2019-06-24
大角咀多左咁多唔同類型的餐廳, 今次經朋友介紹, 去左千之味食日本料理, 之前朋友係去過佢深水埗店, 已經大讚好食, 所以仲係我地朋友谷大力推介比我地添。 而家千之味係大角咀開左新店, 朋友就即話要約我去食下。最初都怕大角咀唔知點搭車去。。。不過原來搭港鐵去到奧運站行落黎都係10分鐘左右, 都算方便呀。 餐廳內部裝修好舒服, 簡簡單單, 最緊要坐得舒服。我聽到隔離左右都係老顧客, 店員問佢係唔係食番個款定今日想食呢種定另一種, 心想到咁多熟客黎成日食, 一定係好好味啦。店員好細心一一為我地介紹, 佢地晚餐有 set 好抵食, 魚生飯, 同石板燒系列, 仲有得優惠價點追加牛。 我叫左個蟹籽沙律, 其實我次次食日本野都會叫, 唔知點解咁鐘意食。仲叫左吉列炸蠔, 半生熟牛🐮( 個菜名好得意), 當然要叫佢地d 壽司🍣試下啦。。。我點左一個較高價的壽司set, 另一個係火灸🍣壽司set. 仲有我好期待嘅石板燒吉列牛🐮。 整頓晚餐我都十分滿意, 大滿足呀!我的整體評分指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️🦀蟹籽沙律 : ⭐️⭐️⭐️吉列炸蠔: ⭐️⭐️⭐️ 其實係好食㗎, 係份量少扣左分半生熟牛🐮 :⭐️⭐️⭐️⭐️壽司🍣🍣:⭐️⭐️⭐️⭐️
我的整體評分指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
🦀蟹籽沙律 : ⭐️⭐️⭐️
吉列炸蠔: ⭐️⭐️⭐️ 其實係好食㗎, 係份量少扣左分
半生熟牛🐮 :⭐️⭐️⭐️⭐️
壽司🍣🍣:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (材料好新鮮, Yummy!!!! 想讚下舊壽司飯手扼個個Texture 好合我。
石板燒。吉列牛🐮: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️