2023-11-29 21 浏览
呢間甜品既芋泥,芋圓都係手工製造🍠個芋頭味好重,又唔會好甜。一去到個店員已經好好服務,又有好多唔同既選擇,又特飲🧋吐司🍞甜品,芋泥盒子等🍧全部都係好吸引,價錢又好合理,不過只可以外賣🌟手作芋泥芋圓鮮奶 $36杯野飲係有漸層,下面係手作既芋圓,食落去係好彈牙,好有嚼勁😋而中間係手作既芋泥,d芋泥味好濃郁,又唔會好甜。再上面就完全係鮮奶,奶味好足🥛成杯特飲都好真材實料,又無再加任何既糖水,全部都係原汁原味🌟芋泥奶凍吐司 $42一拎上手就知入面好足料,個麵包係烤夠,食落去比較鬆軟d🍞擦上厚厚一層既芋泥,d芋泥係落去係好綿密,芋頭味好濃又唔會好甜,中間就奶凍係超q彈,奶味又重🥛凍凍地食落去真係好正🌟鮮奶芋圓1號 $42了碗甜品真係好豐富入面有三色芋圓,仙草,桃膠,椰果。入面既桃膠係勁大粒,又煮到好有彈牙☺️仲可以一次性嘗試三種手工製既芋圓,每一位都好濃厚又好有嚼勁,再加上鮮奶既配搭真係好健康又唔肥😍

🌟手作芋泥芋圓鮮奶 $36

🌟芋泥奶凍吐司 $42

🌟鮮奶芋圓1號 $42
2023-11-15 42 浏览
👧🏻😋👅🍽✨手作鮮芋 用心製作 ❣️-手作鮮芋站🇭🇰 九龍城賈柄達道113號地下17號舖 🇭🇰-🍠有超多唔同產品: 糖水, 飲品, 吐司等等全部都係鮮芋做主題; 店家芋泥同芋圓都係自家製🍠價錢相宜, 一杯經典珍珠奶茶都係$23, 就算上網上外賣平台叫外賣計埋平台費, 價錢都還可以接受-🍞 芋泥奶凍吐司 $42💯芋泥綿滑, 奶凍Q彈, 兩樣都唔會太甜, 麵包鬆軟仲烘過, 一口咬落爆餡勁滿足-🍨楊枝芋圓甘露 $42✨冇諗過芋圓可以加落經典嘅楊枝甘露, 主調都係香甜芒果同清新西柚, 芋圓就加左煙韌口感, 仲有淡淡芋頭香味-🥛芒果椰果酸奶酪 $36💯yogurt smoothie底好香滑, 叫左微甜但芒果都唔會令杯野太酸, 奶香味重但幾清新-🍹紅柚菠蘿四季春 $28✨真水果茶黎講勁抵飲! 唔係水果味糖漿, 真係用鮮果😍 一大抽紅柚經到粗飲筒🤣 仲有菠蘿肉好香甜
👧🏻😋👅🍽✨

芋泥奶凍吐司
芒果椰果酸奶酪
紅柚菠蘿四季春
2023-11-15 28 浏览
手作鮮芋站 🍠唔知呢度有冇好鍾意食芋圓、芋泥嘅朋友!🗣️🗣️🗣️有好嘢介紹俾你哋!❤️❤️❤️呢一間位於九龍城嘅舖頭,芋圓、芋泥、麻糬全部都係自家製,味道真係好食過出面嘅好多!平時鍾意啲煙煙韌韌野嘅朋友,千祈唔好錯過!💯💯💯我哋今次就嗌咗兩個飲品🧋、一個糖水🥣 同埋一個三文治🥪!飲品方面,我就揀咗宇治抹茶芋圓鮮奶 🍼$36 同埋 奶蓋四季春🌱$26,佢哋嘅飲品仲可以加$6配麻糬添!加咗麻糬之後、成杯飲品配料就更加有咬口,勁多配料嘅台式飲品,就係My Favorite!✅✅佢哋嘅糖水都有好多款唔同選擇,我就揀咗椰汁桃膠西米露$42,一兜就有齊三色芋圓、椰汁🥥、西米、桃膠,佢哋嘅芋圓煙靭有咬口,而且真係有少少芋頭味,唔會好似有啲舖頭買外來嘅返嚟整,嗰啲食落勁似泥膠🤣🤣佢哋仲有多款,即叫即製嘅吐司,為咗試佢哋嘅芋泥,我哋就揀咗芋泥Oreo吐司🍞!佢哋嘅芋泥屬於清甜,有芋頭嘅淡香,配Oreo都幾好,唔會太搶走芋泥嘅味道~佢哋買吐司仲有優惠!如果大家買吐司加埋嘢飲嘅話,飲品可以減$8添㗎!
手作鮮芋站 🍠

我哋今次就嗌咗兩個飲品🧋、一個糖水🥣 同埋一個三文治🥪!

-手作鮮芋站-@九龍城.以手打芋泥為主打的手搖店,除咗手搖飲品外還有吐司、小食、芋圓甜品等。見到吐司嘅賣相好吸引,但係剛剛食完飯又驚食唔晒,於是只係點咗兩杯飲品同一個小食。.香芒芋圓椰爺估唔到呢個季節嘅芒果都好清甜,加埋做濃郁嘅椰奶同埋彈牙芋圓,飲住甜品咁。.芋泥麻薯奶茶 見到奶茶竟然可以加麻薯,即刻點黎試試。奶茶冇特別要少甜,甜味都岩岩好。仲唔到芋泥加埋奶茶味道係咁夾,芋泥好滑,食得到帶點顆粒。麻薯超軟糯,份量仲要唔少,真係超推介。.一口鹽酥雞炸物可選原味/ 椒鹽/孜然/甘味做調味,熱辣辣新鮮即炸,外脆內軟。雞肉醃得好入味,加埋椒鹽更加惹味。.
-手作鮮芋站-
@九龍城

芋泥麻薯奶茶
一口鹽酥雞
2023-11-08 20 浏览
🫶🏻🫶🏻👅芋泥麻薯鮮牛奶(熱)($38)今日天氣開始涼涼地,下午茶時間飲番杯暖暖嘅鮮牛奶,有大量嘅麻糬芋泥細粒粒~好飽肚🩷👅芋泥奶凍吐司(限量)($42)好正架!烘左嘅吐司,包裹住厚厚大奶凍,一大片,加上綿密香滑柔軟嘅芋泥,真係食完都未滿足🤣🤣仲想食!👅芋泥盒子1號(奶蓋,焦餅)($38)外賣返屋企做餐後甜品~小小一份,鹹香芝士奶蓋,配上焦糖口味嘅餅碎,又鹹又甜,底底係芋泥again!🤣真係滿足曬我呢個Taro Lover!
🫶🏻🫶🏻

👅芋泥麻薯鮮牛奶(熱)($38)

👅芋泥奶凍吐司(限量)($42)

👅芋泥盒子1號(奶蓋,焦餅)($38)
  • 芋泥奶凍吐司
2023-11-06 242 浏览
同朋友仔係附近食完野,唔夠滿足🫣好彩俾我"芋"到佢😳有勁多唔同類型野飲 • 野食,鹹既甜既都有💃🏻店家既芋頭仔𝐋𝐨𝐠𝐨好𝐂𝐮𝐭𝐞𝐂𝐮𝐭𝐞💜💛~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪芋泥肉鬆吐司($42)即叫即整👩🏻‍🍳大約𝟓分鐘好鍾意依個配搭🫶🏻𝟐層芋泥💜夾住勁厚既肉鬆層🐷吐司仲有輕烘過表面🍞買吐司🥪有套餐優惠🈹加配飲品(減-$𝟖) • 加配小食(減-$𝟓).▪香芒芋圓椰爺 ($38)以前讀書時候成日食香芒小丸子,但係個𝐝小丸子🍡既口感就…依杯唔同,配煙煙韌韌既芋圓,好好食🤤店員妹妹話依杯主要成份係芒果汁🥭 • 椰奶🧉,冇特別額外加糖。邪惡感大大減低左😝.最新推出🎉▪芋泥盒子 ($38up)即叫既整👩🏻‍🍳大約𝟑 - 𝟒分鐘就有啦(底層芋泥 • 中層 & 面層可自由配搭)我揀左麻糬 • 𝐎𝐫𝐞𝐨碎🖤(加+$3)麻糬食落𝐐𝐐,唔會好似整定個𝐝雪到乾乾硬硬🤍芋泥都好𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡💜一次過幾重唔同口感😙.🎉新推出既仲有一系列既暖笠笠熱飲🔥秋冬涼涼地就岩晒啦🫰🏻(奶茶系列 & 手作芋圓鮮奶系列 • 麻糬四季春 • 蜂蜜純茶 • 芝味奶蓋 • 手
同朋友仔係附近食完野,唔夠滿足🫣
好彩俾我"芋"到佢😳
有勁多唔同類型野飲 • 野食,鹹既甜既都有💃🏻
店家既芋頭仔𝐋𝐨𝐠𝐨好𝐂𝐮𝐭𝐞𝐂𝐮𝐭𝐞💜💛

▪芋泥肉鬆吐司($42)
即叫即整👩🏻‍🍳大約𝟓分鐘
好鍾意依個配搭🫶🏻
𝟐層芋泥💜夾住勁厚既肉鬆層🐷
吐司仲有輕烘過表面🍞
芋泥肉鬆吐司

▪香芒芋圓椰爺 ($38)
以前讀書時候成日食香芒小丸子,但係個𝐝小丸子🍡既口感就…
依杯唔同,配煙煙韌韌既芋圓,好好食🤤

最新推出🎉
▪芋泥盒子 ($38up)
即叫既整👩🏻‍🍳大約𝟑 - 𝟒分鐘就有啦
(底層芋泥 • 中層 & 面層可自由配搭)
我揀左麻糬 • 𝐎𝐫𝐞𝐨碎🖤(加+$3)
一次過幾重唔同口感😙
芋泥盒子
芋泥盒子

🎉新推出既仲有一系列既暖笠笠熱飲🔥秋冬涼涼地就岩晒啦🫰🏻
(奶茶系列 & 手作芋圓鮮奶系列 • 麻糬四季春 • 蜂蜜純茶 • 芝味奶蓋 • 手搖特調 • 養生熱飲)

2023-11-01 23 浏览
沒有到這間茶飲全部也是賣芋頭系的飲品和小食,作為芋頭控的我,即刻買了幾款芋頭味來食😝完全也是即叫即做,而且全是手作芋泥,非常有心.💠 肉鬆布雷芋泥盒子 $38撒上一層肉鬆,有咸香和肉味,同時感受到幾個層次的味道,有布雷的滑身質地,接著是芋泥的香甜,最後是肉鬆的咸香.💠 芋泥麻薯吐司 $42有綿密的口感和芋頭的香甜味道,吐司有著金黃色的外皮,麵包鬆軟而有彈性,當咬下去時,食到充滿芋頭香甜的芋泥內餡😍💠 芋泥麻糬鮮牛奶 $38麻糬是比較滑身,很容易吸入,口感Q彈且帶有芋頭的香甜味道,香甜的芋頭味道與濃郁的牛奶帶來滋味的口感.💠 手作 芋泥芋圓鮮奶 $36叫了微甜和少冰,芋泥甜充分特出,鮮甜有啖啖芋頭香,芋圓很彈牙,鮮奶新鮮奶味香濃😉

💠 肉鬆布雷芋泥盒子 $38

💠 芋泥麻薯吐司 $42

💠 芋泥麻糬鮮牛奶 $38

💠 手作 芋泥芋圓鮮奶 $36

外卖自取
位於九龍城的手作鮮芋站係一間專賣手工芋頭制品的茶飲小食店,除了各款經典手調飲品外,小店更每日新鮮自制芋頭制品,如芋泥、芋圓,芋頭味十分濃郁。招牌仙草2號(黑糖)內有三色芋圓,仙草,海底椰,芝麻湯圓,非常豐富!芋圓口感軟糯,咀嚼後帶岀芋香和地瓜甜味。海底椰清潤,口感軟綿,仙草入口順滑,芝麻湯圓既芝麻餡香濃甜度適中,整體不會過甜,大愛奶蓋純茶四季春 (走甜)四季春茶底香濃,芝士奶蓋略帶咸香,入口綿滑,配上零甜度的茶底,感覺不會過膩芋泥麻糬吐司吐司即叫即製,新鮮熱辣,吐司外脆、內裡夾著足料芋泥和麻糬,口感層次豐富,必食推介!手作鮮芋站📍九龍城賈柄達道113號地下17號舖

招牌仙草2號(黑糖)

奶蓋純茶四季春 (走甜)

芋泥麻糬吐司

手作鮮芋站
📍九龍城賈柄達道113號地下17號舖
2023-10-29 13 浏览
經過九龍城見到手作鮮芋站多款由鮮芋製成的飲品、甜品,甚至是吐司望落好吸引,啱晒我呢個芋頭控。即時叫左外賣,樣樣都想試最後叫左三款都有鮮芋的食品味道又的確不錯,值得一試芋圓大滿足 $48(三色芋圓、仙草、大芋泥球、芋香汁)芋圓大滿足好足料,全部都係我鐘意食既甜品 真係大滿足芋泥肉鬆吐司 $42厚厚的芋泥拼肉鬆吐司 吐司夠鬆軟 餡料味道配搭好夾 好特別手作芋泥奶茶 $30第一次飲芋泥奶茶,味道很不錯,芋泥同奶茶比例恰當,又夠幼滑
經過九龍城見到手作鮮芋站
多款由鮮芋製成的飲品、甜品,甚至是吐司
望落好吸引,啱晒我呢個芋頭控。即時叫左外賣,樣樣都想試
最後叫左三款都有鮮芋的食品
味道又的確不錯,值得一試

芋圓大滿足 $48
(三色芋圓、仙草、大芋泥球、芋香汁)
芋圓大滿足好足料,全部都係我鐘意食既甜品 真係大滿足

芋泥肉鬆吐司 $42
厚厚的芋泥拼肉鬆吐司 吐司夠鬆軟 餡料味道配搭好夾 好特別

手作芋泥奶茶 $30
第一次飲芋泥奶茶,味道很不錯,芋泥同奶茶比例恰當,又夠幼滑

2023-10-25
2023-10-16 34 浏览
芋圓是我很喜歡的甜品之一,今日到了九龍城廣場對面的手作鮮芋站點了飲品、吐司及糖水。店內的仙草、芋泥及芋圓也是自家製,相當吸引,我最終點了啖啖芒果四季春、黑糖薑汁芋圓及芋泥麻薯吐司。吐司即叫即製,吐司香脆、內部的芋泥麻薯滿滿,甜度剛好,多重口感,推介!而且還有其他咸味的即製吐司,下次必點。黑糖薑汁芋圓有仙草、珍珠、芝麻湯丸及三包芋圓,芋圓大大粒豐富口感,仙草幼滑,薑汁味道適中,整體不會太甜。啖啖芒果四季春透心涼,有很多新鮮芒果肉,喝到茶香,亦吃到芒果丁,酸酸甜甜很不錯。

手工鮮芋站是九龍城一間專賣手工芋頭的茶飲店,除了各式手調飲品之外,店鋪還有提供芋泥吐司、小食、芋圓系列。我購買完食物都到對面的公園進食呢~<香芒芋圓椰爺> $38想不到秋天仍能吃到新鮮香甜的芒果,整體味道以椰奶為主調,椰香濃厚,再配合q彈的丸子。<芋泥奶凍吐司> $42看到是限量發售後忍不住點了這款!吐司有烘烤過,酥脆微溫,芋泥和奶凍的配合更能平常到芋泥天然的甜味和綿密的口感。<鮮奶芋圓系列3號> $45超級足料的甜品,已包三色芋圓、芋泥球、海底椰和仙草,材料豐富,性價比很高呢。

<香芒芋圓椰爺> $38

<芋泥奶凍吐司> $42

<鮮奶芋圓系列3號> $45
  • 芋泥奶凍吐司
2023-10-12 19 浏览
👩🏻最愛嘅九龍城飲品店!推介期間限定嘅香芒芋圓椰爺。芋泥肉鬆吐司次次食都係咁正❤️。✨香芒芋圓椰爺 $38椰奶超級香濃,完全係一滴水都冇加過嘅感覺🫢。芒果肉都幾多,又甜又冇渣。仲有彈牙煙韌嘅芋圓!即刻變成咗我心目中嘅台式飲品no.1🥰。✨招牌仙草系列(黑糖汁底)2號(三色芋圓,仙草,海底椰,芝麻湯圓) $42芋圓煙煙韌韌,而且有少少地瓜甜味。👩🏻係為咗食海底椰先叫呢款,好彩全部都係又嫩又水潤,軟軟滑滑嗰種海底椰。仙草配黑糖底一流。芝麻湯圓甜度啱啱好。✨芋泥肉鬆吐司 $42厚厚嘅芋泥+肉鬆餡,加埋鬆軟嘅方包,真係食極都唔厭(第三次食)。最鐘意佢哋餡特別綿密同濕潤,一路食都唔使點飲水。而且肉鬆份量真係俾得好慷慨🥰。

✨香芒芋圓椰爺 $38

✨招牌仙草系列(黑糖汁底)
2號(三色芋圓,仙草,海底椰,芝麻湯圓) $42

✨芋泥肉鬆吐司 $42

🫶🏻某日行左轉九龍城,見九龍城廣場對開呢間店鋪人頭湧湧,原來係開左一段時間既飲品店,主打自家製芋圓及麻糬飲品、甜品,飯後買返幾份甜品試一試同支持下小店 ♥️🔹 芋香麻糬奶茶上手一杯夢幻紫凍飲 💜 點左一杯少冰微糖,飲落有陣陣芋香甜味及淡淡奶味,味道同甜度都剛剛好 👍🏻 飲品中既珍珠轉左做麻糬,感覺幾特別,麻糬一團團,清涼微冷好好咬口 😁🔸 楊枝芋圓甘露加份左不少顏色繽紛既芋圓,同楊枝甘露放埋一齊都係幾新鮮既組合 👅 甜品有濃濃既芒果味道,西米粒粒、柚子同芋圓增加左口感,幾好食 😋🔹 培根蛋吐司做 Gym 前買左份 Toast 頂下肚,打開包裝紙就聞到超香既 Bacon + 蛋香,入口麵包鬆軟,而培根同蛋既配搭本身就係永恆既經典,食落當然咸香味美 😎🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 手作鮮芋站 (九龍城)📍九龍城賈柄達道113號地下17號舖⏰ 星期一至日:12:00-22:00💸 $ 110 / 1 人
🫶🏻

🔹 芋香麻糬奶茶

🔸 楊枝芋圓甘露

🔹 培根蛋吐司

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

手作鮮芋站 (九龍城)
📍九龍城賈柄達道113號地下17號舖

⏰ 星期一至日:12:00-22:00

💸 $ 110 / 1 人

2023-10-07
本來居住在九龍城的日子,可以享受各式美食,不過最近傳來噩耗,九龍城區將大規模重建,未來號稱小曼谷的九龍城,是否會淹沒,實在未知之數,不過九龍城的美食實在太多,趁著未搬遷之前,記下每日吃在九龍城吃的美食。歡迎關注,以便獲得最新九龍城飲食資訊。手作芋泥芋圓鮮奶$36,芋泥香味十足,帶點微甜,混合鮮奶之後,甜度適中,芋圓的尺寸頗小,可以穿過飲筒,進入口中,煙煙韌韌,口感豐富。芋泥奶凍吐司$42,奶凍呈現啫喱狀,入口溶化,配合芋泥的甜味,頓然令到這個吐司變成了甜品。招牌1號$40(三色芋圓、仙草、紅豆、珍珠),紅豆香味十足,芋圓爽口彈牙,仙草口感清爽,珍珠煙煙韌韌,加上甜度適中,是個人最愛的味道。

外卖自取
༺ 手作鮮芋站༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 手作鮮芋站𖠚ᐝ 芋泥肉鬆吐司($42) 𖠚ᐝ楊枝芋圓甘露($42)𖠚ᐝ 手作•芋泥芋圓鮮奶($36)⚑九龍城賈柄達道113號17號舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.1/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎‎➳ 芋泥肉鬆吐司($42)芋泥同樣是店家手工製質地順滑,但芋香和奶味都唔出🙈肉鬆份量比較多,會有啲搶味,肉鬆鬆散,食用時要小心點~ 味道微鹹!吐司有烘底的😚➳ 手作•芋泥芋圓鮮奶($36)鮮奶奶味突出,芋泥比較順滑,甜度不高,應該和吐司的一樣無加糖~ 如果再芋香味更突出就好了!芋圓也煙銀好吃😋➳ 楊枝芋圓甘露($42)三色芋圓,芒果,西米,金柚芋圓是店家自製,味道煙銀,更喜歡紫薯的🍠 芒果,西米,金柚份量都幾多!糖水甜甜的,芒果有點酸,剛剛好配搭起來不錯🥭
༺ 手作鮮芋站༻
➳ 手作鮮芋站
𖠚ᐝ 芋泥肉鬆吐司($42)
𖠚ᐝ楊枝芋圓甘露($42)
𖠚ᐝ 手作•芋泥芋圓鮮奶($36)
⚑九龍城賈柄達道113號17號舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.1/10

➳ 芋泥肉鬆吐司($42)
芋泥肉鬆吐司

➳ 手作•芋泥芋圓鮮奶($36)
手作•芋泥芋圓鮮奶

➳ 楊枝芋圓甘露($42)
三色芋圓,芒果,西米,金柚
楊枝芋圓甘露