2023-05-06
朋友推介的手抓餅. 的確唔錯. 個皮煎得很鬆化. 餡料好豐富. 食到尾都仲可以食到餡料. 唔似有啲食到一半已經得返塊皮. 我大鄉里第一次幫襯. 去到見前面個太太諗左一陣, 轉左兩次餡料. 跟住聽到哥哥仔叫佢5分鐘後返黎拎, Byebye! 錢都無收. 咁到我, 我咪講話我要D set. 同樣叫我5分鐘後返黎拎. 咁我就14:59走, 15:07返到去. 嗰時有啲多人. 我照排隊比錢. 我問D得未. 可能我細聲啦! 而且咁多人佢應該唔記得咗我5分鐘前叫左. 佢問多次我要乜. 放低左錢, 隔離嗰幫手就嗌邊個要D. 我好順理成章地行埋去拎左. 然後行左去後面小小嘅電梯位食. 但好唔開心全程聽到俾人誤會嘅對話 ☹️ 因為原來我上一個都係要D. 咁哥哥仔就話個幫手俾錯左人 - 即係我. 因為係嗰個人先嘅! 跟住個幫手就嗌 - 排隊拎啦唔該. 其實無人排緊隊, 客人只係企埋一邊等拎. 而哥哥仔就繼續用小小問候語話嗰份俾另一個人拎走左🤯佢有啲勞氣. 但個客人都話唔緊要. 講多兩句哥哥仔就話cut單收鋪. 其實咁亂係咪派籌好啲呢! 我order嘅時候係無咁多人, 所以你唔俾任何號碼我叫我5分鐘後返黎拎o
我大鄉里第一次幫襯. 去到見前面個太太諗左一陣, 轉左兩次餡料. 跟住聽到哥哥仔叫佢5分鐘後返黎拎, Byebye! 錢都無收. 咁到我, 我咪講話我要D set. 同樣叫我5分鐘後返黎拎. 咁我就14:59走, 15:07返到去. 嗰時有啲多人. 我照排隊比錢. 我問D得未. 可能我細聲啦! 而且咁多人佢應該唔記得咗我5分鐘前叫左. 佢問多次我要乜. 放低左錢, 隔離嗰幫手就嗌邊個要D. 我好順理成章地行埋去拎左. 然後行左去後面小小嘅電梯位食. 但好唔開心全程聽到俾人誤會嘅對話 ☹️ 因為原來我上一個都係要D. 咁哥哥仔就話個幫手俾錯左人 - 即係我. 因為係嗰個人先嘅! 跟住個幫手就嗌 - 排隊拎啦唔該. 其實無人排緊隊, 客人只係企埋一邊等拎. 而哥哥仔就繼續用小小問候語話嗰份俾另一個人拎走左🤯佢有啲勞氣. 但個客人都話唔緊要. 講多兩句哥哥仔就話cut單收鋪. 其實咁亂係咪派籌好啲呢! 我order嘅時候係無咁多人, 所以你唔俾任何號碼我叫我5分鐘後返黎拎ok! 但當你預計唔到之後多人到你唔記得咗嘅時候. 派籌應該係係比較好嘅做法吧!