2024-07-02 35 浏览
見到大圍呢一間餐廳 未到6:00已經人頭湧湧見到好多人入去 就知啲嘢食一定唔錯但係見到地下得幾枱😣然後原來佢地上面仲有一層🤣上到執發現… 都係咁多人😆證明呢間野喺大圍居民之中都幾出名喎😌.🐷鮮牛油咖央多士🧈打頭陣嘅有食馬拉菜 一定要叫嘅咖央多士🧈 多士部份焗到脆口 😍 加埋凍嘅牛油同埋好濃味嘅咖央醬🤩 真係食馬拉野唔可以唔食佢🙂‍↔️.🐷玻璃魷魚蕹菜菜嘅份量都唔少😙 而且好爽脆唔會太淋/ 煮得太老🤩 魷魚的口感爽口 🦑 個味道整體有少少辣 不過小編接受到😌.🐷舊街白咖喱麵成個面好重椰香味😋 而且我哋揀咗滲滲🤣 即係又有油面又有米粉😆 口感更加豐富 兩隻麵都朔晒湯汁汁嘅香味🤣 啲油面唔會腍啤啤🤣 反而咬落去係幾有咬口同埋彈牙🫶🏻 配菜方面仲有好多雞肉同埋幾隻蝦🍤🦐 啲蝦有個殼喺到但一食就會咬得開 都幾方便架🤣 仲有少少豬紅😂 不過小編就將啲豬紅交左比阿媽處理了😂.🐷豬肚 肉骨茶肉骨茶都有好多選擇 但係嗰日小編唔係好想咬骨頭 於是就揀左豬肚位置🤣 豬肚咬落去爽口 朔晒肉骨茶嘅味道 🤣😌 好入味😙 啖啖都係藥膳味😋 配個白飯真係一流.🐷炸饅頭炸饅頭炸到外脆內軟 點埋煉奶黎食簡直就係perfec
見到大圍呢一間餐廳 未到6:00已經人頭湧湧
🐷豬肚 肉骨茶
🐷炸饅頭
炸饅頭炸到外脆內軟 點埋煉奶黎食簡直就係perfect💯
🐷檸檬薏米水
香港天氣咁濕熱 梗係要間唔中飲返杯檸檬薏米水 去一去濕 😍 呢杯檸檬薏米水都幾好飲 又唔會太甜 飲完個人都舒服啲🙂‍↔️
🐷美祿恐龍
好多馬拉餐廳都會有美祿恐龍可以揀😆 小編成日都會飲 杯野係超重美祿味😂😂 面頭好多粉+有啲cereal😋
捌哥.馬拉籽
📍大圍積存街14號兆苑地舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #大圍#大圍好去處 #新界美食 #大圍美食
捌哥•馬拉籽 @bagus.kawanku 經常座無虛席深水埗 大圍均有分店🥢味道正宗 價錢親民以任添肉骨茶最為出名 店外已聞到陣陣香氣大圍分店共有2層 牆上更有本土藝術家壁畫·🍲肉骨茶三層肉之前試過細滲 試齊哂咁多款配料 當中最愛的就係三層肉🐷決定單點encore 水準保持到大馬直送的肉骨茶湯膽味道正宗 藥材味香濃.🦞龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵每日限量20碗!檳城福建蝦麵的加強豪華版由龍蝦代替虎蝦 腩肉換成帶子青口 加上魚片湯底則以蝦湯為基本 再加入海鮮 鮮茄熬製成非常濃郁 更香更稠更鮮甜🍅麵底選擇了油麵 +☕️馬來西亞茶附送飲品 甜度適中 香醇濃厚的拉茶 好滑順感覺這個餐CP值幾高 蝦麵份量夠2人分享.🍜娘惹喇沙湯頭加入大量椰奶 配料包括虎蝦 豆卜 魚片紫洋蔥絲及芽菜🦐選擇了滲滲(油麵+米粉)嗜辣者更可加入蝦辣醬 整體更惹味 昇華不少·🍢馬拉沙嗲串燒(三串)提供牛/豬/雞肉 即叫即燒 口感嫩滑有肉汁塗上醬汁 香濃略帶甜味 唔會太辣 十分惹味·🥘我知你啦薄餅配仁噹牛肉不能錯過的菜式 無論係牛肉或薯仔都好入味薄餅外脆內鬆軟 重牛油味🫓再蘸醬一起吃
捌哥•馬拉籽 @bagus.kawanku 經常座無虛席
附送飲品 甜度適中 香醇濃厚的拉茶 好滑順
感覺這個餐CP值幾高 蝦麵份量夠2人分享
🍜娘惹喇沙
湯頭加入大量椰奶 配料包括虎蝦 豆卜 魚片
紫洋蔥絲及芽菜🦐選擇了滲滲(油麵+米粉)
嗜辣者更可加入蝦辣醬 整體更惹味 昇華不少
🍢馬拉沙嗲串燒(三串)
提供牛/豬/雞肉 即叫即燒 口感嫩滑有肉汁
塗上醬汁 香濃略帶甜味 唔會太辣 十分惹味
🥘我知你啦薄餅配仁噹牛肉
不能錯過的菜式 無論係牛肉或薯仔都好入味
薄餅外脆內鬆軟 重牛油味🫓再蘸醬一起吃
細滲$106呢一間喺大圍好出名食馬拉嘢😀特別事要肉骨茶😇勁有馬拉風味😂因為超級重藥材味😊而且佢配搭相當豐富😆有大骨😊腩肉😀豆卜😉金針菇同個肉骨茶😃相輔相成😇而且仲可以無限添飲 😊性價比高辣死他啦配娘惹炸雞髀🍗$$92藍花飯、參巴醬、椰絲、椰菜絲、紅洋蔥、豆角、蝦片、鹹蛋好似呢個雞係喺大圍店限定😀佢有得揀藍色嘅飯或者係椰漿即係綠色嘅飯😂藍色嘅飯即係比較少見😇特別去試吓😊都幾香蝶豆花嘅味道😊同埋佢嘅配料都相當豐富😀呢個醬係有少少辣😜但系辣得來非常惹味😇配搭椰絲鹹蛋同埋蝦片😆所以其實多重口感😃雞髀都炸得好香🙃外皮外脆內軟😇肉汁鮮嫩馬拉沙嗲串燒(3串)$58超鍾意食佢個醬😇非常之惹味☺️又唔算好辣😇仲可以自由配搭豬雞牛馬拉籽芽菜雞(例牌)$88個雞非常之滑😇同埋佢表面加咗啲胡椒碎😇好惹味再配搭馬來西亞特色嘅芽菜😇即係又短又粗😀同平時芽菜不同😇所以口感好好熱馬來西亞茶$18 & 冷桔仔話梅水$30唔算好甜😇兩個都好有馬來西亞特色😃可以一試

細滲$106

辣死他啦配娘惹炸雞髀🍗$$92
藍花飯、參巴醬、椰絲、椰菜絲、紅洋蔥、豆角、蝦片、鹹蛋

馬拉沙嗲串燒(3串)$58

馬拉籽芽菜雞(例牌)$88

熱馬來西亞茶$18 & 冷桔仔話梅水$30
唔算好甜😇兩個都好有馬來西亞特色😃可以一試
1K
2024-06-26 1045 浏览
歐洲太高消費,貴到一日都食唔夠三餐一返嚟香港就好想食大餐,就二訪大圍呢間馬拉餐廳,上次食過真係好正㗎今次想刺激吓自己,嚟碗咖喱喇沙,湯汁非常濃厚有魚片、去咗殼嘅蝦(加分)、豆卜、薯仔等等,滲滲麵底好索汁呢度嘅肉骨茶都係必嗌,今次就試吓豬腳彎,有啲似一片片嘅燻蹄咁樣肉質彈牙又吸味,湯汁都好夠濃除咗廣東人食雞有法,馬拉一樣有芽菜雞,雞肉睇落好大嚿,其實食落好滑口,仲有大量芽菜環繞芽菜雞味道清爽,配上惹味嘅黃薑飯恰到好處魚仔醬啦啦個名好有趣,原來係蜆肉,將熟咗嘅蜆淋上魚仔醬,爽甜得嚟帶點嚟自醬汁嘅辣香,仲有啲魚仔咬吓𠻹原本想試吓炸饅頭,但牛油咖央多士嘅味力沒法擋,牛油之香完全同咖央醬和而不同,以焦脆嘅麵包夾擊,瞬間墮入溫油香晚餐唔敢飲咖啡住,飲馬拉茶一樣有南洋風味,少甜又真係會冇咁甜,啱啱好桔仔話梅水嗌咗味值大增,話梅同桔香同時爆發,消暑解膩
歐洲太高消費,貴到一日都食唔夠三餐

咖喱喇沙

今次想刺激吓自己,嚟碗咖喱喇沙,湯汁非常濃厚

有魚片、去咗殼嘅蝦(加分)、豆卜、薯仔等等,滲滲麵底好索汁

豬腳彎

肉質彈牙又吸味,湯汁都好夠濃

芽菜雞配黃薑飯

芽菜雞味道清爽,配上惹味嘅黃薑飯恰到好處

鮮牛油咖央多士

馬來西亞茶

桔仔話梅水

桔仔話梅水嗌咗味值大增,話梅同桔香同時爆發,消暑解膩
2024-06-26
咖喱喇沙
豬腳彎
芽菜雞配黃薑飯
鮮牛油咖央多士
馬來西亞茶
桔仔話梅水
上網搵吓大圍有咩好食 諗住試吓呢間馬拉嘢睇吓肉骨茶係咪真係咁正?肉骨茶味道唔錯 可惜用料吝嗇       如果堂食可以無限加,嗌咗成百蚊嗰個午市餐,點知入面嘅肉非常少 好夠味好濃好夠火候,因為佢應該大煲過如圖,所見非常小料我最後自己加啲即食雞胸😅🥹不過藥材味幾夠雞腳幾好味嘅,但係一嚿,然後就幾粒豆卜一兩舊豬肚仔 同埋豬腩肉… 總之就好少好細咁就略嫌收費太貴 同埋外賣要每個再加兩蚊超貴 外賣真係唔抵呢個非常好湯粉粉開,不過味道就麻麻哋啦,個湯底好油好好態度普通環境正常不過冇興趣再食哈哈
上網搵吓大圍有咩好食 諗住試吓呢間馬拉嘢
睇吓肉骨茶係咪真係咁正?

肉骨茶味道唔錯 可惜用料吝嗇
如圖,所見非常小料
我最後自己加啲即食雞胸😅🥹

不過藥材味幾夠
咁就略嫌收費太貴 同埋外賣要每個再加兩蚊超貴 外賣真係唔抵
呢個非常好湯粉粉開,不過味道就麻麻哋啦,個湯底好油

好好態度普通
環境正常

不過冇興趣再食哈哈
外卖自取
午餐
2024-06-14 30 浏览
嚟到呢間近排人人話好食要試嘅大圍馬拉菜,餐牌好多選擇之餘樣樣都好吸引咁!一字骨肉骨茶真係不得了呢個一字骨真啖啖肉!一碗有四大舊,另外再有兩碗肉骨茶畀你飲,肉多之餘仲係勁嫩滑一啲都唔痴牙,唔怪之得人人大讚!辣死你嗎配生炸全雞髀生炸全雞髀炸得超級脆,外皮金黃焦脆,加埋椰漿飯、其他配菜同參巴醬,聽聞係大圍店限定,下次嚟到記得試呀!我知你啦薄餅配娘惹咖喱雞娘惹咖喱雞非常香辣,唔太食得辣的話記得要嗌定杯美碌,薄餅鬆軟點埋娘惹咖喱汁好惹味魚仔醬啦啦其實係魚仔醬撈蜆,蜆肉新鮮無沙份量又多,個魚仔醬好有風味,款款都好有質素!

一字骨肉骨茶

辣死你嗎配生炸全雞髀

我知你啦薄餅配娘惹咖喱雞

魚仔醬啦啦
我哋嗌咗砂煲老鼠粉($98)、豬腳彎($62)、芽菜雞配黃薑飯($92)、我知你啦薄餅配娘惹咖喱雞($68)同埋咖央多士($33)咁首先講咗我朋友最想食嗰個砂煲老鼠粉先啦(我哋係冇諗過呢兜嘢係咁大兜嘅)食落去會有少少辣🌶️🌶️但係都幾惹味嘅銀針粉食落去都幾有口感👍👍除咗有銀針粉之外亦都會有一啲魚乾喺入面之後就講吓嗰個肉骨茶/芽菜雞啦佢哋嘅肉骨茶就比較重藥材味多啲😯😯豬腳彎食落去嗰個口感比較腍自己幾鍾意呢個texture❤️❤️(同埋肉骨茶都可以無限添加‼️‼️)芽菜雞方面味道上其實同上次我喺怡保食嘅係差唔多嘅雞肉食落去都好嫩滑😋😋芽菜嘅味道就真係有少少唔同嘅覺得怡保嘅芽菜好似爽口啲(不過其實我唔係一個好鍾意食芽菜嘅人)跟住就講埋嗰個咖喱雞同埋咖央多士啦呢個咖喱真係比我想像中辣好多😅😅(不過都幾適合配飯/薄餅一齊食)但係雞肉食落去都幾嫩嘅咖央多士食落去都幾脆口咁最後就講埋我哋揀咗咩嘢飲啦我揀咗要美祿恐龍($30)(好耐冇食過蜜糖星星😂😂)飲落去味道都算濃郁嘅而我朋友就揀咗要桔仔話梅水(熱)($30)呢杯飲落去味道酸酸甜甜咁樣

咁首先講咗我朋友最想食嗰個砂煲老鼠粉先啦
(我哋係冇諗過呢兜嘢係咁大兜嘅)
食落去會有少少辣🌶️🌶️
但係都幾惹味嘅
銀針粉食落去都幾有口感👍👍
除咗有銀針粉之外亦都會有一啲魚乾喺入面

之後就講吓嗰個肉骨茶/芽菜雞啦
佢哋嘅肉骨茶就比較重藥材味多啲😯😯
豬腳彎食落去嗰個口感比較腍
自己幾鍾意呢個texture❤️❤️
(同埋肉骨茶都可以無限添加‼️‼️)
芽菜雞方面味道上其實同上次我喺怡保食嘅係差唔多嘅
雞肉食落去都好嫩滑😋😋
芽菜嘅味道就真係有少少唔同嘅
覺得怡保嘅芽菜好似爽口啲
(不過其實我唔係一個好鍾意食芽菜嘅人)

跟住就講埋嗰個咖喱雞同埋咖央多士啦
呢個咖喱真係比我想像中辣好多😅😅
(不過都幾適合配飯/薄餅一齊食)
但係雞肉食落去都幾嫩嘅
咖央多士食落去都幾脆口

咁最後就講埋我哋揀咗咩嘢飲啦
我揀咗要美祿恐龍($30)
(好耐冇食過蜜糖星星😂😂)
飲落去味道都算濃郁嘅
而我朋友就揀咗要桔仔話梅水(熱)($30)
呢杯飲落去味道酸酸甜甜咁樣

• 咖央多士
  • 肉骨茶
  • 老鼠粉
阿公自問都食過好多類型嘅食物有時都會覺得同類型食物就係一式一樣不會有太大嘅分別 但今日阿公有驚喜🤩首先唔好睇呢到舖頭細細有樓上嫁 所以都唔洗怕入嚟搵位😁直入正題:食物😍肉骨茶👇🏽👇🏽飲得出足料煲出嚟 唔會有添加其他元素週期嘅味道🤣🤣而且會想一飲再飲嘅味道😋玻璃魷魚蕹菜🥬🥬汁有帶小小甜 再加有魚仔醬嘅味道食落係有開胃小菜嘅感覺串燒🍡🍡可以自由配搭豬/牛/雞串數唔會太乾 配埋沙嗲醬好惹味😋飯要講下有成五種🤣阿公揀咗藍花飯配 咖哩雞肉雞肉係比咗雞脾😍既啖啖肉又滑仁噹牛肉都要一提牛肉淋身 “仁噹”汁類近咖哩+沙嗲混合味🥰係另類嘅食完再想食嘅😋整體嚟講阿公有驚喜全餐飯好地道嘅味道唔係集團嘅味道🤣🤣🤣🤣想知自己嚟試下就明
阿公自問都食過好多類型嘅食物

全餐飯好地道嘅味道
唔係集團嘅味道🤣🤣🤣🤣
想知自己嚟試下就明
2024-06-11 22 浏览
二次回顧捌哥。馬拉籽這次坐樓下 可欣賞內裡巨型壁畫牆觀察大圍經典地標而餐牌依舊選擇繁多當然招牌菜 肉骨茶不可缺. ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆🥘大骨肉骨茶餐廳肉骨茶湯底由馬來西亞🇲🇾直送到港湯底味道香濃 帶濃濃草藥味🌿 口感甘甜重可免費無限添飲內有一大支大骨 超大支的 !沾蒜頭辣椒豉油🍝舊街白咖喱麵(老鼠粉)白咖喱麵第一次吃 是帶椰汁香味白咖喱配料有雞絲 魚片 蝦仁 等能吃辣的朋友 一定要加秘製辣醬🌶️🦑黃金奶油魷魚炸粉薄身 即叫即炸 熱辣辣配黃金奶油醬 帶少辣🌶️邪惡😈😈🍞炸饅頭(3個)即叫即炸 金黃酥脆 很吸引外脆內軟 沾滿煉奶飲品凍馬來西亞茶 及 桔仔話梅水
二次回顧捌哥。馬拉籽
這次坐樓下 可欣賞內裡巨型壁畫牆

🥘大骨肉骨茶
餐廳肉骨茶湯底由馬來西亞🇲🇾直送到港
湯底味道香濃 帶濃濃草藥味🌿 口感甘甜
重可免費無限添飲
內有一大支大骨 超大支的 !
沾蒜頭辣椒豉油

🍝舊街白咖喱麵(老鼠粉)
白咖喱麵第一次吃
是帶椰汁香味白咖喱
配料有雞絲 魚片 蝦仁 等
能吃辣的朋友 一定要加秘製辣醬🌶️

🦑黃金奶油魷魚
炸粉薄身 即叫即炸 熱辣辣
配黃金奶油醬 帶少辣🌶️
邪惡😈😈

🍞炸饅頭(3個)
即叫即炸 金黃酥脆 很吸引
外脆內軟 沾滿煉奶

飲品
凍馬來西亞茶 及 桔仔話梅水

2024-06-10 19 浏览
數香港嘅馬拉餐廳,有質素嘅真係唔多。其中呢間捌哥‧馬拉籽都係一間唔錯嘅馬拉餐廳。佢哋除咗有蝦麵、”辣死你嗎”等之外,仲有你哋出名肉骨茶。肉骨茶有好多種唔同嘅配料揀,例如豬手、一字排、腩肉、大骨、豬肚等等。可以選擇一部大嘅雜錦(大滲)或者一人份量嘅細渗冇咁單調。午餐餐牌有細滲配飯,原來呢度嘅飯種類都唔少,有黃色嘅油飯、綠色嘅椰漿飯、藍色嘅藍花飯、白色嘅豬油撈飯、同埋最簡單嘅白飯。肉骨茶係黑豉油底嗰一款嘅口味,唔會好重胡椒同埋藥材嘅味道,但係要趁熱飲呀唔係就會偏鹹。啲材料都炆到好入味。我另外加咗個”愛他愛他”,同埋囉吔炸豆卜做小食。”愛他愛他”係馬來西亞傳統美食,魚肉茸混合各種香料後,用香蕉葉包裹再烘烤。魚肉偏淋,少少辣。炸豆卜加咗啲醬,夠曬香口。

2024-06-06
午餐
2024-06-09 22 浏览
老實講,有啲圖文不符嘅情況,明明Menu上面嘅圖好靚,但食物賣相就一般般叫咗串燒,細摻肉骨茶,魷魚蕹菜同埋炒飯。先講肉骨茶,味道濃郁,充滿溫香嘅藥膳味,略嫌少少鹹,飲完一碗未必想再飲多碗。串燒份量細,味道唔錯,個醬係有啲啲甜嘅。魷魚蕹菜,即係水魷魚片加烚通菜,除咗有啲勁辣嘅醬,非常普通,不推薦。炒飯非常惹味,配埋隻蛋幾正,份量足,推薦。

叫咗串燒,細摻肉骨茶,魷魚蕹菜同埋炒飯。

串燒份量細,味道唔錯,個醬係有啲啲甜嘅。

炒飯非常惹味,配埋隻蛋幾正,份量足,推薦。

2024-06-06 20 浏览
冇想過原來肉骨茶也會有素食的版本,而且這家的肉骨茶還能任添!🔅豆卜金菇($5️⃣2️⃣)這家的肉骨茶大約有10款,不過我對於這個素食的版本最好奇,即使變了素食,但湯頭依然夠濃味,而且豆卜很索湯,加入肉骨茶當中完全不違和。🔅娘惹喇沙($8️⃣4️⃣)這一款喇沙不算辣,而且椰奶味更重,更適合不能吃辣的朋友。這次我們選了老鼠粉而不是滲滲,但一樣好吃。🔅芽菜雞配黃薑飯($9️⃣2️⃣)這個芽菜雞份量比想像中多!雞件都大大份,而且肉也很多。如果不喜歡黃薑飯的話,亦可以加錢要其他飯,選擇也很多。如果喜歡肉骨茶的話,真的可以試試這一家,總有一款會適合你。

🔅豆卜金菇($5️⃣2️⃣)

🔅娘惹喇沙($8️⃣4️⃣)

🔅芽菜雞配黃薑飯($9️⃣2️⃣)

如果喜歡肉骨茶的話,真的可以試試這一家,總有一款會適合你。
2024-06-04 28 浏览
捌哥‧馬拉籽今次要介紹大圍一間馬來西亞菜小店餐廳,呢間餐廳有兩層,地下果層大約得八張枱,餐廳門口有一級,又係出動我嘅斜板嘅時候,門口算窄,我部輪椅緊緊夠過,店員服務態度好好,幫我搵一個方便嘅位置比我坐,但呢間餐廳就未必適合太多輪椅人士一齊聚舊吹水食野!1.龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵+凍馬來西亞茶$128(9/10)呢碗龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵過份量超級多,配料包括有一舊鮮甜彈牙多肉嘅龍蝦尾、兩隻青口、兩隻煎過好鮮甜嘅帶子、兩塊好爽口嘅魚片、通菜同芽菜等,面好彈牙又掛到濃郁蝦湯,套餐仲可以叫凍馬來西亞茶,如果單調馬來西亞茶要$22,所以話呢個套餐絕對抵食,食完之後先知道原來全日限量得20碗,我真係好好彩食到!凍馬來西亞茶:茶味好出,偏為較酸,唔會好甜!2.魚仔醬蘿蔔糕$46(8.5/10)呢個魚仔醬蘿蔔糕個蘿蔔糕外面煎得好脆身,魚仔醬好香帶少少辣,一共大約有七小舊,切成一小舊放入口食都好方便,唔錯唔錯!3.玻璃生菜$32(9.5/10)生菜好新鮮,口感爽脆,味道調得啱啱好!4.冰茶12(9/10)茶味好出,偏為較酸,唔會好甜!2人總共價錢$218個人口味總評分:9/10@bagus.bagushk 地
捌哥‧馬拉籽

1.龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵+凍馬來西亞茶$128(9/10)
凍馬來西亞茶:茶味好出,偏為較酸,唔會好甜!

2.魚仔醬蘿蔔糕$46(8.5/10)

3.玻璃生菜$32(9.5/10)
生菜好新鮮,口感爽脆,味道調得啱啱好!

4.冰茶12(9/10)
茶味好出,偏為較酸,唔會好甜!

2人總共價錢$218

個人口味總評分:9/10

@bagus.bagushk

地址:大圍積存街14號兆苑地舖

#捌哥馬拉籽 #馬來西亞菜 #大圍好去處 #大圍美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵
2024-06-02 25 浏览
好友話大圍《捌哥·馬拉籽》真材實料味道好,餐廳乾淨企理,店員服務周到。我們點左一字骨肉骨茶$86龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵$128送凍怡保白咖啡辣死你媽配仁噹牛肉飯$82馬拉沙嗲串燒$108🥢一字骨肉骨茶:肉骨茶藥材味濃郁,顏色深黑極好飲,最正是可添飲,我們加左兩次超超正👍一字排骨肉味香點蒜粒辣椒豉油更美味可口。🥢龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵,有帶子、龍蝦、魚片、青口,材料豐富,湯底味濃香,麵質煙韌,份量十足,吃完很飽,凍怡保白咖啡,味道濃香微苦帶少少甜很好飲。🥢辣死你嗎配仁噹牛肉飯:綠色班蘭椰漿飯椰香味濃,牛肉夠腍,參巴醬辣味剛好,配乾魚仔、炸花生、雞蛋,增加美味口感😍🥢馬拉沙嗲串燒:豬、牛、雞各二串。雞肉很滑嫩,豬肉都不錯,牛肉有點韌,沙嗲醬香有花生粒好味😋

我們點左
一字骨肉骨茶$86
龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵$128送凍怡保白咖啡
辣死你媽配仁噹牛肉飯$82
馬拉沙嗲串燒$108

凍怡保白咖啡,味道濃香微苦帶少少甜很好飲。

• 一字骨肉骨茶
  • 龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵
  • 辣死你媽配仁噹牛肉飯
2024-06-02 34 浏览
平日去大圍搵食 食完可以去睇戲🎬時間岩岩好店舖內設有上下兩層樓上環境比較闊落嗌咗兩個主食+小食超級餓,大讚上菜時間好快!🫶🏽🫶🏽1.咖哩喇沙(油麵+米粉)湯底較濃=傑(不是湯)味道一般般 2.生炸全雞脾椰汁飯雞脾麵幾大隻 吸引嘅!咖哩都好香,唔錯唔錯👍重點係綠色嘅椰汁飯3.三層肉肉骨茶肉骨茶比較似味精湯,可能我未食過真正嘅無比較🫢肉肉唔錯👍4.咖央多士可能太多澱類粉,食落無太特別,38蚊唔太抵食!5.凍白咖啡可選少甜但都偏甜2個人Total:287
平日去大圍搵食 食完可以去睇戲🎬時間岩岩好

店舖內設有上下兩層
樓上環境比較闊落
嗌咗兩個主食+小食
超級餓,大讚上菜時間好快!🫶🏽🫶🏽

1.咖哩喇沙(油麵+米粉)
湯底較濃=傑(不是湯)
味道一般般

2.生炸全雞脾椰汁飯

3.三層肉肉骨茶
肉骨茶比較似味精湯,可能我未食過真正嘅無比較🫢肉肉唔錯👍

4.咖央多士
可能太多澱類粉,食落無太特別,38蚊唔太抵食!

5.凍白咖啡
可選少甜但都偏甜