2007-11-22 14 浏览
呢間係朋友介紹, 話呢度D野幾好食,於是試下,不過如果唔係住果度,又冇車就真係唔方便.推介:大富大貴: 杞子,雲耳,蒸大條桂花魚,片肉蒸,好滑,大人細路都鐘意食,不過冇四五個人食都唔好叫,太大條.椒鹽脆皮豆腐: 整得好好.豆腐好滑,皮好脆.醬汁豬面青: 好爽口好味.避風塘雞軟骨:大碟又好味,送酒一流.醉香豬手:都OK.蝦沙律: D細路仔鐘意食,(肥仔老細話用海蝦)白菜魚仔湯:味道幾濃,唔錯.麻麻地:生炒骨, 鼓油雞,鍋巴帶子要求不高的話地方算舒服,食過幾次,味道果然不錯.不過D野比較油多,味精較重.同埋份量都幾大,起碼要四個大男人去先至食得到多幾味.價錢都算唔錯, 一般都係$60-80一個人.註: 冇甜品送!!!

推介:
椒鹽脆皮豆腐: 整得好好.豆腐好滑,皮好脆.
醬汁豬面青: 好爽口好味.
避風塘雞軟骨:大碟又好味,送酒一流.
醉香豬手:都OK.
蝦沙律: D細路仔鐘意食,(肥仔老細話用海蝦)
白菜魚仔湯:味道幾濃,唔錯.

麻麻地:
生炒骨,
鼓油雞,
鍋巴帶子

註: 冇甜品送!!!
2007-11-07 15 浏览
食過已經不止一次, 但每次食完後總會覺得很口渴, 要不停飲水. 而食左"避風塘抄蜆和鹽水雞腳"更甚為嚴重. 它的食物太重味精啦, 而肥仔老闆更時常要我們ORDER他們的貴價食品, 好像油浸馬友..要成$98蚊一條, 很貴.
(非会员)
我現在已經當這裡係我的晚飯食堂, 還有過時過節都會叫埋一大班屋企在此包房..玩麻雀, 他們的大蝦沙律又大碟又好味, 和避風塘瀨尿蝦和蟹, 蒸石班不過就要預早落order先有...好好味.
2007-10-16 2 浏览
我已去過多次了‧大富大貴very good,非常滑及新鮮‧鼓油雞也好味,需然不是新鮮雞‧辣酒煮花螺細細隻,又鮮甜又美味‧還有通菜煲都一流‧最正是在旁邊的生果店買新鮮果汁,5元一杯,20元一支‧自帶飲品及寵物老板又不"炸型"‧老板是年青肥仔,好聽是健談,其實是吹水高手,但同佢傾計好好笑‧
2007-10-05 5 浏览
上星期日, 我與家人到此餐廳食晚飯一行8個人. 這裡比我最初來多了很多客人, 而食物水準好像比較油膩左, 味道也退步了, 不知道是否現在搬了另一個大鋪位, 人流多了, 廚房應付不下. 以我點了以下的餸來講:1.玫瑰酒鼓油雞–都保持到2.避風塘抄蜆–D蜆肉太UM3.椒鹽炸豆腐–沒有之前般鬆脆4.清蒸油浸馬友魚–雖然魚是普通SIZE ,又夠滑, 但收成$78蚊一條, 好像貴左D.5.椒鹽炸豬扒–很油膩的咸豬扒6.飛天抄通菜–很老的通菜7.酒煮東風螺–很淡味
1.玫瑰酒鼓油雞–都保持到
2.避風塘抄蜆–D蜆肉太UM
3.椒鹽炸豆腐–沒有之前般鬆脆
5.椒鹽炸豬扒–很油膩的咸豬扒
6.飛天抄通菜–很老的通菜
7.酒煮東風螺–很淡味
2007-09-01 1 浏览
這裡的小菜, 真是很值得一試, 水準不錯:我誠意推介以下招牌菜給你們來試:1) 大富大貴古法蒸魚2) 白菜仔魚仔湯3) 椒鹽豆腐4) 秘制沙爹汁煮東風螺5) 避風塘炒蟹
這裡的小菜, 真是很值得一試, 水準不錯:

我誠意推介以下招牌菜給你們來試:

1) 大富大貴古法蒸魚

2) 白菜仔魚仔湯

3) 椒鹽豆腐

4) 秘制沙爹汁煮東風螺

5) 避風塘炒蟹

2007-07-06 4 浏览
本人極力推介這裡的避風塘抄蟹, 抄蜆, 沙爹汁花螺, 鹽水雞腳, 大澳蝦醬蒸豬頸肉和蒸大富大貴魚...等等, 我們上星期點了這些餸, 再加酒水和白飯8個人埋單都是5百左右, 我們還要吃剩打包走. 真係估佢唔到一間小小店..居然咁好食和價錢平. 真係值得一試呀!! 記得在點菜時, 問下個肥仔老闆今日有咩好介紹...因為他們每日都會正野推介..!!保證好味的.
2005-11-13 15 浏览
通常去這間餐廳都係食常餐,杯嘢飲都幾大杯,幾抵飲!至於碗麵同其它嘢食就中規中矩,沒有什麼特別,價錢適中la!