琴日同屋企人一齊去pizza hut食lunch🍽️咁就叫咗四個餐啦,然后因為我媽是會員所以送了咗八隻雞翼(可以自選辣🌶️定唔辣)餐湯就叫左忌廉湯啦,入面有雞肉🍗同蘑菇🍄啦。 幾好味嘅而且都唔算好咸就係冇配蒜蓉包🍞比較可惜咁我地就叫左個夏威夷風光迷你批🍕啦 都幾好味嘅佢個菠蘿🍍唔算太酸,而且個底都好好味。我地加咗幾蚊加芝心啦,個芝心都幾有芝士味但咸咗少少因為我好耐都冇食卡邦尼意粉🍝所以就叫咗一客啦,係我想要嘅卡邦尼意粉!呢個就係會員送咗八隻雞翼🍗啦(好似話係一月一次定一年一次我唔記得咗)咁就同平時加$10嗰兩隻雞翼一樣味嘅最後就講下佢個餐飲啦🥤,咁我就叫咗凍檸茶嘅。可以自己加糖漿落去(自選甜度)因為每個人過對甜嘅要求都唔同,所以自選嘅話就可以滿足到所有人嘅要求啦
(可以自選辣🌶️定唔辣)
忌廉湯(餐湯)

餐湯就叫左忌廉湯啦,入面有雞肉🍗同蘑菇🍄啦。 幾好味嘅
而且都唔算好咸就係冇配蒜蓉包🍞比較可惜

夏威夷風光迷你批

。我地加咗幾蚊加芝心啦,個芝心都幾有芝士味但咸咗少少

卡邦尼煙肉意粉

八隻原味雞翼(會員送的)

)咁就同平時加$10嗰兩隻雞翼一樣味嘅

凍檸茶

2019-04-06
忌廉湯(餐湯)
卡邦尼煙肉意粉
八隻原味雞翼(會員送的)
凍檸茶
2018-08-04 548 浏览
之前食過一次pizza hut下午茶甜品,覺得唔錯,加上有積分就快到期,就同朋友黎食TEA因為早左到,未有下午茶,但已經餓到打哂鼓,見有學生餐就叫左個咖哩爆谷雞飯食住先雞粒好脆,咖哩甜甜地,幾香但又唔會太辣,仲包埋飲品,正同時都用積分換左個意式風情普通批厚批一向好中意食pizza hut厚批,熱辣辣,又外脆內軟,千島醬甜甜酸酸,加上juicy既菠蘿,火腿同肉粒,好開胃,係我最中意既配搭雖然飽飽地,但食甜品係有第二個胃既,所以到下午茶時間,叫左個朱古力waffle個窩夫仲係暖既,外皮有少少脆,配上香滑又唔太甜既雲呢拿雪糕,仲有cream、朱古力醬同雪芳蛋糕,為呢一餐添上完美句號

雞粒好脆,咖哩甜甜地,幾香但又唔會太辣,仲包埋飲品,正

同時都用積分換左個意式風情普通批厚批

2018-04-12 448 浏览
PizzaHut陪住我成長已經好多年,記得小時候有自助沙律吧,大人小童都會想挑戰,務求整碗沙律推砌得比其他人高,時移世易PizzaHut沒有了自助沙律吧,如今變了學生們的午市飯堂。意大利菜湯:什菜份量多,但味道較酸。卡邦尼意粉:味道太咸,意粉如果再乾身一點,效果更理想。香蒜肉絲意粉:友人情有獨鍾的菜式,每到PizzaHut必定要點,簡簡單單,普普通通。超級至尊Pizza(細、厚):Pizza熱辣辣上枱一定是最好味,而且可以拉芝。皮邊夠脆,配料份量剛剛好。葡汁焗什菜:有西蘭花、椰菜花、青瓜、甘荀粒。 西蘭花overcook,用叉完全拮唔起。香辣雞翼($10/2隻):好味道,未影相已經被朋友掃光。

意大利菜湯:什菜份量多,但味道較酸。
意大利菜湯

卡邦尼意粉:味道太咸,意粉如果再乾身一點,效果更理想。
卡邦尼意粉

香蒜肉絲意粉

超級至尊pizza

葡汁焗時蔬

香辣雞翼($10/2隻):好味道,未影相已經被朋友掃光。

2018-04-12
午餐
超級至尊pizza
2018-02-21 313 浏览
🤟🏻新年開party 叫pizza 外賣就最方便🎉大約7點落單,預計8點半前送的。最後8點就到左👏🏻👏🏻👏🏻比個叻電單車哥仔☺️由於我係pizza hut 會員,有d 分又就到期,所以就用分換左 蒜蓉包同焗肉醬意粉🎉😊叫左4~5人餐😌☝️新既海鮮盈滿芝士7重奏,係花花形狀的,主打滿滿既海鮮包括小龍蝦,帶子,魷魚圈,再加上7 種唔同既芝士。味道唔錯,意大利薄餅邊焗得好脆,由要食到好濃既水牛芝士。柚香醬烤雞翼,就唔算驚喜,柚子味唔濃,下次都係食番辣雞翼正d...haha由於唔想食套餐入面既意粉,所以加左$10+$10,要海鮮寛條麵同雞皇飯。海鮮麵依然係我係pizzahut 最愛,雞皇飯既飯相對比較"爛"d😢😢😢報告完畢✅
🤟🏻新年開party 叫pizza 外賣就最方便🎉

大約7點落單,預計8點半前送的。
最後8點就到左👏🏻👏🏻👏🏻比個叻電單車哥仔☺️

叫左4~5人餐😌☝️

海鮮麵依然係我係pizzahut 最愛,
雞皇飯既飯相對比較"爛"d😢😢😢

報告完畢✅
2018-02-20
外卖送餐
2017-07-30 652 浏览
週末不想煮食就到創業中心的 ''Pizza Hut'' 吃午餐,貪這裡不用排隊Lunch Set 都要$80-$90了,有會員就免加一,不過還是有點貴。餐飲是凍檸茶和凍朱古力(加$3),凍朱古力有點過甜套餐有沙律/湯選擇,我們就各點了一款迷你至尊批,熱騰騰又脆卜卜的很好味用積分換的辣味雞翼4隻三文魚魚籽長通粉,很濃很creamy,不錯吃這裡食物質素正常,上菜速度也很快,唯一美中不足是食的時候餐廳看到有東西飛來飛去和有點貴

套餐有沙律/湯選擇,我們就各點了一款

迷你至尊批,熱騰騰又脆卜卜的很好味

用積分換的辣味雞翼4隻

三文魚魚籽長通粉,很濃很creamy,不錯吃

2017-07-27 337 浏览
一個人週四晚上來吃,點了晚餐套餐中的虎虾卡邦尼意粉和紅莓夢幻。因為是平日,顧客不是很多,不用等位。但是上菜真得太慢,意粉等了半小時還沒有上,周圍幾桌比較晚到的顧客都上菜了。應該是弄錯單之類的,搞得心情比較差。味道方面,意粉比較乾,然後意粉和蝦都太咸,很難嚐出卡邦尼的味道。加上裡面的煙肉粒本身也有鹹味和比較乾,吃起來口感不太好。其他方面,飲品和環境都還不錯,對上菜速度不太滿意,不推薦虎蝦卡邦尼意粉。
2016-12-06 548 浏览
去左几次,有个别服务生不知是不是不喜欢我们内地客还是怎么回事,总是黑口黑面,好像人家欠她钱一样。每次站在收银台等候埋单,连一句稍等,多谢都没有,但对讲广东话的客又好好态度,真是气到冒火,以后宁可走远点,都不来这里吃了
2016-12-01
2015-10-12 822 浏览
PIZZA:成個披薩,唔夠芝士唔夠菠蘿唔夠火腿。唔披薩非常之油!千層面: 冇咩特別嘅千層面, mashed potati無咩味。唔抵食!海鲜闊條面:味道剛剛好!好creamy,但海鲜極唔夠,成7x多元得煆毛!跟餐可樂竟然無氣!waiter 唔responsive,叫了三次再幫我refill!
2015-10-12
酥皮湯
海鮮闊條麵
2015-02-25 673 浏览
情人節好多地方食飯也特別貴..所以不如一試Pizza Hurt 的下午茶餐.我們兩個人叫了三個茶餐,大約$120.超滿足!公司三明治, 真的又平又多薯條.正薄蝦Pizza, 邊很脆, 也有很多配料. 推介最後的一個更只是$2x 的薯蓉配蒜蓉包.這一間的蒜蓉包出名好食, 以這樣的價錢配飲品, 我覺得是超值.有時會有下午茶買三送一的coupon, 有就更扺食!
情人節好多地方食飯也特別貴..
所以不如一試Pizza Hurt 的下午茶餐.
我們兩個人叫了三個茶餐,大約$120.
超滿足!

公司三明治, 真的又平又多薯條.正
薄蝦Pizza, 邊很脆, 也有很多配料. 推介
最後的一個更只是$2x 的薯蓉配蒜蓉包.
有時會有下午茶買三送一的coupon, 有就更扺食!

After having Pizza from Pizza Hut last evening, I will buy pizza from other suppliers.  I pass by Chong Yip Centre last evening and the idea of having pizza for supper flashed to my mind.  When I went up, the counter staff said there is 20% discount when taking away that day.  Instead of dinning in, I bought 2 big pizza at HK$204 and took home.When opening the box at home, to my disappointment, the topping of pizza was only less than 1/2 or around1/3 as I had got from Pizza Hut before.  The topp

When opening the box at home, to my disappointment, the topping of pizza was only less than 1/2 or around1/3 as I had got from Pizza Hut before.  The topping was thin, mean and skinny, not enough cheeze, while the quality of ham is poor.  There is not enough cheese, and all the topings are mean, mean, mean!

If pizza hut wants to earn more, they can raise the price a bit.  Of course if the price is too high, customers will switch to other pizza on the market.  But downgrading the quality of food is forcing clients to turn away.  However I was totally unsatisfied to get "Mean Pizza" that lose all the richness and tasty of previous Pizza Hut pizza.  This made me feel that I am paying for rubbish. The "Mean Pizza" lost all the attractiveness, satisfaction and fulfillment that we can derive from having pizza.  Why should I spend money on it anymore.  There are many many other choices than pizza anyway.

Before that, 2 big Pizza Hut pizzas could feed my whole family of 3 persons.  However after finishing up the 2 pizza last evening, we end up cooking instant noodles for stuffing up our stomach.

There are so many pizza suppliers on the market: such as PizzaBox, Pizza Phd, Spaghatti House, etc.  Meanwhile there are also chilled pizza from supermarket at low price which only requires to put into oven for 10 minutes.  I will turn to those alternatives and will not buy Pizza Hut anymore as this is not worth the money and deteriated the richness and feeling of having pizza.
2015-01-17
20 分钟 (外卖自取)
2014-05-06 442 浏览
在圖書館寫了一下午的作業早就飢腸轆轆 星期天東閘附近的食家又好多關門休息 不知吃什麼好的時候 跟著腳走進這家pizzahut 恆生東亞信用卡有兩人或四人套餐優惠價 和男友一起點了兩人餐 送來之後被每份食物的份量驚訝到了 真是好足量呀 跟餐凍檸茶 有點淡 不過搗碎檸檬好喝許多 是餐吃的太油膩 喝茶反倒清爽例湯選了忌廉蘑菇 好濃俄羅斯沙律 造型不錯前些日子吃刺身料理對藍青口好鍾意。。不過這道菜味道怪怪的 果然青口還是應該選新鮮的做刺身食接下來是主食小龍蝦海鮮披薩 厚身的餅皮裏面裹了濃濃的cheese 吃的好罪惡呀意粉不是很對味 而且因為幾道菜都好夠份量已經完全沒有戰鬥力 不過裏面雞肉用了好多 贊一個焗薯蓉 加了cheese和蜆肉泡芙小食 雖然更喜歡泡芙工房的 外面脆脆的那種 不過小小一個有奶油爆開的感覺 還是吃著很幸福呀

例湯選了忌廉蘑菇 好濃

俄羅斯沙律 造型不錯

焗薯蓉 加了cheese和蜆肉

2014-05-04
用餐优惠
信用卡優惠
  • pizza
2013-11-06 124 浏览
創業商場的 pizza hut 開業好多年了,可以說是陪著我在西環長大,現在我也帶著女兒到這裡了。與年輕時不同的是現在裝修較時代感,而且周末也有午市套餐供應。我們點了三個套餐:白汁海鮮焗飯:焗得熱呼呼的,但飯有點爛,海鮮量多但屬雪藏貨,這個價錢可以接受。Hawaii Pizza:材料有夏威夷腸、蘑菇、肉粒、olive 等,4 件頭,一個人份量算多,pizza hut 的厚批一向有水準,焗得皮薄餡軟,又不會太乾。Carbonara 汁寬條麵:Carbonara 的白汁上杰下稀,碟中有點白汁帶水汪汪的,幸好白汁味濃。寬條麵口感佳,咬下去中間有嚼勁,配料有火腿、蘑菇等,清淡的剛好中和了白汁的味濃。
我們點了三個套餐:
白汁海鮮焗飯
Hawaii Pizza
Carbonara
2013-10-14
見到Pizza Hut有新野出,就去試一試。先說兩個湯,紅湯真的有點中伏,味淡,還帶有怪味,白湯就普普通通。頭盆的俄羅斯沙拉,之前食過二次,都覺得唔錯,但這一次就有點失望,理應是底部的脆脆會是脆的,但這一次只有一個沙拉的底部比較脆。蝦還是帶有小小雪味,都幾大隻。薯仔沙拉味不算濃,不錯食。最後重點是個PIZZA,與之前的那一些相比較,沒有什麼特別之處,材料也很普通,只是PIZZA底用了甜的千島醬這一點很好食。配料中有秋葵(毛茄),處理得不算好,因為秋葵處理得好的話,裡面帶有黏性的物質會變成汁。但這個PIZZA中的秋葵還是會黏黏的,不過這也是秋葵本身的特徵。而言,廣告中那個要點的醬汁才值得一提。完全就是早前芝士火鍋的材料,帶有小小酒味及蜆味,濃但不吸引。
西洋菜湯 & 忌廉湯
點點扭扭批
點點扭扭批
點點扭扭批醬汁
點點扭扭批醬汁
見到Pizza Hut有新野出,就去試一試。

2013-06-08
2013-05-21 76 浏览
下午茶時段享受了一份賣相吸引的沙律!這幾天的天氣很是悶焗,在Pizza Hut 歎下午茶都是只想食個沙律!這個“俄羅斯沙律”(中蝦及薯仔沙律) 賣相很吸引,加上那塊鬆脆小薄餅,口感味道正!是輕鬆提神的下午茶之選!

2013-05-20
  • 俄羅斯沙律
2013-04-08 108 浏览
記得之前有同事講過pizza hut新推出了apple crumble,而面頭上的雪糕有一個拳頭甘大架!聽到都心郁郁,就趁放工後去食個high tea relax下!一入到去,客人不是太多,仲唸住同朋友兩個人可以坐卡位,點知個職員帶左我地坐左張圓型的四人台,唸住都唔錯,可以坐得鬆動啲,但原來呢張台係轉角位,職員往往經過都見我地唔到,結果每一次都要大大聲叫他們先有反應!不知由何時開始,以前一坐下,職員都會立刻倒兩杯檸檬水給客人;但現在已經改為每一台擺放一支玻璃的支裝水了!制度上的改變,不過好唔好就見人見致了! 西多士($25)等足廿五分鐘才到的第一款食物,附上兩小杯蜜糖和牛油讓客人隨意添上,可惜的是牛油是凍的,難以塗勻在多士上;當初還以為等左甘耐會是新鮮滾熱辣,點知吃了第一口發覺也是凍的,而且沒有內餡;相反平時在茶餐廳,西多士內餡一般也會塗上一層花生醬,呢個的價錢根本可以在茶餐廳裏叫到兩份好味得多的西多士,簡直是敗筆之作! 洋葱蘑菇多士($25/2件)($48/4件)相反,這款好味得多,雖然一碟兩件的多士,沒有加上任何的裝飾作點綴,而且多士面層被一層淡黃色的水牛芝士所蓋著,毫不起眼,沒有
制度上的改變,不過好唔好就見人見致了!
西多士($25)
洋葱蘑菇多士($25/2件)($48/4件)
相反,這款好味得多,雖然一碟兩件的多士,沒有加上任何的裝飾作點綴,而且多士面層被一層淡黃色的水牛芝士所蓋著,毫不起眼,沒有讓人心動的感覺,但一咬下去就脆卜卜,蒜蓉味夠重,蘑菇和洋葱焗得很juicy,一點也不乾『爭爭』,再加上溶化了的水牛芝士,即時提升了整個口感!
apple crumble ($48)
期待已久的apple crumble終於黎啦!量一量先,個vanilla雪糕球的確有一個拳頭甘大架!不過當然就唔係用男仔既拳頭度啦,係只有女仔的拳頭一般大姐
!不過內餡並沒有我最愛吃的提子乾,蘋果肉雖然夠稔身,但肉桂味不太突出,而且面頭上的曲奇餅碎不夠脆,太稔了,很失望!