呢間位於九龍城嘅寵物友善cafe🐾環境舒適💛餐廳設有室外同室內座位 擴充後座位多咗 👧🏽就最鍾意佢哋主店嘅榻榻米打卡位🥰食物款式唔多 以批同包類為主 仲有一款是日精選意粉(要留意All day breakfast係週末先有喔) ▫️日式拿坡里奄列意粉🍝($90)呢款意粉感覺就係普通意粉醬倒落去 所以味道唔會差得去邊🤣仲有啲腸仔片同青椒個奄列都幾滑🍳▫️忌廉雞肉煙肉蘑菇批🥧($65)蘑菇批就相對失色 等咗15分鐘先有😌所以上枱嗰陣係熱辣辣 不過入面嘅雞肉片就偏乾身 而且旁邊嘅沙律菜欠缺調味😢▫️Hot Malt Soy ($42)想試好耐嘅自家製麥精🤩但賣相同人哋影嘅相有出入 好似爭咁層奶泡🥲味道亦比想像中淡 唔甜 但有陣炭焙香味🤤▫️Hot Hojicha Latte ($44)焙茶鮮奶幾大杯 焙茶味道香濃微甘🤤入口算順滑 拉花好幼細唔錯❤️(之前試過佢哋嘅美式芝士火腿三文治 就算外賣都超好食🥺🤤) 雖然當日嘅食物冇預期中咁好 但呢個環境確實好適合hea番半日☕️---------🍴食物:2.5/5 🏝環境:3/5🛋服務:3.5/5💲價錢:2.5/5💥翻兜指數:2.5/5✨CP值:2.5/5
呢間位於九龍城嘅寵物友善cafe🐾環境舒適💛

▫️日式拿坡里奄列意粉🍝($90)
日式拿坡里奄列意粉

▫️忌廉雞肉煙肉蘑菇批🥧($65)
忌廉雞肉煙肉蘑菇批

▫️Hot Malt Soy ($42)
Hot Malt Soy

▫️Hot Hojicha Latte ($44)

---------
✨CP值:2.5/5
2021-04-14
午餐
2021-05-21 203 浏览
9 0 後 的 味 蕾 九龍城難得有間咁chill既Cafe • 呢間店既裝修以木系為主 · 配合花花草草 · 環境舒服 · 而且餐廳外面都設有坐位 · 可以帶埋🐱🐱🐶🐶 · 我呢啲無寵物人士仲可以借機玩下人地既寵物🤣我地係假日下午茶時間去既 · 店舖9成滿座 · 唔洗排隊 · 個日有4款選擇我地揀左三文魚Bagel 同蘑菇批!Bagel整得好好 · 唔係急凍個啲硬掘掘 · 芝麻又香 · 配合埋佢啲Cheese • 竟然又唔會好溜 · 值得試下個雞批好夠熱 · 佢最正既個酥皮 · 食到一層層 · 但係又唔會油淋淋嘅感覺 · 雞批入面好creamy • 應該落左唔少忌廉去到咁懶懶閑既cafe · 緊係要嗌杯咖啡 · 佢杯凍朱古力咖啡相當滑 · 朱古力味同咖啡味同樣咁濃 鍾意飲酸酸地既咖啡友可以試下呢杯Americano • 我要私人推介味蕾享受方法 · 就係將佢塊餅浸係咖啡3秒 · 好香好脆軟最後緊係為我美好既假期用一件甜點完結🍮嘩嘩嘩!淨係睇佢檸檬Tart既外表已經好滿足 · 佢整得最好既頂個層蛋白 · 唔會一吉就淋哂個種
9 0 後 的 味 蕾

最後緊係為我美好既假期用一件甜點完結🍮

果日喺附近醫院拆完線,行行吓見到有一間pet friendly嘅cafe,⁣就入去食個tea relax 吓!⁣⁣cafe 擺設都好靚,最入面仲有一個特別Corner可以俾客人坐喺到,⁣enjoy 吓杯咖啡,同朋友吹下水,好有feel!⁣ 當日因為胃唔喺太舒服,無特別叫咖啡試,只喺叫咗兩個tea 嚟食!⁣⁣忌廉雞肉煙肉磨菇批  $65⁣個批好足料,每一啖都係有肉,食曬一個都已經好飽, 唔錯!⁣⁣美式芝士火腿三文治 $60⁣本來以為好普通嘅一份三文治,但喺食落又幾好味,咬一啖d芝士拉到絲,沙律都唔錯,如果加多小小醋就更好!都值呢個價!⁣平時住喺附近而又有養狗,我都幾建議可以帶埋狗狗一齊嚟Hea 一Hea!⁣Btw,值得一讚喺cafe提供可重用飲管!當然啦,最好自備就最perfect!⁣⁣
就入去食個tea relax 吓!⁣

忌廉雞肉煙肉磨菇批  $65⁣
個批好足料,每一啖都係有肉,食曬一個都已經好飽, 唔錯!⁣
忌廉雞肉煙肉磨菇批

美式芝士火腿三文治 $60⁣

2021-05-12
忌廉雞肉煙肉磨菇批
美式芝士火腿三文治
無意中找到九龍城與太子間的一個慵懶角落為今日沉悶嘅工作天帶來驚喜環境舒服 特別係outdoor位雖然對出馬路車來車往 但有棵大榕樹在店前感覺很chill 食物比好多cafe好食 咖啡很不錯  食得出廚師係有心料理食物城市中的綠州歡迎狗狗到訪 重有免費零食比狗架很有心的店💛💛希望多d同路人支持店外風景雖然車來車往 但有棵大榕樹在店前感覺很chill蝦意粉👍🏻👍🏻👍🏻蝦大隻爽口意粉份量足加埋檸檬汁好配合
無意中找到九龍城與太子間的一個慵懶角落

意粉份量足
加埋檸檬汁好配合
  • 蝦意粉
2021-04-29 224 浏览
Was exploring around for coffee shops in Kowloon City (on google map), and found this cafe, and went with a friend. Spacious as they have 2 store front and tables outside. Interesting menu, I cannot eat seafood so it was either plain bagel or what I ordered (Cha Chan Teng Bagel). The bagel tasted pretty good, recommended to go with plain bagel for this order, all ingredients worked well together.Mushroom from friend's all day breakfast was called out by my friend as pretty good. And the port

Mushroom from friend's all day breakfast was called out by my friend as pretty good. And the portion is filling.

Self service for water + utensils.
Cha Chan Teng Bagel (鹹牛肉貝果)
Cold Brew
All day breakfast
2021-04-24
Cha Chan Teng Bagel (鹹牛肉貝果)
Cold Brew
All day breakfast
2021-04-24 229 浏览
已經第3次黎食,住附近幾方便,之前仲係細店,而家店面擴大,唔洗排隊可以直!有戶外位,可以帶動物一齊黎,幾好!先比錢再等店員送黎,唔限時,傾計一流,menu間中會換食物,呢間d批試曬,全部都好味!今次試左呢2樣!咸牛肉蛋bagel好特別,茶記咸牛肉蛋由三文治變bagel, 肉餅加菜加芝士加花生醬,中西混合!但好食!All Day Breakfast 以前成日賣曬,今次終於食到,啡菇正,yogurt好食!整體ok!Dirty, 培茶鮮奶咖啡ok, 培茶味濃比出面大杯,正

咸牛肉蛋bagel

All Day Breakfast

Dirty, 培茶鮮奶
咖啡ok, 培茶味濃比出面大杯,正
2021-04-24
  • 培茶鮮奶
2021-04-24 187 浏览
鍾意呢度因為喺感覺好舒服,好悠閑,沙漠中嘅綠洲,有咁嘅感覺可能因為佢嘅位置環境,Lazy Creatures 俾太子道及亞皆老街包圍着,左右隔離又冇其他食肆只得佢一間,餐廳前面仲有一幅大空地,可以俾啲狗仔同D朋友仔好開心咁玩,摟作一團,熱鬧非常⋯⋯假期唔使山長水遠就可以與心愛嘅寵物一齊喺度食個午餐,真係好舒服。呢間係寵物友善餐廳,佢哋有好多細心位,由裝修到食物都有照顧埋呢一群小主人,會令寵物主人感覺安心。對上一次嚟大概係上年嘅中秋左右,計埋今次應該嚟過四,五次。 佢哋個 menu 放在 cashier ,你落 order 就過嚟睇,非常環保。 已經食過佢哋嘅腐乳 cabonara、泰式紅咖喱蝦意大利粉,今次朋友揀咗 Salmon Bagel & All day breakfast 所以我揀蕃茄忌廉肉丸。Salmon Bagel portion 偏細,朋友唔夠食就叫多一個芝士火腿牛角包。牛角包微溫,應該與芝士火腿一齊翻熱⋯⋯肉丸粗通粉配自家製蕃茄醬汁,充滿鮮蕃茄嘅酸味,汁醬頗多 👍🏼同埋佢哋啲肉丸唔係似傢俬店嗰種肉丸,肉丸咬落鬆軟唔係死死實實,好味 😋朋友話個All Day 都ok, 唯

對上一次嚟大概係上年嘅中秋左右,計埋今次應該嚟過四,五次。

牛角包微溫,應該與芝士火腿一齊翻熱⋯⋯

朋友話個All Day 都ok, 唯一敗筆係個九層塔炒蛋放咗喺酸種多士上邊,令到塊多士腍咗,如果分開擺放,效果會好D。

另外,嗰 yoghurt 加上蜜糖 🍯非常好味,如果可以大杯啲就更加好啦⋯⋯

如果大家嚟過幾次都會發覺個Menu冇乜大轉變,signature 嘅腐乳卡邦尼,Veggie pie,Aust. 免牛批,咖哩蝦意粉⋯⋯ 以上嘅出品水準平穩,冇咩失手,師傅手工唔差。

可能好多人都係喜歡佢哋嘅 Flat White,Latte,所以對 main course 冇特別要求,但除咗咖啡外,我個人好期望佢哋可以轉下個餐牌,特別係 main course ,好希望廚師可以俾多啲驚喜我哋 😋😋

2021-04-18
午餐
2021-04-23 2458 浏览
☕️ 食品:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻今次呢間餐廳面積唔係好大,位置有少少隔涉,不過佢比人成個感覺好relax,連個舖頭名都係叫人「Eat. Drink. Do Nothing」,哈~ 😆 我好聽話,真係喺度偷偷地享受左一段獨處嘅ME time ⏳除此之外,佢仲係一間毛孩friendly嘅餐廳,門外位置嘅座位附設毛孩繩扣,非常方便毛孩主人;另外亦有售賣毛孩專用食物,例如馬卡龍、蛋糕,可以週末帶埋毛孩去一齊chill吓真心吾錯呀! 🐶🥰💋 煙三文魚麵包圈配自家製檸檬叼草忌廉芝士 ($78)我呢個Bagel mania最鍾意周圍試食唔同餐廳嘅bagel出品 🥯,今次特別試呢個bagel係相對比較淋身,無乜煙韌咬口,質感比較似普通麵包,喜吾喜歡就見仁見智喇!🙄 不過我好欣賞佢啲沙律菜&煙三文魚非常新鮮,仲有個特別調教嘅忌廉芝士醬,配埋一齊食令到成個包嘅味道昇華 😂💋 熱焦糖鮮奶 ($36)熱鮮奶都拉花,真係頂呱呱 👍🏻 呢杯飲品略嫌焦糖味淡少少,如果可以甜少少就Perfect啦!☕️
☕️ 食品:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

💋 煙三文魚麵包圈配自家製檸檬叼草忌廉芝士 ($78)

💋 熱焦糖鮮奶 ($36)
熱焦糖鮮奶
2021-02-15
2021-04-17 155 浏览
近排九龍城開多些食店🧐兩個舖位,一邊主要下單,水吧位,及少許座位,另一邊,煮食為主及座位。戶外也有些雅座,多為攜同愛犬人士。食物賣相也不錯。可惜今日已經食得飽飽,只叫了新出的台灣鳳梨聖多諾黑蛋糕$58,及自製麥精$42,另家人叫了一杯Flat White $36。個蛋糕不是太甜,也不太漏,仲有新鮮果肉,恰到好處。個麥精個味未太凸出,但起碼不是太甜。😋
近排九龍城開多些食店🧐

Flat  White
自製麥精
台灣鳯梨聖多諾黑蛋糕
2021-04-17
Flat  White
自製麥精
台灣鳯梨聖多諾黑蛋糕
平時假日,大家都懶洋洋咁,想留係屋企~不如就去一間懶洋洋嘅Cafe~做返一個lazy creatures🤣 襯返個店名是日menu呢個個泰式意粉有驚喜呀~好香咖喱味,有少少辣,個汁好惹味~意粉硬度啱啱好,撈埋啲咖喱汁好正!海蝦彈牙爽口,成個意粉份量都足夠~因為個咖喱汁都好creamy,所以食完好飽~咖啡都飲唔落🤣大家可以睇吓唔同咖啡嘅分別~樹懶好得意呀😝flat white好滑~不過個咖啡味不是我杯茶😗配上餅餅,滿足😋 好耐冇食過呢塊餅~配咖啡一流Cappuncio好大杯😜意粉同咖啡上菜速度都好快~環境都好舒服~下次去九龍城唔係淨係食泰國菜啊!仲有Cafe☺️
平時假日,大家都懶洋洋咁,想留係屋企~

是日menu
泰式紅咖喱海蝦意粉

呢個個泰式意粉有驚喜呀~
好香咖喱味,有少少辣,個汁好惹味~
意粉硬度啱啱好,撈埋啲咖喱汁好正!
海蝦彈牙爽口,成個意粉份量都足夠~
因為個咖喱汁都好creamy,所以食完好飽~
咖啡都飲唔落🤣
泰式紅咖喱海蝦意粉

大家可以睇吓唔同咖啡嘅分別~

樹懶好得意呀😝

好耐冇食過呢塊餅~配咖啡一流
Cappuccino
Cappuccino and flat  white

Cappuncio好大杯😜
意粉同咖啡上菜速度都好快~
環境都好舒服~
下次去九龍城唔係淨係食泰國菜啊!仲有Cafe☺️
泰式紅咖喱海蝦意粉
☕️️ Cafe for chilling — Lazy Creature 慵懶生物✨ 好chill 嘅良心店 但回頭率不高🙈#90cp黃店篇💛 #90cp九龍城篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖經過九龍城呢一頭 唔使諗就已經揀好咗要試呢一間😌 因為呢一間嘅風格真係好清新🌿 而且係良心店 已經想試好耐 所以就狗衝左嚟😎 殊不知失望收場😭美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔸 Smoked Salmon Bagel w/ Homemade Lemon Cream Cheese $78成件事食落比我想像中普通🙈 Bagel 雖然食落口感紮實 但係佢嘅外皮唔夠軟身 唔係太啱小編口味😖 佢嘅自家製芝士味道其實都算濃郁 不過就略嫌有啲喧賓奪主🤔 整體感覺比較普通🔸 Lazy All Day $110全個all day 最好食就係佢嘅蘑菇👅 但係又未去到勁好食 反而要彈嘅就唔少🙈 例如係個人覺得佢嘅沙律醬唔夠多 而且佢嘅豬肉腸肉質比較鬆散🤔 比起坊間食開嘅有啲失色... 另外佢嘅酸種多士都唔太啱個
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🔸 Lazy All Day $110
全個all day 最好食就係佢嘅蘑菇👅 但係又未去到勁好食 反而要彈嘅就唔少🙈 例如係個人覺得佢嘅沙律醬唔夠多 而且佢嘅豬肉腸肉質比較鬆散🤔 比起坊間食開嘅有啲失色... 另外佢嘅酸種多士都唔太啱個人口味 而且比較唔熱嘅 有點失望😭

☕️ Hojicha Latte +$31 & Cafe Latte +$25
兩杯飲品就不過不失啦 都係正常冇乜特別🧐

💰Total: $252

✅ 值得一讚嘅係佢嘅地理位置真係幾舒服😌 見到都有唔少人帶埋寵物嚟 喺門口嘆杯咖啡曬吓太陽的確幾正👍🏻

❌ 食物質素方面個人就覺得整體都比較普通 有進步嘅空間🤔 而且性價比都冇想像中咁高 回頭機會不大

💡溫馨提示💡根據店員所講 all day breakfast 剩係得星期六日先有🙈 如果想試嘅話就記得星期六日先好嚟啦😎

➖➖➖➖➖
📍 慵懶生物 (九龍城)
九龍城太子道西379號家歡樓地下J舖
Lazy  All  day
見到網上有人食 而且是可帶狗狗的專登揸車到訪 嚟到攞位已經被職員不禮貌對待 其實都是想來喝杯咖啡休息一會 暫時忘記工作嘅煩憂點知攞位職員態度已經很差 很失望坐低後要自行買食物 排隊排到終於到我了 選擇只有五六款 在網上看見有全日早餐來到又沒有 有一款意粉其他四款都是麵包和批食物亦都不是太很好吃 🤧咖啡水準亦都很一般 我是咖啡控 宣傳就算有多好 職員態度很差 食物品質亦不好 應該不會再來了 專登渣車過嚟 真係有點失望🥲希望店員可改善
見到網上有人食 而且是可帶狗狗的
咖啡水準亦都很一般 我是咖啡控
專登渣車過嚟 真係有點失望🥲希望店員可改善
2021-03-19
2021-03-13 188 浏览
來到九龍城呢間懶洋洋寵物友善cafe💛 唔算好大好多位 不過都可以懶洋洋坐一個下午😆來到先睇到呢日餐牌有咩食 唔算太多選擇🙈 就點左個fuyu carbonara ($88) 同caramel milk ($36) 而朋友就點左smoked salmon bagel w/ homemade lemon & dill cream cheese ($78) 同cold brew ($50)食物方面 個意粉似fusion 菜 食落係有驚喜😳 就係carbonara 再加入腐乳嘅味道😂 成件事好新鮮好特別但又好食!🤤 腐乳味好出 雖則咸但仍明顯食到係carbonara 真係好值得一試😙 至於煙三文魚bagel 都係正常發揮😛 不過有少少新意就係有陣檸檬味😆 比起平時食到就咁搽芝士嘅bagel 特別😋飲品方面 今次唔點咖啡點左caramel milk🙈 拉花都靚嘅但白色就唔太明顯😍 飲落去就係鮮奶嘅味道加淡淡嘅焦糖味甜甜地🤤 口味來講好岩我個人😙呢間cafe 雖然唔大但都幾有傭懶感覺😆 個句I'm not lazy. I'm on power saving mode. 真係好得意😳 有個小角落可

呢間cafe 雖然唔大但都幾有傭懶感覺😆 個句I'm not lazy. I'm on power saving mode. 真係好得意😳 有個小角落可以俾人坐係到睇下書都幾寫意💛
caramel milk
fuyu carbonara
2021-03-02
caramel milk
fuyu carbonara
2021-03-10 165 浏览
Had a relaxing time at this lovely cafe! I enjoyed my lonely time at this cafe!Staff are very friendly and helpful.I ordered Toast with Ham and Cheese plus Orange Oolong Tea. Staff suggest that one cup is enough for one person, and hot water refill was available! This is very great for lonely person🥰Tea was delivered with a sand timer, staff mentioned that this tea needed 5 mins (black sand one)The tea coaster is so cute! A Slot!!!! Made me lazy as well!Toast with Ham and Cheese was surprisingly

Orange  oolong  tea

Toast with Ham and Cheese was surprisingly delicious! The surface of toast was pan fried with
Butter, the cheese was melt with stringy! Can’t image the toast set would be with a mini salad!
芝士火腿多士

Highly recommend this cafe! I will try coffee with cakes next time!
2021-02-24
Orange  oolong  tea
2021-03-07 153 浏览
有時候,你都會想懶惰嗎?下雨天,濕濕熱熱的天氣,只想去間懶洋洋咁飲杯啡食個All Day Breakfast ..... 就係咁就來到lazy Creature 🦥 呢度個賣點應該係舒適的用餐環境,門口係半戶外空間,仲可以帶埋狗狗待用餐! 小店沒有餐牌,好切合想懶惰唔想諗嘢嘅我 😆 雖然選擇唔多,但應有盡有! 輕食有三文治、麵包圈、全日早餐甚至意粉都有,而甜點就有蛋糕、曲奇可供選擇!All Day Breakfast - 肉腸配酸菜、忌廉芝士啡菇 、yoghurt with honey & granola、炒蛋 on butter toast 、curled salmon on 火箭菜 delicious 🤤 是日意粉— 係三文魚忌廉蔴菇意粉! 非常夠鑊氣 😋😋Chocolate layered cake - 唔太甜,外層有啲chocolate crunch! Latte 夠香滑 👍🏻
有時候,你都會想懶惰嗎?

All  Day  Breakfast

是日意粉— 係三文魚忌廉蔴菇意粉! 非常夠鑊氣 😋😋