#chuchu食在荃灣📍 幸福麵館嗰日放工落車行去荃灣廣場嘅時候見到有間新開嘅車仔麵,已經mark實要食,早兩日收工同🐷媽去食,好有驚喜😍榮升🐷list必食荃灣車仔麵!#chuchu推介 💡喺荃灣廣場行4分鐘左右,近車房嗰邊,沙咀道會近啲!—————————————————————❣️ 幸福自選4餸車仔麵 $52揀咗秘製蘿蔔、樹記紫菜響鈴(+$2)、韭菜豬肉餃(+$2)、蔥爆漿貢丸(+$4),河粉底!* 蘿蔔超甜,又冇渣喎,仲要好大方有好多舊!* 樹記紫菜響鈴都正,索曬啲湯,不過嗰日有小小潮* 韭菜豬肉餃都唔錯,不過唔算好多韮菜,肉較多* 爆漿貢丸,真係爆漿嘅,有啲肉醬係中間,小心辣親條脷!✨ 順帶一提,佢啲湯飲咗都唔口渴!原來係用咗新鮮豬骨湯底熬咗8小時,可以加沙嗲汁、咖哩汁、柱侯腩汁、秘製魷魚汁、瑞士汁、滷水汁,辣度仲可以揀.❣️ 幸福自選3餸車仔麵 $42揀咗樹記豆串,滷水豬大腸(+$2)、咖喱魷魚(辣)(+$4)、幼麵底* 有樹記豆串,🐷已經好驚喜!因為香港冇咩餐廳有,佢係類似豆卜咁,但超索湯好正!* 滷水豬大腸超級入味,有肥有瘦,平時🐷就鐘意食瘦嘅多啲,因為有啲肥會好難咬,呢到有
#chuchu食在荃灣
📍 幸福麵館

💡喺荃灣廣場行4分鐘左右,近車房嗰邊,沙咀道會近啲!
❣️ 幸福自選4餸車仔麵 $52

* 蘿蔔超甜,又冇渣喎,仲要好大方有好多舊!
秘製蘿蔔

* 樹記紫菜響鈴都正,索曬啲湯,不過嗰日有小小潮
* 韭菜豬肉餃都唔錯,不過唔算好多韮菜,肉較多
* 爆漿貢丸,真係爆漿嘅,有啲肉醬係中間,小心辣親條脷!

❣️ 幸福自選3餸車仔麵 $42

樹記豆串

* 滷水豬大腸超級入味,有肥有瘦,平時🐷就鐘意食瘦嘅多啲,因為有啲肥會好難咬,呢到有啲肥嘅仲好食,份量仲好多,唔會得幾舊!
* 咖哩魷魚夠入味,爽口又彈牙!
咖喱魷魚+豬大腸

✨ 再順帶一提,佢有得揀多蔥多芫荽😍同埋可以問佢哋攞好正嘅辣菜脯同辣椒油!

❣️ 凍檸茶 +$6
❣️ 可樂 +$6
可能係玻璃樽裝!好難得!

💬 今次唔記得咗嗌雞翼尖,如果都好食,🐷一定一星期嚟一次!

不專業評分
👅好味指數: 8.5/10
💰性價比: 8.5/10
👍🏻推薦: 9/10
—————————————————————
🏡地址: 幸福麵館 (荃灣)
荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖
🕑營業時間: 11:30-20:30 (星期日休息)
#chuchu食港式

秘製蘿蔔
樹記豆串
咖喱魷魚+豬大腸
  • 豬大腸
約咗朋友去到荃灣附近等 偶然間遇到一間新開車仔麵“八寶心滿意足” 一次過滿足你八個願望😋牛丸,牛腩, 咖喱魷魚, 長洲大魚蛋,豬皮,豬紅,蘿蔔,時菜牛丸實在超級好味,聞名不如見面...我梗係嗌多一份啦😬加埋咁出名嘅噴火辣油🔥呢啲咪叫幸福囉😍❤️🧡💛💚💙💜🩷🩵🩶地方位於荃灣廣場、福來邨附近,荃灣西地鐵站行過嚟其實都係8分鐘🚇想要幸福、又有一碗好食嘅車仔麵🍜記住嚟呢間“幸福麵館”💪一碗好味嘅車仔麵唔使我講,大家都識得食🧐一碗好味又幸福嘅車仔麵,你就一定要嚟呢度啦😉
約咗朋友去到荃灣附近等 偶然間遇到一間新開車仔麵

呢啲咪叫幸福囉😍❤️🧡💛💚💙💜🩷🩵🩶

想要幸福、又有一碗好食嘅車仔麵🍜記住嚟呢間“幸福麵館”💪

一碗好味嘅車仔麵唔使我講,大家都識得食🧐
一碗好味又幸福嘅車仔麵,你就一定要嚟呢度啦😉

2024-04-11
超多餸揀6️⃣餸都係 $72仲有好多廿幾蚊就有碟嘅小食我同我fd未排到入去 已經喺度諗食乜好Share 下我地食左乜🔸️6️⃣餸車仔麵 - 價格:$72 (+$22)♨️ 麵底轉真打烏冬 (+ $6)♨️ 娃娃菜 秘製蘿蔔♨️ 柱侯牛腩 瑞士雞翼 韭菜豬肉餃 (每項+ $2)♨️ 蔥爆漿貢丸(+ $4)☕️凍咖啡配餐 (+ $6)爆漿貢丸真係好正好新奇🤩中間係真係爆漿嘅 🫣好似有啲貢丸肉醬喺中間咁😆瑞士雞翼個瑞士汁就比較甜韭菜豬肉餃亦內有肉汁 個烏冬先勁🙈口感煙韌 但又好容易咬開👍🏻🔸️ 甜蜜煎釀三寶 - 價格:$26佢嘅三寶分別係茄子 青椒 同紅腸醬汁偏甜 對得上佢個名入面嘅 “甜蜜” 二字釀餡肉汁鮮美 👍🏻🔸️台式鹽酥雞 - 價格:$28外面脆 裏面有肉汁又大份
超多餸揀
6️⃣餸都係 $72
仲有好多廿幾蚊就有碟嘅小食
我同我fd未排到入去 已經喺度諗食乜好

Share 下我地食左乜

🔸️6️⃣餸車仔麵 - 價格:$72 (+$22)
♨️ 麵底轉真打烏冬 (+ $6)
♨️ 娃娃菜 秘製蘿蔔
♨️ 柱侯牛腩 瑞士雞翼 韭菜豬肉餃 (每項+ $2)
♨️ 蔥爆漿貢丸(+ $4)
☕️凍咖啡配餐 (+ $6)

爆漿貢丸真係好正好新奇🤩

🔸️台式鹽酥雞 - 價格:$28
外面脆 裏面有肉汁
又大份

2024-05-02 47 浏览
必試八寶車仔麵!最近係荃灣廣場附近見到試業中既新餐廳🍴被門口既宣傳海佈吸引左入去😆店舖環境清潔整齊 裝修都係新派主打車仔麵 湯底經過每日8小時新鮮豬骨熬製而成✨湯底選擇眾多😍牛腩汁/滷水汁/沙嗲汁/瑞士汁/辣咖哩汁/辣秘製魷魚汁款款都好吸引✨最後點選左💓八寶心滿意足 套餐 $58非常足料 極上牛筋丸、柱侯牛腩、滷水豬皮、滷水豬紅、咖哩魷魚🦑、長洲大魚蛋、秘製蘿蔔、精選時菜✨米粉 牛腩汁加凍檸檬茶 $6湯底味濃 當中牛丸彈牙有咬口 好多筋✨蘿蔔好入味👍🏻超大長洲大魚蛋唔洗入長洲都食到👏🏻份量好大碗 雖然點左少麵 都食唔晒😆性價比高👍🏻職員服務都好好,會主動介紹餐牌🫶🏻📍幸福麵館 (荃灣)荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖
必試八寶車仔麵!

最近係荃灣廣場附近見到試業中既新餐廳🍴

✨米粉 牛腩汁
加凍檸檬茶 $6

唔洗入長洲都食到👏🏻

份量好大碗 雖然點左少麵 都食唔晒😆性價比高👍🏻
職員服務都好好,會主動介紹餐牌🫶🏻

📍幸福麵館 (荃灣)
荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖

2024-04-25
2024-05-02 20 浏览
荃灣有好多小店,今日經過享成街,心思思想食車仔麵,見到呢間餐廳嘅餐牌幾吸引,就係去試試,店員姐姐好親切有禮,安排我坐二人枱後,俾QR CODE我點餐,我想試佢多啲餸,點了一碗六餸車仔麵,加杯凍檸茶💓幸福自選6餸車仔麵🔸️湯底🔸️用咗新鮮豬骨湯底熬製8小時,湯底可加沙嗲汁、咖哩汁、柱侯腩汁、魷魚汁、瑞士·汁、滷水汁,辣度仲可以揀添,我今次乜都唔加,揀食原味豬骨湯底,又幾香濃,味道鮮甜,飲完幾啖湯都唔覺口渴🔸️麵底🔸️有一般粗幼麵、米線、米粉等等可揀之餘,竟然有我最鐘意嘅刀削麵,仲有軟硬度可揀,真係好貼心,生酮人仕仲可以揀生菜底6️⃣款餸,我揀左🔸️柱侯牛腩,有4大粒,粒粒都入味夠軟腍🔸️咖哩魷魚,有驚喜,咖哩味香濃,魷魚爽口入味,推薦啊🔸️白菜豬肉餃,兩大粒,正正常常🔸️娃娃菜,份量好多,有兩大棵,鍾意食菜嘅我好開心🔸️樹記腐,大大塊,好滑好好味🔸️午餐肉,一大塊,厚薄適中💓飲品凍檸檬茶,味道正常💸平均每位消費 $90

💓幸福自選6餸車仔麵

6️⃣款餸,我揀左
🔸️柱侯牛腩,有4大粒,粒粒都入味夠軟腍
🔸️咖哩魷魚,有驚喜,咖哩味香濃,魷魚爽口入味,推薦啊
🔸️白菜豬肉餃,兩大粒,正正常常
🔸️娃娃菜,份量好多,有兩大棵,鍾意食菜嘅我好開心
🔸️樹記腐,大大塊,好滑好好味
🔸️午餐肉,一大塊,厚薄適中

💓飲品
凍檸檬茶,味道正常

💸平均每位消費 $90

2024-04-28 21 浏览
行行吓街,見到呢間新開嘅幸福麵館,好耐冇食過車仔麵,所以入去試吓新嘢先😎入到餐廳,啲員工好好禮貌,會主動問我哋食唔食得辣,又會推介邊啲湯底岩我哋食,好貼心!最後,我哋叫咗兩碗三餸嘅車仔麵同一個小食😝第一碗叫咗樹記生根、芝士腸、瑞士雞翼,豬骨湯米線🍜豬骨湯底好濃郁,絕對值得推介!米線煮得彈牙得嚟又唔會太腍!生根就算浸落啲湯到,食落都仲會保持少少脆脆感覺!芝士腸都煮得啱啱好,瑞士雞翼醃到好入味,食雞翼嘅時候連米線一齊好夾呀😋第二碗叫咗咖喱魚蛋、蔥爆漿貢丸、城寨墨魚丸,沙嗲汁(小辣)油麵🍜貢丸同墨魚丸夠彈牙,咖喱魚蛋好出色,咖哩味好香辣,撈埋落湯到幾好食!而且油麵份量夠哂多,食落仲軟硬度適中!不過可能係叫咗沙嗲汁小辣,所以唔算話好辣,另外加咗啲辣菜脯 更加惹味😋小食就叫咗甜蜜煎釀三寶,煎釀三寶係用青椒同豆卜釀魚肉,啲魚肉食落好彈牙,加埋佢個秘製醬汁,都幾唔錯😋
最後,我哋叫咗兩碗三餸嘅車仔麵同一個小食😝

第一碗叫咗樹記生根、芝士腸、瑞士雞翼,豬骨湯米線🍜

2024-04-26 22 浏览
🙋🏻‍♀️早排就同朋友仔去咗荃灣覓食啦,行經呢間準備新開張嘅車仔麵【幸福麵館】試業中,就梗係要入去一探有幾幸福啦😬🤓呢間麵館裝修簡單闊落,環境乾淨企理,而佢地落單亦一改一般車仔麵檔嘅排隊叫餸,轉用手機scan qr code ,好方便㗎👍🏻🙋🏻‍♀️而今次我就揀咗幸福自選車仔麵:🐙墨魚頭:爽脆有咬口🐓雞翼:滷水雞翼完全入晒味,仲好淋添🐖豬大腸:肥美但唔油膩亦無腥味🦑咖喱魷魚:咖喱味帶些少微辣,夠入味好爽口但又唔會太硬🐙墨魚丸:好彈牙,好有口感🐟長洲大魚蛋:魚蛋唔洗入長洲食嘅,嚟呢度就岩哂啦🍜烏冬:煙煙韌韌,同平時食嘅烏冬好唔同🍲湯底:每日新鮮熬製8個鐘嘅豬骨湯底,夠哂濃郁入味🍳甜蜜煎釀三寶彩椒+紅腸+茄子釀魚肉,炸得岩岩好唔乾,夠哂脆口🥬肉燥生菜香濃嘅肉燥配清脆嘅生菜,口感同味道都好豐富

🙋🏻‍♀️而今次我就揀咗幸福自選車仔麵:
🐙墨魚頭:爽脆有咬口
🐓雞翼:滷水雞翼完全入晒味,仲好淋添
🐖豬大腸:肥美但唔油膩亦無腥味
🦑咖喱魷魚:咖喱味帶些少微辣,夠入味好爽口但又唔會太硬
🐙墨魚丸:好彈牙,好有口感
🐟長洲大魚蛋:魚蛋唔洗入長洲食嘅,嚟呢度就岩哂啦
🍜烏冬:煙煙韌韌,同平時食嘅烏冬好唔同
🍲湯底:每日新鮮熬製8個鐘嘅豬骨湯底,夠哂濃郁入味

🍳甜蜜煎釀三寶
彩椒+紅腸+茄子釀魚肉,炸得岩岩好唔乾,夠哂脆口

🥬肉燥生菜
香濃嘅肉燥配清脆嘅生菜,口感同味道都好豐富
2024-04-26 24 浏览
呢日同朋友向荃灣廣場行完街,到食飯時間就去左附近新開的車仔麵#幸福麵館。店內感覺舒服乾淨好光猛。提供埋兒童餐椅,非常照顧帶住BB食飯既客人呀👍枱面既餐具有盒裝住好衛生仲有紙巾提供。掃q code 落單好方便,餐牌一目了然,有辣🌶🌶🌶有唔辣,想食咩㩒個掣落單就得。呢度咖啡仲要係即磨咖啡☕️黎,🥤我自己就嗌左支裝汽水。而家新張優惠,惠顧滿$80即送肉燥油菜一碟($22),份量都唔少。嗌左碗#八寶心滿意足 配油麵(沙嗲汁)同一碗幸福自選三餸配米線(佢地既招牌豬骨湯底) 。🍜八寶心滿意足 真係大大碗,有招牌牛丸、牛腩、咖哩魷魚、長洲大魚蛋、豬皮、豬紅、蘿蔔、時菜。至於三餸麵就要左雞腎蘿蔔同豬皮,要讚下個8小時豬骨湯底,好濃好入味。推介呀👍雞腎炆得剛好唔會好韌牛丸爽口彈牙,大大舊蘿蔔非常清甜無渣,但豬皮就較為遜色煮得太稔唔太入味。🧀🫓芝士炸雲吞,帶點芝士咸香酥脆可口。🍜幸福麵館📍荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖@happiness_tsuenwan#荃灣 #車仔麵 #牛丸#香港美食#yummy #香港味道
呢日同朋友向荃灣廣場行完街,
到食飯時間就去左附近新開的車仔麵
#幸福麵館。
枱面既餐具有盒裝住好衛生仲有紙巾提供。
掃q code 落單好方便,餐牌一目了然,

🍜八寶心滿意足 真係大大碗,

🧀🫓芝士炸雲吞,帶點芝士咸香酥脆可口。

🍜幸福麵館
📍荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖
@happiness_tsuenwan
#荃灣 #車仔麵 #牛丸#香港美食#yummy #香港味道

2024-04-26 718 浏览
我約左阿姨去行街🛒,檸茶太悶訓💤著左,我哋決定返荃灣慢慢食,老公話佢公司附近新開既一間麵店叫“幸福麵館”。麵館裝修乾淨企理🤪,服務員超好👍,檸茶訓左吾洗我收車直接比我放隔離,諗住可以安心食野,點知野食一到佢就醒左,暈暈暈😵。八寶心滿意足 (極上牛筋丸,柱侯牛腩,鹵水豬皮,鹵水豬紅,咖哩魷魚(辣),長洲大魚蛋,秘製蘿蔔,精選時菜):湯底每日新鮮豬骨淆製八小時,豬骨濃香味道鮮甜唔會好鹹,呢個set幾好吾洗煩食咩,蘿蔔冇渣吸晒湯既精華,牛筋丸夠晒彈牙,牛腩炆到好淋。幸福三餸車仔麵麵既種類有10款,辣🌶️度除左基本既,微大中細,原來仲有噴火大辣同兩倍辣,下次有機會試下先。炸芝士雲吞:即叫即炸脆卜卜,檸茶勁鐘意食,入面仲有濃濃既芝士🧀。甜蜜煎釀三寶:煎釀三寶青椒🫑,紅腸,茄子🍆,魚肉新鮮無魚骨,幾好。📍幸福麵館📌荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖#荃灣 #幸福麵館 #車仔麵 #荃灣必食 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 #ilovefood #hkfood #美食推介 #美食日記#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemont

幸福自選三送車仔麵

幸福三餸車仔麵

八寶心滿意足車仔麵

炸芝士雲吞

📍幸福麵館
📌荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖

#親子 #全職媽媽 #金牛座 #育兒日記 #育兒 #育兒日常 #寶寶日記 #成長記錄 #lemontea.519 #凍檸茶
2024-04-24
午餐
幸福自選三送車仔麵
八寶心滿意足車仔麵
炸芝士雲吞
2024-04-19 681 浏览
今晚約埋朋友一齊嚟探店,聽講這間店係新開嘅,距離荃灣廣場其實好近,見到招牌紅紙都未搣喎😳舖頭名門口棟咗個牌寫住購買滿$80就送一個油菜👍🏻店入面都好光猛嘅,枱面都好乾淨整潔,筷子係有個盒裝住👍🏻好衛生👍🏻枱面亦都提供紙巾👍🏻👍🏻餸有好多選擇,又有幾款係set好晒嘅車仔麵,我揀咗八寶款嗰隻👉🏻油麵、沙嗲湯底、小辣,好快碗麵就到啦,真係好大碗啊!😋油麵份量真係好多,麵質軟硬適中👍🏻餸係呀牛腩、魷魚、豬皮、蘿蔔、長洲魚蛋、牛丸兩粒、豬紅、通菜,最好味就係蘿蔔,蘿蔔又甜,推介推介!牛腩都好入味同埋好軟,豬紅都好食,牛丸魚蛋呢都正正常常,稍為失色嘅就應該係魷魚紅豬皮,豬皮唔入味,而且唔爽口。講返個湯底,沙嗲湯底小辣,我再加咗啲辣菜脯嘅,味道係可以嘅,不過最好就係如果可以沙嗲味再濃啲會更好。另一碗係三餸配米線豬骨濃湯,豬骨濃湯真係好濃味,湯底值得推介👍🏻米線都淥得啱啱好彈呀唔會過淋,都係一樣豬皮唔爽,蘿蔔依然都係好甜冇渣😋芝士炸雲吞,新鮮熱辣卜卜脆👍🏻肉燥生菜👉🏻肉燥都幾濃味👍🏻配熱飲只係需要加$3啫。我見到佢有部即磨咖啡機,如果配熱咖啡的話就係呢個折磨咖啡啦。

舖頭名門口棟咗個牌寫住購買滿$80就送一個油菜👍🏻

芝士炸雲吞,新鮮熱辣卜卜脆👍🏻

肉燥生菜👉🏻肉燥都幾濃味👍🏻

配熱飲只係需要加$3啫。

2024-04-19
2024-04-18 34 浏览
荃灣對於我哋港島人嚟講真係美食集中地嘅其中一區,今日約姑婆去荃灣行街,順路發掘下附近有咩好嘢食,見到有間試業中嘅車仔麵店就入去試下先我阿媽樣樣餸都想食,叫八寶心滿意足就啱晒一次過食到八款餸:牛筋丸 、柱侯牛腩 、滷水豬皮 、滷水豬紅 、咖喱魷魚、長洲大魚蛋 、秘製蘿蔔 、 時菜 ,麵底揀油麵,豬骨湯底加滷水汁牛筋丸濃味又多汁,魷魚唔韌易咬,大魚蛋彈牙爽口仲有少少鮮甜味,蘿蔔清甜冇渣而且炆得夠稔吸晒啲湯味自選車仔麵有三至六款餸可選擇姑婆就揀左幸福自選3餸車仔麵:豬皮、墨魚頭、咖喱魷魚 ,佢唔食麵就揀左生菜底配豬骨湯底佢覺得豬皮比較腍左啲唔夠爽口,有少少失色,都係嗰句各人口味不同值得一提呢度湯底係每日用新鮮豬⻣熬製8個鐘而成,味道真係超濃郁但唔會過鹹👍🏻我哋仲嗌左炸椒鹽燒賣即炸外脆內軟,椒鹽味唔會好鹹,比我食晒咁濟😋

我阿媽樣樣餸都想食,叫八寶心滿意足就啱晒

自選車仔麵有三至六款餸可選擇

我哋仲嗌左炸椒鹽燒賣
即炸外脆內軟,椒鹽味唔會好鹹,比我食晒咁濟😋
2024-04-16 28 浏览
🍜我好鍾意食車仔麵🍜今晚放咗工就去咗試吓🥳🍜八寶心滿意足 $58 : 好豐富呀,有咖喱魷魚🐙長洲大魚蛋🍢豬皮🐽豬紅🐷蘿蔔🥕時菜🥦咬開粒牛丸入面有好多肉汁超正😍第一次食長洲大魚蛋粒大魚蛋大粒到不得了🥳仲好爽口添✅麵款有好多款可以揀而我就鍾情配油麵🍜正呀喂🥳杯奶茶都咁好好飲☕️▫️招牌牛丸▫️牛腩▫️咖喱魷魚▫️長洲大魚蛋▫️豬皮▫️豬紅▫️蘿蔔▫️時菜▫️熱奶茶 +$3🍲幸福自選3餸車仔麵 $42 : 另一個我哋就自選三個車仔餸✔️柱侯牛腩🐃滿滿極蝦丸🦐蔥爆醬貢丸🍡佢哋呢個柱侯牛腩炆得真係好腍✅而且粒粒肉都好飽滿💯蝦丸夠實淨裏便有多汁❤️貢丸仲好爽口添🥳配個刀削麵都唔錯👍佢哋嘅刀削麵好厚好有咬口😄我好鍾意呀🥳叫多杯熱鴛鴦☕️唔錯🥳▫️柱侯牛腩 +$2▫️滿滿極蝦丸 +$4▫️蔥爆漿貢丸 +$4▫️熱鴛鴦 +$3🍲濃湯手打牛丸5粒 $45 : 佢哋呢度嘅牛丸實在太出色✅所以我哋另外再嗌多一碗濃湯手打牛丸💯咬開嘅牛丸🍡粒粒都好多汁又爽口😍仲好彈牙架✅
🍜我好鍾意食車仔麵🍜今晚放咗工就去咗試吓🥳

▫️柱侯牛腩 +$2
▫️滿滿極蝦丸 +$4
▫️蔥爆漿貢丸 +$4
▫️熱鴛鴦 +$3

我🔥又出嚟覓食啦🤗~平時係屋企都鐘意煮下麵🙈,但係食車仔麵🍜果然係要出街食先有風味✨。今次我就去咗荃灣新開嘅車仔麵🍢,幸福麵館🥢,度試新嘢🙆🏻‍♀️!!帶大家一齊嚟睇睇啦🏃🏻‍♀️~!介紹一下小店先🌝,佢嘅豬骨湯底都好濃😋,係每日💦新鮮熬製8小時整出嚟㗎💞。除咗湯底仲有好多心意出品😺,好似辣油咁💥,佢都係小店職員自己調配炒出嚟😳,辣味都好特別🥵,係獨有嘅自家配方嚟🙌🏻。另外有接近40個特色嘅自選餸🍢,讓車仔麵都變得不一樣🎉~小店職員仲好貼心💗,知道我第一次食🐒,仲推介咗我地食乜好☺️,我亦都跟佢嘅推介咁點餐🤳🏻,落單係用📱手機scan code㗎。店裡面環境好新🪟,裝修都好有特色🧩,主要顏色都有少少懷舊🪅,簡潔衛生✨。每日食下🐻‍❄️,咁幸福就嚟啦🎈~!【八寶心滿意足 $58】我今次就食咗🍜八寶心滿意足✨招牌車仔麵⚡做主菜🥣,八寶固然有八款餸🍲,有招牌牛丸🍡,牛腩🐂,咖哩魷魚🦑,長洲大魚蛋🍢,豬皮🐽,豬紅🐖,蘿蔔🥕,時菜🥬。食腩汁底🥘,想講份量好足🐵,兩個人食啱啱好🦥。腩汁底好香濃🪔,加埋牛丸同牛腩🧆,湯底都起膠🤘🏻,大滿足😸。咖哩魷魚好入味爽口😳,韌度啱啱好💛,長洲大魚蛋🥚唔洗入長洲都食到🧅

【八寶心滿意足 $58】

食腩汁底🥘,想講份量好足🐵,兩個人食啱啱好🦥。腩汁底好香濃🪔,加埋牛丸同牛腩🧆,湯底都起膠🤘🏻,大滿足😸。咖哩魷魚好入味爽口😳,韌度啱啱好💛,長洲大魚蛋🥚唔洗入長洲都食到🧅,超好味🐾。豬皮好淋好彈牙👍🏻,索晒啲湯汁,正呀🍛,超Juicy💜。豬紅好滑🧊,而蘿蔔炆到好淋好入味🧄,加埋時菜🥦仲好地道添!

【凍鴛鴦 配麵加 $6】
凍鴛鴦🥤,又係茶記又係香港特色🧋,當然整返杯爽一爽過下口癮🏖️,飲落都幾正宗🌜,仲好有茶香🌬️,而我都嗌咗少冰🥛。飲品嘅話🧊凍飲配麵+$6,單點+$16。☕熱飲配麵加$3,單點+$13。

【招牌小食 濃湯澳洲牛筋丸 $45/5粒】
仲有就係🥨不得不提嘅牛筋丸🧆,去到嘅時候,小店職員👩🏻‍🍳都嗌我試下呢度啲牛筋丸👯‍♀️,話好香㗎👀,係特選澳洲牛🐄,食落真係香濃🥙,好彈牙🍠!仲有湯汁配上💦,又有時菜可以食下🌿,好味🌷!

【甜蜜煎釀三寶 $28】
呢款菜好熱辣辣🌋,煎得好香🍳,加埋自家製調味汁🍓,好甜呀🍑。呢款菜有紅腸🌭、青椒🫑同茄子🍆嚟釀,係一個組合嚟㗎🔥,咁佢釀嘅餡🥓,味道都適中😋,好地道嘅香港小食🧡,可以單叫做下午茶點心💯,咁就啱晒💗,真係諗起都流口水呀~🤤

🤲🏻而家只要like 社交平台 page😽,
喺新開張期內🎉,5月31日前💛,惠顧滿$80🧾,就送肉燥油菜一碟(價值$22)🥗。學生堂食消費送汽水🍹。

@kola_pr
@happiness_tsuenwan
@幸福麵館

#幸福麵館
📍 地址:新界荃灣享成街6號香城大厦地下6號舖
☎️ 電話:2882 8822
⏰ 營業時間:星期一至六 11:30 - 20:30

Openrice:https://s.openrice.com/QrbS0q1uD00~uK_t5Aw

✨條款及細則:
🔸優惠只供堂食,不適用於外賣
🔹須出示單據正本以享用以上優惠,經塗改、損毀或副本單據均不適用
🔸消費金額以加一前計算
🔹如有任何爭議幸福麵館保留最終決定權

#荃灣 #車仔麵 #牛丸 #香港美食 #yummy #香港味道
#hkgirl #hkblogger #hk #hongkonger #hkportrait #hongkongportrait #hkphotography #hongkongphotography #hongkonginfluencer #hkinfluencer #hkkol #hongkongkol #hkmodel #hongkongmodel #hkblogger #hkootd #hklifestyle
2024-04-15 16 浏览
有時趕時間食個車仔麵,今次發現荃灣呢間車仔麵就算慢慢食都可以好嘆,係度食車仔麵都唔洗急,餐廳環境乾淨座位又闊落,位置都方便,近愉景新城原來呢度主打牛筋丸同招牌小食甜蜜煎釀三寶,咁我叫左個煎釀三寶黎食食落味道唔同出面街邊小食,醬汁都好好味加左蜜糖落去更好食,值得一試,肉質口感都唔錯,食得出師傅有心機去做另外再叫左四餸車仔麵配有菜心,雞肉腸,娃娃菜,蔥爆漿貢丸同樹記豆串配米粉米粉可以揀質地,米粉軟硬度適中,份量唔少呀,最鐘意食豆串,好香好入味,配搭車仔麵一流呀,特別推薦蔥爆漿貢丸,一咬落去爆漿,所以要小心啲咬,但味道同口感好岩我口味,好鐘意食,另外有杯熱檸水店員服務態度十分好,上菜同埋單超快手,好客氣而且好有禮貌,所以下次都會再黎食

四餸車仔麵

熱檸水

2024-04-09
四餸車仔麵
熱檸水
  • 蔥爆漿貢丸
2024-04-15 15 浏览
荃灣廣場附近開左間新嘅車仔麵店🍜呢排試業中,惠顧滿$80仲送碟肉燥油菜叫左8️⃣寶車仔麵,一個人食曬都好飽肚😆有招牌牛丸、牛腩、咖哩魷魚、長洲大魚旦、豬皮、豬紅、蘿蔔、時菜大部分都係中上價位嘅價料💙唔似得出面紅腸、豬大腸,呢啲肥膩野另一碗4️⃣餸,揀幼麵,墨魚頭、墨魚頭丸、漢堡扒、魚片頭咁多款最鐘意牛筋丸,入口彈牙juicy😋墨魚頭煮到岩岩熟,火喉控制得好好,食落鮮甜爽口如果食得辣🔥 湯底推薦秘制魷魚汁,真係好香同惹味好多❤️👍🏾
荃灣廣場附近開左間新嘅車仔麵店🍜
呢排試業中,惠顧滿$80仲送碟肉燥油菜

叫左8️⃣寶車仔麵,一個人食曬都好飽肚😆
大部分都係中上價位嘅價料💙
唔似得出面紅腸、豬大腸,呢啲肥膩野

另一碗4️⃣餸,揀幼麵,墨魚頭、墨魚頭丸、漢堡扒、魚片頭
咁多款最鐘意牛筋丸,入口彈牙juicy😋
墨魚頭煮到岩岩熟,火喉控制得好好,食落鮮甜爽口

2024-04-07