餐厅: 慢理牆城
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-09-25 1254 浏览
一入座已經覺得環境唔錯店員反應快入門就即時問有無訂座並送上Welcome Drink叫左二人餐,連加一埋單800鬆啲飲品甜品質素普通,整體性價比不高用餐過程keep 住幫我地斟水換碟,好殷勤白酒忌廉煮藍青口 坊間通常多加洋蔥,但呢間似乎無乜,所以個汁唔夠清甜味,反而蒜蓉味太重,蓋過其他嘢,青口亦唔算多鮮味,整體只算合格明太子蟹肉扁意粉出乎意料的好,意粉煮得岩岩好,有咬口有水準。醬汁同配料比例好balance而蟹肉份量都足,滿意慢落豬 (本身想叫油封鴨可惜無)呢碟份量超大,兩個人食唔曬,串燒夠肉汁,但略嫌少韌,調味偏重,配甜蕃薯條會夾啲特濃朱古力普通貨色,唔覺係特濃,但拉花加返少少分約您去看流星雨其實只係偏甜既雪糕,上面又再灑左甜味可可粉。跟餐可以,但單點就唔值得試餐廳係內街,好黑但算近地鐵站,樓下錶位泊滿唔方便揸車🤣
一入座已經覺得環境唔錯
店員反應快

入門就即時問有無訂座並送上Welcome Drink
叫左二人餐,連加一埋單800鬆啲

飲品甜品質素普通,整體性價比不高
蝶豆花檸檬水

用餐過程keep 住幫我地斟水換碟,好殷勤

慢落豬

慢落豬 (本身想叫油封鴨可惜無)

特濃朱古力

普通貨色,唔覺係特濃,但拉花加返少少分
約您去看流星雨

約您去看流星雨

餐廳係內街,好黑但算近地鐵站,樓下錶位泊滿唔方便揸車🤣
2024-09-24
明太子蟹肉扁意粉
餐廳以森林風格為主題宛如鬧市中的石屎森林🌳四周環繞著可愛的裝飾品如熊貓、樹熊和斑馬🐼令餐廳氛圍更有趣味與活力在這裏用餐真的很放鬆與愉悅!𓌉◯𓇋斑馬二人套餐⟡‧₊牆城小食拼盤(配自家製蛋黃醬)這個拼盤內含多款美味小食,包括:**甜辣香脆雞翼**德國腸**炸三角流心芝士**炸馬蘇里拉芝士條**炸番薯薯條**炸薯條每樣都酥脆可口,份量十足特別喜愛炸三角流心芝士和芝士條芝士厚身味道濃郁 ᵔᴗᵔ⟡‧₊慢落豬慢煮黑毛豬串燒超厚肉🐷醬汁酸酸甜甜配搭清新肉質部份有些細嫩,有些太厚肉略韌但加上新鮮沙律和炸番薯條份量誠意滿滿!⟡‧₊明太子蟹肉扁意粉意粉盛載著豐富的蟹籽和蟹肉醬汁Creamy卻不膩每口都令人滿意-`♡´-⟡‧₊陪你去看流星雨這道甜品的名字幾有趣原來是朱古力雪糕!雪糕上面更有金箔裝飾旁邊有可愛的小星星讓整道甜品猶如星空般璀璨ᰔᩚ⟡‧₊熱情果冰茶x 2
餐廳以森林風格為主題
宛如鬧市中的石屎森林🌳
四周環繞著可愛的裝飾品
如熊貓、樹熊和斑馬🐼
令餐廳氛圍更有趣味與活力
在這裏用餐真的很放鬆與愉悅!

𓌉◯𓇋斑馬二人套餐

⟡‧₊牆城小食拼盤(配自家製蛋黃醬)

這個拼盤內含多款美味小食,包括:
**甜辣香脆雞翼
**德國腸
**炸三角流心芝士
**炸馬蘇里拉芝士條
**炸番薯薯條
**炸薯條

每樣都酥脆可口,份量十足
特別喜愛炸三角流心芝士和芝士條
芝士厚身味道濃郁 ᵔᴗᵔ

⟡‧₊慢落豬

慢煮黑毛豬串燒超厚肉🐷
醬汁酸酸甜甜配搭清新
肉質部份有些細嫩,有些太厚肉略韌
但加上新鮮沙律和炸番薯條
份量誠意滿滿!

⟡‧₊明太子蟹肉扁意粉

意粉盛載著豐富的蟹籽和蟹肉
醬汁Creamy卻不膩
每口都令人滿意-`♡´-

⟡‧₊陪你去看流星雨

這道甜品的名字幾有趣
原來是朱古力雪糕!
雪糕上面更有金箔裝飾
旁邊有可愛的小星星
讓整道甜品猶如星空般璀璨ᰔᩚ

⟡‧₊熱情果冰茶x 2
2024-09-18 791 浏览
好耐冇打卡喇wuwu。今個weekend去左係一間好「全能」嘅餐廳,因為佢個環境、裝潢、食物質素、份量同埋服務都好好,唔係打卡only,係食得好滿足。我同男朋友叫咗斑馬2人餐 ($698),入面有小食、主食兩款、甜品同埋飲品,但我其實覺得呢個餐ge份量係3人,甚至係細食ge 4人餐!小食拼盤入面有腸、芝士波、芝士條、薯條、番薯條,配左黑松露醬,岩岩炸起就上,要襯熱食,芝士仲可以拉到好長好長。慢落豬 (+$20)主食揀左慢煮ge豬串燒,肉好淋食落唔會鞋,每舊肉中間仲夾左椒,balance返成個口感同減低油膩感覺。仲有番薯條,我個人嚟講係好中意食番薯條多過薯條。牛油果忌廉蟹肉意大利飯個蟹肉係成個ball咁多,唔係出面果d放兩條就話係蟹肉意大利飯,味道都好好。因為份量太多,拎左返屋企,第2日叮返都仲好好味。甜品叫做「西西里的檸檬向日葵」,上碟係一朵向日葵,中間係雪糕,帶有檸檬酸,好fresh。飲品就叫左西柚紅石榴乳酸梳打同埋青瓜檸檬奇亞籽梳打,唔會好甜,幾清。好有heart的水🤣

小食拼盤

慢落豬 (+$20)

牛油果忌廉蟹肉意大利飯

好有heart的水🤣
2024-09-17 746 浏览
好久沒有光顧這間餐廳,朋友告訴我最近餐廳推出了一款兩人套餐,聽起來頗具性價比,因此我們決定去嘗試一下。斑馬二人餐 $698柚子果凍無花果沙律散發著明顯的酸甜滋味,除了新鮮的無花果,還添加了無花果乾。蜜糖柚子醋的點綴讓沙律的清新感更為突出。牆城貳佰陸拾捌蚊雞這個名字看起來有些特別,其實是美式燒春雞,搭配沙律和黑松露薯蓉。雞肉多汁嫩滑,搭配帶有黑松露香氣的薯蓉及清新的沙律,使得整道菜的味道十分不錯。牛油果忌廉蟹肉意大利飯另一道主菜選擇了意大利飯,這道菜融合了蟹肉絲的鮮甜與牛油果的香滑,奶油滑順,內裡另有青椒絲、洋蔥絲及蘑菇等配料,層次豐富。西西里的檸檬向日葵甜品實際上是意大利雪糕,將檸檬雪糕塑造成向日葵的模樣。檸檬的清新口感讓這道甜品不會過於甜膩,值得推薦。菠蘿柚子話梅梳打西柚紅石榴乳酸梳打在飲品方面可選擇兩杯價值$58或以下的特飲,兩款梳打皆具特色,入口清新。

斑馬二人餐 $698

• 車厘茄柚子果凍無花果沙律配肉桂蜜糖黑醋汁
  • 牛油果忌廉蟹肉扁意粉
  • 西西里的檸檬向日葵
2024-09-17 992 浏览
原本目標想去的餐廳臨時無開,見到openrice同在油麻地的慢理牆城都是熱門多人讃好的西餐廳,於是就去試下. 慢理牆城位於砵蘭街M1酒店內,餐廳面積不算大,以大自然森林為主題,佈置頗具心思,環境令人舒服.今次一行三人先點了一份斑馬2人餐(亦是餐廳唯一的套餐). 另再加多一個主菜-美式燒春雞配黑松露薯蓉.2人餐前菜-白酒忌廉煮藍青口~青口夠肥美, 入口感受到陣陣酒香,甜美忌廉汁帶出青口的鮮味. 食完一隻又一隻想繼續食下去,滋味無窮.2人餐-南瓜帶子意大利飯~帶子煎得夠香,但食落味道好淡. 飯的南瓜香味同樣較淡,就算加了兩小片芝士亦無補於事. 整碟飯只有清新氣息並無吸引之處.2人餐主菜-慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條~有三大串串燒黑毛豬件,份量十足,表面烤得焦香帶點酸梅的甜味,肉質鬆軟加上黑毛豬的油分和肉汁比較豐富,入口非常惹味,肉串中夾有三色椒來調味也令口感更有層次. 配菜炸蕃薯比薯仔香甜得多.主菜-美式燒春雞配黑松露薯蓉~皮薄燒得有點微焦,咬落髀位好嫩又多汁,胸肉亦不鞋且醃得夠入味. 薯蓉質地算柔滑,加入黑松露總比原味的好.2人餐甜品-西西里的檸檬向日葵~這份甜品像幅美麗的圖畫
南瓜帶子意大利飯
慢落猪 (慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)
牆城貳伯陸拾捌蚊雞(美式燒春雞配黑松露薯蓉)
2人餐甜品-西西里的檸檬向日葵~這份甜品像幅美麗的圖畫. 檸檬雪葩帶點微酸,好清新.
西西里的檸檬向日葵
2人餐飲品-特濃朱古力~拉花好靚.
特濃朱古力
三人吃了一頓滿足的晚餐,廚師對每道菜都很用心製作,能夠遇上一間有熱誠的餐廳, 確是一件賞心樂事.
题外话/补充资料: 以上餐廳體驗全是自費,並無參與任何優惠及試食活動.
2024-08-04
白酒忌廉煮藍青口
慢落猪 (慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)
牆城貳伯陸拾捌蚊雞(美式燒春雞配黑松露薯蓉)
2024-09-15 752 浏览
呢期好多人推介比我的人氣餐廳‘’慢理牆城‘’ 內裡環境好多打卡位,建議同朋友聚會可以來呢到,因為呢到食物質素幾好,份量十足Share 食仲可以叫多幾款添。而今次我就叫左個斑馬2人餐⬇️⬇️⬇️💞 牆城小食拼盤配自家制蛋黃醬 ~ 有德國腸、馬蘇里拉芝士條、美式甜辣香脆雞翼、脆炸薯條、甜番薯條和三角流心芝士,呢個拼盤份量真係好澎湃,每樣都好邪惡但又好滋味, 我鍾情甜番薯條又粗又有酥脆,謙謙就話個雞翼炸得鬆脆香口,加上甜辣的醬汁,味道層次豐富。💞 慢落豬 (套餐加$20)~ 慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜番薯條,呢個豬不得了,謙謙一個人食左6件呀!佢不斷話豬肉好食,肉嫩多汁又夠腍。💞 牛油果忌廉蟹肉扁意粉 ~ 估唔到有成球咁多嘅蟹肉,蟹肉拌勻牛油果和意粉一齊食又幾夾喎。🍨 陪您去看流星雨 ~ 就咁睇個名真係估佢唔到囉🤣, 原來係朱古力雪糕包住雲呢拿雪糕外層有濃厚嘅朱古力粉。

而今次我就叫左個斑馬2人餐⬇️⬇️⬇️

2024-09-14 782 浏览
❣︎ 以森林🌳動物🦌作主題的樓上cafe周圍都可以見到動物公仔的蹤影有機會可以同熊貓🐼大熊🐻同枱食飯添.員工招呼周到細心💖最近推出左斑馬兩人套餐食物豐富又好味💖.♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.8/5 𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓✨ 柚子果凍無花果沙律🥗配蜜糖柚子醋堆到成座山咁 份量十足沙律菜色彩翠綠🌱好新鮮 柚子果凍口感清新蜜糖柚子醋酸酸甜甜咁好開胃🫶🏼 .𝑴𝒂𝒊𝒏✨ 慢落豬+$20(慢煮西班牙水花酸梅黑毛豬串焼配甜蕃薯條)必點之選❣️❣️❣️慢煮豬肉質肉質新嫩 表面帶焦香但入面好juicy💦酸梅令豬肉香不解油膩 層次豐富好鐘意甜蕃薯夠粗有口感 .✨ 明太子蟹肉扁意粉醬汁濃郁又creamy 好滋味蟹肉成個網球咁大個 份量滿滿😍😍明太子同蟹肉鮮甜相互交融扁意粉的口感滑順幾鐘意扁意粉🍝的口感 .𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌✨ 竹炭炭燒榛子咖啡咖啡加左竹炭令咖啡風味更加醇厚🫶🏼但榛子🌰冇被掩蓋到 品嘗到剛剛好的榛子香😜.✨ 熱情果冰茶冰茶清新清甜 熱情果的酸甜一方面好開胃 另一方面解渴解膩 炎炎夏日飲真係一流💖.
❣︎ 以森林🌳動物🦌作主題的樓上cafe

沙律菜色彩翠綠🌱好新鮮 柚子果凍口感清新
蜜糖柚子醋酸酸甜甜咁好開胃🫶🏼

𝑴𝒂𝒊𝒏
✨ 慢落豬+$20
(慢煮西班牙水花酸梅黑毛豬串焼配甜蕃薯條)
必點之選❣️❣️❣️

冰茶清新清甜 熱情果的酸甜一方面好開胃
另一方面解渴解膩
炎炎夏日飲真係一流💖

2024-09-13 488 浏览
上次經過呢間cafe俾佢嘅森林系裝潢吸引咗,好可惜walk-in 已經無位了,今次就專登預先book位去試下。斑馬2人餐水牛芝士焗菠菜大啡菇兩隻大啡菇配搭菠菜和水牛芝士焗得焦香滿滿,伴碟還有沙律菜,清爽開胃。慢落豬店員推介就叫黎試下,黑毛豬經慢煮後,肉質特別軟腍多汁,外層烤得好焦香,粒粒大粒厚肉,而且仲有3串咁多,2個人share都好足夠。牛油果忌廉蟹肉扁意粉一大球的蟹肉,份量十足,雜菌忌廉汁口感順滑,意粉軟硬適中,掛汁能力都好高,還配搭了有牛油果,十分滿足。陪你去看流星雨賣相十足一顆流星,十分精緻,其實是榛子朱古力雪糕,大大的一球,完全滿足了我另一個胃。

斑馬2人餐
水牛芝士焗菠菜大啡菇

牛油果忌廉蟹肉扁意粉

陪你去看流星雨
2024-09-11 475 浏览
昨晚,我們來到位於油麻地的一間森林主題餐廳,一進門口便看到不同的動物擺設,每一個角落都有不同的小細節讓我們去發掘。我們叫了一套斑馬二人餐($698),包括以下食物:🦋 蝶豆花檸檬水平時餐廳倒的水就是一般的水,但是這杯藍色的水雖然喝上去就好像一般的水,但是這麼漂亮的顏色讓人感覺很特別 👍🏻🍟 牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬(小)(美式甜辣香脆雞翼,德國腸,脆炸薯條,甜蕃薯條,馬蘇里拉芝士條,三角流心芝士)雞翼口感香脆,甜辣味剛好,相當開胃。德國腸口感鮮嫩,配上脆炸的薯條和甜蕃薯條,整體口感層次豐富。馬蘇里拉芝士條和三角流心芝士的芝士味道濃郁,口感超正🤩🐓 牆城貳佰陸拾捌蚊雞(原隻美式燒春雞配黑松露薯容)春雞外皮烤得香脆,內裡肉質嫩滑多汁,配上黑松露薯蓉,整體味道非常搭配。🍛 牛油果忌廉蟹肉意大利飯這道菜的外表很有創意,蟹肉弄成一個球的形狀,分量十足。牛油果和忌廉的組合非常順口,意大利飯的口感剛好,整道菜的味道非常濃郁。💫 陪您去看流星雨(Tartufo Classico)這道甜點口感豐富,朱古力味道濃郁,上頭有金箔和可可粉,球裏面是雪糕,再配上可食用星星和珍珠,整道甜點的味道非常有層次感。🍓

🦋 蝶豆花檸檬水

🍟 牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬(小)

🐓 牆城貳佰陸拾捌蚊雞(原隻美式燒春雞配黑松露薯容)

🍛 牛油果忌廉蟹肉意大利飯

💫 陪您去看流星雨(Tartufo Classico)

🍓 士多啤梨接骨木花乳酸梳打
士多啤梨的酸甜口感和接骨木花的清香味道非常搭配,乳酸梳打的口感清爽,整杯飲料非常解渴。

🥒 青瓜檸檬奇亞籽梳打
青瓜和檸檬的清新口感與奇亞籽的咬感結合,整杯梳打的口感非常特別,非常適合夏天飲用。

💰 總計: $791, 2位用餐(已包含10%服務費)
2024-09-08
前排先同朋友講起以前有森林餐廳,最近就發現左呢間酒店內綠野主題餐廳!❣️入面綠野主題,好多動物公仔,幾特別。而且餐廳係serve 藍色嘅水(蝶豆花水),個mood唔錯❣️個人推介燒雞,仲要切好曬唔難handle▪️$698二人餐▪️🥗車厘茄柚子果凍無花果沙律配肉桂蜜糖黑醋汁- 超吸引大大碟,沙律菜好爽口清新,仲有好多無花果,感覺健康。無論乾同新鮮無花果都有~🍝蟹肉意粉- 賣相好特別,上面疊到滿滿蟹肉。特別鍾意意粉沾滿蒜香忌廉,啖啖滋味🐔墻城貳佰陸拾抈雞(原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉)- 即叫即整,好食但唔難handle!因為已經切好。外皮燒到好脆,肉質juicy,連雞胸都滑身。旁邊黑松露薯蓉好香。🌠陪您去看流星雨- 甜品好精緻,外層係濃香可可粉脆,入面層層朱古力雪糕滑身得來唔會太甜呢到唔單止環境唔錯,食物精緻味道唔錯,可以bookmark再去

❣️個人推介燒雞,仲要切好曬唔難handle

▪️$698二人餐▪️

🥗車厘茄柚子果凍無花果沙律配肉桂蜜糖黑醋汁
車厘茄柚子果凍無花果沙律配肉桂蜜糖黑醋汁

🍝蟹肉意粉
蟹肉意粉

🐔墻城貳佰陸拾抈雞(原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉)

🌠陪您去看流星雨

車厘茄柚子果凍無花果沙律配肉桂蜜糖黑醋汁
蟹肉意粉
2024-09-08 762 浏览
餐廳環境好靚,以綠林為主題,仲有好多可愛嘅毛公仔,係呢度用餐感覺好舒服😌叫咗個斑馬2️⃣人餐,兩個人都食唔晒🙈牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬呢個好豐富😍,美式甜辣香脆雞翼外脆內juicy,德國腸唔會太鹹,脆炸薯條🍟食落脆口,甜蕃薯條好香甜,馬蘇里拉芝士條有拉絲效果,三角流心芝士🧀充滿芝士香味慢落豬加$20🈶慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條,份量十足,有3大串黑毛豬,配有三色椒,非常惹味,蕃薯條更加係又大條又香甜牛油果忌廉蟹肉扁意粉呢個份量好多,食落唔會太膩,配上牛油果🥑及蟹肉,十分美味陪您去看流星雨賣相好靚,雪糕好香滑,而且唔會太快溶,中間係菠蘿味雪糕,感覺幾特別士多啤梨接骨木花乳酸梳打飲落充滿士多啤梨🍓香氣,又唔會太甜,感覺好清新伯爵茶拿鐵有靚靚拉花,伯爵茶味濃郁
叫咗個斑馬2️⃣人餐,兩個人都食唔晒🙈

牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬

牛油果忌廉蟹肉扁意粉
呢個份量好多,食落唔會太膩,配上牛油果🥑及蟹肉,十分美味

士多啤梨接骨木花乳酸梳打
飲落充滿士多啤梨🍓香氣,又唔會太甜,感覺好清新

伯爵茶拿鐵
有靚靚拉花,伯爵茶味濃郁
2024-09-07 709 浏览
位於油麻地M1酒店 1 樓的餐廳,位置方便。一出lift就見到入面裝修以森林為主題,擺放咗好多動物/ 卡通裝飾擺設,樓底夠高感覺好舒服,好多角落都可以打卡。喜歡呢度環境,食物又好味,服務又Nice 👍🏻我哋叫咗份💫斑馬🦓二人餐💫,前菜、主菜、意大利飯/意粉、甜品各選一項。呢度食物好大份好足料,真係3 個人share都夠食。🔶柚子果凍無花果沙律配蜜糖柚子醋🔶份量超級多,鋪滿新鮮沙律菜、車厘茄,仲有好多無花果,中間有柚子果凍好清新。🔶慢落豬🔶慢煮西班牙黑毛豬肉串成串燒,粒粒都份量十足,外面烤到焦香,裡面保持到肉質juicy,底下仲有甜蕃薯條好香脆。🔶明太子蟹肉扁意粉蟹肉成個球咁多🤩 加上蟹籽令意粉更鮮味,每條意粉都沾上明太子醬汁,夠creamy又好味。🔶陪你去看流星雨淨係見到甜品個名已經覺得好正,呢個甜品Display好靚,其實係朱古力雪糕,雪糕好滑,食埋呢個甜品真係好滿足。飲品:🔷士多啤梨接骨木花乳酸梳打🔷熱情果冰茶

🔶柚子果凍無花果沙律配蜜糖柚子醋🔶

午餐
  • 慢落豬
  • 陪您去看流星雨
2024-09-07 465 浏览
𐐂斑馬二人餐𐐚。餐點。/前菜/❥ 白酒忌廉煮藍青口青口鮮甜彈牙,很掛汁🤤醬汁的濃稠度恰到好處,夠creamy但不會很膩,帶有三色椒獨特的味道以及淡淡的酒香,令整體的味道更昇華❣️/主菜/❥ 慢落豬 +$20賣相非常吸睛,是慢煮的西班牙黑毛豬串燒,表面沾滿了冰花酸梅醬,除了有肉香之外味道亦清甜帶酸,肉質實在,旁邊的甜蕃薯條香脆微甜,好好吃😋❥ 牛油果忌廉蟹肉扁意粉意粉上一大球蟹肉真的很吸引😍,底下還有牛油果切片、新鮮芝士片和菇菌,用料上誠意十足,啖啖蟹肉,鮮甜美味😙好有滿足感🫶🏻意粉的熟硬度也剛好,口感彈牙,掛汁,忌廉汁creamy不會太乾太油膩的感覺,整體上滿意,就是份量真的很多,結果吃不完🤣/甜品/❥ 陪您去看流星雨一看到這個名就想起童年時看的台劇《流星花園》(自爆年紀?🫣)一大球朱古力雪糕,表面灑滿了朱古力粉,朱古力粉的苦中和了雪糕的甜味,令整體上的朱克力味濃郁而不會過甜👍🏻碟上亦技巧地灑了金箔、星星糖片、糖粉和糖珠來凝造出「流星雨」的意境💕。飲品。(套餐包$58或以下飲品2杯)❥ 青瓜檸檬奇亞籽梳打友人點的,清爽解渴❥ 士多啤梨接骨木花乳酸梳打士多啤梨味🍓和接骨木花的清新香味很搭配
𐐂斑馬二人餐𐐚

。餐點。

/前菜/

❥ 白酒忌廉煮藍青口
青口鮮甜彈牙,很掛汁🤤

/主菜/

❥ 慢落豬 +$20

❥ 牛油果忌廉蟹肉扁意粉

/甜品/

❥ 陪您去看流星雨

。飲品。
(套餐包$58或以下飲品2杯)

❥ 青瓜檸檬奇亞籽梳打
友人點的,清爽解渴

❥ 士多啤梨接骨木花乳酸梳打
士多啤梨味🍓和接骨木花的清新香味很搭配,酸酸甜甜又清香,不會過甜,我很喜歡,好快就把它全喝完😋
  • 牛油果忌廉蟹肉扁意粉
  • 陪您去看流星雨
2024-09-05 687 浏览
油麻地呢間人氣餐廳《慢理牆城》環境裝修得好靚,有啲似森林🌳每份食物都份量十足,而且賣相精緻❤️揀咗個🦓斑馬2人餐 $698豐富又好味🤤ღ柚子果凍無花果沙律配蜜糖柚子醋勁大碟😍 賣相好吸睛沙律菜新鮮爽口,柚子果凍好滑嫩仲有新鮮嘅無花果同煙韌嘅無花果乾再加上醬汁,清新又開胃ღ牆城貳佰陸拾捌蚊雞 係原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉燒雞肉嫩多汁好juicy,皮燒得香脆美味🤤配上軟滑香濃嘅薯蓉,令人滋味無窮ღ明太子蟹肉扁意粉 Wow 🤩 意粉賣相都好吸引面頭一大堆嘅脆脆蟹籽下面放上一大球嘅蟹肉😍撈埋creamy嘅明太子意粉🍝好味到食唔停口😋ღ陪您去看流星雨係榛子朱古力味嘅雪糕,再用星星做點綴,好似流星雨,好靚又好味😋ღ菠蘿柚子話梅梳打 $58ღ士多啤梨接骨木花乳酸梳打 $58
油麻地呢間人氣餐廳《慢理牆城》
環境裝修得好靚,有啲似森林🌳

每份食物都份量十足,而且賣相精緻❤️

揀咗個🦓斑馬2人餐 $698
豐富又好味🤤

ღ柚子果凍無花果沙律配蜜糖柚子醋
勁大碟😍 賣相好吸睛
沙律菜新鮮爽口,柚子果凍好滑嫩
仲有新鮮嘅無花果同煙韌嘅無花果乾
再加上醬汁,清新又開胃

ღ牆城貳佰陸拾捌蚊雞
係原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉

燒雞肉嫩多汁好juicy,皮燒得香脆美味🤤
配上軟滑香濃嘅薯蓉,令人滋味無窮

ღ明太子蟹肉扁意粉

ღ陪您去看流星雨

ღ菠蘿柚子話梅梳打 $58

ღ士多啤梨接骨木花乳酸梳打 $58
2024-09-05 598 浏览
朋友生日搵左間鬧市中既園林風餐廳食飯慶祝。呢間餐廳位置系油麻地,交通方便,室內放左好多綠色假植物同動物擺設,好似入左個迷你園林,感覺好舒服。班馬二人餐 $698套餐有前菜、主食同飯或意粉,另外仲有甜品同飲品,幾齊全既 set。個人覺得份量足夠2-3人食,如果細食既話3個人都無問題。柚子果凍無花果沙律配蜜蜂柚子醋份量勁大,個碟目測有20cm直徑,啲沙律菜鋪滿哂個碟,放左啲無花果乾、新鮮無花果同蕃茄仔,配蜜蜂柚子醋,略嫌佢落得太多醋,醋味過份濃,酸左啲。中間既柚子果凍夠fresh,好岩夏天食。牆城268蚊雞 (原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉)燒春雞size細細隻,雞脾位置肉比較嫩滑、juicy。皮燒得夠脆,無咩脂肪,配黑松露薯蓉,薯蓉無落好多牛油,所以質地吾會好滑,但食到淡淡既黑松露味。南瓜帶子意大利飯南瓜汁味香甜,令整個意大利飯好入味,飯粒偏硬,夾雜左少少菇菌,另外上面放左3粒輕輕煎過既帶子同幾片芝士。陪你去看流星雨甜品名字同實際貌相好匹配,貌相好靚,而且朱古力色既物體系榛子雪糕,入面系雲尼拿雪糕,好有心思。西柚紅石榴乳酸梳打粉紅色既梳打飲品好靚,味道夠fresh,岩哂夏天飲。蜜桃冰茶冰涼口

班馬二人餐 $698

柚子果凍無花果沙律配蜜蜂柚子醋

牆城268蚊雞 (原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉)

南瓜帶子意大利飯

陪你去看流星雨

西柚紅石榴乳酸梳打
粉紅色既梳打飲品好靚,味道夠fresh,岩哂夏天飲。

蜜桃冰茶
冰涼口感,甜甜地既蜜桃紅茶,再放左檸檬裝飾,成個感覺grand左。