2019-06-06 142 浏览
Pizza hut sells above average quality pizzas. I love their crust because it's crispy but not hard as a rock. They have a great amount of toppings and I'm especially fond of Hawaiian. The bread is soft and fluffy and it feels awesome to sink your teeth into. I initially had reservations about their rice since I believed it was just some extension to the business to make a quick buck but their chicken Portuguese chicken rice tastes pretty delicious too. The sauce is creamy and has a bit of sweetness to it.
2019-03-17 356 浏览
一想食pizza大家都會諗起去食pizzahut!pizzahut除左咸批,佢仲有個好出色既甜批,叫做威尼斯批!超好食,細細個,唔會太大,可以當佢飯後甜品食!佢配埋練奶一齊上!我自己就鐘諗點好多練奶落去個批到🤤好正!另外,佢既辣雞翼都係我食左咁多年,每次都必叫之一!😍
2019-03-07 271 浏览
從未食過pizza hut 芝士鍋,會員可點任何正價食品,再特價 $199 加點芝士鍋,所以就試下。我地點左辣肉腸薄批同鍋。個批新鮮熱辣好脆口,好味。芝士鍋包雪藏蝦及帆立貝,香腸,蒜蓉包粒,薯條同雞粒 (其實唔多)芝士味淡,我地最後要加埋芝士粉食先覺得好少少。 炸物唔似新鮮炸出,同有啲淋淋地得香腸較為好吃,海鮮就。。。完全失望。。(一黎雪藏,二黎冇口感冇味道)都係食返pizza. 同意粉。pizza hut 呢個芝士鍋好倒米 🤦(邊度有好食芝士鍋 )

芝士味淡,我地最後要加埋芝士粉食先覺得
好少少。
炸物唔似新鮮炸出,同有啲淋淋地

(邊度有好食芝士鍋
2019-02-11 276 浏览
除非你想比人開年 如果唔係應該都無人想真金白銀比錢食個飯都要受氣 可能因為係節日既關係 所有拎飛去等位既人都好似得罪佢祖宗十八代咁 呼呼喝喝 仲一路啤一路比飛你... 我都差d忍唔住想開佢年。希望大家唔好中伏 有時服務質素>食物質素 無啦啦食成餐飯無晒心情 真係食咩都無味!😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓
2019-01-16 427 浏览
下晝三点鐘左右,兩個人嚟到位於波斯富街嘅 Pizza Hut食下午茶。餐牌上邊嘅吞拿魚沙律意式蕃茄包 ($36) 同蕃茄雞蛋意式蕃茄包 ($36)唔錯,就一人點咗一樣。吞拿魚沙律意式蕃茄包 - 兩面嘅麵包口感似pizza,煙煙韌韌表面脆脆哋,餡料味道鮮美,整體味道同口感都唔錯。蕃茄雞蛋意式蕃茄包 - 亦採用咗口感似pizza嘅麵包,以新鮮蕃茄及雞蛋做餡料,蕃茄夠新鮮蛋味濃,亦都相當好食。我哋兩個都點咗熱咖啡,夠濃郁口感幼滑。☕呢個下午茶都幾高質,連加一兩個人都只係食左$80,有機會我會再嚟幫襯!

我哋兩個都點咗熱咖啡,夠濃郁口感幼滑。☕

2019-01-03 299 浏览
家人送我一張薄餅下午茶免費優惠券,是價值$72千島海鮮薄餅&熱咖啡,下午茶在旺角必勝客享用。除了免費千島海鮮薄餅&熱咖啡,另外一份是$40煙肉腸配花生醬多士&熱奶茶,則須要付款。熱騰騰的出爐薄餅令人食欲大增,我喜歡千島醬多過茄醬,海鮮就吃到有少量蜆肉、日式蟹柳、魷魚....還有紅綠椒和菠蘿,都很滿足,薄餅楝厚批好似著數的咁啵!千島海鮮薄餅$72煙肉腸配花生醬多士&熱奶茶,厚厚的花生醬和兩條長長的煙肉腸,好味道之餘也非常有罪惡感,不過,有人陪我分擔犯罪,幾大的罪惡感都冇有怕了!煙肉腸配花生醬多士&熱奶茶$40兩位下午茶人均消費是$22。

千島海鮮薄餅

煙肉腸配花生醬多士&熱奶茶

兩位下午茶人均消費是$22。
2018-10-20 935 浏览
《晚餐平價之選 🍕 》放工喺銅鑼灣行街,想食西餐,男朋友又想食pizza,所以就決定去Pizza Hut食晚餐。Pizza Hut平時星期一至五晚,有晚市套餐,價錢很優惠!👍🏻少人時都可以食pizza Hut 套餐包括一個前菜:湯或沙律,主菜和飲品,大約70至$100,價錢非常吸引。C.廚師沙律$86很豐富的沙律,有火腿絲,有雞肉,有蘿蔔絲,蕃茄,洋蔥,配上千島醬全部材料很整齊地排列在一個碟入面,所以份量是很充足。B.超級至尊必勝批$86來到Pizza Hut,怎麼可以不吃Pizza?我們選了厚底的一個普通批,價錢比單便宜,可以分四份,一個人吃會超級飽😂餐食如果叫汽水,還可以免費添飲多一次👍🏻最鍾意Pizza Hut的環境,坐得比較舒服,而且它有一個會員制度,所以很容易就可以儲分去玩一些小食,今次我們換領了八隻辣味雞翼。而且會員可以有九折,等於免加一服務費。
《晚餐平價之選 🍕 》

C.廚師沙律$86
全部材料很整齊地排列在一個碟入面,所以份量是很充足。

B.超級至尊必勝批$86
來到Pizza Hut,怎麼可以不吃Pizza?

餐食如果叫汽水,還可以免費添飲多一次👍🏻

而且會員可以有九折,等於免加一服務費。
2018-09-18
  • 廚師沙律
  • 辣味雞翼
  • 至尊Pizza
2018-07-26 758 浏览
走在銅鑼灣鬧市唔知食咩好,行行下有啲想食焗飯,諗諗下決定上黎呢間pizza hut一試。我地一行兩個人分別叫左焗肉醬意粉同白汁焗海鮮飯,另外叫多左個小食拼盤share食。肉醬意粉十分juicy,而且乾濕度適中;海鮮焗飯一般,白汁味道略嫌淡口,而且唔夠乾身,不過值得一讚既係材料好豐富,有好多海鮮。另外,小食盤令人十分意外,味道濃郁,炸魚同炸蝦配合蛋黃醬岩岩好,帶出食物既鮮味,另外香腸配上茄汁亦好好味,好有異國風情。

2018-06-10 585 浏览
highly recommend the bolognese spaghetti here... I loved everything in that bowl of happinessit's on the sour side though, delicious. I also liked the soup, the mushrooms and chicken does not taste fake or dull. the price isn't that bad too, you might think you can get better spaghetti elsewhere but here you can have drinks and soup on the side which makes everything all good. I ordered mashed potatoes too, it's very cheap~$24, with drinks too, the mashed potatoes could be better though... overa
overall I recommend this place, not bad at all
2018-02-06 636 浏览
Pizza Hut @ CWB放工諗唔到食咩, 同女朋友, 以及親愛的女友媽咪去左就近既Pizza Hut食野, 原因係, d 分就到期, 哈哈!叫左個龍蝦, 千島海鮮,至尊, 同埋唔少得既一定要食既蒜蓉包。 最後我地再order多 2 個飯面填下肚。 😋因為本人女友為KOL簡單黎講隻龍蝦係唔洗錢 LOL!!!😎而她本人亦係Pizza Hut既忠粉, 佢儲埋既分可以講係食足一個月都不動分毫。😂先講講個龍蝦, 拆肉再加芝士燒, 味道不錯, 龍蝦味唔濃但尚在。 可惜係肉汁留唔著,而有借殼還魂之嫌。 其他不過不失。 因為Pizza Hut基本上都係工場直送到店, 「叮」熱就上菜, 所以品質可以講係有所保証。
[會員抵食篇] Pizza Hut @ CWB

因為本人女友為KOL簡單黎講隻龍蝦係唔洗錢 LOL!!!😎

2018-01-20 455 浏览
放工仲煩惱緊食咩既時候,竟然比我見到 Pizza Hut 新出左加拿大進重量級「 法式占米多焗釀龍蝦」即刻叫哂屋企人一齊去試下; Pizza Hut 愈黎愈多新花款野食,上次有個芝士火鍋無試到,今次出個龍蝦認真要試試佢,仲要全隻龍蝦+沙律+薯條都只係三百幾蚊重點:隻龍蝦真係超!大!隻!!550克重量級加拿大龍蝦,啖啖龍蝦肉上面都有香濃巴馬臣芝士,配上蘑菇同洋蔥味道豐富,仲食到有好多膏,一家人都食得好滋味黎緊新年咁多假約埋朋友再黎食先
重點:隻龍蝦真係超!大!隻!!
黎緊新年咁多假約埋朋友再黎食先
2017-12-16 326 浏览
生日兼farewell party 6大1b首先讚一讚pizza hut,係有bb凳提供既,不過係木果種,適合較大同坐得比較穩既bb。我地叫左一個二人餐加黃金熔岩批四人餐。一直以來都非常推介pizza hut既葡汁雞焗意粉,但由於餐牌上已經冇得單點葡汁雞焗意思,所以一見到二人套餐有呢個意粉就即刻叫。二人餐就配左葡汁焗蔬菜,不過覺得冇意粉咁入味。講下黃金熔岩批四人餐先:芝士忌廉焗菠菜唔錯,凱撒沙律一向有水準。主菜我地揀左煙三文魚白汁長通粉同雜菌意大利飯,長通粉個汁幾好食,但意大利飯個人完全唔推介,味道太淡。而個黃金熔岩批唔係唔好食,但冇熔岩既感覺,比較番以前d芝心批,芝心批好食d。
生日兼farewell party 6大1b

首先讚一讚pizza hut,係有bb凳提供既
,不過係木果種,適合較大同坐得比較穩既bb。

我地叫左一個二人餐加黃金熔岩批四人餐。
一直以來都非常推介pizza hut既葡汁雞焗意粉
二人餐就配左葡汁焗蔬菜,不過覺得冇意粉咁入味。

講下黃金熔岩批四人餐先:
芝士忌廉焗菠菜唔錯
,但意大利飯個人完全唔推介
,味道太淡

凱撒沙律
煙三文魚白汁長通粉
芝士忌廉焗菠菜
2017-07-06 404 浏览
呢排Pizza Hut真係多左好多新野啊! 除左之前有講過既「#雙脆星芝批」之外,竟然仲推出埋「#芝士焗龍蝦」,餐牌話每一隻龍蝦足足有550克😎 仲要係全隻上😳! .芝士用了#巴馬臣芝士 ,所以聞落去特別香。細心睇👀,龍蝦上面除左有滿滿既芝士之外,仲有白汁,加埋一齊食到芝士既香之餘,亦唔會咁膩口!🌟雙脆星芝批 Pizza Hut 又出扭扭批了😚今次係重量級啊 每粒都有雙重芝士包住🧀分別係車打芝士同巴馬臣芝士 而且每一粒裡面都包住一條腸仔,完全打破左d人唔食批邊既壞習慣😂 新推出左兩款味 海鮮同雞肉 海鮮批都幾足料,主要有大蝦同珍珠帶子😎🤘🏻
竟然仲推出埋「#芝士焗龍蝦」,
餐牌話每一隻龍蝦足足有550克😎
 仲要係全隻上😳! .
芝士用了#巴馬臣芝士 ,所以聞落去特別香。
細心睇👀,龍蝦上面除左有滿滿既芝士之外,
仲有白汁,加埋一齊食到芝士既香之餘,
亦唔會咁膩口!

🌟雙脆星芝批
Pizza Hut 又出扭扭批了😚
今次係重量級啊 每粒都有雙重芝士包住🧀
分別係車打芝士同巴馬臣芝士 而且每一粒裡面都包住一條腸仔,
完全打破左d人唔食批邊既壞習慣😂
 新推出左兩款味 海鮮同雞肉 海鮮批都幾足料,
主要有大蝦同珍珠帶子😎🤘🏻
2017-05-30 1184 浏览
集團式食店都應開設概念店,以開發新產品,研究食客口味;進而建立旗艦店,發揮藍海戰術,帶領集團前航。明確的概念是必需的,更重要是食客不是白老鼠和實驗品。剛在此店吃下午茶,得悉五月中旬,此概念店開啟。由進門到入座,已覺得有兩方面做得不好。未有設定副店名,海報亦不搶眼,所謂潮食和New concept,未有加以介紹;很細超細字體指出,其他店舖的優惠多不能在此店不能用(會員9折和儲分除外),更重要是其他分店大部份食品多不在此供應。似是只有薄餅,豬仔骨,烤雞,炸魚,雞翼保留,新加的只有溫泉蛋肉醬意粉,卡邦尼雜菌寛條麵,南瓜野米飯。舊的革除太多,新菜加的太少,新菜亦欠獨特風格。餐牌設計流於平凡,缺乏圖案,色彩,醒目的分類標題。反映一切在試驗之中。幸好下午茶餐選擇多,亦有新意。由A至P共16款,我選了牛油果手撕牛漢堡餐。手撕牛漢堡的手打牛肉做得不夠專業,不及漢堡專門店。量可以再縮小至迷你版,質素應提升,最大敗筆是太咸,似是罐頭咸牛肉,奪去了牛油果的味韻。蔬菜份量充足,擺放有美態,十分討好,但薯條半凍,反映厨房或傳菜運作有問題。茶餐可選擇的凍飲極少,初夏已臨,很多人會為了凍飲坐下食茶餐,亦有很多人願為
明確的概念是必需的,更重要是食客不是白老鼠和實驗品。

剛在此店吃下午茶,得悉五月中旬,此概念店開啟。

由進門到入座,已覺得有兩方面做得不好。

手撕牛漢堡的手打牛肉做得不夠專業,不及漢堡專門店。

牛油果手撕牛漢堡

蜜桃冰茶

茶餐可選擇的凍飲極少,初夏已臨,很多人會為了凍飲坐下食茶餐,亦有很多人願為色彩繽紛的凍飲加錢。
蜜桃冰茶有台灣風,但茶味比很多台灣菜台差得多。

白汁煙肉焗薯茸

白汁煙肉焗薯茸應是舊款式,但煙肉粒極少,白汁亦失蹤,顯得乾而淡。

全餐最好味是即磨咖啡。

其實應提供問卷收集意見,更好做法是在單據上,加上QR code,直接收集會員回饋和數據,贈予積分。
2017-05-29
下午茶
2017-05-05 2154 浏览
經常都聽到朋友說Jamel很咀刁的,去慣高級餐廳,對平民食店是沒有興趣的,其實真是大錯特錯的,只要是好吃或吸引的,小弟都會願意去食。就好像前陣子看見Pizzahut推出了雙脆星芝批,便與朋友去吃。 始終Pizzahut是香港人成長的一部份,小時候去為了砌沙律盆,學生時代因價錢適中而常作為眾腳地點,到大了是少了去,但每逢有新產品,總會吸引了我。 而今次推出的雙脆星芝批就相當吸引,分別有「海洋之星」及「香烤之星」兩款味道,出色之處就是全新設計的批邊,形狀是星型的,由芝士腸及芝士做成。 肉食者當然會愛上「香烤之星」,由雞肉、辣肉腸、煙肉及火腿,再加上菠蘿、蜜桃等製成,感覺有點像錦繡大會,不過由於用上蜜糖熱狗美容醬,感覺甜美一些,不過為何叫美容醬,的確是值得令人尋找原因的。另一款則加入大蝦及帶子粒來做,其他材料都差不多,醬汁都一樣,可是感覺卻清新一點。 其實現在的Pizzahut已給人一種昇格的感覺,不再像從前般,餐廳的裝潢都慢慢變得高級起來,所以售賣的食物款式也高層次起來。大家都覺得巴馬臣芝士焗龍蝦很吸引,便點上一隻,當天真好彩,是店內最後的一隻。味道不錯,蝦肉都很爽口,白汁的調

其實現在的Pizzahut已給人一種昇格的感覺,不再像從前般,餐廳的裝潢都慢慢變得高級起來,所以售賣的食物款式也高層次起來。大家都覺得巴馬臣芝士焗龍蝦很吸引,便點上一隻,當天真好彩,是店內最後的一隻。味道不錯,蝦肉都很爽口,白汁的調味也很好,可是旁邊的炸粗條薯條更令小弟喜歡。
除了龍蝦外,相信慢烤德國豬手同樣吸引,口感軟滑腍身,配合帶有黑椒香的蜜糖中,甜美中帶點刺激,可能店方怕客人不夠飽肚,還有炒雜菜及薯蓉,份量驚人。

當然還有很多經典美食,如海鮮闊條麵、焗香蒜麵包及肉醬千層闊麵等等,間唔中來一次都會很滿足的。
  • 海洋之星