2019-06-24 33 浏览
大角咀多左咁多唔同類型的餐廳, 今次經朋友介紹, 去左千之味食日本料理, 之前朋友係去過佢深水埗店, 已經大讚好食, 所以仲係我地朋友谷大力推介比我地添。 而家千之味係大角咀開左新店, 朋友就即話要約我去食下。最初都怕大角咀唔知點搭車去。。。不過原來搭港鐵去到奧運站行落黎都係10分鐘左右, 都算方便呀。 餐廳內部裝修好舒服, 簡簡單單, 最緊要坐得舒服。我聽到隔離左右都係老顧客, 店員問佢係唔係食番個款定今日想食呢種定另一種, 心想到咁多熟客黎成日食, 一定係好好味啦。店員好細心一一為我地介紹, 佢地晚餐有 set 好抵食, 魚生飯, 同石板燒系列, 仲有得優惠價點追加牛。 我叫左個蟹籽沙律, 其實我次次食日本野都會叫, 唔知點解咁鐘意食。仲叫左吉列炸蠔, 半生熟牛🐮( 個菜名好得意), 當然要叫佢地d 壽司🍣試下啦。。。我點左一個較高價的壽司set, 另一個係火灸🍣壽司set. 仲有我好期待嘅石板燒吉列牛🐮。 整頓晚餐我都十分滿意, 大滿足呀!我的整體評分指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️🦀蟹籽沙律 : ⭐️⭐️⭐️吉列炸蠔: ⭐️⭐️⭐️ 其實係好食㗎, 係份量少扣左分半生熟牛🐮 :⭐️⭐️⭐️⭐️壽司🍣🍣:⭐️⭐️⭐️⭐️

我的整體評分指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
🦀蟹籽沙律 : ⭐️⭐️⭐️
吉列炸蠔: ⭐️⭐️⭐️ 其實係好食㗎, 係份量少扣左分
半生熟牛🐮 :⭐️⭐️⭐️⭐️
壽司🍣🍣:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (材料好新鮮, Yummy!!!! 想讚下舊壽司飯手扼個個Texture 好合我。
石板燒。吉列牛🐮: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2019-06-23 46 浏览
因為前一陣子要戒口,已經有很長的時間沒有食生冷的食物,今日終於可以解脫了,男朋友決定帶我去好好放肆一下。這一間餐廳原本在深水埗很有名,現在在大角咀開了分店更方便了。一坐下店員遞上餐牌及茶後便跟開始細心地為我們介紹他們的推介項目,這裡連吃刺身及壽司的豉油也是有分別的,感覺是追求完美的態度。因為太久沒有吃壽司了,所以我就決定點一個壽司拼盤,而男朋友吃得比較多所以他就點了套餐,另外我們再加點刺身及小吃。食物在點單後就陸續上菜了,完全都不會等太久,而且侍應的服務同樣也是迅速的。第一個來是芝麻雞翼,但我們打算先吃生冷食物再吃,所以是在稍涼的時侯吃它的,但是沒想到咬下去還是香脆,而且不油膩。然後是三文魚腩刺身及生蠔,三文魚腩刺身真是非常非常肥美,咬下去基本上是融化的情況。生蠔$48一隻,尺寸不算是大隻,吃起來新鮮肥美,更有一陣陣的海水味。這裡的刺身真是挺推薦大家點的。然後就是主食,套餐真是十分豐富,有前菜、沙律、刺身、壽司拼盤及一個迷你丼飯,刺身種類不少,有赤蝦、三文魚、帆立貝及北寄貝,雖然是套餐的,但刺物及壽司都是新鮮及肥美的,而迷你丼飯一點都不迷你,連男生吃完整個套餐都覺得足夠。最後要說的是我
一坐下店員遞上餐牌及茶後便跟開始細心地為我們介紹他們的推介項目,這裡連吃刺身壽司的豉油也是有分別的,感覺是追求完美的態度。

然後就是主食,套餐真是十分豐富,有前菜、沙律、刺身壽司拼盤及一個迷你丼飯,刺身種類不少,有赤蝦、三文魚、帆立貝及北寄貝,雖然是套餐的,但刺物及壽司都是新鮮及肥美的,而迷你丼飯一點都不迷你,連男生吃完整個套餐都覺得足夠。
最後要說的是我選的壽司拼盤,我完全是看了有中拖羅及大拖羅才選它的,果然真的沒有讓我失望,我最愛中拖羅的部份,非常甘香又不會像大拖羅那般太肥膩。其他也不用多說同樣也是新鮮肥美。

這裡整體來說,真是強烈推薦,現在很多不同類型的日式料理餐廳價格也不低,但是水質與價格一點都不符合,但這間性價比卻很高,絕對會再來。
2019-06-21 44 浏览
今天走過大角咀,希望能夠尋找一些新的美食。結果發現,千之味日本歺厅在大角咀開了分店。看入去門口好吸引,於是我就入去嘗試一下,大角咀都不少日本餐館…餐廳內部裝修與大部分日式餐廳冇乜分別。但令人感覺都十分舒服,店員介紹,枱一,有大樽細樽,承載醬油刺身豉油合適食刺身及卷物豉油;餐牌上太多款式食物,我看到餐牌款式十分之多。我就同餐廳侍應叫了一款特長鰻魚🐟壽"鰻魚壽司是完條鰻魚做成,再來一款軟殼蟹反卷,蟹卷入口都是一般。雞扒芝士冷烏冬🍜,雞扒上鋪上好多芝士。冷烏冬上鋪上青瓜絲好清新,不喜愛重口味朋友可選擇這個,未外面卷物都未有看過這款卷物,我選擇叫了一份(火龍卷)🍣侍應送上來介紹這款就是火龍卷做外型成一龍,用大蝦做成卷物上面好多蟹子蝦肉好彈牙。店內還有好多刺身,及小食再有時間可以攞嘗試。

再來一款軟殼蟹反卷,蟹卷入口都是一般。

,用大蝦做成卷物上面好多蟹子蝦肉好彈牙。
店內還有好多刺身,及小食再有時間
可以攞嘗試。
2019-06-21 38 浏览
今日嚟咗大角咀呢邊食日本嘢呢到啲wasabi係用現磨嘅,有好獨特嘅清香味道我地叫咗好幾款壽司食火龍卷真係好大條,卷物上面啲蟹子鋪到滿瀉曬咁滯,卷物入面有好大舊蝦肉,啖啖都好滿足,個蝦頭係炸過嚟嘅,充滿住蝦膏香三文魚腩好肥美而且夠大塊,咬入口啲油香一路咁滲出嚟,好滿足玉子燒係自家製嘅,蛋味香濃,唔錯吞拿魚蓉壽司我本身麻麻地食蔥嘅,但蔥花嘅味同吞拿魚蓉嘅味又出奇地好夾,吞拿魚味好香,入口即溶,個人認為必點之一軟殼蟹卷真係放成大半隻軟殼蟹去整,材料亦好足卷物亦好大件,食落口感香脆,唔錯食完生冷野梗係要食返d熱野,呢味明太子醬燒生蠔係即叫即焗,明太子個種微辣香感同蠔好夾,好好食
今日嚟咗大角咀呢邊食日本嘢

呢到啲wasabi係用現磨嘅,有好獨特嘅清香味道

我地叫咗好幾款壽司

三文魚腩好肥美而且夠大塊,咬入口啲油香一路咁滲出嚟,好滿足

玉子燒係自家製嘅,蛋味香濃,唔錯

吞拿魚蓉壽司

2019-06-06
2019-06-21 30 浏览
今日去大角咀探家姐,仲要忽然落大雨,都幾狼狽。所以就去左附近呢間餐廳食飯。我家姐話呢區競爭好大,經常汰弱留強,留得喺度嘅餐廳質素應該都有返咁上下。今日就試吓呢間日本餐廳,佢嘅海鮮丼非常吸引,可惜我近排唔識得生野,可能要下次嚟先可以試。最後我同家姐點左個蒜香三文魚帶子炒飯、燒汁一口牛,同埋海鮮天婦羅。蒜香三文魚帶子炒飯:真係好香蒜味,而且真材實料,每一啖都有滿滿的三文魚和帶子,口感豐富。燒汁一口牛:燒汁加埋甜洋蔥煮一口牛簡直perfect match。牛肉軟嫩無筋,燒汁甜甜地,拌白飯就最好。海鮮天婦羅🍤:有蝦、鰻魚、蕃薯、冬菇、帆立貝。日本蝦好爽嫩、鰻魚都好夠味,唔使點汁都已經好好食。仲有啲炸番薯,有蔬菜點綴,無咁油膩。不得不讚侍應姐姐超好服務,雖然我哋無點魚生和壽司,但佢都有介紹邊隻醬油適合點壽司🍣,邊隻適合食魚生。另外我哋走嘅時候唔記得拎雨傘,佢都特登提我地。

2019-06-19
2019-06-21 85 浏览
晏晝冇飯落肚,皆因呢晚有飯局,OT咗成粒鐘,就係因為約咗一眾胃民附近食飯。星期四最啱食魚生,日本嘢一定走唔甩㗎喇食生嘢之前,搵啲熟少少嘅嘢墊吓個胃先,肉嘅燒香加上芝士軟坐壽司上,食完個人都軟化喇大胃費事餓親龍體,於是召喚咗呢條龍出嚟,啖啖蝦肉冇花假就咁睇似海膽炒飯,查實佢係三文魚炒飯嚟㗎,一樣有溫度有鑊氣呢個唔係加州卷嚟㗎,卷中藏蟹炸蠔好脆,諗緊點樣蘸吓粒溫泉蛋,原來佢只係一撻沙律醬胃民覺得點都要食菜,就如佢所願俾佢嗌吓枝豆啦王牌壓軸出場,一分鐘內KO碟上生態埋單前會有雪米糍,呢個時候我地先講「いただきます」

火炙壽司拼盤 8件

火龍卷

大胃費事餓親龍體,於是召喚咗呢條龍出嚟,啖啖蝦肉冇花假

蒜香三文魚帶子炒飯

就咁睇似海膽炒飯,查實佢係三文魚炒飯嚟㗎,一樣有溫度有鑊氣

4件 軟殼蟹反卷

呢個唔係加州卷嚟㗎,卷中藏蟹

吉列炸蠔 4件

炸蠔好脆,諗緊點樣蘸吓粒溫泉蛋,原來佢只係一撻沙律醬

枝豆 1份

胃民覺得點都要食菜,就如佢所願俾佢嗌吓枝豆啦

御品·壽司拼盤 15件

王牌壓軸出場,一分鐘內KO碟上生態

埋單前會有雪米糍,呢個時候我地先講「いただきます」

2019-06-20
$180.5 (晚餐)
用餐优惠
優惠券
火炙壽司拼盤 8件
4件 軟殼蟹反卷
吉列炸蠔 4件
御品·壽司拼盤 15件
  • 火炙壽司拼盤
奧運站隔離嘅大角咀原來有咁多小店, 唔少裝修得好特別, 特別鐘意食日本料理嘅我見到門口menu都幾吸引, 最緊要係枱櫈同格局走casual日本風, 坐得舒服😌.>細心的店家準備兩款鼓油分別係點剌身嘅醎味昆布鼓油, 甜味鼓油點壽司. >火龍卷8件 (HKD78)由兩條炸蝦+壽司飯包成嘅壽司, 超級shock shock聲蟹籽, 2個人share分分鐘一人食左碗飯呢! 抵食! >軟殻蟹天婦羅 (HKD68)即炸軟殻蟹🍤, 薄薄嘅粉漿由裡到外都好脆口啖啖美味蟹肉.>蟹膏蟹肉 (HKD28)蟹膏份量不多, 味道非常之濃, 蟹肉絲fill滿左軍艦, 淺嚐都唔錯.>御品•藍鰭呑拿魚四式盛 (HKD108)赤身, 中拖羅, 大拖羅嘅剌身都係厚切, 拖羅一啖食落勁肥美, 呑拿魚蓉新鮮足料, 都係抵食之選. >另外見佢石板燒系列都好吸引, 一於下次再經開再黎食.

火龍卷

火龍卷8件 (HKD78)
軟殻蟹天婦羅

軟殻蟹天婦羅 (HKD68)
即炸軟殻蟹🍤, 薄薄嘅粉漿由裡到外都好脆口啖啖美味蟹肉.
蟹膏蟹棒

蟹膏蟹肉 (HKD28)
御品•藍鰭呑拿魚四式盛

御品•藍鰭呑拿魚四式盛 (HKD108)
另外見佢石板燒系列都好吸引, 一於下次再經開再黎食.

2019-06-18
軟殻蟹天婦羅
蟹膏蟹棒
御品•藍鰭呑拿魚四式盛
2019-06-21 14 浏览
今天去了大角咀覓食,最後選擇了御品·千之味。餐廳提供各式各樣的刺身、壽司、炸物、丼飯、小吃、串燒和一品料理等。壽司方面,我們點了蟹肉蟹膏軍艦、火炙芝士三文魚、火炙芝士鰻魚和芝士炸蝦卷。壽司用料新鮮,芝士半熔,配搭壽司一流。三文魚炙得剛剛好,半生熟,嫩滑帶油香。蟹柳玉子燒也大大件相當不錯。另外我們還點了半熟牛扒和蟹柳肉子燒黑松露三文魚帶子炒飯。牛扒半熟,中心帶點粉紅,非常嫩口。炒飯非常足料,啖啖三文魚,黑松露非常香,飯亦炒得乾身,粒粒分明。餐廳值得一讚的是提供兩款豉油可供選擇,甜豉油用作點壽司和昆布豉油用作點刺身,而wasabi也是新鮮磨的。還有糯米糍當甜品。
今天去了大角咀覓食,最後選擇了御品·千之味。餐廳提供各式各樣的刺身壽司、炸物、丼飯、小吃、串燒和一品料理等。

壽司用料新鮮,芝士半熔,配搭壽司一流。

三文魚炙得剛剛好,半生熟,嫩滑帶油香。

蟹柳玉子燒也大大件相當不錯。

另外我們還點了半熟牛扒和蟹柳肉子燒黑松露三文魚帶子炒飯。

牛扒半熟,中心帶點粉紅,非常嫩口。

• 火炙壽司
2019-06-21 23 浏览
近幾年大角咀開了很多不同款式的食店,今次試的日式小店在深水埗也有分店的千之味晚上七點半到達已經有人龍,好彩聽朋友提議先訂位,一到達店員便殷切地招呼我們入座 簡簡單單的日本風裝修 ,給人很舒服當然急不及待看看有什麼好吃啦! 類別超很多 ,壽司,刺身外熟食, 串燒 鹽燒,手捲都有當選擇困難症發生時 ,最好的方法就是揀選拼盤,極上壽司拼盤有八件, 一看色澤就知 非常新鮮, 特別一提的是用上牡丹蝦 ,珍寶帶子另外也點了玉子,劍魚腩,赤貝壽司 不是很多壽司店有劍魚腩的 這個劍魚腩很出色入口即溶, 芥辣八爪軍艦,如辣味再提升 ,會更刺激味蕾呢! 芝麻雞翼一客 非一般的炸雞翼,外層炸到脆但又薄薄的 ,有點似脆皮雞翼,全隻都炸得很均勻 ,雞肉也肥美。下次經過大角咀又想支持壽司小店,可以試試這間呀!!

簡簡單單的日本風裝修 ,給人很舒服

當然急不及待看看有什麼好吃啦! 類別超很多 ,壽司刺身外熟食, 串燒 鹽燒,手捲都有

當選擇困難症發生時 ,最好的方法就是揀選拼盤,

另外也點了
玉子,劍魚腩,赤貝壽司
不是很多壽司店有劍魚腩的
這個劍魚腩很出色入口即溶,
芥辣八爪軍艦,如辣味再提升 ,會更刺激味蕾呢!

芝麻雞翼一客

下次經過大角咀又想支持壽司小店,可以試試這間呀!!

知道千之味開左新分店,係朋友返工附近,就約佢放工一齊去食。餐牌超級多選擇,連生蠔都有,餐廳環境舒適,台與台之間唔會太逼,空間感十足。先要講講個豉油,一支係點刺身,一支係點壽司,第一次見要分開不同豉油食,感覺好專業。五品刺身刺身好新鮮,有齊甜蝦,油甘魚,墨魚,帶子同我最愛既三文魚,三文魚肥美有油香,帶子亦好大粒,鮮味d肉夠實,好正。蟹柳玉子燒有相你睇係勁多蟹子架,再配埋芝士同蟹柳,新鮮即整熱辣辣,好夾好好食。海膽壽司,蟹肉蟹膏壽司,龍蝦沙律壽司海膽係用上加拿大海膽,新鮮無苦味,必點!蟹肉蟹膏同龍蝦壽司都好味,值得推介。溫泉蛋牛肉湯烏冬食左咁多凍野就叫d暖野暖下個胃啦,個湯幾好,唔會咸,牛肉份量多,烏冬爽滑唔會過淋,溫泉蛋有驚喜。埋單仲有雪米兹送,係我最愛既芋頭味丫。
知道千之味開左新分店,係朋友返工附近,就約佢放工一齊去食。

五品刺身

蟹柳玉子燒

海膽壽司,蟹肉蟹膏壽司,龍蝦沙律壽司
海膽係用上加拿大海膽,新鮮無苦味,必點!
蟹肉蟹膏同龍蝦壽司都好味,值得推介。

溫泉蛋牛肉湯烏冬

埋單仲有雪米兹送,係我最愛既芋頭味丫。
2019-06-21 22 浏览
海膽軍艦新鮮完整,最後有d回甘,齒頰留香嘅感覺蒜香三文魚帶子炒飯好香,三文魚同帶子先炒,夠完整,配埋蒜香炒飯,整體無論味道口感同都得海鮮天婦羅蝦好好食,另外仲有兩款帶子同蔬菜,炸粉做得好好,上到黎仲好熱,新鮮炸起藍鰭吞拿魚赤身刺身小店黎講質素好出色,脂肪比例唔高,勝在夠新鮮同軟身,入口無筋,亦唔會覺膩軟殼蟹手卷足料香口夠脆,面上有一埋蟹子(唔小心整跌左),飯量合理黏度適中,唔錯店內裝備別緻,幾款和風木櫈增加左d生氣,感覺幾舒服,中間有隔屏風,增加私人空間同隔一隔音

海膽軍艦
新鮮完整,最後有d回甘,齒頰留香嘅感覺

海鮮天婦羅

藍鰭吞拿魚赤身刺身

軟殼蟹手卷

2019-06-21 67 浏览
大角咀不嬲都多好野食 今次我地就試左呢間新開張既日本餐廳🇯🇵 呢到座位好舒服 位置唔多不過唔會坐得好逼👍🏻Menu上面好多壽司都好吸引 其中呢到既signature 我相信係火龍卷🐉 其實係炸蝦卷 加上大量蟹籽係卷上面 做成火新既造型 好吸睛😎 特別要提及嘅係呢到連豉油都分左2支 1支係昆布豉油 比較鹹 另1支係甜豉油 用泥點壽司同魚生飯😉 火龍卷點埋甜豉油食就正啦👍🏻除左火龍卷 我地仲叫左火炙芝士三文魚壽司🍣 火炙芝士鰻魚壽司同埋軟殻蟹反卷🤤 呢到既火炙壽司真係好正 燒到岩岩魚香更出 食落魚肉仲好嫩好多汁入口即溶👅 軟殻蟹反卷入面既軟殻蟹仲好香脆 加上沙律醬 同樣好出色👍🏻小食我地就試左明太子醬燒蠔 呢個又係勁好食 蠔肉新鮮肥美 明太子醬夠哂多 燒到好香口 食落超夾🤤👍🏻最後我地仲叫左個黑松露三文魚帶子炒飯 飯上有不少黑松露醬 一上碟就香氣撲鼻👃🏻 三文魚同帶子都算多 夠鑊氣🌟

軟殻蟹反卷入面既軟殻蟹仲好香脆 加上沙律醬 同樣好出色👍🏻
軟殻蟹反卷

明太子醬燒蠔

黑松露三文魚帶子炒飯

軟殻蟹反卷
明太子醬燒蠔
黑松露三文魚帶子炒飯
2019-06-21 13 浏览
千之味喺大角咀開咗,地點更加方便我哋,所以今晚去咗食晚飯。餐廳細細,裝修都幾骨子。餐牌有唔少套餐:價錢幾實惠,不過今晚主要想食壽司,於是就冇食到丼飯。火炙三文魚油香十足,而且件三文魚幾厚身,相比之下嚿飯就細細件!! 兩啖食一件要咗長長嘅金龍卷,大量蟹籽鋪面,囗感豐富!我地仲食咗幾串串燒,選擇都唔少。牛柳粒同牛舌都燒得幾好,如果牛舌厚身啲就仲正!玉子燒略為乾身左少少,好在面頭有大量沙律醬,幫補下,令到件玉子冇咁乾~最後叫咗碗烏冬:烏冬份量都幾多,而且好滑身整體味道唔錯,下次試下啲丼飯~
千之味喺大角咀開咗,地點更加方便我哋,所以今晚去咗食晚飯。

餐廳細細,裝修都幾骨子。

餐牌有唔少套餐:

價錢幾實惠,不過今晚主要想食壽司,於是就冇食到丼飯。

要咗長長嘅金龍卷,大量蟹籽鋪面,囗感豐富!

我地仲食咗幾串串燒,選擇都唔少。

牛柳粒同牛舌都燒得幾好,如果牛舌厚身啲就仲正!

最後叫咗碗烏冬:

烏冬份量都幾多,而且好滑身

整體味道唔錯,下次試下啲丼飯~
2019-06-10
  • 火龍卷
眾所周知, 大角咀火鍋店非常多,但總不可能晚晚餐餐都打邊爐吧, 加上最近天氣熱, 總會想到吃些比較清爽的菜色,而日本菜肯定係其中一種大角咀日菜是有的, 但要講到性價比高, 我會來御品·千之味,以前是有跟他們網絡店訂過 Party 刺生壽司, 得知在大角咀開了店,就已經來過多次了, 之前我試左 "天婦羅.烏冬.刺生定食" 和 "迷你吞拿魚蓉井刺生壽司" 午餐,同行朋友都讚唔錯今次又帶個在附近匯豐中心工作的朋友來吃, 點了1) 蒜香三文魚帶子炒飯2) 御品.壽司併盤(15件)3) 軟殼蟹手卷4) 天婦羅炸蝦壽司/玉子壽司/辣味螺肉軍艦1) 蒜香三文魚帶子炒飯好過份, 好足料的一個炒飯, 看附圖可以見到, 三文魚和帶子肉, 佔據炒飯的份量非常多看下去似乎是一比一那麼多, 再在飯上面加了很多飛魚子, 非常足料, 炒得亦非法乾身而且夠味2) 御品.壽司併盤(15件)這個併盤內有: (希望無數漏/數錯)油甘魚(一件) / 鯛魚(一件) / 三文魚(兩件) / 赤蝦(一件) / 甜蝦(一件) / 左口魚(一件) / 海膽(一件) / 帶子(一件) / 吞拿魚(一件) / 墨魚(一件) / 龍蝦沙律(
眾所周知, 大角咀火鍋店非常多,
而日本菜肯定係其中一種

同行朋友都讚唔錯

今次又帶個在附近匯豐中心工作的朋友來吃, 點了
1) 蒜香三文魚帶子炒飯
2) 御品.壽司併盤(15件)
3) 軟殼蟹手卷
4) 天婦羅炸蝦壽司/玉子壽司/辣味螺肉軍艦

1) 蒜香三文魚帶子炒飯

御品壽司併盤(15件)

2) 御品.壽司併盤(15件)
這個併盤內有: (希望無數漏/數錯)
帶子(一件) / 吞拿魚(一件) / 墨魚(一件) / 龍蝦沙律(一件) / 魚子(一件) / 吞拿魚(一件) / 辣味三文魚(一件)
完完全全係大堆頭抵食之選, 每一件都係精品, 而且足夠新鮮, 呢個價錢都好抵食

3) 軟殼蟹手卷
因為朋友本身鍾意食軟殼蟹手卷, 所以每次同佢食日本菜都見到佢一定加一個軟殼蟹手卷
但手卷比較難 share食, 所以靠朋友食後感, 他說質素是不錯的, 對得住這個價錢, 可試

4) 天婦羅炸蝦壽司/玉子壽司/辣味螺肉軍艦
呢三件就係因為諗住食完飯都仲會同朋友傾多兩句而叫的, 佔用店家的枱, 多點少少食品, 食住傾會比較好

蒜香三文魚帶子炒飯
御品壽司併盤(15件)
御品.壽司併盤(15件)
同朋友係奧海城行完街就周圍去覓食 見到依間野新開又幾吸引 望一望餐牌先知原來同前排係深水埗食既平民日本野同店 記得唔錯就同朋友入佐trytry有乜分別😍.芝麻雞翼 $38炸到好脆,唔會話好乾身😆 而且唔會話好難咬 幾香芝麻味仲有沙律醬可以點,食真啲仲食到有少少辣既調味,真心唔錯幾滋味👍🏻.蒜香三文魚帶子炒飯 $78好大碟!!同埋用料一啲都唔馬虎 真係比足料 所以啖啖都可以食到三文魚或者帶子 而且個飯唔會話好乾 可以話粒粒分明 配埋蟹籽一齊食口感仲更加豐富😆.壽司🍣碟碟 $20~$30飯身依然keep到夾起唔會散會好煙un🙆🏼‍♀️ 每件刺身都大大件而且排得好整齊😚 我覺得飯同刺身既分佈做得幾唔錯~ 三文魚好鮮甜 配埋黑松露一齊食更加香😍 鰻魚都好juicy 連埋芝士更加係無得輸🙈 醬燒牛肉既脂肪分佈得好好而且好易咬 仲配埋燒汁幾好食☺️ 重點推介當然係我最愛既:特大赤蝦!!勁鮮甜之餘仲要啖啖肉😍 勁fresh~.最後仲會送雪米糍做飯後甜品😚 總結,店員服務態度依然好好,新店比舊店坐得舒適,食物既質素都依然👍🏻 而且佢仲有d好抵食既set 等我下次試下先😆 仲可以慢慢同朋友吹下水先走🥂作為平
芝麻雞翼 $38
芝麻雞翼

蒜香三文魚帶子炒飯 $78

壽司🍣碟碟 $20~$30

飯身依然keep到夾起唔會散會好煙un🙆🏼‍♀️ 每件刺身

最後仲會送雪米糍做飯後甜品😚 總結,店員服務態度依然好好,新店比舊店坐得舒適,食物既質素都依然👍🏻 而且佢仲有d好抵食既set 等我下次試下先😆 仲可以慢慢同朋友吹下水先走🥂作為平民日式小店真係相當唔錯🙆🏼‍♀️
芝麻雞翼