🌟Pizza Hut 🌟出咗全新美食菜單啦😍🎉辛辣熱潮正式🔥來襲夏日太陽火辣辣,天氣唔係熱就焗🌞搞到為食小妹呢排食咩都好似冇乜胃口😫直至遇到🌟Pizza Hut 🌟以辛辣同香料為主既新菜單,先成功刺激到我嘅味蕾👅,令我有番胃口📈等我簡單介紹下其中-部分先😆✨香檸蜜糖辣肉腸必勝批✨大批$134結合咗檸檬清香🍋、蜜糖甜美🍯、辣椒辛辣🌶️於-身既必勝批,味道層次勁豐富🥰加埋批面上面既西蘭花🥦、菠蘿🍍同辣肉腸帶梨既多重口感,真係每一啖都令人充滿驚喜🤩 ✨酥脆炸雞拼盤✨$129入面有香辣雞鎚🍗、薯條🍟、辣炸雞塊同辣炸單骨雞翼🐓當中用特製辣醬醃製嘅雞膇🍗帶有濃郁香氣同豐富辣味🌶️,等你喺炎炎夏日☀️都可以食慾大增📈單骨雞翼食起嚟超級方便👍🏻而且外皮香脆😍入面juicy😋醃料嘅香氣充分咁渗透其中🫶🏻無論係開party 🎉gathering 👭還是日常享用🍽️都可以帶嚟豐富又滿足嘅味覺體驗❤️外皮卜卜脆、內裏鮮嫩多汁嘅炸雞🐓配上特製的蘸醬🧂令人食到停唔到口🫣無論作為主菜定係小食都非常合適👍🏻✨海鮮喇沙寬條麵✨$94椰香味濃郁嘅喇沙湯底🫕搭配鮮美嘅海鮮(蝦🦐魷魚🦑蟹柳🦀蜆)同滑滑嫩嫩嘅寬條麵🍝呈現出豐富同多層次嘅

等我簡單介紹下其中-部分先😆

✨香檸蜜糖辣肉腸必勝批✨大批$134

✨酥脆炸雞拼盤✨$129

入面有香辣雞鎚🍗、薯條🍟、辣炸雞塊同辣炸單骨雞翼🐓

✨海鮮喇沙寬條麵✨$94

椰香味濃郁嘅喇沙湯底🫕搭配鮮美嘅海鮮(蝦🦐魷魚🦑蟹柳🦀蜆)同滑滑嫩嫩嘅寬條麵🍝呈現出豐富同多層次嘅味道口感👅結合了辛辣🔥香甜🍯同鮮美😋每一口都可以令人感受到獨特嘅東南亞風情🏖️

✨薄脆海鮮卷✨ $74/4件

用精選海鮮(蝦🦐魷魚🦑蟹柳🦀蜆)裏入薄脆嘅外皮👍🏻經過焗製後顯得外酥內嫩😋口感絕佳❤️令人一試難忘🤩

✨芝士煙肉焗雞扒✨

香濃焦脆嘅芝士🧀口感煙韌嘅煙肉🥓配搭大大塊又鮮嫩多汁嘅雞扒🐓口感簡直一流👍🏻旁邊仲有軟滑可口嘅薯蓉🥔直頭可以當主菜食添丫👍🏻

🍕 Pizza Hut 必勝客

📍尖沙咀堪富利士道12號宏貿發展大廈1樓

港鐵尖沙咀/尖東站 D2出口,步行約1分鐘

#香港 #香港美食 #美式意大利菜#尖沙咀美食#尖沙咀#港九新界#高質#美食 #美食推薦 #foodie #foodblogger #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hk #hklover
2024-07-31 251 浏览
今日去pizza hut發現好多人,我特地點了個新出嘅2人餐,相當抵食,我最enjoy就係個黑醋PARMA啪啪爆脆批,餅底超脆,然後加埋最特別嘅松露青檸點點醬,成個味道立刻提升左,味道好特別,口感都更加豐富,真係超好食。另外就係鍾意呢到d服務員個個都超有禮貌,值得讚

另外就係鍾意呢到d服務員個個都超有禮貌,值得讚
2024-07-28 221 浏览
前幾日出街食飯😍好耐冇食pizza 🍕見到pizza hut 推出全新期間限定pizza 😋勁吸引🤩而且仲有套餐,都好抵食😝二話不說緊係要試下喇😙🥳Pizza Hut由即日起至9月25日推出兩款全新期間限定Pizza🍕松露海蝦點芝扭扭批(扭)和黑醋PARMA啪啪爆脆(啪)並舉辦「扭啪大批鬥」比賽,以銷量決定Pizza國王者寶座🔝2-3人扭扭爆脆套餐只需$299起,仲有4-5人套餐慳高達$466☺️真係勁豐富,抵食啊🥰🎈海龍皇湯濃郁嘅湯,好足料,湯底好多海鮮料🎈香脆薯條脆卜卜,好惹味🎈香辣雞鎚雞鎚啖啖肉,香辣口味辣得好過癮🎈意式烤雞啡菇牛肝菌燉飯呢個燉飯好足料,烤雞好嫩滑,濃郁嘅牛肝菌汁好香,燉飯軟硬適中🎈松露海蝦點芝扭扭批全新口味必食啊☺️海蝦份量好足,彈牙爽口,松露醬好香,啖啖芝士松露,扭扭批點埋限定松露青檸醬,好夾啊🙌🏻忍唔住食多件🎈必勝甜芝芝奶油迷你批飯後甜品💕香脆薄餅點埋煉奶醬,好完美🥰🎈汽水
前幾日出街食飯😍好耐冇食pizza 🍕
見到pizza hut 推出全新期間限定pizza 😋
勁吸引🤩而且仲有套餐,都好抵食😝
二話不說緊係要試下喇😙

🥳Pizza Hut由即日起至9月25日
推出兩款全新期間限定Pizza🍕
松露海蝦點芝扭扭批(扭)和黑醋PARMA啪啪爆脆(啪)
並舉辦「扭啪大批鬥」比賽,以銷量決定Pizza國王者寶座🔝

🎈海龍皇湯
濃郁嘅湯,好足料,湯底好多海鮮料

🎈香脆薯條
脆卜卜,好惹味

🎈香辣雞鎚
雞鎚啖啖肉,香辣口味辣得好過癮

🎈意式烤雞啡菇牛肝菌燉飯

🎈松露海蝦點芝扭扭批

🎈必勝甜芝芝奶油迷你批
飯後甜品💕香脆薄餅點埋煉奶醬,好完美🥰

🎈汽水
2024-07-25
2024-07-05 234 浏览
鍾意食榴槤嘅你 要榴心啦‼️榴槤嘅季節又到啦 😍即日起去到7月31日Pizza Hut喺全線分店推出一系列嘅榴槤產品 三重口味榴槤迷你批大家一定要試下三重口味嘅榴槤批 食落好有驚喜😍即叫即焗 一上枱熱辣辣榴槤批用上貓山王、101榴槤球同埋D24榴槤底醬 一啖就會有晒回甘 奶香同香甜嘅味道鬆厚批外脆內軟 仲有少少韌性配上咸香嘅芝士同吉士醬將pizza推到最高嘅境界呢個迷你批仲要有8球榴槤肉 邪惡得嚟真係勁滿足吖💕D24千層蛋糕糕身呈現出明顯嘅分層口感輕軟而濕潤🥰能夠輕易咁喺口中融化配合榴槤餡料帶來無盡嘅滿足感令味蕾不斷受到前所未有嘅衝擊🫶🏻D24香濃卷又一榴槤炸彈之作強大嘅榴槤香瞬間於口中爆發直接得嚟又簡單班戟皮軟腍腍蛋香十足之餘口感豐富而有層次❤️貓山王麻糬依個小編就有2種食法麻糬一上枱就比較硬身食落就似榴槤雪糕攤一陣就會軟身榴槤果蓉就會比較Creamy亦都會比較香麻糬皮非常煙靭😚貓山王雪香用貓山王榴槤肉配上Häagen-Dazs雲呢拿雪糕勁夾吖 完全可以帶出貓山王甜中帶甘嘅味道🤩呢幾款榴槤新品除咗有單點 惠顧套餐/單點必勝批/歐陸精選就可以用優惠價$54加配「三重口味榴槤迷你批」 或者以
鍾意食榴槤嘅你 要榴心啦‼️

麻糬皮非常煙靭😚

貓山王雪香
用貓山王榴槤肉配上Häagen-Dazs雲呢拿雪糕勁夾吖
完全可以帶出貓山王甜中帶甘嘅味道🤩

呢幾款榴槤新品除咗有單點 惠顧套餐/單點必勝批/歐陸精選就可以用優惠價$54加配「三重口味榴槤迷你批」 或者以$39加配「貓山王麻糬」

檸檬利賓納梳打
檸檬嘅清新微酸同黑加侖子嘅甜互相平衡
令人感到清爽同醒晨😝

水果茶
夏天梗係飲返杯水果茶啦
茶底香濃 果肉滿滿🥳

#PizzaHutHK #三重口味榴槤迷你批 #貓山王 #101榴槤 #D24榴槤 #貓山王麻糬 #D24香濃卷 #D24千層蛋糕 #貓山王雪香 #HaagenDazs #年度限定 #超濃郁 #超 Creamy
2024-04-10 243 浏览
估唔到Pizza Hut邊個新年花花批,令我重返Pizza Hut短期內食過兩次兩次都覺得非常不錯多配料,當中嘅蝦都係算大隻推薦食大批,普通批既批邊同大批一樣咁大同厚,相比之下餡就會少好多呢款Pizza本身已經好多芝士,花花入邊係芝士餡,而且邊邊外層都有脆芝士但係強烈建議芝士控要加$10再加多啲芝士除咗Pizza之外,我覺得pizza hut最好食係雞翼不過唔知點解佢個雞翼辣雞翼嘅辣到有啲唔穩定有時好辣,有時又唔辣另外一個香蒜肉絲意粉就有啲求其係冇咩醬,亦都略嫌唔夠調味,就算係炒意炒都唔會咁淡味最後我係將忌廉湯加少少落去....雖然做法怪怪地,但個味平衡番新嘅海龍王湯,好似加$11就有酥皮價錢有啲唔係好記得啦個湯就係淡味少少嘅龍蝦湯酥皮嘅部份不過不失而最非常酥算不上好好飲,但呢個價錢黎講合理呢間店算係尖沙咀人多坐得舒適而且唔駛等位既店不過店入面就唔算好乾淨,偶爾都會見到有蚊蟲
短期內食過兩次兩次都覺得非常不錯
多配料,當中嘅蝦都係算大隻
但係強烈建議芝士控要加$10再加多啲芝士
除咗Pizza之外,我覺得pizza hut最好食係雞翼
不過唔知點解佢個雞翼辣雞翼嘅辣到有啲唔穩定
有時好辣,有時又唔辣
另外一個香蒜肉絲意粉就有啲求其
係冇咩醬,亦都略嫌唔夠調味,就算係炒意炒都唔會咁淡味

新嘅海龍王湯,好似加$11就有酥皮
價錢有啲唔係好記得啦
個湯就係淡味少少嘅龍蝦湯
酥皮嘅部份不過不失而最非常酥
算不上好好飲,但呢個價錢黎講合理
呢間店算係尖沙咀人多坐得舒適而且唔駛等位既店
不過店入面就唔算好乾淨,偶爾都會見到有蚊蟲
2023-10-04 660 浏览
以前一直覺得係香港有一啲pizza店唔正宗,點會有薄餅下面只係得薄薄一片,一定要厚批先至係正宗。原因好簡單,因為由細食到大。依家長大左,似乎知道以前嘅觀念好笑。但如果只係比較兩個時代嘅同店嘅食物,似乎好似仲係以前既好。 🍖 芝脆批,對比以前嘅芝心批,味道差唔多,而且係熱辣辣嘅時候食,芝士味濃,不過可能因為想做到表面嘅芝士脆卜卜,又或者係因為喺做細批,油嘅份量拿捏得唔好,成個餅顯得比較油淋淋。 🍖相返個酥皮湯,酥皮可能落得唔夠油,成個皮有啲乾,比較似食粉團。

2023-09-09 395 浏览
今日同朋友去咗Pizza Hut尖沙咀鋪頭食lunch,真係好開心!我哋揀咗佢哋嘅2人套餐,真係好抵食!首先每個人都有一碗蘑菇忌廉雞湯或意大利菜湯,我揀咗蘑菇忌廉雞湯,因為可以加酥皮落蘑菇忌廉雞湯~ 兩碗湯都好濃郁香口,真係令人開胃!而焗白汁煙肉薯蓉就更加係一絕,個薯蓉好滑好軟,加埋焗白汁同煙肉味,好開胃又好好味!主食我地叫左拿破崙香烤芝士意粉!麵條彈牙有嚼勁,芝士焗得恰到好處,香氣四溢。而且餐廳都好細心,寫埋含牛肉成份,好適合唔食牛肉嘅人士。夏威夷風光呢款pizza都好出色,有菠蘿同Cheese ,鹹甜交融,好開胃又豐富。飲品方面,我叫咗一杯熱奶茶同一杯凍咖啡。熱奶茶好香濃,啖啖都有香醇嘅奶茶味,而凍咖啡就正正好,凍凍地,帶嚟一陣清涼感,仲可以選糖奶分開上!最後,我哋仲叫咗個貓山王榴槤麻糬。真係一個完美嘅結尾!麻糬外層香軟,入面包住嘅貓山王榴槤雪糕又香又濃郁,好滋味!
兩碗湯都好濃郁香口,真係令人開胃!

2023-03-10 667 浏览
❇️環境小編好耐無食過Pizza Hut,見到有優惠,又掛住佢既芝心,就決定去食!當日堂食的客人真係好少,應該只有5枱內,所以好靜,可以慢慢食,慢慢傾,好有私人空間👍🏼.❇️食物1️⃣ 雜錦至尊批(4200積分+$30+$20轉芝心批)小編最愛的芝心批,熱辣辣,做到拉絲效果👍🏼芝士咬落去係軟綿綿,好重芝士味有時候食pizza好怕個底好濕,但今次個餅底做得岩岩好.2️⃣忌廉蘑菇雞湯 (500積分+$8)湯內好多蘑菇同雞粒都好creamy 好飲.3️⃣ 小食拼盤 $98小食拼盤就中規中矩雞翼煎得好香,而家蝦好彈牙
❇️環境

❇️食物
1️⃣ 雜錦至尊批
(4200積分+$30+$20轉芝心批)
小編最愛的芝心批,熱辣辣,做到拉絲效果👍🏼
芝士咬落去係軟綿綿,好重芝士味
有時候食pizza好怕個底好濕,但今次個餅底做得岩岩好

2️⃣忌廉蘑菇雞湯
(500積分+$8)
湯內好多蘑菇同雞粒
都好creamy 好飲

3️⃣ 小食拼盤 $98
小食拼盤就中規中矩
雞翼煎得好香,而家蝦好彈牙
小食拼盤
小食拼盤
用餐优惠
優惠券
2022-09-03 854 浏览
好耐都無食過pizza hut了,今日lunch同事話想食,我記得好似有下午茶,食物都上得幾快,下午茶分量很足,1人一個餐剛剛好,Pizza我地叫佐薄底,個底都幾脆,卡邦尼意粉好香,而且好入味,最正係個甜品😍食完正餐,再食甜品,享受😍
食物都上得幾快,下午茶分量很足,1人一個餐剛剛好,
Pizza我地叫佐薄底,個底都幾脆,

2021-12-18 797 浏览
好耐都冇黎食過Pizza Hut啦!蒜蓉包焗到好香口!薯蓉呢度食就最鬆軟☺️今日食埋個西班牙飯都好好食有少少辣味好惹味😋焗長通粉好夠汁但有啲漏🙃另外再叫左個辣肉腸pizza,油左少少,但夠熱邊皮夠脆😋
另外再叫左個辣肉腸pizza,油左少少,但夠熱邊皮夠脆😋
2021-12-11 434 浏览
唸起對上一次食pizza hut 已經係十年八載之前既事啦今日我好榮幸地,我高太又又又搵我攝時間啦我同高太都好耐無食過pizza hut 啦,仲要堂食添滿滿童年回憶反哂黎之前睇到廣告話以前果個畢一次沙律吧反左黎,今日唸住黎搵下啲回憶可惜上到黎又唔見有有少少失望幫高太嗌左個輕盈下午茶距就食左半份蘋果薯仔沙律我就食左果三粒肉丸個tea set $34蚊都幾抵食難得黎到,一定要嗌反啲童年回憶食下記得以前pizza hut 無依家甘多意粉選擇唔係肉醬意粉就係依個蒜香意粉,細個覺得距乾淨淨無咩味大個就覺得距甘多年都keep 到個味道
唸起對上一次食pizza hut 已經係十年八載之前既事啦
今日我好榮幸地,我高太又又又搵我攝時間啦

我同高太都好耐無食過pizza hut 啦,仲要堂食添
滿滿童年回憶反哂黎

可惜上到黎又唔見有
有少少失望

幫高太嗌左個輕盈下午茶
距就食左半份蘋果薯仔沙律
我就食左果三粒肉丸

個tea set $34蚊都幾抵食

難得黎到,一定要嗌反啲童年回憶食下
記得以前pizza hut 無依家甘多意粉選擇
唔係肉醬意粉就係依個蒜香意粉,細個覺得距乾淨淨無咩味
大個就覺得距甘多年都keep 到個味道

2021-11-13 373 浏览
今日食評有✍🏻 Pizza Hut@尖沙咀試食指數⭐⭐⭐店舖衛生⭐⭐⭐⭐侍應態度⭐️⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·好好享受二人世間😎陪老公食佢最喜愛的pizza🍕午市套餐選擇多唔夠仲可以加添小食·我哋點了1️⃣pizza加芝芯(+$10) ⭐⭐⭐/5迷理批的確食得唔過癮喜歡吃pizza的朋友應該明白我的感覺😆芝芯一定要加😋·2️⃣pasta加雞翼小食(+$10) 意粉冇驚喜⭐⭐⭐/5雞翼更加係。。。。又乾又油⭐/5·隨餐附送紅/白餐湯及飲品(特飲+$5-12)餐湯屬正常水準⭐⭐⭐/5紅湯唔油,咸度適中白湯濃度也適中,足湯料·除了食物值得一提係分店的衛生情況非常好👍🏻🍽上至食具下至廁所🚽都難得的乾淨讚👍🏻 ⭐⭐⭐⭐/5·2人約226·599Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
Pizza Hut@尖沙咀
試食指數⭐⭐⭐
店舖衛生⭐⭐⭐⭐
侍應態度⭐️⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
好好享受二人世間😎
1️⃣pizza加芝芯(+$10) ⭐⭐⭐/5
迷理批的確食得唔過癮
喜歡吃pizza的朋友應該明白我的感覺😆
芝芯一定要加😋
2️⃣pasta加雞翼小食(+$10)
意粉冇驚喜⭐⭐⭐/5
雞翼更加係。。。。又乾又油⭐/5
隨餐附送紅/白餐湯及飲品(特飲+$5-12)
餐湯屬正常水準⭐⭐⭐/5
紅湯唔油,咸度適中
白湯濃度也適中,足湯料
除了食物
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-11-13
2021-11-04 229 浏览
今日黎到尖沙咀,就同家人試下最新推出的pizza先。呢排推出咗必勝叉燒批,好奇唔知會唔會好食呢?平時叉燒飯就食得多,究竟pizza加叉燒又會唔會夾呢?🤔等咗幾個字,個pizza終於到,切開的pizza 熱呼呼的,芝士超級拉絲,一口食落出奇地好味,叉燒唔算好肥,加上叉燒再配三色椒同菠蘿,令pizza增加口感和清新一點,增加食欲。另外,我們也點了朱古力味的特飲,可選原杯有cream或走cream,味道不錯。
今日黎到尖沙咀,就同家人試下最新推出的pizza先。
,一口食落出奇地好味,

2021-05-30 559 浏览
Pizza Hut lunch set都幾抵食, 主食+湯+飲品, 最低消費$49, 最貴都只係$85, 價格相當親民! 餐湯意大利菜湯蕃茄味, 酸酸地, 好多青菜同蘿蔔蘑菇忌廉雞湯好濃郁, 好多蘑菇片, 加入黑胡椒食好香口至尊迷你必勝批超級至尊可以話係pizza hut最signature嘅薄餅, 午餐呢個份量恰到好處, 適合一至兩人享用, 絕對唔使驚食唔晒! 薄餅即叫即焗, 配料有辣肉腸片, 肉碎粒, 青椒, 洋蔥, 蘑菇! 辣肉腸片烤到脆卜卜, 入口非常香脆可口! 醬料有蕃茄醬同芝士, 芝士份量足以做到拉絲效果! 批底係厚批, 食落更加有口感, 好軟熟! 吞拿魚配肉腸長通粉焗到微焦, 腸仔同醬汁份量適中, 長通粉焗到剛好, 保持到口感! 醬汁蕃茄味好濃, 唔錯! 小食 +$10 雞翼兩隻雞翼焗到好香口, 好厚肉, 好juicy!

餐湯
意大利菜湯
蕃茄味, 酸酸地, 好多青菜同蘿蔔
蘑菇忌廉雞湯
好濃郁, 好多蘑菇片, 加入黑胡椒食好香口

至尊迷你必勝批

吞拿魚配肉腸長通粉

小食 +$10 雞翼兩隻
雞翼焗到好香口, 好厚肉, 好juicy!
2021-05-28
午餐
2021-03-26 430 浏览
過海行街,想食少少野坐下,茶餐廳坐得太迫,食物又多油⋯⋯見到pizza hut個招牌,就上去試吓,呢間分店未幫襯過。客人唔多,坐得舒服。叫左一個下午茶餐,$41,尖沙咀嚟講唔算貴⋯⋯嘩個waffle竟然唔係microwave翻熱,係新鮮整嘅!雞翼甜甜地唔會好油,格格薯都係脆㗎!加埋杯熱OT,真心正!店員態度都幾好。埋單,會員九折,等於免收加一!如果唔係後面個兩位男士大聲講家事,今次下午茶會比滿分!