3天前
探魚黎到apm都有一段時間了,太懷念那烤鱼的味道,終於唔使上深圳,同朋友黎食個lunch。我地點左新口味「日月光番茄烤寧波魚」,一端上来,那濃郁的蕃茄湯味道,直接香得我七荤八素,口水都要流下来。店員小哥說,滚沸等三分鐘可食;我是一秒也等不了。嘗了一口鱼肉,我直接十脸震惊——寧波魚怎么能這麼好吃?!真的是超鮮甜,啖啖肉,還是這個蕃茄濃湯,酸甜微微辣,愈食愈入味。還點了份「寛粉」,唔好浪費甘正的湯,再用粉索曬佢。「海陸空把把燒天團」3拼串燒4串牛肋骨,4串魷魚須,4串掌中寶,勁有風味的串燒,牛肉咸香嫩滑,魷魚爽口彈牙,掌口寶一定要試,我都係第一次食,原來是鳳爪中間那個掌心位,超爽口,比雞軟骨更好食。飲品要推介「囂張冰桔桶」,同深圳係一樣味道,2個人都飲唔晒,冰涼唔會太甜,岩曬食辣野解津,一定要點。食完會再想食的餐廳,非「探魚」莫属。
「海陸空把把燒天團」3拼串燒
食完會再想食的餐廳,非「探魚」莫属。