2019-01-04
假日黎愉景新城行下街,想食過下午茶。雖然新肆比以前多,但有下午茶食嘅得幾間。經過見到pizza hut 星期日都有下午茶,選擇種類都算多,所以就揀呢間喇。要拎飛等位,等左一陣好快就有得坐喇。環境唔算寬敞,同朋友坐底傾計都適服嘅。同友人叫左兩個餐share食茶餐A9 - 墨西哥雞肉餡餅 ($52)又幾好食噃😋應該係即叫即整,饀夠多,唔係太油膩,感覺比Pizza健康,如果有芝士就更加正😝有沙律菜,除左薯條,呢個餐感覺幾健康😬A8 - 酥脆魚柳拼盤 ($47)又係幾好味噃。魚柳炸到金黃色,炸粉唔會太厚,食落好香口。個薯蓉都幾好味,份量啱啱好。總括而言,幾年前食pizza hut下午茶覺得唔好味又唔抵食,想隔幾年再食對佢改觀。食物素質拍得上連鎖西餐廳,呢個價錢唔算貴。如果再黎呢個商場,會encore食下午茶
同友人叫左兩個餐share食
茶餐A9 - 墨西哥雞肉餡餅 ($52)
A8 - 酥脆魚柳拼盤 ($47)