2005-12-11 27 浏览
今日5:00pm約了朋友去青衣食下午荼,行左一陣, 到左地下果層,見到有一間餐廳既門口佈置十分吸引,一睇,而!原來係扒王之王呀!於是就入去食tea time啦!!一入到去,見到有一個好大既海景,很美麗。果時已經5:35pm,便問侍應仲有冇下午荼(其實我一心係諗住食下午荼架,哈哈~)。個經理第一時間過嚟話仲可以做埋下午荼俾我地(其實下午餐只係做到5:30pm架咋),但係個經理仲俾我地叫埋呢個order,真好人,咁既服務真係好,好親切。
2005-12-11 16 浏览
今日同朋友們去青衣城買聖誕禮物,行完之後十分肚餓,朋友介紹我去扒王之扒食野,我都唔知道青衣有間扒王之王!有個門口接待員問我地幾多位:之後佢帶我地入去有得望海景既坐位,環境好優美,侍應介紹左幾款套餐俾我地,我叫了一客燒西冷,我朋友就叫了一個牛肋骨王,兩個都送餐湯&餐荼。食完之後,侍應介紹+$8可改一杯特飲,我便叫了一杯青蘋果乳酸,都幾抵呀!每人都係$100左右。
2005-12-05 7 浏览
雖然我住係青衣,但佢開左咁耐我都無去食過,果然一試難忘!!第一次係去食早餐,茶餐廳既價錢,唔貴叫左煙三文魚炒蛋多士同牛扒米粉牛扒算厚,但又un又無肉味三文魚我唔太識食,so no comment但婆婆話唔新鮮,以後唔好再去早排陪dad去食lunch,佢咁想去,唯有陪佢啦點左個黑椒雞扒&吉列龍利柳拼沙律雞扒一般,龍利柳有d腥,最唔掂係d沙律,墊底個塊沙律"菌"晒黑邊仲有全部都係薯仔甘旬,實的的,仲切到鬼死咁大粒點食啊大佬!!!!最騎呢可謂d侍應,圍埋企係我隔離一齊講是非不特止,雖然唔係同我講,但感覺好奇怪好似我偷聽人地傾計咁= =有個就烏眉恰睡,個頭直程"笨"埋係牆到有個類似manager 就好似趕住收工咁做野"板板"聲,d野食唔係放落黎,係dum落黎架仲有d杯同碟都有好多指紋,見到就唔開胃以後請我都唔去!!!!
雖然我住係青衣,但佢開左咁耐我都無去食過,果然一試難忘!!
第一次係去食早餐,茶餐廳既價錢,唔貴
叫左煙三文魚炒蛋多士同牛扒米粉
牛扒算厚,但又un又無肉味
三文魚我唔太識食,so no comment
但婆婆話唔新鮮,以後唔好再去

早排陪dad去食lunch,佢咁想去,唯有陪佢啦
點左個黑椒雞扒&吉列龍利柳拼沙律
雞扒一般,龍利柳有d腥,
最唔掂係d沙律,墊底個塊沙律"菌"晒黑邊
仲有全部都係薯仔甘旬,實的的,仲切到鬼死咁大粒
點食啊大佬!!!!

好似我偷聽人地傾計咁= =
有個就烏眉恰睡,個頭直程"笨"埋係牆到
有個類似manager 就好似趕住收工咁
做野"板板"聲,d野食唔係放落黎,係dum落黎架

仲有d杯同碟都有好多指紋,見到就唔開胃
以後請我都唔去!!!!
2005-11-28 1 浏览
以前係扒王食野都有的唔係特別好好的感覺,近期係青衣扒王,除佐環境幾好外, 好意外的食物有佐進步,尤其係個極黑朱,真係唔錯,希望可以係間間扒王都食到咁既水準朱扒.小飛俠

小飛俠
2005-11-28 10 浏览
本人於11月13日晚上約八時半至九時到青衣城的扒王之王潛艇餐廳和朋友吃晚飯,當時並不是很忙.我和朋友坐低之後就睇餐牌朋友選了西冷牛扒,我選了肉眼扒.朋友的來先~但係食左一啖硬到趙唔到~之後以為只係o個一部分,點知試左第二啖~都係咁~於是就要求侍應換過一份雜扒餐.因為對於西冷牛扒大家都無信心.但係侍應好似唔識反應咁~好似唔想換俾我地~仲話要問下經理先~唔好意思都無聲.之後我o個份肉眼扒黎左~放左o係度差不多五分鐘都無人理,無人黎落汁~我地不停舉手又無人理~直到有人黎既時候個扒已經凍左落汁既時候一粒聲都無喇!!不過都算~因為去迪士尼玩左成日實在太肚餓!照食~本人本身食得好咸~不過呢個扒食落去我就覺得超咸~又無牛味~我朋友的雜扒都係~豬扒硬~全部都無乜味~每次想叫侍應黎都要等一兩分鐘先見到我地~我同朋友杯水飲乾都無人黎加~我地食緊一半~個waiter竟然走過黎以零點九秒既速度立走左枝茄汁~無問過我地要唔要~其實我地仲有需要囉~之後我吃剩半塊扒就乾晒無晒汁~就要求同一個侍應俾多少少汁我~等左一陣都未見佢黎~之後見佢望一望我就走埋去sideboard拎汁以為佢俾我~點知係俾第二檯~喂住"yap"
等左一陣都未見佢黎~之後見佢望一望我就走埋去sideboard拎汁以為佢俾我~點知係俾第二檯~喂住"yap"佢佢又見唔到~之後又見佢拎桶汁~又係俾第二個既~之後我再yap佢~佢個樣俾我知道佢覺得好煩咁~佢去拎黎加~我得半塊扒~我最多咪要一少殼既汁~點知佢拎埋黎~聲都無出~成桶倒落黎~
倒到D汁爭在未過鐵板個邊~我覺得真係好過份~好離譜!!佢好似發我地脾氣!我真係超激氣~俾錢黎食飯仲要受氣~
第一~佢地野食價錢唔合理~佢比花園餐廳貴~而且扒既味道真係差太遠~
價錢同埋野食唔好食不特止,第三服務態度奇差~我從未試過去一間餐廳食飯食得咁嬲~效率又低~
寫到自己咁多分店~D扒有幾好食幾靚都係假架!!估唔到培訓員工方面都咁差!!總括黎講呢間野真係講唔出有咩野好囉!!其他檯既客人同我地既遭遇都係大同少異。
最後我地要求埋單~個侍應又離譜到print左張單出黎連個皮夾都唔用,就咁徒手放張紙落檯多謝都無聲我地俾完錢就拎走!!
我同朋友去完迪士尼原本應該有一個非常開心既假日~
點知得到咁既待遇,我同朋友真係永世都唔會再去~
大家睇完仲去唔去就要自己認真決定喇!!
如果有零分, 我味道服務同埋抵食都會俾零分!!!!
2005-10-21 4 浏览
{一家四口去}; 平時對呢間野已經無咩好感..今日遇到星期日,諗住食個餐..個四眼仔待應..招呼完我地坐低..轉頭就唔見, 點菜時已有叫喚侍應之苦;完全一派港式快餐態度;你有你叫喚;他有他垂頭收卓子擺放餐具;服務態度惡劣, 食物好唔掂; ,個經理夢遊緊太空;服務態度好既唔見左, waiter無笑容﹐講野又無禮貌,西冷叫五成熟居然連紅肉都見唔到,為何扒王會聘用這些員エ;如果你想受氣同冇啖好食既話即管試試;到我們結帳時經理也沒有來交代一下~!呃錢!!!!

呃錢!!!!
2005-10-07 22 浏览
話說係幾年前的一個情人節晚上. 騎愛驅接女友, 差d食牛肉干,好在亞sir忘開一面,咁就慳返$320^^好開心咁返青衣運食啦,點知......因為大時大節關係,週圍都full曬(以後都識定位咧).最後神推鬼撞咁入左呢間餐廳,唸住有海景睇都幾好.order完兩個set dinner後就出事啦!就係咁望住個南巴勒海峽等左成半粒鍾d野食都未來,同經理傾完再等.一等之下又半粒鍾,已經開始孖咧,再運同經理傾傾...傾完再等.我都吾知等左幾耐啦.終於d野來咧!當其時我已經非常肚餓,係咁既情況之下應該咩都覺得好食.但係我錯了...錯就錯在我吾應該行入呢間餐廳.個經理之後重好問我"要你等咁耐真係吾好意思,但d野好吾好食?"本能第一反應"好難食!" (可能當日真係人多,保持吾到水準,但係難食)理直氣壯,心一句"好難食!"埋單$4xx!簡直浪費!$4xx可以食好多好野啦!
埋單$4xx!
簡直浪費!$4xx可以食好多好野啦!
2005-09-25 7 浏览
~~個男captain 頻頻幫我地加水, 又有禮貌..好快手...焗飯和焗意粉的茨汁嚇死人,勁一pat pat,D 汁係超杰...
2005-09-20 3 浏览
good enviormentgeneral servicegood foodgood billi think it is a good place for u to try this reatuarant!
good enviorment
general service
good food
good bill
2005-09-13 0 浏览
有日去左lee到食早餐...好攪野!!裝修攪野- 潛水艇做主題個view攪野- 對住個海濱長廊(有好多亞婆晨運)伙計攪野- 一人分析多角收錢攪野- 唔知點計出黎既條數入到去既環境都算幾好...可能無咩人啦...連伙計都唁多見到呀..只見有位人兄係水吧到開檔..同友人商議好之後就落order..但無人既...................等左一陣係水吧個位人兄幫我地落單..我要左個白菌奄列..友人要左個三文魚多士有餐飲既...2個餐都係$20-$22..人兄又走返入去沖荼...查實佢係樓面黎既..再晏些少就有其他伙計出現但好似just訓醒咁呀!!!但都成8點啦!2個餐既賣相都幾好..奄列大大件但喊左些少..比錢時好古怪加左一連凍飲加2蚊應該係$50.6但張bill係$42..但無理到比錢走人...如果有得簡就唔好黎lee到啦...
有日去左lee到食早餐...好攪野!!

裝修攪野- 潛水艇做主題
個view攪野- 對住個海濱長廊(有好多亞婆晨運)
伙計攪野- 一人分析多角
收錢攪野- 唔知點計出黎既條數

如果有得簡就唔好黎lee到啦...
(非会员)
我都不會再去...約了友人到青衣城扒王之王,純粹想找個地方傾計放工後,5:20 分入座便問他還有沒有下午茶,他說是last order. 於是便帶本人入座,入座後那個侍應將下午餐的餐牌放在本人面前,便說:6時半好走啦..嘩!本人真是感到十分意外,其實本人也不打算死賴不走,我們都打算約7時會離開,不是死賴著位子...但那個人竟然用這種態度叫本人早點走,我覺得其實都有少少歧視本人叫下午茶餐,覺得本人是次一等的顧客. 然而,扒王之王的下午茶其實一點都不便宜,差不多50元,連加一,兩人合共都差不多百多元...這樣旳服務態度...怪不多假日也不滿座了.
我都不會再去...
約了友人到青衣城扒王之王,純粹想找個地方傾計
2005-08-09 0 浏览
上星期日7/8 晚上7:30pm 和家人到青衣扒王光顧,居然可以由門口排隊上2 樓,這麼多人的餐廳啊!好恐怖!7:55pm終於都有位了,入到這間餐廳,環境亦不錯,樓底起碼超過三樓之高,又可看到海景,食品和飲品方面亦不錯,服務態度亦不錯,至於拎鐵板時,果個人可以一手拎到幾塊,起碼有六塊,好恐怖,同埋好佩服這裡的工作效率,好快手!如果你地想睇表演,可以星期日黎光顧,唔想食又可以上二樓睇wo,幾好!
2005-08-07 0 浏览
唔駛講, 大家見到呢度一直以黎几多劣評, 都可想而知呢度D野几咁難食....話說上個星期(唔記得邊日)..黎左呢間扒王之王食, D環境裝修真係几正~~~坐得都几舒服~至於野食方面......D扒酸酦縮縮有陣變壞ge味, 我個fd仲慘,兜焗飯仲咸過咸魚~ 除左D飯~ 基本上果度D野都係咸到抽根.....不過D服務態度都几好,我碗羅宋湯雖然好咸,但個靚女侍應就即刻好爽手咁換過另外一隻湯俾我地, 都算唔話得, 又頻頻幫我地加水, 又有禮貌~不過老實d講句, 即使d服務態度几好,如果d野食唔改善都無用架~ 始終食物質素係主,服務係次!

2005-08-06 8 浏览
星期二游水前,打算隨便找吸收一些食物,於是隨便地滾到扒王來,貪其部用等位。 由於有前科,所以蒲入門口,先揀個安全位置,不然待會便有的好看(後文會作解釋),就坐到人少少的一角,然後冷眼旁觀比笨豬跳更有看頭的表演! 點了鐵板豬柳餐,然後盯著前面,近著收銀的十字路口,這交通黑點的危險程度,絕對可與荃灣沙咀道相比,侍應如玩雜耍般,拿著三至四個餐,以極速在十字路口中穿插,侍應之間更不時擦出火花,真的不得不佩服他們的服務態度及勇氣,竟然不顧生死(死的當然時坐在黑點的食客~),在食物出爐後不到一分鐘的時間,將食物送到食客面前...(汗)  坐在那些死點的朋友,真的刺激過笨玩豬跳,各位如果想尋求刺激,但又唔想花錢在老鼠仔或安安身上,不妨花三、四十元,試試這黑點,偶保證你可以滿載而歸~  說回那些豬柳,辣塊媽媽的!真的報知道他們用什麼方法解凍,又霉又騷,吃了兩口,便叫埋單,事後足足胃痛了多天...  想尋求刺激,又想挑戰胃部極限的話,絕對建議來這潛艇餐廳一試~
2005-08-04 25 浏览
我一向認為扒王之王D野唔抵食,但有D分店的確幾好坐及幾好服務.之不過喱間就......埃!!!話說有一個肥肥矮矮o既侍應,o系上餐時倒番了檯上o既一杯水,佢講左聲"Oh!".然後佢o羅左一條手巾準備刷乾o個D水.當佢"烏"低身準備刷o既時候,佢o既心口又撞到另外一杯水,佢又講"Oh!又一杯",然後索性成張檯布換左佢.但佢要D客自己o羅起個餐,結果個個人都舉起雙手,好"狼貝".當佢o羅起o個張濕檯布o既時候,D水系咁滴,仲o系D餐上面飛過!!!唔知有冇滴落D餐度......過左一陣,另外一張檯又傳尼一聲女士o既慘叫聲,又系o個個肥肥矮矮o既侍應...........