. 屯門車仔麵 | 關東煮蘿蔔世一📍#忠仔麵 (御海灣)🍜三餸車仔麵 $42 + 支裝可樂 $8重點😇記得剔埋秘製甜辣醬😈🥢推介配餸: 關東煮蘿蔔真係全港第一蘿蔔😍好清甜好有水份!!無渣!!唔會比關東煮蓋過哂蘿蔔本身嘅味道😋有4大舊都唔夠喉🌟真係勁推薦大家去試食☺️豬紅好滑唔易散😁甜甜地好易索汁豬腸清潔得乾淨無味🫢好彈牙好多舊雞翼好入味嘅滷水味😳不過有啲滷過左龍🥢24粒陳皮魚蛋(甜辣) $30係唔發脹陳皮魚蛋😝一大兜魚蛋任食好正🤭配甜辣汁幾惹味!——————————————-總結 : 店鋪以懷舊風裝修、好有童年回憶😊呢間新分店比起良景主店闊落好多👏🏻坐得幾舒服🫶🏻為左個關東煮蘿蔔!我會經常黎食🤗💓整體餸多足料、價錢合理😛——————————————-📍 忠仔麵 (御海灣)🏠 屯門海皇路23號御海灣地下5-7號舖🏠 屯門田景路31號良景廣場2樓L204號舖📆星期一至日 : 11:00-22:00#hkfoodstep#hkfoodstep屯門#hkfoodstep港式#hkfoodstep車仔麵#屯門美食#車仔麵 #hkfood #hkfoodie #hkcouple
. 屯門車仔麵 | 關東煮蘿蔔世一
📍#忠仔麵 (御海灣)

🍜三餸車仔麵 $42 + 支裝可樂 $8

清潔得乾淨無味🫢好彈牙好多舊

雞翼
好入味嘅滷水味😳不過有啲滷過左龍

🥢24粒陳皮魚蛋(甜辣) $30
係唔發脹陳皮魚蛋😝一大兜魚蛋任食好正🤭配甜辣汁幾惹味!

——————————————-

為左個關東煮蘿蔔!我會經常黎食🤗💓
整體餸多足料、價錢合理😛
——————————————-

📍 忠仔麵 (御海灣)
🏠 屯門海皇路23號御海灣地下5-7號舖

#屯門美食
#車仔麵
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
  • 關東煮蘿蔔
下午3:30,唔係繁忙時間無咩人,餐廳仔有客入去其實可以俾D客任坐啦,但係個傻仔忠堅持帶我去一個面壁位坐。環境唔錯夠寬躺,新裝修。花左好多無謂錢,搞左好多無聊野。沙爹牛肉太甜,招牌魷魚淡口無味,九菜餃太鹹普通,粗麵質量差!湯底唔夠熱,無鮮味,最差個更甜辣醬,得個甜字,撈落碗湯入面,成碗麵更加難食。呢個地段入流唔多,要有生意,真係唔容易。
屯門泳池站附近新開車仔麵,呢頭缺少呢類食店,好期待,尋日去試食,果然冇失望👍店鋪裝飾走懷舊路線,還有些懷舊擺設,環境乾淨又唔迫夾。 除左平常食既車仔麵外,還有小食。湯底仲可以揀豬骨湯底或沙嗲湯底,最正既係佢個甜辣汁👍佢既蔥有別於其他店鋪,佢係用白蔥而且係切絲,德得一讚。 我同朋友叫左二個三餸麵,一個係蘿蔔、豬腸、豬紅…蘿蔔用關東煮做,好入味好甜又冇渣,豬紅唔散,豬腸又好夠味,配腩汁同甜辣汁,食到咀 lam lam 另一碗係朋友既…豬骨湯配腩肉、柏葉、牛筋,因為唔係我食,比唔到意見😅
店鋪裝飾走懷舊路線,還有些懷舊擺設,環境乾淨又唔迫夾。

佢既蔥有別於其他店鋪,佢係用白蔥而且係切絲,德得一讚。

熱檸蜜
熱檸蜜
2023-06-28 94 浏览
見樓下有新舖裝修,期待咗一排終於等到佢28/6開舖試業。間舖係做車仔麵檔叫忠仔麵,裝修行懷舊風幾好幾靚,3:30嚟食咗個午餐,叫咗一個四餸粗麵跟熱飲、一個兩餸油麵跟一罐汽水、一個菜再加一碗甜酸齋。先講車仔麵嘅味道,我覺得唔錯幾好味,湯底配甜辣醬係幾好幾濃,最鍾意佢個甜酸齋可以單獨叫,平時做餸得兩舊唔夠而且夠甜又夠酸 好味!唔食葱嘅人要留意呢度畀好多葱,要記得走葱埋單只係$142,我覺得幾抵食!啱啱問咗舖頭開11點,即係暫時未有做早餐~
埋單只係$142,我覺得幾抵食!
啱啱問咗舖頭開11點,即係暫時未有做早餐~
2023-06-28