2023-09-09 395 浏览
今日同朋友去咗Pizza Hut尖沙咀铺头食lunch,真系好开心!我哋拣咗佢哋嘅2人套餐,真系好抵食!首先每个人都有一碗蘑菇忌廉鸡汤或意大利菜汤,我拣咗蘑菇忌廉鸡汤,因为可以加酥皮落蘑菇忌廉鸡汤~ 两碗汤都好浓郁香口,真系令人开胃!而焗白汁烟肉薯蓉就更加系一绝,个薯蓉好滑好软,加埋焗白汁同烟肉味,好开胃又好好味!主食我地叫左拿破仑香烤芝士意粉!面条弹牙有嚼劲,芝士焗得恰到好处,香气四溢。而且餐厅都好细心,写埋含牛肉成份,好适合唔食牛肉嘅人士。夏威夷风光呢款pizza都好出色,有菠萝同Cheese ,咸甜交融,好开胃又丰富。饮品方面,我叫咗一杯热奶茶同一杯冻咖啡。热奶茶好香浓,啖啖都有香醇嘅奶茶味,而冻咖啡就正正好,冻冻地,带嚟一阵清凉感,仲可以选糖奶分开上!最后,我哋仲叫咗个猫山王榴梿麻糬。真系一个完美嘅结尾!麻糬外层香软,入面包住嘅猫山王榴梿雪糕又香又浓郁,好滋味!
两碗汤都好浓郁香口,真系令人开胃!