餐厅: 意樂餐廳 (新九龍廣場)
资讯:

2022-04-21 279 浏览
等左好耐都未有餐,原來將我個餐包錯左,提佢執返好,個樓面一定唔意思都冇,仲要罵人,話唔等得唔好黎。叫人等一個送左畀人嘅餐,一世都等唔到啦。小心,不要食,食左自己受氣。
等左好耐都未有餐,原來將我個餐包錯左,

叫人等一個送左畀人嘅餐,一世都等唔到啦。

小心,不要食,食左自己受氣。

外卖自取
2021-10-13 666 浏览
點了: 美國安格斯牛扒定食,配凍檸檬茶 $69 + $3 & 龍蝦湯海鮮珍珠飯, 配熱飲 $59 + $0 柚子蜜糖雞翼 $11白酒煮蜆 $19味道: 牛扒好食,好淋,仲有肉汁。 珍珠米夠煙韌服務: 不得不說服務員應變超快,化解了一場家庭糾紛。話說,旁邊的家庭因為bb 倒瀉熱飲,碌親,bb媽咪(即老婆) 即刻好緊張,罰咗bb, 同埋鬧老公照顧不周,之後拿拿臨帶左bb去toilet抹手仔。 老公因為好委屈,所以都好嬲,都大大聲辯解,想追出去繼續爭論。店員即刻遞上紙巾,並同老公講,話老婆都系緊張BB, 最緊要BB無事,仲幫佢換過杯飲品,老公就下左啖氣。當老婆回來,店員又同樣向老婆關心BB系咪無事,所以老婆亦都下左啖氣。整家人就繼續有傾有講地用餐。

柚子蜜糖雞翼 $11
白酒煮蜆 $19

味道: 牛扒好食,好淋,仲有肉汁。 珍珠米夠煙韌

• 美國安格斯牛扒定食
2021-07-13 518 浏览
成間舖得一個阿姐做嘢間間意樂落個樣都唔差但係點解呢一間態度特別差20:21入單足足等咗半個鐘都仲要未到喎!我已經黑曬面行出去再企喺個廚房出餐門口問仲要等幾耐個大廚畀返面色我睇而家畀你呀!西我面三個年輕侍應(兩男一女)都唔係做嘢嘅兩個男 就喺度行行企企女既就係到吹水雖然食物都唔差不過你會完全唔想再嚟食我真係求下你哋睇到呢篇文嘅時候就算你餓死都唔好入嚟行過少少食subway算啦(唔係廣告)真心燥咗底
成間舖得一個阿姐做嘢

間間意樂落個樣都唔差
但係點解呢一間態度特別差

20:21入單
足足等咗半個鐘都仲要未到喎!

我已經黑曬面

行出去再企喺個廚房出餐門口
問仲要等幾耐

個大廚畀返面色我睇

而家畀你呀!西我面

三個年輕侍應(兩男一女)
都唔係做嘢嘅兩個男 就喺度行行企企
女既就係到吹水

雖然食物都唔差
不過你會完全唔想再嚟食

我真係求下你哋

睇到呢篇文嘅時候就算
你餓死都唔好入嚟

行過少少食subway算啦(唔係廣告)

真心燥咗底

2021-07-13
2021-06-27 378 浏览
8天內,幫襯了兩次買外賣。收銀員態度差劣,批評顧客點餐。第一、落單時,本人點「凍咖啡,走甜走奶」,收銀員用不屑的態度說「即齋啡喇」。而本人知悉有些茶餐廳會在咖啡內預先糖水,故本人在意樂點餐時說得清晰一點,但遇不禮貌對待。第二、本人在收銀員落單後,付款前在收銀機螢幕確定餐點是否正確,大概幾秒時間。但收銀員又不禮貌地回應。本人極度不滿意員工的服務態度,當我提出意見時,並沒有餐廳的負責人出面,大家都假裝聽不到。
8天內,幫襯了兩次買外賣。收銀員態度差劣,批評顧客點餐。
2021-06-27
外卖自取
2021-06-06 272 浏览
味道是ok但我無故被趕走。本身是熟客,來過上百次,一直覺得食物ok,服務都尚可啦,近年疫情了很多次買外賣,但最近一次真的忍不到它的服務態度,本身只有我一人拿了票,看到空位便進了,服務員要我出去讓給後來的人。吃一餐飯未試過咁嬲,永!不!光!顧!仲要走時西面對住我這裡的早餐便宜,食物ok,性價比算高,但以後只會存在我的記憶之中,我不會再進這家餐廳。我還是一位沒有OpenRice帳號但刻意註冊帳號給差評的人。

今早早餐!有位捲髮姨姨服務態度極差!好不耐煩既態度!我並沒有要求任何嘢!本身今日心情唔錯,搞到冇晒心情!對於其他人我覺得好好多!食物都很好!消費也唔高.只希望過位姨姨可以服務態度好少少!

2021-01-04
早餐
2020-10-13 605 浏览
今日同朋友去左順路經過嘅呢間Itamomo食lunch。咁我同佢就分別嗌左蛋黃煙肉卡邦尼長通粉同埋香草鮮野菌忌廉天使麵,兩個都係飲紅豆冰。蛋黃煙肉卡邦尼長通粉分量幾多同午餐差唔多大份,個汁分量都啱啱好。同埋通粉軟硬度適中。兩個配搭起來味道唔錯,d汁係真係有蛋黃係裡面,食得出唔係只係用罐頭煮出來個隻味。同埋我都幾鐘意煙肉,野菌同埋洋蔥嘅分量同埋味道。好味!香草野菌鮮忌廉天使麵呢個麵主要係偏向蔬菜為主要食材,唔鐘意食太多肉嘅朋友仔可以試下。我比較鐘意食肉嘅, 都覺得呢個面幾唔錯。但係有一樣唔太好嘅野係裡面嘅汁有d稀同埋少。紅豆冰呢個紅豆冰應該係我飲過最甜最甜嘅紅豆冰。飲落去好似飲椰汁溝勁多煉奶咁。講得誇張d嘅,飲多幾杯,分分鐘變糖尿病。雖然甜係好嘅,但係太過over了。我真係唔多滿意。如果大家想嗌甜野飲,我比較推介呢間嘅朱古力奶。不過撇除呢杯野飲,今次嘅野食總體來講都算幾滿意!😉

香草野菌鮮忌廉天使麵

紅豆冰

不過撇除呢杯野飲,今次嘅野食總體來講都算幾滿意!😉
香草鮮野菌忌廉天使麵
經典紅豆冰
2020-05-21 818 浏览
家人很喜歡這間餐廳, 所以幫襯了幾次, 食物質素是不錯, 價錢頗貴,可惜服務態度是很差.附圖是我點的早餐, 圖中和文字描述也是香腸,送到來時沒有香腸改了火腿, 員工完全沒有告訴過我沒有香腸要轉火腿.我開始食時都沒有發現, 因友人說分一些食物給他, 我就發現沒有了香腸.因我本人是不喜歡食火腿的,十分不高興, 然後問服務員為什麼換了, 她說沒有香腸就火腿囉.那我說如果沒有香腸, 那我就點別的,不要這款早餐了, 妳可以早些告訴我.然後她沒有方法囉,那妳想轉什麼?我說都來了, 妳補午餐肉吧.然後最恐怖的是, 她從我已經吃的早餐中拿走火腿.態度好像是我在麻煩她.或呃她要多一塊午餐肉.我也不肯定那塊火腿是否會給另一個客人還是拿去甩.之前有一次幫襯已經是送錯飲品,其中一個同事說都送錯了就咁妳吧,但是另一個員工拿走了那杯送錯的咖啡.那些多出的食物, 我食唔食都沒有所謂, 但是那個服務員的咀面,另我很覺得很不安,而且很麻煩, 每次食飯都送錯食物, 而且我不肯定拿走的食物,在這個疫情下她會否再給另一個客人.我已和家人說這間是永久黑名單了.完.
可惜服務態度是很差.
而且我不肯定拿走的食物,在這個疫情下她會否再給另一個客人.
我已和家人說這間是永久黑名單了.完.
早餐
2020-05-13
$40 (早餐)
2020-01-19 797 浏览
大角咀新開嘅西餐廳.平民價錢.今次同屋企人嚟食晚飯,作為慶祝生日食飯。呢間西餐廳價錢很大眾化,食物亦做得不過不失,賣相也很好。員工服務態度亦不錯。.我哋一行五人,三個大人兩個小朋友。叫咗四個main course. .魚柳炸薯條因為有小朋友,係為咗佢哋而叫嘅。佢哋就最鍾意食呢個菜式。個人尼講覺得魚柳太過炸,味道普通熱朱古力係叫俾小朋友飲芝士煙肉薄餅皮薄又脆,味道都唔錯。一定要叫,好抵食!黑松露闊條麵因為我鍾意食黑松露,我覺得佢做得唔錯,好食過肉醬意粉肉醬意粉為咗叫俾小朋友食嘅,因為佢哋鍾意食呢個安格斯牛扒個人最愛食牛扒,抵食夾大件
大角咀新開嘅西餐廳
平民價錢
魚柳炸薯條
炸魚柳薯條

熱朱古力
係叫俾小朋友飲
朱古力

芝士煙肉薄餅
皮薄又脆,味道都唔錯。一定要叫,好抵食!

黑松露闊條麵
因為我鍾意食黑松露,我覺得佢做得唔錯,好食過肉醬意粉

肉醬意粉
為咗叫俾小朋友食嘅,因為佢哋鍾意食呢個
肉醬意粉

安格斯牛扒
個人最愛食牛扒,抵食夾大件
薯條
2020-01-16
庆祝纪念
生日
2019-12-20 644 浏览
今晚一個人無約,到新九龍廣場意樂吃個晚餐,見個價錢都好抵,$88包百里香烤雞、濃香菌皇忌廉湯、烤野菜和薯條。食物好快上枱,個菌皇忌廉湯無乜忌廉,唔夠滑,重幾重味精,飲咗開始覺得口渴。跟住個主菜出場,原來得半隻春鷄,唔係一隻,都算喇!切落個鷄皮都好脆卜卜,點知一切開個脾仲係生既,得七成熟,同個侍應講話隻鷄好生,點知聽到佢對廚房講話隻鷄唔熟,炸返熟佢!原來係炸春鷄,唔係烤春鷄。隻鷄再返黎既時候炸到乾晒,又鞋,味道都係麻麻地,鷄同薯條同樣有味精,沙律菜又唔太新鮮,唯一優點係個翠玉瓜好好食,軟硬剛剛好。由於我無叫飲品,都要飲咗三杯水都仲想飲(味精重太口渴)。
原來係炸春鷄,唔係烤春鷄。
百里香烤春鷄
2019-12-20