2012-09-28
元朗出名多好野食, 但係自己又唔熟路, 咁啱想食德國野, 於是用手機上OPENRICE即刻search下附近有冇, 就搵到呢間德國佬啦~搵左一輪, 位置對於我唔熟路ge人黎講…都幾難搵!入到去燈光暗暗, 氣氛幾好裝修四正, 適合情侶約會, 座低後服務員態度親切亦都好主動地遞上Menu, 我同男友order左:餐湯~甘荀忌廉湯: 橙色襯忌廉花紋, 好滑好香, 味道清清地, 唔錯!餐包~本人最愛食餐包, 尤其呢一D唔係普通餐廳GE包~香草及小麥包配佢D黑醋,好好食!德國薯仔沙律: 沙律菜夠新鮮, 仲配搭左唔少種類, 不過加返少少三文魚, 或者少少乾煙肉粒會好味D德國脆豬手: D皮好脆, 仲好入味, 仲配有燒汁同芥末醬德國腸拼盤: 2個人食埋呢個腸併盤都幾飽, 一碟有幾種德國腸, 可以試齊唔同種類男友叫左杯麥黑啤, 易入口仲好有麥味整體黎講都幾好, 有機會再去!
搵左一輪, 位置對於我唔熟路ge人黎講…都幾難搵!
德國脆豬手: D皮好脆, 仲好入味, 仲配有燒汁同芥末醬
男友叫左杯麥黑啤, 易入口仲好有麥味
整體黎講都幾好, 有機會再去!
题外话/补充资料:
食完之後個幾個星期, 睇雜誌有介紹呢間野, 原來佢仲有蘋果批出名, 下次有機會試下先!