2008-03-26 35 浏览
小女子自己買蛋撻食0既機會不多, 上次係泰昌(特登搵), 今次係惠籮(都係咁0岩行過0者)...比泰昌平$1.5!! 但係quality都唔錯0架喎!!上次食泰昌, 就算係新鮮出爐, 佢個曲奇皮都唔多掂, 印象中有點苦, 亦唔夠牛油香...只係蛋漿尚算不俗, 有蛋味!今次惠籮, 都係新鮮出爐, 拎上手暖暖地, 食落口熱熱地, 曲奇皮做得幾好, 雖然都係腍bat bat好fragile, 但幾有牛油香!! 蛋漿就唔及泰昌0既多蛋味, 但佢就多0左陣椰香味~~~都唔錯呀!!$1.5之隔, 我寧選惠籮lu~~~ 0係未來0既日子, 再搵多d蛋撻食下先XD

比泰昌平$1.5!! 但係quality都唔錯0架喎!!

$1.5之隔, 我寧選惠籮lu~~~

0係未來0既日子, 再搵多d蛋撻食下先XD
2008-02-02 29 浏览
(2/2/08)睇到食評話呢度硬豬好食,行過睇黎出爐無耐,買個番屋企。輕輕蒸下佢,本身係微脆的皮,蒸過係有D D韌,但非常極之香!尤其麵包心,麵粉香,香得一試難忘~~
2008-01-12 53 浏览
見呢度有我愛既牛油皮蛋撻,當然唔可以錯過啦。蛋撻蛋漿做得唔錯,幾滑幾香蛋味,仲有淡淡既奶香,唔錯,但撻皮就唔掂,唔夠結實,太易散,一路食一路係咁跌,仲冇咩牛油味,唔得。
見呢度有我愛既牛油皮蛋撻,當然唔可以錯過啦。

2007-04-09 31 浏览
清風街、電氣道交界。家庭式製作的蛋撻又新鮮出爐:除了吉士脹得可人之外,還有中間「浮」起來的「焦」點;還得向各路廚藝高手求教。最重要的是,曲奇皮香而不甜,脆而不羶,鬆而不膩;蛋糊亦然- 糊度適中,除辣口不利口外,還是可口。期待再遇新鮮出爐時。
清風街、電氣道交界。

期待再遇新鮮出爐時。
2007-02-22 30 浏览
下午行過見有人排隊買新鮮出爐麵包,雖然唔係好餓都買個試。好耐無食墨西哥,見到有就買。食落至知個面好香脆,重牛油香味,個包就鬆軟。食完意尤未盡,番轉頭買埋波籮包同雞尾飽,食到好飽。其實係唔係咁好食,自己都唔知,不過新鮮出爐麵包,想唔好食都幾難。
2006-11-27 28 浏览
趕時間所以只可以在途中買兩個麵包充飢。曾聽說這裡早上總有很多人買早餐﹐應該不會太差吧。就買了一個豬仔包和一個吞拿魚包。想不到那個豬仔包居然還是暖暖的﹐外皮硬又脆﹐裡面就鬆軟得很﹐是很有質感的一個麵包。要讚啊﹗不過那個吞拿魚包就平平無奇﹐吃完那個豬仔包後再吃這個實在就是一個反高潮﹗
2006-09-18 36 浏览
在天后搵地方食午飯,忽然發現這間舊麵包餅店,還見到有硬豬仔,忍不住買了兩個(@$2.5),我和老婆就一人一個在街上邊行邊吃。熱辣辣,皮脆扑扑的,什麼也不用加,這已經是上品。難怪賣包的公公婆婆還可以笑呵呵的繼續幹下去。