辣嘢嘅「川霸王」,食四川嘢~ 呢度除咗有酸辣粉麵、酸菜魚,仲有啲麻辣香鍋、雞煲等等,估唔到food court 都有咁正嘅嘢食!🥘 麻辣香鍋 ($60)加配料 雞肉($18)、牛肉($18)、魚肉($18)以前去西藏旅行嘅時候都有食過呢啲麻辣香鍋,嗰時覺得係當地最好食嘅嘢!估唔到香港都有得食😋 香鍋入面有各種蔬菜,例如蓮藕、椰菜花、洋蔥等等,我自己就加咗各種肉類,超豐富😆! 我哋揀咗小辣,啱啱好,好惹味,會再食!🍜 四丸紫菜酸辣米線 ($58)四丸包括牛丸、貢丸、魚蛋、芝士丸,牛丸同貢丸超多汁、魚蛋夠彈牙、芝士丸嘅餡熱辣辣,四種丸都好正😋 今次揀咗酸辣中辣湯底,都唔會好辣,但好鍾意佢酸辣嘅調味😋❤️小食:雞絲粉皮、雞翼雞絲粉皮有好香嘅花生香,好味😋 雞翼又香又惹味😛
🍜 #觀塘 #川霸王

🥘 麻辣香鍋 ($60)
加配料 雞肉($18)、牛肉($18)、魚肉($18)

🍜 四丸紫菜酸辣米線 ($58)

小食:雞絲粉皮、雞翼
雞絲粉皮有好香嘅花生香,好味😋 雞翼又香又惹味😛
2023-03-10
2023-02-28 42 浏览
愛琴坊 food court原來有間雞煲打邊爐😲地理位置方便如果係觀塘一帶,非常建議您去試這家餐廳的菜式,特別是辣味十足的招牌菜除咗火鍋 仲有啲乾鍋 小食 酸辣粉 下次要試吓川霸王的火鍋選項也很豐富特別是他們的麻辣火鍋 辣味十足而且有多種食材可選擇適合和朋友一齊 gathering 店員仲俾咗圍裙我哋怕整污糟件衫 好貼心麻辣雞煲💛💛💛💛💛雞件份量多 幾嫩滑 我哋叫咗小辣 麻辣味好出仲有芫荽洋蔥青椒 啲醬汁都好入味 好惹味牛骨濃汁牛丸💛💛💛💛💛咬落去超濃郁嘅牛味 爆曬出嚟羊肉 💛💛💛💛💛好新鮮 薄切落咗之後就好快食得響鈴💛💛💛💛索湯一流 娃娃菜💛💛💛💛都幾新鮮 好大棵最鍾意食淋淋地嘅娃娃菜🤭冷泡四季春💛💛💛💛清清地幾好飲
愛琴坊 food court原來有間雞煲打邊爐😲

都幾新鮮 好大棵
最鍾意食淋淋地嘅娃娃菜🤭

冷泡四季春💛💛💛💛
清清地幾好飲
✅川霸王今次帶大家黎到好多好嘢食既觀塘🤣係鴻圖中心既food court其實都有好多嘢食重點有我鍾意既川菜🥰🥰係川菜同火鍋既糾結之下 最後揀左食雞煲火鍋🍲店員好貼心知道我哋叫左雞煲 就俾左圍裙我哋著完全唔使擔心食火鍋會彈到!🔆麻辣雞煲 (全隻) $268全隻雞都只係268蚊!兩個女仔去食根本就係超足夠🤣🤣啲雞好嫩滑唔會鞋口 食到好有雞味個醬汁又唔會太濃郁 要左小辣都好惹味👍🏻入面有好多配菜 例如洋蔥 芫荽 同大蔥呢啲都增加左個雞煲既香味🤣啲雞件唔會話太大舊 好難咬食到咁上下就可以叫其他配菜打邊爐啦😈🫶🏻🔆牛骨濃汁牛丸 $58呢個真係超級推介!尤其係鐘意食牛羶味既朋友!佢話濃汁真係唔係講笑!爆汁添啊!一碟有6粒 每粒都充滿牛既肉汁食落好有牛既油脂香同埋牛羶味 好正!🥰🔆墨魚腐皮卷 $62腐皮卷都好大條 而且入面既餡都好足料真係食到有一粒粒既墨魚粒㗎啲墨魚粒好爽口 配埋雞煲個醬汁就正啦!🔆黃金炸魚皮 $52魚皮又係必食的!大大碟就咁食已經好脆!雞煲醬既咸味一齊食又有唔同既味道!正啊!🔆娃娃菜 $38最後當然要食下菜中和下即使落左菜落個鍋到 都唔使擔心會索哂啲油而且仲好甜添!🔆冷
✅川霸王
今次帶大家黎到好多好嘢食既觀塘🤣
係鴻圖中心既food court其實都有好多嘢食
重點有我鍾意既川菜🥰🥰
係川菜同火鍋既糾結之下 最後揀左食雞煲火鍋🍲
店員好貼心知道我哋叫左雞煲 就俾左圍裙我哋著
完全唔使擔心食火鍋會彈到!

🔆麻辣雞煲 (全隻) $268
呢啲都增加左個雞煲既香味🤣
啲雞件唔會話太大舊 好難咬
食到咁上下就可以叫其他配菜打邊爐啦😈🫶🏻

🔆牛骨濃汁牛丸 $58
呢個真係超級推介!尤其係鐘意食牛羶味既朋友!
佢話濃汁真係唔係講笑!爆汁添啊!
一碟有6粒 每粒都充滿牛既肉汁
食落好有牛既油脂香同埋牛羶味 好正!🥰

🔆墨魚腐皮卷 $62
腐皮卷都好大條 而且入面既餡都好足料
真係食到有一粒粒既墨魚粒㗎
啲墨魚粒好爽口 配埋雞煲個醬汁就正啦!

🔆黃金炸魚皮 $52
魚皮又係必食的!大大碟就咁食已經好脆!
雞煲醬既咸味一齊食又有唔同既味道!正啊!

🔆娃娃菜 $38
最後當然要食下菜中和下
即使落左菜落個鍋到 都唔使擔心會索哂啲油
而且仲好甜添!

🔆冷泡四季春 $12
飲品要左四季春冷泡茶 可以消滯解膩!

地址:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖
2023-02-20 547 浏览
放工打算跟同事吃完飯才回家, 經過鴻圖中心原來有一個美食廣場, 我們便進去看看, 想不到的是有很多美食在這裡, 更意外的是被我們發現了竟然有雞煲吃,  被香味吸引, 馬上也點一個雞煲過隱一下。雖然是美食廣場, 但位置也挺舒服的, 而且也有服務員會一直照顧我們的需要, 吃前更有小圍裙給我們防止醬汁彈上衣服, 非常貼心呢。麻辣雞煲 $268雞煲一定要全隻才開心, 兩個人半隻實在不夠, 我們點了少辣, 已經非常惹味, 滿滿的一盤雞, 每一舊都沾滿了焦黃色的醬汁, 一直在滾, 令人食指大動, 雞件鮮嫰又滑又多汁, 還有大量配菜洋蔥,蒜頭,芫茜, 增添不少香味, 一口接一口, 啖啖肉的, 又香, 又麻, 又辣, 大滿足, 快吃光的時候,店員便幫我們加湯打邊爐。午餐肉 $38打邊爐中的午餐肉總是軟軟綿綿的感覺,吸收雞煲的惹味,實在難以停口。魚皮 $38最喜歡炸魚皮放入鍋中滾一下, 立即充滿湯底嘅鮮味。生菜 $38翠綠色的唐生菜,非常新鮮甜美。韮菜豬肉餃 $58韭菜味香濃,肉鮮味。冷泡四季茶 $12, 青島啤酒 $32冰冰涼涼的冷泡茶非常清爽減膩,回甘不苦澀。雞煲配啤酒就是一個字'爽'到震呢😍沒有想

麻辣雞煲 $268
午餐肉 $38
魚皮 $38
最喜歡炸魚皮放入鍋中滾一下, 立即充滿湯底嘅鮮味。
生菜 $38
翠綠色的唐生菜,非常新鮮甜美。
韮菜豬肉餃 $58
韭菜味香濃,肉鮮味。
冷泡四季茶 $12, 青島啤酒 $32
冰冰涼涼的冷泡茶非常清爽減膩,回甘不苦澀。
雞煲配啤酒就是一個字'爽'到震呢😍
沒有想到美食廣場中會有這麼高質的雞煲, 份量也不少, 而且可以慢慢座, 也不會有人趕, 很開心的一個晚飯。
  • 雞煲
My family and I went to a restaurant called "Spicy Master"(川霸王) located in Shop 5B, G/F, Hung To Centre, 94-96 How Ming Street, Kwun Tong觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖This restaurant offers chicken casserole and various flavour hotpot soup bases!!Spicy chicken casserole 麻辣雞煲HKD$268/whole chicken 全隻.with complex layered,tantalizing spice flavor.the chicken is soft and tender.large portion!Guangdong wonton 廣東雲吞HKD$52/6 pcs 粒.with springy bouncy shrimp and minced pork filling .nice seasoning.tastyyyy.recomm

觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖

Spicy chicken casserole
麻辣雞煲
HKD$268/whole chicken 全隻
large portion!

Guangdong wonton
recommended

US beef
美國肥牛
HKD$108
fresh,soft and tender
with nice beefy flavour

Fish Dumpling
魚皮餃
HKD$48/6 pcs 粒
rich flavour fish and pork filling

• Guangdong wonton 廣東雲吞
2023-02-15 54 浏览
上次食漢堡時留意了一間位於food court 的火鍋店,是晚一嘗究竟。雖然是food court,但店員很窩心,隨時幫忙看看雞煲情況,又提供圍裙,慎防衣服骯髒。醬料每人$15,需加一。人均:$291.5.麻辣雞煲全隻請記得叫,首先份量超多,其次肉質不柴,嫩滑入味,醬汁濃郁,我們叫了小辣,剛剛好,食得舒服!雞煲裡面有洋蔥、芫荽、尖椒、青椒、蒜頭,一定要食蒜頭,有驚喜,軟綿好香蒜味。.豬骨濃汁貢丸一共有六丸,貢丸爽口彈牙。.墨魚腐皮卷一份有六條,第一次食,火鍋後,有陣陣甜味,食到裡面有墨魚肉的口感。.午餐肉超多,好似成罐出餐,食得好盡興。.生菜菜必叫,中和一番!.日本稻庭烏冬臨尾叫個烏冬,吸收雞煲火鍋的味道,一流。.飲品冷泡四季春發現飲了幾晚酒,今晚飲茶!
醬料每人$15,需加一。
人均:$291.5
麻辣雞煲全隻
豬骨濃汁貢丸
一共有六丸,貢丸爽口彈牙。
午餐肉
超多,好似成罐出餐,食得好盡興。
生菜
菜必叫,中和一番!
日本稻庭烏冬
臨尾叫個烏冬,吸收雞煲火鍋的味道,一流。
飲品
冷泡四季春
發現飲了幾晚酒,今晚飲茶!
2023-02-15
2023-02-09 406 浏览
📌 川霸王 - 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖🗓(9/2) 星期四 ⏰ 晚上7:30左右 💈特式:今日兩個麻甩佬突然想去叫雞煲食,因為鐘意食夠麻辣,所以就揀間川菜館就最好了,呢間餐廳位於鴻圖中心愛琴坊內個food court,地理位置都方便又唔多人,好適合二三個知已去飲酒食雞煲。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今日主力食雞煲,再諗住加叫少少火鍋配料就應該夠食,不過見到呢間餐廳都有提供類似車仔粉麵/酸菜或水煮嘅客飯/香鍋等等,都係賣$5x左右,相信佢lunch時間都應該幾受附近嘅上班族歡迎,而家等我同大家講下🐔🥘味道先。麻辣雞煲(全隻) - 食雞煲我盡量都係會叫全隻,食半隻會唔夠喉,呢個雞煲上枱已經聞到好香,隻雞都幾新鮮,肉質幾嫩滑有雞味,麻辣味亦夠香,不過建議鐘意食辣嘅朋友可以叫中至大辣,會食得更過引。火鍋配料 - 配料另外就叫左1碟美國肥牛,1份灸燒芝士丸同響鈴,仲有1份唐生菜,每樣野分量都有返咁上下,肥牛質素都合格,火鍋料就正正常常,菜亦好新鮮。另外佢仲有唔少火鍋配料/海鮮等可以揀,每款價錢都係幾十蚊左右。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 : 食得麻辣雞煲就一定係配啤酒,呢
📌 川霸王 - 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下5B號舖
🗓(9/2) 星期四 ⏰ 晚上7:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 食得麻辣雞煲就一定係配啤酒,呢度有青島/Asahi/1664/Moo Moo Beer可以揀,如果唔飲酒嘅朋友仔就可以揀佢地嘅樽裝冷泡茶或者各式汽水。

🍽環境:餐廳係food court形式,但都有幾張卡位同四人枱,都坐得幾鬆動舒服,而且呢間餐廳位處巧明街同鴻圖道,地理位置都方便,又無觀塘廣場個邊d食肆咁迫人。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務態度唔錯,一坐低就先介紹雞煲,叫完之後即時奉上圍裙比我地以防我地弄污衣服,都幾貼心,叫野就scan QR Code落單,食物都出得好快,雖然餐廳係行food court路線,但店員都會主動幫忙留意個鍋底有無需要加湯同調較合適火力。

💰💸價錢:叫左全隻麻辣雞煲,1碟美國肥牛同另外3份火鍋配料,唔計酒水埋單都唔洗$500,佢個雞煲份量都夠大,其他食物質素都合格,而且交通方便,價錢都算合理範圍。

🐲💬總結:我覺得呢間川菜嘅麻辣雞煲做得唔錯,亦有其他平價嘅食物選擇,交通又方便,價錢又合理,值得再試。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2023-02-09
  • 麻辣雞煲
估唔到鴻圖中心地下的美食廣場都有雞煲食 HAHA平時和同事中午都會來這個美食廣場搵Lunch,之前已經有試過川霸王的午市套餐,主打水煮系列和酸菜系列。而最近竟然推出了麻辣雞煲火鍋 $268/全隻雞麻辣搭配雞件是不死組合,麻香味濃,超惹味,怕辣人士亦可以揀BB辣,而這個雞煲都幾多肉,肉質嫩滑,吃完雞煲之後的醬汁可以再加入湯底,加入吸汁的豆卜、超爽彈Juicy的爆汁傳統牛丸和娃娃菜,金菇,天氣轉涼盡情吃火鍋吧!
估唔到鴻圖中心地下的美食廣場都有雞煲食 HAHA

而最近竟然推出了麻辣雞煲火鍋