餐厅: 慢理牆城
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-01-04 168 浏览
裝修森林系,幾有特色牆城小食拼盤,拼盤份量好大炸雞翼普通,但炸粉有少少厚!薯條香脆,腸仔就普通!明太子蟹肉扁意粉,外貌睇落好靚,食落就一般,蟹肉唔鮮甜,意粉唔掛汁,麻麻地!
裝修森林系,幾有特色
牆城小食拼盤,拼盤份量好大
炸雞翼普通,但炸粉有少少厚!
薯條香脆,腸仔就普通!
明太子蟹肉扁意粉,外貌睇落好靚,
食落就一般,蟹肉唔鮮甜,意粉唔掛汁,
麻麻地!

2024-01-02 241 浏览
餐廳裝潢好得意,好似處身於叢林咁。有好多動物公仔,食好幾開心!食物同嘢飲大大份好高質!👍🏻 店員服務亦都好友善,值得一讚☺️原隻大頭蝦龍蝦汁扁意粉 $208因為我真係好鍾意食龍蝦汁,所以呢碟意粉真係啱晒我口味!意粉仲有大大隻大頭蝦,食落啖啖肉,而且好新鮮。😋慢落豬 $298呢碟慢煮黑毛豬有淡淡嘅酸梅味,香料搭配令到豬肉食起上嚟唔會太漏。另外好開心,佢係番薯條而唔係薯條,甜甜地好好味😆帽事嘅,傻朱!$88呢杯嘢飲嘅外觀同名都好特別!🤣🤣 飲落唔會太甜,薄荷味都幾夠。好玩又啱晒打卡。🤪

原隻大頭蝦龍蝦汁扁意粉 $208

慢落豬 $298

帽事嘅,傻朱!$88
2024-01-02 197 浏览
今日同朋友黎到油麻地酒店入面嘅西式餐廳食飯。最鍾意整到好多花花草草,同小動物裝飾~ 整到成個森林咁。記得提早訂位,唔係都要花小小時間等入座🥢墨西哥蕃茄莎莎粟米片呢度粟米片份量ok。連埋自家製蛋黃醬,肉醬鋪面去焗。多醬得黎,入面粟米片夠晒脆口。味道唔錯🥢牆城豪華早餐應該係呢度招牌菜。有齊焗吞拿魚大啡菇,煙三文魚,豬肉腸,炒蛋,蕃茄,脆薯餅,茄汁焗豆。當中最鍾意煙肉唔係乾爭爭嘅脆條~ 而丹麥多士都ok,甜甜地又酥脆~ 正😄🥢黑松露野菌扁意粉(黑)最後係多汁黑松露醬~ creamy口感扁意粉。味道都算幾好👍🏻

🥢墨西哥蕃茄莎莎粟米片

🥢牆城豪華早餐

🥢黑松露野菌扁意粉(黑)
2023-12-19
2023-12-28 168 浏览
位於油麻地嘅隱世特色餐廳「慢理牆城」🎉踏進門口即見到以森林、原野為題嘅佈置,木系嘅餐桌、綠油油嘅盆栽、不同種類嘅動物擺設等等🦓感覺舒適寫意,令食客可以喺度放鬆心情享受美食☺️🔸牛油果忌廉蟹肉意大利飯(淺綠)賣相精緻✨蟹肉絲以球狀展露於被捲成玫瑰花形狀嘅牛油果之上,前者鮮甜後者軟滑😻再加入配料雜菌同彩椒,已盡顯製作誠意💁🏻‍♀️連同掛上香濃忌廉汁嘅risotto,整道菜都充滿豐富美味層次✅🔸牆城貳伯柒搭捌蚊雞實為原隻美式燒春雞配黑松露薯蓉😋燒春雞外層香脆惹味,內裏肉質嫩滑富有肉汁🐔伴碟有柔軟細滑嘅黑松露薯蓉同新鮮爽口嘅黑醋沙律🥗平衡番肉類嘅油膩感,like👍🏻

🔸牛油果忌廉蟹肉意大利飯(淺綠)

🔸牆城貳伯柒搭捌蚊雞
2023-12-26 146 浏览
早排朋友生日🎂當然要食下好西呢間朋友都bookmark左好耐雖然定價偏高 但食物質素同價錢絕對對得起今次我哋3個女仔去叫2人餐 都飽到上心口😂——————————————————🍴2人set menu($698)🍴牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬前菜就叫左份量十足既小食拼盤入面左雞翼 德國腸 芝士條 蕃薯條同薯條🍟款式都可以話相當多款😉上碟時全部熱辣辣♨️真係要攤凍啲先食到😂——————————————————🍴慢落豬睇menu個陣都覺得呢個名好得意原來係慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒🐷串燒有3大串 豬味好岀親食落有咬口又唔太韌配埋梅醬一齊食 酸酸地 開胃又解膩☺️配菜仲有蕃薯條🍠我地食到呢到已經飽左大半😂——————————————————🍴明太子蟹肉扁意粉初頭以為呢個意粉都係普通野因為大部分餐廳都有呢個意粉😂點知原來好有驚喜🙈一上碟已經見到海量蟹籽蟹籽下面仲有一球雪糕咁上下份量既蟹肉🦀😨份量真係嚇親人😂加埋明太子既關係 食落辣辣地 但又好creamy——————————————————🍴白酒忌廉煮藍青口($98)另外我哋仲多左個前菜青口份量都多 無空殼 每隻都有肉👍🏻白汁雖然唔算好濃稠 但都幾
早排朋友生日🎂當然要食下好西
呢間朋友都bookmark左好耐
雖然定價偏高 但食物質素同價錢絕對對得起
今次我哋3個女仔去叫2人餐 都飽到上心口😂
——————————————————
🍴2人set menu($698)
🍴牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬

蟹籽下面仲有一球雪糕咁上下份量既蟹肉🦀😨
份量真係嚇親人😂
加埋明太子既關係 食落辣辣地 但又好creamy
——————————————————
🍴白酒忌廉煮藍青口($98)

另外我哋仲多左個前菜
青口份量都多 無空殼 每隻都有肉👍🏻
白汁雖然唔算好濃稠 但都幾好味~
🍴可以喝的提拉米蘇

🍴熱情果芒果橙沙冰

Tiramisu野飲唔算好大驚喜
因為係想像到既tiramisu味😂
反而smoothie就有啲surprise
熱情果同芒果味好夾同好岀味👍🏻
建議上碟時即刻飲返幾啖先🤣唔係會滿瀉
♨️慢理牆城油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓@walliseat ♥️被森林和原野包圍既一間餐廳,上次嚟食夜晚今次食日頭彩光度仲舒適,今次食物幾滿意,日頭人少少好舒服☺️🔷玫瑰荔枝梳打打卡好靚嘅一杯梳打,又夠清甜解渴🔷桂花鮮奶咖啡咖啡有點點桂花香味好特別,幾好飲🔷牆城豪華早餐全份早餐好豪華係勁大份,材料新鮮十足有誠意之製作🔷明太子蟹肉意粉見到OpenRice好多人都對呢個意粉讚不絕口今次又試吓先,勁多明太子同蟹肉好好食,唔算多汁但係食落好Juicy好鮮好正食物:8.5/10抵食:8/10環境:8.5/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #油麻地美食 #食在油麻地 #coffeeholic #打卡餐廳 #特色飲品 #香港探點 #美食探店 #好
♨️慢理牆城
油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
@walliseat

🔷玫瑰荔枝梳打
打卡好靚嘅一杯梳打,又夠清甜解渴
🔷桂花鮮奶咖啡
咖啡有點點桂花香味好特別,幾好飲
🔷牆城豪華早餐
全份早餐好豪華係勁大份,材料新鮮十足有誠意之製作
🔷明太子蟹肉意粉

食物:8.5/10
抵食:8/10
環境:8.5/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #油麻地美食 #食在油麻地 #coffeeholic #打卡餐廳 #特色飲品 #香港探點 #美食探店 #好好吃 #明太子蟹肉意粉 #alldaybreakfast #酒店餐廳
2023-12-18 230 浏览
這間ᴄᴀғᴇ位於M1酒店內, 餐廳是超高樓底, 環境充滿外國慢活生活風情, 裝潢以木系設計與森林小綠洲為主, 佈置特別、非常舒適, 主打ᴀʟʟ ᴅᴀʏʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ、小食、意粉、甜品及特式飲品✨我們點了墨西哥蕃茄莎莎粟米片配自家製蛋黄醬份量十分多, 粟米片香脆可口、一口接一口, 再加上開胃蕃茄醬,酸酸地很開胃, 滿滿芝士香氣十足, 充滿異國風味黑松露野菌扁意粉🍝有清香菇味, 菌菇口感鮮嫩香滑, 味道濃郁非常ᴄʀᴇᴀᴍʏ, 扁意粉更加掛醬, 每一啖都食到松露味, 加上片片的芝士塊味道更加有層次, 必食推介👍🏻甜品西西里的檸檬向日葵🌻賣相非常精緻吸引, 像盛開的向日葵, 酸酸甜甜, 清爽檸檬味、冰涼雪糕融合清新檸檬, 有驚喜, 人氣甜品之選😍飲品🍹紅蘋果青蘋果乳酪沙冰🍎🍏水果新鮮味道香甜, 喝到啖啖果肉, 入口香滑、甜度適中, 加上排毒養顏的青蘋果, 健康又清爽抹茶拿鐵🍵特濃抹茶配上ʟᴀᴛᴛᴇ, 抹茶味較濃, 香順細滑、香而不澀, 味道不錯環境及氣氛都很一流, 用餐非常愉快, ᴄᴘ值高、建議提早先行訂位,值得再回顧💕

我們點了

• 西西里的檸檬向日葵
  • 黑松露野菌扁意粉
  • 紅蘋果青蘋果乳酪沙冰
2023-12-12 389 浏览
餐廳裝潢相當花心思,綠化植物牆、木牆櫃襯托並加以小擺設裝飾,感覺舒適仿如置身花園中。主要供應全日早餐、意粉、意大利飯、小食、甜品等,都很適合打卡。慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)三串黑毛豬炭烤香味濃郁,肉質爽嫩不油膩,配搭冰花酸梅醬,清甜帶酸。蕃薯條輕微酥脆,香甜美味。牛油果忌廉蟹肉扁意粉球型蟹肉絲份量驚人,加入軟滑的牛油果、雜菌、彩椒,令意粉味道十分豐富。牆城小食拼盤(小)配自家製蛋黃醬 有甜辣香脆雞翼、德國腸、脆炸薯條、甜蕃薯條、馬蘇里拉芝士條、三角流心芝士,份量大大,適合三至四人食用。
慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)
蕃薯條輕微酥脆,香甜美味。
牆城小食拼盤(小)配自家製蛋黃醬
又黎到週末要食一餐好嘅慰勞辛勞左一個禮拜嘅自己😎 黎到多次探訪嘅「慢理牆城」,佢地厲害在水準一直無變,幾年前同依家都係咁好味🤤 難怪幾時去都滿座👍🏻《 明太子蟹肉扁意粉🍝 》 $178 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟喺眾多意粉之中,呢款明太子蟹肉意粉可以話係人氣王👑 圓軲轆好飽滿嘅蟹肉球,加上大量蟹籽、明太子醬,口感相當豐富,而且醬汁好𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢,完美包裹住每條扁意粉🍝《 尋日的羔羊 》 $328 4.5 / 5第一次試哩道主菜,羊架可以自由揀選熟度,揀左5成熟岩岩好肉質仲好嫩,而且紮實,帶有少少羶香🤤 醬汁有薄荷啫喱清新又解膩👍🏻 伴碟薯條同沙律份量足😋《 𝙲𝚘𝚖𝚎芒,占士 》 $88 4.5 / 5好有玩味嘅一杯野飲😍 飲之前要同店員互動,跟住指令慢慢倒入芒果汁🍹 泡沫綿密,製成品嘅漸層亦好打卡𝙰𝚋𝚕𝚎! 味道唔算好甜👍🏻《 (偽)隊番杯黑啤!》 $82 4.5 / 5外型加埋個杯真係好似黑啤🤪 實在係好有果味嘅巨峰提子蜜桃紅茶😋 大大杯好解渴👍🏻———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛💛👅舔脷回頭度:💛💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛💛🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛

《 尋日的羔羊 》 $328 4.5 / 5

📸打卡able度:💛💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛
———————————————
2023-12-05 269 浏览
之前都bookmark咗一段時間,終於有時間到訪!小店以森林動物為主題,田園風格,感覺去咗另一個世界🦒 餐單上嘅食物名好鬼得意,西餐為主,適合同朋友仔過嚟chill吓🤣次次去cafe必點All Day Breakfast,勝在樣樣有齊又唔洗諗食咩,賣相吸引,色彩繽紛,份量比想像中多,煙三文魚、德國豬肉腸、煙肉、番茄、脆薯餅、茄汁焗豆等等大大力推介丹麥吐司,微微烘過,外層酥脆,內裡軟熟、炒滑蛋同樣出色,兩款嘅牛油香氣十足,好邪惡但好好食,仲有多汁嘅大啡菇,整得好有心機,上面放上吞拿魚,新奇又好味😋呢度嘅甜品超級打卡able,上枱時忍唔住哇咗聲,要咗蕯拉熱窩上的檸檬同陪你去看流星雨,前者係檸檬sorbet,原個檸檬上,旁邊配上棉花糖,中和酸味、後者係朱古力雪糕,各有千秋!

位於油麻地人氣cafe—慢理牆城,餐廳以原木綠色田園系為主題,利用環保木板建成巨型牆身、環保樹等,再配合各種精緻小擺設,增添左好多打卡位🌿 食物方面餐廳同樣放左唔少心思,以創新食材組合配搭,製造出口味特別既菜式;日本芥末魷魚意大利飯,以wasabi口味配上risotto,味道特別不過亦相當辣;而明太子蟹肉意粉,明太子、蟹肉份量都相當多,香濃但唔會膩!特別留意餐廳繁忙時間人座無虛席,記得預早book枱🍴
2023-12-04 148 浏览
🍚慢理牆城聽人講呢間d野食環境都好好 忙完一輪今次就去試下🍚青醬帶子扁意粉個醬撈埋扁意粉唔錯都係平時pasta咁帶子就正常 分量有3大粒👌🍚慢落豬個賣相好好有d沙津菜同埋3串豬個味有酸有咸咁 係好食既😋蕃薯條就正常🍚慢理牆城油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓#慢里牆城 #pasta #意粉 #慢落豬 #美食 #fusion #油麻地#黃店 #openrice #foodie #foodphotography #食好西 #foodporn #food
🍚慢理牆城

蕃薯條就正常

🍚慢理牆城
油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓

2023-12-04 104 浏览
今日黎到呢間巳bookmark好耐既餐廳,餐廳裝潢以在森林和原野做主題,佈置擺設計極具心思,好多打卡位。周圍都見到森林入面既小動物,有熊貓、長頸鹿、斑馬、兔仔,小狗、羊咩咩、樹熊… 在這片綠油油的森林入面用餐,真是心曠神怡。我地點左小食併盤、串燒、飯同意大利意黎開心share,整體份量好足。牛油果忌廉蟹肉意大利飯(淺綠):牛油果切片整成玫瑰花形狀,蟹肉搓成球狀,份量好足夠,好大球吖。牛油果熟度剛剛好,將牛肉油果同蟹肉撈埋同意大利飯一齊食,味道好夾,意大利飯香濃有咬口,正完意大利飯口感。慢落豬(漫煮西班牙𣲙花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯薯條):見到人人枱頭上都點左呢個慢落豬,賣相好吸引而且份量好足。黑毛豬串燒每粒都好厚身,口感軟腍多汁,調味適中,伴碟仲有甜薯薯薯條,味道甜甜地好好食。牆城小食併盤配自家製蛋黃醬:甜蕃薯併普通薯條,蕃薯醬同埋蛋黃醬可以撈住黎食,仲有雞翼、三角流心芝士、德國腸添。原隻大頭蝦龍蝦汁扁意粉(橙):食物上枱巳經被大大隻既大頭蝦吸引,賣相吸睛,蝦肉肉質爽口富鮮味,扁意粉軟硬度適中,口感煙韌。🔎慢理牆城 (油麻地)📍油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓

牛油果忌廉蟹肉意大利飯(淺綠):

慢落豬(漫煮西班牙𣲙花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯薯條):

牆城小食併盤配自家製蛋黃醬:

原隻大頭蝦龍蝦汁扁意粉(橙):

🔎慢理牆城 (油麻地)
📍油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
2023-11-29 86 浏览
今日同家人黎咗呢間在油麻地鬧市既一間森林主題餐廳,擺設好有森林feel, 可以盡情一邊食一邊影相,感覺唔錯。🔅小食拼盤入面有德國腸, 炸甜薯,炸薯條,三角流心芝士同埋buffalo雞翼,配上蕃薯醬同蛋黃醬任君選擇味道,份量十足,味道很好!🔅牛油果忌廉蟹肉意大利飯(淺綠)這道菜式十分吸睛,蟹肉搓成圓球體,牛油果切成花狀 ,好有藝術感,蟹肉味好夠,牛油果同蟹肉既咪道好夾,值得一試。 🔅原隻大頭蝦龍蝦汁扁意粉 (橙)哇,好大隻蝦呀!侍應生送上枱時仲熱辣辣的,龍蝦汁好香濃,蝦肉鮮味足,而且啲意粉軟硬度適中,真是好好味。🔅漫落豬(漫煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯薯條)輪到這間餐廳的皇牌!黑毛豬串燒真是好大串 ! 每舊肉都好厚身,而且肉質鮮嫩多汁,彈牙得黎又唔會痴牙!而且配上酸梅醬,酸酸甜甜 , 越食越開胃。店員服務態度很好,很有禮貌,很耐心解釋餐牌,又殷勤地加水,值得一讚。油麻地碎蘭街28號M1酒店1樓

🔅小食拼盤

🔅牛油果忌廉蟹肉意大利飯(淺綠)

🔅原隻大頭蝦龍蝦汁扁意粉 (橙)

🔅漫落豬(漫煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯薯條)

油麻地碎蘭街28號M1酒店1樓

• 慢樂豬
2023-11-27 617 浏览
位於M1酒店嘅慢理牆城,位置有啲偏僻,要轉入巷仔先搵到入口一入到去好似去左森林咁,餐廳有好多仿植物,環境好舒服,仲可以同熊貓公仔一齊食飯。雖然餐廳唔大,但因為樓底較高,都唔會覺得好迫🍽️牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬 (小)小食拼盤有美式甜辣香脆雞翼、德國腸、炸薯條、甜蕃薯條、馬蘇里拉芝士條同埋三角流心芝士粒,好豐富嘅拼盤雖然係細份但份量夠3-4個人食,自家製黑松露蛋黃醬同小食味道好夾😌🍽️ 慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)招牌菜式之一,黑毛豬串燒有三串,配甜酸醬,豬肉大大舊而且好多汁,肥瘦均勻🍽️明太子蟹肉扁意粉蟹籽同蟹肉疊到好高,意粉用明太子醬煮醬汁十分creamy ,滿滿既蟹肉配搭埋creamy既意粉,口感超豐富份量夠2個人食另外店員既服務都好好,不停refill 水
位於M1酒店嘅慢理牆城,位置有啲偏僻,要轉入巷仔先搵到入口

🍽️牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬 (小)

牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬

🍽️ 慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑
毛豬串燒配甜蕃薯條)

慢落豬

🍽️明太子蟹肉扁意粉

蟹籽同蟹肉疊到好高,意粉用明太子醬煮

份量夠2個人食
明太子蟹肉扁意粉

另外店員既服務都好好,不停refill 水
牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬
慢落豬