餐厅: 慢理牆城
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-05-27 1050 浏览
This is at least our 6th visit to Wall Is Eat as it is very close by to our home.We order the same dishes for most of our previous visits and can confidently comment on the quality and consistency of the food here. It is consistently good quality every time! We always start off with the Wall Is Eat Snacks Combo (small size) which comes with Buffalo Wings, German sausages, French fries, sweet potato fries and mozzarella cheese sticks. We suspect the food is cooked in an air fryer as the food is

We always start off with the Wall Is Eat Snacks Combo (small size) which comes with Buffalo Wings, German sausages, French fries, sweet potato fries and mozzarella cheese sticks. We suspect the food is cooked in an air fryer as the food is not oily, it is crispy and moist inside.

For the mains we then order the Risotto with smoked salmon in spinach cream sauce, it is creamy, rich and full of flavour. The smoked salmon gives it a umami taste! Don’t be fooled by the appearance of the small plate size, it is very filling!

We also order the Linguine with Grilled King Prawn in Lobster King Sauce as the second main, the grilled prawn is grilled perfectly with garlic butter and the prawn is so juicy and tender. The linguine is Al-denta and each ribbon of linguine is coated in creamy lobster sauce. It is a luxurious dish for under $200.

I usually order the Avocado, Apple, Kiwi Smoothie superfood drink. It is absolutely freezing 🥶 ice cold and each full sip can give you a cold brain freeze. It is refreshing and filling with the added benefits of being healthy.

What can I say, but see you soon Wall Is Eat!

Snacks  Combo  with  Homemade  Mayonnaise
Avocado ,  Apple,  Kiwi  Smoothie
Risotto  with  Smoked  Salmon  in  Spinich  Cream  Sauce
Linguine with  Grilled  King  Prawns  in  Lobster  Cream  Sauce
2024-03-09
  • Mixed  platter
  • Smoked  salmon  pesto  risotto
  • Prawn  linguine
2024-05-16 1030 浏览
路過油麻地,想去吃個西式午餐,於是選擇左哩度。環境几好,乾淨衛生,服務態度都唔錯,主要係價錢很適中,很適合我,性價比高。我比較推薦個個牛油果忌廉蟹肉扁意粉,打卡必點噶一道菜,有一個超級大噶蟹肉球,然後配搭牛油果片,加上一個很cream噶白汁,攪拌之後超級好味道,白汁清爽唔會話好膩,口感搭配唔錯,以後會再點。
又點會估到一間酒店裏面有間咁可愛咁有創意嘅Cafe? :>呢度感覺好似森林咁 好多小動物喺身邊🐻🐼仲要所有野都色彩繽紛✨ 連飲用水都係紫色 ੈ♡‧₊˚ 見到咁多顏色 心情都好啲 ⚘______________________________✎ 明太子蟹肉扁意粉 $178蟹肉份量頗多 醬汁偏稀 意粉均掛上明太子汁 味道濃郁啲就完美了 ੈ♡‧₊˚☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 7.5/10✎ 牛油果忌廉蟹肉意大利飯 $188擺盤好可愛 牛油果 忌廉 同蟹肉份量都好足好入味 ✿•˖*☺︎︎ 𝙮𝙪𝙢𝙢𝙞𝙣𝙚𝙨𝙨好食指數 : 9/10______________________________𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ✔️𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 7.5/10𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 8/10🖇 油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
又點會估到一間酒店裏面有間咁可愛咁有創意嘅Cafe? :>

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 7.5/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 8/10

🖇 油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
呢間餐廳係樓上舖,係油麻地M1酒店一樓,上到去好似入咗森林咁🌳🐄🦙🐖裏面有好多動物的擺設,環境佈置得好舒服。💂🏻‍♀️《明太子蟹肉意粉》 $178呢個係要必點嘅,雖然好多餐廳平時都有得嗌蟹肉意粉,但成座蟹肉山咁上嘅蟹肉意粉你食過未?😗而且仲有大量蟹籽及明太子醬,令到成個意粉都好creamy,每一條都掛哂汁!👍🏻👍🏻評分: 93/100💂🏻‍♀️《美式燒春雞》$93當日娘娘想食啲肉類但又唔想太膩,所以嗌隻燒春雞試下!🍗比預期中好,咬落好juicy唔會好鞋又唔會乾身!餐廳幫你分好哂上脾下脾👏🏻配埋個黑松露薯蓉+黑醋汁沙律,令到無咁dry~評分: 83/100💂🏻‍♀️《熱情果芒果橙沙冰》 $72食完啲肉同咁creamy嘅意粉都想飲杯嘢fresh 下🥭 呢杯沙冰即叫即整,飲落唔會好甜,每啖都飲到熱情果同芒果的果味,十分清甜解膩💯評分: 88/100總結:嘢食嘅質素唔差,但價錢比平時西餐廳有少少略貴👀 但係環境裝修得好靚,係繁華鬧市中嘅小森林🌳過嚟休息吓係唔錯嘅選擇!頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖

💂🏻‍♀️《明太子蟹肉意粉》 $178

評分: 88/100

總結:

頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
2024-04-26 822 浏览
(🇭🇰香港~油麻地)👍🏻 酒店內的平民價西餐廳👍🏻 網美風擺盤拍照超美▪️ #牛油果忌廉蟹肉扁意粉 HKD$188打卡必點~📸最上面是滿滿一球蟹肉再用牛油果切成一片片伴在下面就像一朵盛開的花,超美的🤩拍照打卡後就可以把它們都拌在一起扁意粉口感偏硬有嚼勁白汁屬於清爽型完全不會有油膩感喜歡牛油果,搭配起來口感很特別😚▪️#牆城豪華早餐 HKD$188港女們的最愛🥰🥰沒錯,也是我的最愛真的很豪華耶💓喜歡吃種類很多但又是小鳥胃的超級推薦吃這個的~一份有一隻大啡菇、捲成小花的煙三文魚、德國豬肉腸、煙肉、超滑的炒蛋、一整隻大蕃茄、薯餅、還有丹麥多士個人最愛他們的大啡菇~😝😝上面是滿滿的芝士再夾著吞拿魚真的超好吃的👍🏻👍🏻▪️#可以喝的提拉米蘇 HKD$82他們的飲料都很有特色有好幾款都想要點來試試這款可以喝的提拉米蘇也是超美的最上面是奶泡上再佈滿可可粉🍫🍫喝之前先攪拌好喔!(直接喝會被粉末嗆到)😂😂喝下去比較像是巧克力咖啡的感覺☕️甜甜的,個人覺得很好喝🥰餐廳位於油麻地M1酒店一樓(一開始朋友約在那邊感覺很高級,因為在酒店內)沒想到居然是走大自然文青風格耶而且價格也不算太貴,算是一般西餐廳的價格這邊的服務
(🇭🇰香港~油麻地)
👍🏻 酒店內的平民價西餐廳
👍🏻 網美風擺盤拍照超美

▪️ #牛油果忌廉蟹肉扁意粉 HKD$188
打卡必點~📸
最上面是滿滿一球蟹肉
再用牛油果切成一片片伴在下面
就像一朵盛開的花,超美的🤩
拍照打卡後就可以把它們都拌在一起
扁意粉口感偏硬有嚼勁
白汁屬於清爽型
完全不會有油膩感
喜歡牛油果,搭配起來口感很特別😚

▪️#牆城豪華早餐 HKD$188
港女們的最愛🥰🥰
沒錯,也是我的最愛
真的很豪華耶💓
喜歡吃種類很多但又是小鳥胃的
超級推薦吃這個的~
一份有一隻大啡菇、捲成小花的煙三文魚、
德國豬肉腸、煙肉、超滑的炒蛋、
一整隻大蕃茄、薯餅、還有丹麥多士
個人最愛他們的大啡菇~😝😝
上面是滿滿的芝士再夾著吞拿魚
真的超好吃的👍🏻👍🏻

▪️#可以喝的提拉米蘇 HKD$82
他們的飲料都很有特色
有好幾款都想要點來試試
這款可以喝的提拉米蘇也是超美的
最上面是奶泡上再佈滿可可粉🍫🍫
喝之前先攪拌好喔!
(直接喝會被粉末嗆到)😂😂
喝下去比較像是巧克力咖啡的感覺☕️
甜甜的,個人覺得很好喝🥰

餐廳位於油麻地M1酒店一樓
(一開始朋友約在那邊感覺很高級,因為在酒店內)
沒想到居然是走大自然文青風格耶
而且價格也不算太貴,算是一般西餐廳的價格
這邊的服務也都不錯喔
一進來就會提供一杯藍色的檸檬水🍋🍋
感覺餐廳在細節的部份都做得超用心的
平日晚餐時段客人都很多
強烈建議大家一定要先訂位喔!

(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
價錢分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
#慢里牆城
📍 油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
📞 2710 6633

#HKG #hkig #hkfood #香港 #香港美食 #hkcouple #hkfoodie #hkseafood #hkrestaurant #香港食物 #toprestaurant #情侶好去處 #油麻地美食 #foodmap油麻地 #西餐 #打卡 #foodmaphk #意粉 #hkdinner
2024-04-21 803 浏览
黑毛豬串燒$298有3大串,黑毛豬肉不是每粒都腍,有啲口感幾柴口,整體味道偏咸,反而蕃薯條最好食,夠甜又脆口。明太子蟹肉意粉$178意粉口感正常,但蟹肉食到幾次有蟹殼在蟹肉内,明太子醬汁偏咸。桂花鮮奶咖啡$50桂花味咖啡比較少地方有,所以見到有就會叫,有桂花香味,咖啡正常發揮。其實幾年前買過兩次外賣回家,都有食過呢兩款菜式覺得好好食,今次特登堂食,反而覺得質素差咗,比之前最大落差係味道好濃好咸🥹
黑毛豬串燒$298
明太子蟹肉意粉$178
桂花鮮奶咖啡$50
2024-03-15
午餐
2024-04-15 1017 浏览
每人大概$250 但係超級飽 真係平時cafe既價錢 但係份量真係有1.5x 至 2x!我得三個人 叫左三個主菜 都有剩打包🥡🥢 如果唔係睇人介紹 真係唔知有呢間野 佢係油麻地砵蘭街既一間小型酒店既餐廳👀 整個體驗令我喜出望外 服務都好好👍🏻 餐廳整體設計都好有心 回顧指數真係100%😛明太子蟹肉扁意粉🦀 ($178) 蟹肉份量真係無吝嗇 同一球雪糕份量差唔多 真係每一啖意粉都可以配到蟹肉 蟹肉係偏絲 但呢個價錢 性價比已經係滿分💯 我無咩好挑剔!明太子醬好出 而且一份都唔會過熟!好推薦!🥳牛油果忌廉蟹肉意大利飯🥑 ($198) 意大利飯份量真係超級多 仲要有忌廉係超級飽🤰🏻意大利飯裡面都有少少洋蔥🧅同埋菇 令到個飯更加香 味道風出色!蟹肉同上面個麵一樣 份量都係非常多 而且配埋少少牛油果真係幾特別!慢落豬🐖 ($298) 慢煮西班牙冰花梅黑毛豬串燒 配甜蕃薯條🍟慢煮黑毛豬超級淋 絕對唔會太肥 但係有好juicy🤤 豬肉個醬汁酸酸甜甜 燒得有少少外脆內軟 份量真係好多 總共有三大串 真係每口淡淡肉!🤍 側邊仲有蕃薯條🍠 同埋少少沙拉菜解膩!味道:🤍🤍🤍🤍🤍/5 📍慢理牆城 (油麻地)地

餐廳整體設計都好有心 回顧指數真係100%😛

明太子蟹肉扁意粉🦀 ($178)
明太子醬好出 而且一份都唔會過熟!好推薦!🥳

牛油果忌廉蟹肉意大利飯🥑 ($198)
意大利飯份量真係超級多 仲要有忌廉係超級飽🤰🏻

慢落豬🐖 ($298)
慢煮西班牙冰花梅黑毛豬串燒 配甜蕃薯條🍟
慢煮黑毛豬超級淋 絕對唔會太肥 但係有好juicy🤤
豬肉個醬汁酸酸甜甜 燒得有少少外脆內軟
份量真係好多 總共有三大串 真係每口淡淡肉!🤍
側邊仲有蕃薯條🍠 同埋少少沙拉菜解膩!

味道:🤍🤍🤍🤍🤍/5

📍慢理牆城 (油麻地)
地址:油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
牛油果忌廉蟹肉意大利飯🥑
慢落豬
慢落豬
  • 明太子蟹肉意粉
  • 牛油果忌廉蟹肉意大利飯
  • 慢樂豬
之前一直book mark咗呢間餐廳好耐😍今次終於可以趁朋友生日嚟試試🤤呢間餐廳係位於酒店入面,比較隱蔽🙈但係一上到嚟餐廳,就俾佢嘅餐廳綠油油嘅大自然裝修surprise到‼️彷彿自己置身於森林當中🌳🅵🅾🅾🅳慢落豬 $288呢款招牌菜式係由慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒再配搭番薯條而成,三串黑毛豬串燒都好大舊,肉質鮮嫩多汁,肥瘦均勻,好好食😍😍👍🏻明太子蟹肉意粉 $178意粉十分足料,每一啖都食到蟹籽同埋蟹肉,再配搭埋濃郁creamy嘅明太子醬汁,完全唔dry,啖啖滿足‼️南瓜帶子意大利飯 $168呢款意大利飯就略為普通,飯粒偏硬有口感,食得出少少南瓜味,但帶子食得出急凍味,略為扣分,個飯食到一半會有少少厭整體而言,餐廳環境舒適,食物質素頗佳,服務態度都好好,都會好主動問你有冇需要同幫你斟水,但略嫌價錢偏高,會喺特別節日再encore 試試其他菜式‼️

🅵🅾🅾🅳

慢落豬 $288

明太子蟹肉意粉 $178

南瓜帶子意大利飯 $168

2024-03-19 793 浏览
慢理牆城入到門口已經覺得成個地方都似森林🌳大自然感覺😻仲有好多小動物陪住你🙈打卡位有好多個,影相📸️都已經用咗大半小時😻🤣慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)總共有三串黑毛豬配三色椒😻😋好食同埋勁嫩口感~食咗一串已經感覺到有少少飽,因為份量都唔少😍仲有薯條做配菜🙈食晒就一定好飽明太子蟹肉扁意粉 必食之選,蟹肉份量真係唔少撈埋成個麵嚟食真係食唔停口🤣打卡已經可以拎滿分🙈記得嚟到一定要叫!Come 芒,占士 好新鮮,好好玩🤣未試過食甜品可以咁特別,邊食邊玩🙈店員會教你一步步做一定要試 味道相當唔錯😍地點:慢理牆城 (油麻地)油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
慢理牆城

打卡位有好多個,影相📸️都已經用咗大半小時😻🤣

慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)

Come 芒,占士

一定要試 味道相當唔錯😍

地點:慢理牆城 (油麻地)
油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
2024-03-02 821 浏览
嚟到這家餐廳,第一眼就被滿滿的童趣裝潢吸引,真係有種返咗童年嘅感覺🧸。首先,梳乎厘檯面擺佈得精緻得黎,仲有街外景色做陪襯,真係舒服得滯。飲品方面,藍藍地嘅蝶豆花檸檬水,唔單止好睇,飲落去清新得嚟有一點點花香喺口腔盤旋,開胃得很!白酒忌廉煮青口用料真係襯得切,啲青口肉厚,入口即溶,忌廉醬汁還帶點椒香,調味得宜,唔會搶咗青口嘅鮮味👌。至於明太子蟹肉意粉就真係貫徹到海鲜嘅新鮮同濃郁,肉質鮮甜,而且意粉吸收咗足夠醬汁,每一啖都夠味。豪華早餐就真係做得出心意,一盤繽紛營養均衡,視覺同味覺雙重享受,尤其係炒蛋,滑溜溜嘅口感,真係令人一試難忘。不過,稱得上驚喜嘅,當屬慢燒黑毛豬肉串,啲肉炭香四溢又保持咗肉汁,吃落去簡直是一種幸福滋味😋。綜合以上,真係一家返鄉下般温馨,又有驚喜嘅好地方!下次再嚟,梗係要試埋其他嘅特色菜式,因為光係睇個菜單,我都已經流晒口水啦!

❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈城中慢活主題餐廳✨令人興奮的明太子意粉平日晚上到訪了位於油麻地砵蘭街M1酒店的慢理牆城 之前已經bookmark過 終於去到😆一進店映入眼簾的是牆上有不少綠色植物及擺設 彷彿置身於森林之中🌟雖然酒店外沒有任何招牌 但晚上依然人氣旺盛 而且沒有限時用餐 很適合朋友聚餐呢┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜ 水牛芝士焗菠菜大啡菇 $108 (8/10)表面舖滿大量水牛芝士的大啡菇格外美味😋一咬芝士拉絲 菇菇烤得十分之juicy 配以菠菜蓉口感層次分明 伴碟有黑醋沙律 減少罪惡感𐂐 ⠜ 明太子蟹肉扁意粉 $178 (8.5/10)店內人氣item🤍明太子蟹肉像雪糕球一樣疊在意粉上面 澎湃又吸引眼球🤩份量好慷慨!扁意粉口感煙韌 掛滿醬汁好creamy 啖啖蟹肉實在滿足𐂐 ⠜ 尋日的羔羊 $328 (8.5/10)主菜有牛排 燒雞 羊架 我們選了後者~店員推薦5成熟 焦香的羊架保留了肉汁 肉質紮實 散發獨有的羊羶味😻配上清新薄荷醬 解膩之餘更添風味𐂐 ⠜ 《Come芒,占士》 $88 (8/10)上枱後店員會指導如何製作特飲 可以打卡可以玩又可以飲一舉三得 上層奶泡綿

城中慢活主題餐廳✨令人興奮的明太子意粉

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜ 水牛芝士焗菠菜大啡菇 $108 (8/10)
表面舖滿大量水牛芝士的大啡菇格外美味😋一咬芝士拉絲
菇菇烤得十分之juicy 配以菠菜蓉口感層次分明
伴碟有黑醋沙律 減少罪惡感

𐂐 ⠜ 明太子蟹肉扁意粉 $178 (8.5/10)
扁意粉口感煙韌 掛滿醬汁好creamy 啖啖蟹肉實在滿足
𐂐 ⠜ 尋日的羔羊 $328 (8.5/10)
配上清新薄荷醬 解膩之餘更添風味

𐂐 ⠜ 《Come芒,占士》 $88 (8/10)
上層奶泡綿密 下層是濃郁芒果汁
味道好香甜度適中
整體食物質素都比預期中美味 難怪人流旺盛 值得一讚是店員們非常親切有禮 服務到位 加分🫶🏻
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
今次終於記得book位去食❤️門外面已經有不少動物朋友陪我等位🐑今次好好彩,可以有醉熊同熊貓陪我食飯🥰🌟牆城小食拼盤配自家製蛋黄醬💰188(S)小食拼盤叫S size但已經好大份🤩拼盤有6款小食係入面,可以一次過品嘗不同滋味✨美式甜辣香脆雞翼,德國腸,脆炸薯條,甜蕃薯條,馬蘇里拉芝士條,三角流心芝士每樣都好好食❤️馬蘇里拉芝士條入面的芝士煙煙韌韌,有拉絲嘅效果🧀而三角流心芝士做到外脆內軟,熱辣辣嘅芝士會慢慢流出嚟,啱晒一眾芝士控😍 自家製蛋黃醬加入了濃郁黑松露🌟好惹味👍🏻👍🏻🦀牛油果忌廉蟹肉意大利飯💰198意大利飯軟硬度適中,忌廉包著每粒飯粒,味道濃郁,加上大大個蟹肉球擺喺正中間,配搭一層層嘅牛油果,可以將蟹肉同意大利飯攪勻,每一啖都充滿蟹肉嘅香味同口感🌼桂花蘋果蜜💰48蘋果本身酸酸甜甜,加入香氣清新的桂花,口感清新而且潤喉止渴,可以減低炸物帶來的油膩感👍🏻☕️桂花鮮奶咖啡💰50入口的一刻先帶來清新桂花香,咖啡的香氣亦隨之散發出來,加上鮮奶更帶來一種柔滑口感,多種層次體驗再配上靚靚拉花❤️連醉了的熊啤啤都想攞嚟飲🤫環境100分之餘,店員的服務態度可以媲美五星級酒店👏🏻再加上食物質素高,難怪這家
今次好好彩,可以有醉熊同熊貓陪我食飯🥰

牆城小食拼盤配自家製蛋黄醬(小)
🌟牆城小食拼盤配自家製蛋黄醬💰188(S)

🦀牛油果忌廉蟹肉意大利飯💰198

🌼桂花蘋果蜜
🌼桂花蘋果蜜💰48

桂花鮮奶咖啡
☕️桂花鮮奶咖啡💰50

環境100分之餘,店員的服務態度可以媲美五星級酒店👏🏻再加上食物質素高,難怪這家店舖可以經常滿座👍🏻想relax的朋友一定要過來享受沉浸式森林餐廳體驗🌳
牆城小食拼盤配自家製蛋黄醬(小)
🌼桂花蘋果蜜
桂花鮮奶咖啡
  • 牛油果忌廉蟹肉扁意粉
  • 牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬
  • 桂花蘋果蜜
2024-02-23 441 浏览
餐廳環境好靚,以森林同得意動物做主題,餐廳周圍都放滿公仔,啱曬鐘意打卡嘅我哋🌿•明太子蟹肉意粉($178)明太子醬好creamy🫧加埋超多蟹肉同蟹籽✨每一口都勁滿足,配上彈牙嘅意粉,簡直係完美的搭配!•小食拼盤(S) ($188) (美式甜辣香脆雞翼,德國腸,脆炸薯條,甜番薯條,馬蘇里拉芝士條,三角流心芝士)我哋兩個人叫咗一份細嘅小食盤,點知都好大盤!美式甜辣香脆雞翼,顏色好吸引,好juicy,醬汁煮得唔會好辣,酸酸甜甜好開胃。炸物方面,全部都酥脆可口,配上黑松露醬,絕對唔可以錯過!•白酒忌廉煮青口($108)忌廉汁香滑唔膩,加埋淡淡嘅酒香味,青口新鮮!

•明太子蟹肉意粉($178)

•白酒忌廉煮青口($108)
忌廉汁香滑唔膩,加埋淡淡嘅酒香味,青口新鮮!
2024-02-19 632 浏览
🌳以前已經同朋友黎過呢間油麻地人氣餐廳廳,餐廳佈置成森林系,木格仔打卡牆上面放左唔同動物擺設,綠油油嘅環境令人好舒服。仲有d位置放左大大動物公仔,好想坐動物公仔一齊坐一坐低店員就會放低兩杯藍色嘅碟豆花茶,店員都會好密咁一直幫忙加茶🐚白酒忌廉煮藍青口 $108餐廳嘅擺碟都好有心思,白酒排列得整齊。白酒忌廉味香濃,個汁好食到我都聽到隔離格問有冇包可以order🍟黑松露芝士焗焗墨西哥辣椒薯條 $108用一個好深嘅錫紙兜裝住,份量超多。薯條面鋪滿芝士和黑松露,一上菜黑松露香味撲鼻而來。🍝明太子蟹肉扁意粉 $178呢個都係每枱必點item, 明太子同蟹肉足足有兩個小雪糕球疊起。拌勻後意粉掛滿蟹肉,明太子醬好creamy🍹Come 芒 ,占士 $88慢理牆城嘅特飲,係芒果牛奶,有得飲有得打卡仲有得玩,店員會教係先用匙羹飲少少奶泡, 再慢慢倒入杯食嘅芒果汁,奶泡會漸漸升起,超級可愛,值得一試。要讚一下店員嘅服務同態度都出色,會用心講解餐牌同食物。

🐚白酒忌廉煮藍青口 $108
白酒忌廉煮藍青口

🍟黑松露芝士焗焗墨西哥辣椒薯條 $108

🍝明太子蟹肉扁意粉 $178

🍹Come 芒 ,占士 $88
Come 芒 ,占士

要讚一下店員嘅服務同態度都出色,會用心講解餐牌同食物。
白酒忌廉煮藍青口
Come 芒 ,占士
呢間餐廳以森林為主題🌲,一入到餐廳仿似置身於綠洲🌵,被周圍嘅原木同綠色植物包圍住,仲有多款可愛嘅動物公仔同擺設🐖🐏🦓🦒,見到隔離枱有隻大熊貓公仔坐喺度陪食🐼,非常可愛😆!呢度仲用咗蝶豆花水代替水,俾人一種夢幻嘅感覺💜。白酒忌廉煮藍青口 $108每隻青口肉都大粒飽滿,充滿鮮味,白酒忌廉浸入青口肉入面,口感creamy鮮嫩😋。慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條) $298有三大串黑毛豬串燒 ,用咗三色椒做隔間,吸收哂豬肉嘅肉汁💦。黑毛豬肉質軟嫩而且肥瘦適中🐷,容易咬開,好juicy。伴碟嘅蕃薯條炸到外脆內軟,香甜嘅蕃薯味🍠,食完好飽肚。仲有沙律菜配黑醋汁🥗,口感新鮮爽脆。美式甜辣香脆雞翼4隻 $68雞翼炸皮薄身香脆,做得好好👏🏻!美式甜辣醬包住雞翼,味道酸甜開胃。咬落雞翼到有外脆內嫩感,炸完都鎖住到肉汁,推介雞翼必叫😍!📍 慢理牆城 (油麻地)油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓

白酒忌廉煮藍青口 $108

慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條) $298

美式甜辣香脆雞翼4隻 $68

📍 慢理牆城 (油麻地)
油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
2024-02-07