2020-03-13
是日同HONEY一齊放假,去左荃灣行街之後HONEY想食日式野,去到海霸街,行行下見到哩間外表精簡,價錢不太貴的意壽司同HONEY相量下,點左胡麻冷柏葉 柚子唐揚雞 鵝肝和牛粒石頭飯 帶子蟹膏刺身 雪酒煮花甲胡麻冷柏葉胡麻冷柏葉真的初看佢系好普通的一個小食,但食一口時,真的估唔到好夾,冷柏葉爽脆,加上胡麻汁,真的好開胃的小食, 帶子蟹膏刺身 帶子蟹膏刺身哩個小食,見到好多人都點,所以也忍唔住點左來食, 帶子加上香濃的蟹膏,加埋蟹子,真的一口好滿足,柚子唐揚雞柚子唐揚雞見到大大舊的雞,加上柚子SAUCE,真的唔會有油利的感覺,雪酒煮花甲哩個真的值得推介,大大隻好多份量的蜆,加上日本酒味重的湯底,另外也有埋娃娃菜同埋粉絲,真的食到想要埋一碗飯哈哈鵝肝和牛粒石頭飯HONEY話做人要有飯氣,所以點埋鵝肝和牛粒石頭飯,和牛粒真的好多,粒粒有肉味,另外鵝肝甘香,加埋石頭飯,真的好好味,店舖真的好有人情味,見到店員和食飯的客人打成一片,有談有笑,同埋店員的服務真的一流,在現在的飲食中,都好少見到有咁有人情味的餐廳了,值得再去~~
之後HONEY想食日式野,去到海霸街,
行行下見到哩間外表精簡,價錢不太貴的意壽司
胡麻冷柏葉 胡麻冷柏葉真的初看佢系好普通的一個小食,但食一口時,真的估唔到好夾,冷柏葉爽脆,加上胡麻汁,真的好開胃的小食,
帶子蟹膏刺身
帶子加上香濃的蟹膏,加埋蟹子,真的一口好滿足,
柚子唐揚雞
雪酒煮花甲
鵝肝和牛粒石頭飯
HONEY話做人要有飯氣,所以點埋鵝肝和牛粒石頭飯,
在現在的飲食中,都好少見到有咁有人情味的餐廳了,
值得再去~~