2021-08-25
掌門精釀啤酒 (尖沙咀)呢間Bar啲啤酒係係台灣酒廠直接送過嚟,佢哋成日都會有好多唔同口味嘅精釀啤酒,每次嚟個menu都唔同,好吸引到我。————————————————————— 1. 啤酒拼盤 Beer Platter 💸$238啤酒六小杯,可以自由選擇口味,我叫咗: 桂花小麥、山霧、愛你一萬年、酒上花漫步、閃電同埋咔哩芭蕊喲。講真真係唔太記得每一種係咩,印象深刻嘅係: 閃電(花椒味),呢個好有驚喜,好勁花椒味,好啱配辣嘅小食,之後咔哩芭蕊喲係芭樂味,呢個飲落好清,唔似飲緊啤酒,芭樂味好出。好鍾意呢間bar有啲咁特別嘅啤酒。2. 山霧(500ml) 💸$108百味果同荔枝味,呢個好好飲,每次嚟都會叫,雖然佢係好多水果味,但係都唔會冇咗啤酒嘅感覺。3. 迷霧森林 💸$118呢杯打卡必備,佢係用山霧啤酒再加菠蘿同焦糖係下面,最後再用橡木煙燻整咗個泡泡放係杯酒上面,勁靚又好飲。4. 雞泡魚乾 💸$38送酒一流,鹹鹹香香,不過份量少咗啲。5. 鴨舌 💸$62呢個係我朋友嘅最愛,食落辣辣哋﹐我就覺得配花椒啤酒都唔錯。總結,好啱同frd飲嘢吹水嘅Bar,一定會再去,因為我仲未飲到"找茶
—————————————————————
1. 啤酒拼盤 Beer Platter 💸$238
2. 山霧(500ml) 💸$108
3. 迷霧森林 💸$118
4. 雞泡魚乾 💸$38
送酒一流,鹹鹹香香,不過份量少咗啲。
5. 鴨舌 💸$62
呢個係我朋友嘅最愛,食落辣辣哋﹐我就覺得配花椒啤酒都唔錯。
總結,好啱同frd飲嘢吹水嘅Bar,一定會再去,因為我仲未飲到"找茶"。
—————————————————————
#掌門精釀啤酒 (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利道64-66A順輝大廈1號舖
📍旺角染布房街12-14號依利大廈地下A號舖