2024-10-17 220 浏览
又想食陀地燒又想食烤魚,位於銅鑼灣的烤魚店就可滿足兩個願望餐廳鄰近時代廣場,十分方便!環境寬敞,有不少卡位及四人座位以木系裝修為主,舒適闊落,讓人感覺放鬆主打重慶風味烤魚及串燒,有不同口味辣度供應日本七寶札幌生啤全日買一送一!口感清爽優雅萬州香辣烤魚免費奉送配菜組合!清江魚口感嫩滑、油香十足烤海鮮推介燒虎蝦大隻厚身,口感爽實彈牙陀地燒生蠔厚實肥美,加上蒜茸一起燒,十分惹味惹味烤肉新疆羊肉串鮮香與香料的獨特搭配,肉質軟嫩多汁
又想食陀地燒又想食烤魚,位於銅鑼灣的烤魚店就可滿足兩個願望
餐廳鄰近時代廣場,十分方便!環境寬敞,有不少卡位及四人座位
以木系裝修為主,舒適闊落,讓人感覺放鬆
主打重慶風味烤魚及串燒,有不同口味辣度供應
日本七寶札幌生啤全日買一送一!口感清爽優雅
七寶札幌生啤
萬州香辣烤魚免費奉送配菜組合!清江魚口感嫩滑、油香十足
萬州香辣烤魚
烤海鮮推介燒虎蝦大隻厚身,口感爽實彈牙
燒虎蝦
陀地燒生蠔厚實肥美,加上蒜茸一起燒,十分惹味
陀地燒生蠔
惹味烤肉新疆羊肉串鮮香與香料的獨特搭配,肉質軟嫩多汁
新疆羊肉串
2024-10-15
七寶札幌生啤
萬州香辣烤魚
燒虎蝦
新疆羊肉串
好耐冇食過烤魚喇!今次同朋友喺香港試咗我要烤魚,唔使北上都食到地道風味,仲有超多串燒揀 🔥 呢度嘅魚唔止大條 🐟,湯底選擇算多:重慶麻辣、萬州香辣、酸辣金湯,連怕辣嘅人都有得揀番茄湯底!店員仲會主動派圍裙,等客人食得開心又唔駛擔心整污糟件衫 👕 我哋揀咗酸辣金湯酸菜烤魚 ($298) 小辣,魚可以揀鱸魚或清江魚。我哋嗌咗第一次食嘅 #清江魚,肉質嫩滑,完全冇泥味同腥味,魚皮香口、魚油豐富!酸辣金湯底夠惹味,仲有 6 款配菜:土豆片、黑魔芋、萵荀片、蓮藕片、娃娃菜同芽菜,全部吸滿湯汁,愈食愈好味 👅💦 除咗烤魚,火鍋配料都有特色!玫瑰露鵝腸 ($48) 必試!鵝腸入味又唔肥膩,煮熟後仲帶住玫瑰香,好食 🌹 鮮牛骨髓 ($48) 滑嘟嘟無異味又滋補,食得開心又滿足 🤤🍢 呢度嘅串燒唔同其他地方,每款都有獨特風味,燒得啱啱好:🦪 陀地燒生蠔 ($12) 香辣蒜蓉加洋蔥,微辣夠惹味。🍆 燒茄子 ($32) 舖滿蒜蓉同孜然粒,香口入味。🥢 孜然蒜蓉豆皮串 ($12) 裡面包住菜甫同蒜蓉,完全唔似平時食到嘅豆皮!🦑 泰式墨魚鬚 ($16) 泰式汁令墨魚鬚更好味,初頭誤會咗係魷魚鬚 😆~笑4!🐷 泰

🍢 呢度嘅串燒唔同其他地方,每款都有獨特風味,燒得啱啱好:

🦪 陀地燒生蠔 ($12) 香辣蒜蓉加洋蔥,微辣夠惹味。
🍆 燒茄子 ($32) 舖滿蒜蓉同孜然粒,香口入味。
🐷 泰式豬頸肉 ($14)、西班牙叉燒串 ($14) 多肉汁又夠彈牙。
🐮 牛胸爽 ($14)、豬粉腸 ($16) 都係必試!尤其粉腸燒完仲係咁嫩滑,有驚喜!
🥒 燒翠玉瓜 ($10): 用椒鹽燒得香甜惹味,脆口多汁。

桂花蜜四川冰粉 ($16)、Sapporo 生啤 500ml ($48) 仲要買一送一 🎉
冰粉上面鋪滿青提子乾、花生碎同山楂粒,加埋桂花蜜,偏甜但解膩!生啤超抵飲,食烤魚同串燒飲返兩杯,Happy Happy Happy 🍻
题外话/补充资料: 呢間烤魚嘅性價比超高,聽店員講,連內地客都特登嚟香港食呢度嘅烤魚 😮 我同朋友呢次合埋對眼唔睇價錢,想食咩就嗌咩,最後都係每人三百幾蚊埋單,抵食到冇朋友 💥
2024-10-14 175 浏览
係銅鑼灣想食烤魚及串燒,“我要烤魚”係一個非常好嘅選擇,食物質素好,烹調味好道,燒烤手勢好,價錢又親民,我每次去食都感到會心滿意足🥰。萬洲香辣烤魚 (BB辣) $298清江魚口感嫩滑油香十足,配菜有蓮藕、薯仔、娃娃菜、芽菜、萵筍及炸花生,湯汁香辣味濃🌶辣勁十足,加上芫茜及蔥花,味道更香更惹味😋。加啫啫豬潤入烤魚 +$48豬潤質感軟嫩冇腥味,切成一小塊既吸湯汁又容易食🤤。陀地燒生蠔 $12生蠔🦪肉身飽滿,加入勁多蒜蓉一齊燒,口感嫩滑多汁,味道鮮甜蒜味香濃😋。鹽燒牛舌 $28厚牛舌表面燒至焦香,口感爽彈,味道鹹香,肉味香濃🥰。泰式燒魷魚鬚 $16鮮魷魚鬚🦑質感彈牙,味道鮮味帶陣陣焦香味,點埋秘製泰式酸辣醬汁一齊食,勁好味😋。西班牙叉燒 $14厚切肉粒質感軟腍,甜甜地相當好食🥰。泰式豬頸肉 $14豬頸肉爽口彈牙,肉味濃帶油脂香,鮮嫩多汁😍。孜然燒雞翼 $16雞翼燒至焦香,灑上孜然調味,零舍香口惹味,口感嫩滑juicy😍。招牌牛肉 $ 20牛肉質感軟腍無筋,牛味香濃,鮮味焦香😋。桂花蜜四川冰粉 $16冰粉口感滑溜冰涼,混有提子乾、花生粒、山楂碎粒及桂花糖水,味道酸酸甜甜又香口😋

萬洲香辣烤魚 (BB辣) $298

加啫啫豬潤入烤魚 +$48
豬潤質感軟嫩冇腥味,切成一小塊既吸湯汁又容易食🤤。

陀地燒生蠔 $12

鹽燒牛舌 $28
厚牛舌表面燒至焦香,口感爽彈,味道鹹香,肉味香濃🥰。

泰式燒魷魚鬚 $16

西班牙叉燒 $14
厚切肉粒質感軟腍,甜甜地相當好食🥰。

泰式豬頸肉 $14
豬頸肉爽口彈牙,肉味濃帶油脂香,鮮嫩多汁😍。

孜然燒雞翼 $16

招牌牛肉 $ 20
牛肉質感軟腍無筋,牛味香濃,鮮味焦香😋。

桂花蜜四川冰粉 $16
冰粉口感滑溜冰涼,混有提子乾、花生粒、山楂碎粒及桂花糖水,味道酸酸甜甜又香口😋。

日本生啤 Sapporo $48
食燒烤點可以唔嗌啤酒,咁啱做緊買1️⃣送1️⃣優惠,勁底😍!

已經去過幾次了餐廳主打烤魚同串燒,, 仲要勁多款式 花多眼亂 幾嘴雕都好一定有嘢啱食🤣🔸蕃茄烤魚第一次食蕃茄湯底 原來都幾香濃架wo 😍今次一樣叫左必食既清江魚 就算滾左幾耐都好 肉質一樣咁香滑 再吸埋湯汁, 真係一流😍除左烤魚外 佢另外有其他野食 一坐低出叫左我既最愛烤茄子 😍真係每次黎都必食🥹仲有唔係周圍有得食既牛黃喉 呢到都有😍 真係好爽口👍🏻 送啤酒一流另外佢地既串燒全部都係即叫即燒架 仲要價錢超親民,同成班朋友黎食就啱晒了🤗
已經去過幾次了

真係每次黎都必食🥹
仲有唔係周圍有得食既牛黃喉 呢到都有😍
真係好爽口👍🏻 送啤酒一流

2024-10-14 138 浏览
一段時間冇嚟銅鑼灣呢邊食野,今日就選擇食一間樓上烤魚串燒🤤平日去坐無虛席,可見呢間烤魚人氣爆燈🌟!而且環境舒適乾淨,約埋一大班朋友嚟就最啱喇!👍🏼重慶麻辣烤魚$298🔥本日嘅重點,烤魚嘅辣度同魚都有不同種類可供選擇,店員會好細心會根據客人嘅口味推介湯底同魚類,唔會無從入手。我地就選擇左重慶麻辣小辣配清江魚,加左份啫啫鴨血$48,烤魚本身都會免費奉送配菜組合,非常豐富!😋魚嘅肉質非常滑,外皮香脆,配合重慶麻辣十分之惹味!👍🏼而佢嘅配菜有土豆片、娃娃菜、蓮藕等等都好入味,水準極高!🤩美國牛小排(半份)$68🥩牛肉質素唔錯,可以叫半份,就算兩個人都唔怕會食唔哂。店員係食完烤魚嘅時候為你加湯打邊爐,重慶麻辣加湯後再食牛小排,濃濃牛肉味配上麻辣非常夾!陀地燒生蠔$12隻🦪12蚊一隻性價比極高,蠔size雖然唔算大但係好飽滿,而且蠔味夠,加埋蒜蓉香氣滿滿!串燒方面就分別叫左雞皮$12串、牛胸爽$14串、燒五花腩$14串、豆皮$12串同埋炸饅頭$20。串燒嘅味道微甜,調味都恰到好處!當中推介牛胸爽同埋炸饅頭,牛胸爽燒到冇左份油膩感,食落好香而且爽口!熱辣辣嘅炸饅頭加埋煉奶呢個絕對美味可靠!👍🏼無論食

重慶麻辣烤魚$298🔥

美國牛小排(半份)$68🥩

陀地燒生蠔$12隻🦪

無論食物及服務值得再次回頭支持!💪🏼
2024-10-11 123 浏览
朋友鍾意食辣 想搵我陪佢食烤魚搵到一間都幾高人氣嘅試吓餐廳好有日式餐廳嘅味道 卡位係好舒服既梳化店員推介酸辣金湯酸菜烤魚,相比市面餐廳都係麻辣烤魚,酸菜烤魚來得比較特別。我哋叫咗清江魚,肉質鮮嫩,油香十足,大大條。烤魚係一份份下單後新鮮炒製上枱架,真係香氣四溢,好吸引。烤魚仲免費送配菜組合,上枱時已經同烤魚一同煮好,有金菇,薯仔片,蓮藕片,豆卜,娃娃菜等等。蔬菜好入味,好豐富。另外再加咗個啫啫鴨血,經過烹煮嘅鴨血,辣辣地,再加落烤魚鍋,特別惹味。餐廳嘅燒烤食品,亦都十分出色,配埋買一送一嘅Sapporo生啤,特別滋味。另外仲叫咗個可樂。燒雞翼、燒五花腩 醃得好入味,燒製後特別香口,好食。超級大份嘅燒茄子,配上蒜蓉辣椒,味道好夾。陀地燒生蠔同燒元貝大大隻配上好多嘅蒜蓉辣椒,好新鮮。即炸有皮薯條配上黑松露醬,炸得熱辣辣,好好食呀
朋友鍾意食辣 想搵我陪佢食烤魚
搵到一間都幾高人氣嘅試吓

餐廳好有日式餐廳嘅味道 卡位係好舒服既梳化

燒雞翼、燒五花腩 醃得好入味,燒製後特別香口,好食。

超級大份嘅燒茄子,配上蒜蓉辣椒,味道好夾。

陀地燒生蠔同燒元貝大大隻配上好多嘅蒜蓉辣椒,好新鮮。

即炸有皮薯條
配上黑松露醬,炸得熱辣辣,好好食呀
  • 香燒原條茄子
  • 酸辣金湯酸菜烤魚
  • 孜然燒雞翼
2024-10-06 183 浏览
喺鬧市之中約朋友食飯,我想食烤魚,有人又想食打邊爐,又有人想食串燒,原來可以一次過滿足曬三個願望仲要係超高質,價錢實惠,一定唔係將價就貨,份量係大大份嘅,而且服務非常非常之好,講解清晰,成日嚟幫我哋收骨碟!/加湯, 係highly recommend!!!因為朋友做咗個小手術,唔想食辣嘢所以叫咗蕃茄湯底配鱸魚,另一位平時唔食魚嘅朋友都不停同我哋爭食可想言之有幾好食,佢嘅配菜跟埋條魚,真係冇諗過咁多配菜e. g. 蓮藕,萵筍,超好食豆腐,薯仔,芋絲,娃娃菜.....冇諗過咁豐富,真係超級讚!所以我覺得你哋都唔使點菜🤣🫢我哋點咗封門柳,冇諗過48蚊又咁大碟,而且高質嘅,仲有都係48蚊嘅牛骨髓,你睇下排到咁靚,仲有鴨血$38, 啫啫豬潤$48放咗我條魚上面簡直咁錦上天花,仲有手打墨魚滑$32,四川寬皮$20,呢碟寬皮真係超大,只係20蚊我覺得佢哋會蝕錢🤣🤣藤椒魚皮好多地方有得食,老實講食咗好多間都唔多掂,呢一間必try推介, 非常爽口惹味都只係$38,其實已經食得好飽,忍唔住又嗌下串燒墨魚鬚$16,叫做有食過串燒另外飲品我哋叫咗檸檬薏米水$22,你睇非常大杯,另外我自己就可樂$13, 手術嘅

另外飲品我哋叫咗檸檬薏米水$22,你睇非常大杯,另外我自己就可樂$13, 手術嘅朋友就飲水, 大家最後又想食少少甜品, ordered 四川冰粉 $16,每人幾啖啱啱好.呢餐真係豐富又好味,今日我哋冇飲啤酒,佢都非常之抵買一送一$4x,因為大家第日都要返工所以唔敢飲🤣
下次真係要啤一啤佢,呢個地方闊落又坐得舒服,我哋應該好快會再嚟💯💯💯👏

蕃茄湯鱸魚包配菜

手打墨魚滑
牛骨髓
買一送一啤酒
2024-10-06 101 浏览
今日同朋友食生日飯,佢特意要食烤魚,特別揀咗銅鑼灣既「我要烤魚串燒烤魚專門店」,烤魚大條肥美,分別有鱸魚和清江魚可選擇,店內主打多款口味的重慶烤魚,供應不同口味辣度,另有四川火鍋、烤肉、串燒等菜式$298 有4款烤魚口味,招牌重慶麻辣味、萬洲香辣味、酸辣金湯及蕃茄味,可根據個人喜好選擇小、中、大辣度。當中必試重慶麻辣烤鱸魚,魚肉煎香後亦非常鮮嫩.而串燒都有D幾特別,起碼我未食過竹胸爽串燒😂 打邊就轉,但小小脆爽口感,都幾好食😋飯後甜品就叫我最愛既白凉粉同埋牛油蜜糖多士,今餐非常滿足😆最後一樣要特別講講,就係佢地每一位既店員都服務得好好,有耐性有笑容又常換碟又加湯等等非常細心💯💯💯

飯後甜品就叫我最愛既白凉粉同埋牛油蜜糖多士,今餐非常滿足😆

• 菠蘿青檸梳打
  • 萬州香辣烤魚
2024-10-05 96 浏览
🍊 餐廳名稱:我要烤魚 (銅鑼灣)🐝 味道:8/10環境:8/10整體分數:8/10💰人均:$200+———————————————————今次食嘅呢間烤魚專門店,可以話係性價比極高之選,叫到成枱都係餸都只不過每人二百左右,岩晒同一班朋友去食!重慶麻辣烤魚 + 啫啫墨魚滑 💰298 + 78朋友們都係重口味人士,叫返個重慶麻辣就最好不過,烤魚有得揀鱸魚/清江魚,我地想食油香啲就叫左後者。岩岩上枱條魚仲脆卜卜,等煮開左之後就即刻食,口感一流,而且味道上剛剛好唔會太辣太死鹹。再on top加左啫啫墨魚滑,香炒鍋嘅配料放上烤魚到,口味即刻提升咗不少。整體味道非常不錯,會再覆桌!串燒 💰12~28(串)呢度另外仲有串燒可以食,完全滿足晒咩都想食嘅願望。大部份串燒嘅味道都好惹味,呢度幾特別嘅係有西班牙叉燒串,味道比一般叉燒香口好多。牛胸爽&牛黃喉都係出面比較少有黎做串燒的,最推薦係牛胸爽,油脂經過燒烤過程,令到變得脆口得黎又不失油香。泰式墨魚鬚 💰16(串)必食!我地食完之後再re-order多次!爽脆口感,加埋佢哋附送嘅泰式醬汁真係一流! 黃金奶皇包💰20大推!蒸嘅奶皇包就食得多,炸嘅真係好少
🍊 餐廳名稱:我要烤魚 (銅鑼灣)🐝

味道:8/10
環境:8/10
整體分數:8/10

💰人均:$200+
———————————————————

重慶麻辣烤魚 + 啫啫墨魚滑 💰298 + 78

串燒 💰12~28(串)

泰式墨魚鬚 💰16(串)

黃金奶皇包💰20
大推!蒸嘅奶皇包就食得多,炸嘅真係好少見,而且原來咁樣整係勁好食!如果佢係流心嘅話會再高分的!

蜜糖牛油多士💰20
店員推介!看似普通但內有乾坤!

炸饅頭💰20

四川冰粉💰16

燒茄子 💰32

Sapporo生啤 💰48
依家做緊買一送一,有興趣就同朋友啤啤佢!
I want fish 🐟 估唔到銅鑼灣有間性價比高😱,又抵食既餐廳,好有驚喜呀, 有烤魚🐟,有串燒🍢,仲有好多配料選擇👍🏼 仲有生啤買1送1🤩, 我地嗌左重慶麻辣烤魚🐟🫕店員介紹 清江魚 🐟滑啲同冇骨火鍋方面🫕手切鮮封門牛柳鮮腐竹黃喉四川寛粉串燒方面🍢雞皮厚牛舌串豬粉腸陀地燒生蠔炸饅頭兩個人食到超飽,好抵食🤩又高質✨仲要讚既係🥰店員服務好好又細心, 佢加湯嘅時候 ,都會用手遮住驚彈到我哋👍🏼👍🏼佢啲位都好寬敞 ,兩人聚會又啱,三五知己又啱,真係約朋友一流既好地方👍🏼🍻🥤
I want fish 🐟

雞皮
厚牛舌串
豬粉腸
炸饅頭

兩個人食到超飽,好抵食🤩又高質

2024-09-23
  • 重慶麻辣烤魚
我要烤魚銅鑼灣樓上呢間開業兩年左右罕有零負評嘅烤魚燒烤店「我要烤魚」人氣不減,平日夜晚去都好多人. 門面有大燈箱同埋兩隻大草泥馬擺設好搶眼. 入內餐廳木系風格似日式居酒屋. 座位好舒適兩個人坐卡座勁闊落. 一出𨋢未入門口已經充斥着香味. 入到去坐低店員都好友善細心介紹菜式,服務真係幾好.全日Sapporo 生啤$48買一送一抵飲,梗係即叫. 主角烤魚有四款醬汁可以揀,有重慶麻辣、萬洲香辣、蕃茄、酸辣金湯酸菜,辣度有幾款可以根據自己口味選擇. 魚有兩款,鱸魚啖啖肉魚味夠濃郁,青江魚嫩滑較多油香. 串燒有幾十款連不少罕有品種都有. ⭐️萬洲香辣烤魚鱸魚肉質真係好厚實. 烤魚炸過再烤外皮香口不過魚肉保持嫩滑. 配菜豐富,有土豆片、芽菜、 蓮藕、娃娃菜等. BB辣嘅辣到已經幾辣,仲會越煮越辣,非常過癮. ⭐️火鍋配料食完烤魚仲可以有多20款不同配料可以添加. 牛魔王嘅我哋揀咗手切鮮豐門牛柳、牛皇喉、牛柏葉. 牛柳份量不少,簡單一淥已經肉味濃郁口感柔軟. 牛皇喉質感特別. 牛柏葉勁爽有嚼勁. ⭐️燒茄子燒烤必不可少嘅燒茄子,表面鋪滿蒜蓉同香蔥,茄子肉軟腍腍好味道. 最正係唔會食落滿口油. ⭐️陀地燒生蠔

我要烤魚

⭐️萬洲香辣烤魚

⭐️火鍋配料

⭐️燒茄子

⭐️陀地燒生蠔
值得一讚餐廳好公道,本身叫咗兩隻,但係因為size較平時細餐廳就主動俾多謝我哋. 食落好惹味,蠔肉新鮮唔腥啖啖肉.

⭐️桂花蜜四川冰粉
食四川嘢點少得叫個冰粉,呢度做得清新香甜解辣. 桂花蜜好潤喉,冰粉透心涼,仲有提子乾同果仁等好豐富,完美作結.

呢度高性價比服務好絕對要回頭支持.

• 萬州香辣烤魚
  • 香燒原條茄子
  • 手切鮮封門柳
  • 牛柏葉
  • 牛黃喉
  • 烤羊肉串
2024-09-29 96 浏览
最近真係多朋友生日!🍰一個朋友想食烤魚🐟,另一個又想食燒烤!🍢呢間專食重慶麻辣烤魚的店鋪,就可滿足哂佢哋!⚡🪇主打烤魚,辣度可以自己揀,又可以選擇火鍋配料!也有多款不同串燒供應,質素真係唔錯!👆🏻😋萬州香辣烤魚🐟今晚主角出場!點了BB辣同鱸魚!大大盤熱辣辣!魚肉厚身啖啖肉之外,外皮香脆,入口好鮮美!湯底厚身濃郁好惹味又開胃!💦免費配上幾款配菜,包括蘿蔔、萵筍、蓮藕及腐竹等,口感好豐富!😋❄️串燒孜然燒雞翼⚡雞中翼燒得皮脆肉,好惹味喎!蜜糖燒菠蘿🍍本身愛多吃菠蘿,燒完有蜜糖味又香甜多汁!蒜蓉錫子金菇💥蒜香味濃!金菇爽口好入味!蜜糖牛油多士🪇燒到香口鬆脆,個包又吸收了牛油既香同蜜糖既甜!椒鹽燒秋葵🌈秋葵爽口又入味!燒牛肉🌟肉質鮮嫩,令人回味!陀地燒茄子🍆茄子上有大量蒜蓉及蔥花,辣得來好香!飲品方面菠蘿🍍青檸🍋‍🟩梳打!清清甜甜易入口!Sapporo生啤🍺有做買一送一優惠👍🏻

萬州香辣烤魚🐟
今晚主角出場!點了BB辣同鱸魚!

串燒
孜然燒雞翼⚡
雞中翼燒得皮脆肉,好惹味喎!

蜜糖燒菠蘿🍍
本身愛多吃菠蘿,燒完有蜜糖味又香甜多汁!
蒜蓉錫子金菇💥
蒜香味濃!金菇爽口好入味!

蜜糖牛油多士🪇
燒到香口鬆脆,個包又吸收了牛油既香同蜜糖既甜!

椒鹽燒秋葵🌈
秋葵爽口又入味!
燒牛肉🌟
肉質鮮嫩,令人回味!

陀地燒茄子🍆
茄子上有大量蒜蓉及蔥花,辣得來好香!

飲品方面
菠蘿🍍青檸🍋‍🟩梳打!清清甜甜易入口!

Sapporo生啤🍺有做買一送一優惠👍🏻

2024-09-25 97 浏览
位於銅鑼灣既我要烤魚裝修以木系裝修為主 座位寬敞坐得舒服餐牌上主打係重慶風味既烤魚,串燒同小食等烤魚有兩款魚可揀 鱸魚/清江魚口味方面有四種 分別係重慶麻辣味,萬洲香辣味(辣度由bb辣至大辣🌶),蕃茄,酸辣金湯酸菜另外仲有多款配料選擇 有蔬菜類,四川火鍋類,本地火鍋類 可自由配搭今次揀左清江魚配蕃茄湯底清江魚外皮煎得非常香脆 而魚肉嫩滑且油香十足魚香濃郁 再吸收哂濃郁既蕃茄湯精華 鍾意食唔辣既就啱晒!本身配料有魔芋,薯仔片,豆腐,粟米,蕃茄同娃娃菜另外加左幾款配料 手切美國牛小排,寬粉,金菇同牛栢葉 全部都同湯底好夾💯另外串燒類揀左烤五花腩,椒鹽翠玉瓜,燒茄子,孜然燒韮菜,全部都係即叫即燒 而且調味適中 食落夠哂惹味👍🏻
位於銅鑼灣既我要烤魚
裝修以木系裝修為主
座位寬敞坐得舒服

餐牌上主打係重慶風味既烤魚,串燒同小食等

烤魚有兩款魚可揀 鱸魚/清江魚

今次揀左清江魚配蕃茄湯底
清江魚外皮煎得非常香脆
而魚肉嫩滑且油香十足
魚香濃郁 再吸收哂濃郁既蕃茄湯精華
鍾意食唔辣既就啱晒!
本身配料有魔芋,薯仔片,豆腐,
粟米,蕃茄同娃娃菜
另外加左幾款配料
手切美國牛小排,寬粉,
金菇同牛栢葉 全部都同湯底好夾💯

而且調味適中 食落夠哂惹味👍🏻
位於銅鑼灣一間正宗川菜餐廳—我要烤魚,主打烤魚、串燒等香辣風味食物,吸引左唔少麻辣愛好者黎幫襯🌶️ 主角烤魚肉質嫩滑爽口,而且免費附送各款配菜,例如萵筍、蓮藕、芽菜、土豆片、魔芋,娃娃菜等,食客亦可以自己選擇烤魚口味同辣度,如果唔食得太辣既朋友亦可以揀選BB辣,過下癮~ 令人喜出望外仲有佢哋嘅串燒類食物,同樣相當出色,例如孜然燒雞翼,調味岩岩好,雞翼外層香脆,內層多汁;另外原條燒茄等亦惹味香口!餐廳整體食物價格相宜,而且環境企理舒適,下次會再去幫襯😋
2024-09-19 78 浏览
聽朋友講「我要烤魚」幾好食,所以今日收工去咗銅鑼灣試吓佢嘅烤魚🐟同串燒😛⭐️酸辣金湯酸菜烤魚另一半鍾意食辣,但又唔食得辣,好彩佢可以俾我哋揀BB辣🌶️佢嘅BB辣唔會好辣,配埋佢嘅酸菜好開胃烤魚有鱸魚同清江魚揀,店員表示清江魚比較滑嫩,所以特登點嚟試吓,真係好滑,而且啲骨好分明,好容易挑出嚟,好正😋佢嘅肉都好肥美🐟酸菜魚入面有唔同嘅配菜,比如娃娃菜、蓮藕、金菇等⭐️串燒叫咗好多串燒😗有雞肉串、雞軟骨、厚牛舌串、牛肉、羊肉串、豬頸肉特別推薦佢嘅招牌牛舌,厚肉、肉質彈牙、唔會成口油👍🏻鍾意食羊嘅都可以點佢嘅羊肉串試吓,羊肉粒厚身、唔韌,唔算騷❤️餐廳服務店員好有禮貌同貼心,好主動幫我哋加湯、加水,又會即時留意到我哋有空盤收走佢,令到張枱闊落啲,坐得舒服啲,麻煩晒!

⭐️酸辣金湯酸菜烤魚

酸菜魚入面有唔同嘅配菜,比如娃娃菜、蓮藕、金菇等

⭐️串燒

特別推薦佢嘅招牌牛舌,厚肉、肉質彈牙、唔會成口油👍🏻

鍾意食羊嘅都可以點佢嘅羊肉串試吓,羊肉粒厚身、唔韌,唔算騷

❤️餐廳服務