2024-10-27 339 浏览
Sogo大減價,掃貨後,順便在附晚餐。 因為有這集團的優惠劵,但快到期,要盡快使用。周五晚市,入座率不足一半,我倆可佔四人座。餐廳很寧靜,環境比高分點了晚餐,一牛一豬,皆有飲品。馬來咖哩牛肉飯 馬拉系的咖哩,帶特別香氣。餐牌表示有蝦,是sambal醬嗎? 白飯份量正常,但牛肉竟然比薯仔多。冬菇酸菜紅燒肉飯 梅花間竹的紅燒肥肉,冬菇和酸菜。肥肉很油膩,醬汁中也浮現一層油了! 所以要伴著白飯或酸菜一起享用。可是酸菜份量少,希望酸菜可以變多D。餐飲 青桔蜜 & 熱奶茶  埋單時,用左廿蚊晚市優惠券,但係職員就唔比我用50蚊現金劵。
Sogo大減價,掃貨後,順便在附晚餐。
因為有這集團的優惠劵,但快到期,要盡快使用。
周五晚市,入座率不足一半,
我倆可佔四人座。
餐廳很寧靜,環境比高分
點了晚餐,一牛一豬,皆有飲品。
馬來咖哩牛肉飯
馬拉系的咖哩,帶特別香氣。
餐牌表示有蝦,是sambal醬嗎?
白飯份量正常,但牛肉竟然比薯仔多。
冬菇酸菜紅燒肉飯
梅花間竹的紅燒肥肉,冬菇和酸菜。
肥肉很油膩,醬汁中也浮現一層油了!
所以要伴著白飯或酸菜一起享用。
可是酸菜份量少,希望酸菜可以變多D。
餐飲 青桔蜜 & 熱奶茶
埋單時,用左廿蚊晚市優惠券,
但係職員就唔比我用50蚊現金劵。
用餐优惠
優惠券
2024-10-26 194 浏览
早上去附近的敏華冰廳吃早餐,樣樣都想叫黎食,最後點了早餐F,包括五香肉丁公仔麵、煎雙太陽蛋、牛油多士(另上Anchor牛油)和熱奶茶,合共$42。前幾日來過食晚飯,覺得不錯,今天再來試試佢地既早餐。五香肉丁公仔麵的味道很好,沒有常見的小茶餐廳那種怪味,應該不是用最便宜的肉丁。煎蛋燶邊煎得剛好,口感出色👍。多士配上Anchor牛油,味道更佳,肯定好食👍。總體來說,銅鑼灣的這間店早餐出品算是不錯,值得再來。

2024-10-25 185 浏览
晏起身食早餐的人,一定要去呢間,因為佢地D早餐供應到中午12點。佢哋D厚多士外脆內軟,牛油是分開供應,食客可因應各自喜好添加。提供多款雙蛋及麵食選擇,我至愛沙茶牛肉麵😋。地方和食具亁淨,唔會好似一般茶餐廳咁滿地食物碎屑或隰淋淋,座位也算寬敞。員工有禮貌服務態度都幾好。所以以佢哋價錢係銅鑼灣區性價比算高,可以話係中高級餐廳。但要注意:繁忙時間,出餐會較正常慢,但勝在即叫即煮(做唔切)所以食物普遍好夠熱!
2024-10-25
$45 (早餐)
2024-10-23 148 浏览
敏華環境舒服,乾淨,每次去到賓至如歸,店長芬芬服務好,笑容好。最愛敏華早餐榨菜肉絲米,份量足夠,味道好,招牌的絲襪奶茶,口感絲滑、香醇不膩,讓人一口接一口停不下來。讓人回味無窮。此外,我還品嘗了西多士,外皮酥脆、內里綿軟,搭配煉乳更是美味無比。值得一提的是,這裡的餐品分量十足,性價比超高,讓人吃得滿足又划算,推薦推薦推薦
推薦

榨菜肉絲米
榨菜肉絲米
2024-09-25 141 浏览
每次來到銅鑼灣敏華店都有好舒服的感覺,因為覺得鋪面非常之乾淨企理、明亮,然後服務人員就會好熱誠咁講早晨,每次印象最深刻的系黄小芬員工,每次都系笑容非常之好,亦都好細心,對每台客都招呼周到,食物都上得好快,杯奶茶超好飲✌️✌️。
2024-08-20 165 浏览
我平日早上運動後都會到銅鑼灣食早餐. 今星期日約10 點左右到敏華冰廳 見頗多客. 正在考慮是否等位時,已有位女職員向我叫先生早晨,招乎我倆等一陣,要清潔乾淨餐枱先。無耐就有另位女職員叫我地埋位。因我倆年紀大,又眼花,要找職員幫忙落單。見D職員好忙,想自已試吓但唔成功。 有位女員工問我地要幫手嗎?最後都由她替我order。雖然我倆只係使費不足佰元,但己得5星級酒店的服務。我見到乜野叫做”女人可頂半邊天” 因這店裡全是女職員。她們有好的待客態度外,做事快手快腳。真的值得讚賞。 真的希望香港的飲食業的從業員能多方面提升待客之道。
真的希望香港的飲食業的從業員能多方面提升待客之道。
2024-07-19 193 浏览
上次上堂個日之前突然想飲原味凍奶茶,所以小女子就揀咗食茶餐廳呢次揀咗可以食到好飽嘅常餐(以小女子嘅食量去衡量)夠薑豬膶牛肉湯米粉拼雙腸炒滑蛋同歐式軟多士$67温馨提示常餐要6點前order,之前試過6點之後先去到就無得食碗米粉都幾大碗,有三四塊厚厚嘅豬膶, 而且無腥味,又有好多片牛肉,牛肉口感淋滑,個湯底仲要好濃薑味,入口之後都會有微辣嘅感覺,係一碗足料又夠味嘅米粉雙腸同炒滑蛋就正常發揮,至於塊多士係厚身個種,而且烘到表面脆卜卜,所以口感幾好,如果可以配牛油或者煉奶就更好味原味奶茶(跟餐加$3)當然個重點就緊係杯凍奶茶啦,凍奶茶就間間茶記都有,但係原味凍奶茶(無加冰)就唔係間間都有,而且呢到只係加$3就飲到無冰就唔會溝淡咗杯奶茶,茶味更濃,口感更細滑,不過好似唔係每間都可以揀少甜,如果唔肯定又想飲原味奶茶都係問清楚店員穩陣d

呢次揀咗可以食到好飽嘅常餐(以小女子嘅食量去衡量)
夠薑豬膶牛肉湯米粉拼雙腸炒滑蛋同歐式軟多士$67
夠薑豬膶牛肉湯米粉拼雙腸炒滑蛋同歐式軟多士

原味奶茶
原味奶茶(跟餐加$3)
2024-07-04
夠薑豬膶牛肉湯米粉拼雙腸炒滑蛋同歐式軟多士
原味奶茶
2024-04-13 257 浏览
今午到銅羅湾敏华食午钣,見人流頗多。正想離去之時,有位女員工上前非常有礼的向等位的食客打招呼,叫我地等一陣。因有其他客正在埋单及職員盡快清理餐枱等等。我見這女員工咁有耐性同我地講解,不妨等多會。我地都明白午钣時間都係耍等吓。話口未完,該員工己招乎我地入內坐,並告知要同另外客人合坐。我地覺得無問題。未生低,另一位女員工就己將水杯放枱上。雖然我地要搭枱,但也覺得舒服及可接受。其間因為落餐有誤,先头招呼我們的女員工非常樂意替我地取消及更正。如果飲食業能將這種待客的態度發揚光大,那怕會没有客到。我好欣賞這裡的職員工作態度,她可令你食得安心又開心。希望這寥寥数字,能表達我对她们的謝意!

如果飲食業能將這種待客的態度發揚光大,那怕會没有客到。
我好欣賞這裡的職員工作態度,她可令你食得安心又開心。

希望這寥寥数字,能表達我对她们的謝意!

2024-04-13
  • 熱奶茶
2024-04-09 182 浏览
星期日吃早餐,叫左火腿通粉,先來一杯熱檸水,我叫服務員等我看看是否點熱檸水还是檸茶,後來我說冇問題我點錯熱檸水,但期後當該服務員送通粉及煎蛋多士時多次問我有冇點過,確實有點過嘛,邊碟係你既,串串貢,真係恭喜深圳日後只會更加生意興隆
2024-02-05 269 浏览
茶餐廳服務差是常識,大家都知道。但是今天真的刷新認知了!!點了88元的豬肚雞,下單之後被告知沒有了,轉了80元的栗子雞(裡面壓根沒有幾塊雞!!主要是栗子!)。買單時後刷完二維碼才發現收了88,我說那你退我8元吧。結果他們以小票沒有打印出來為理由,説支付不成功,讓我再付80!!拿了付款記錄出來給他們看,小時分鐘秒,清清楚楚,還非得說不是他家!!跟兩個店員在那掰扯好久,他們才發現早就付成功了,是他們的機器卡紙了。差評!!再也不來這家店了。拉黑!!
2024-02-01 177 浏览
我曾经去过港,九,新界不同的茶餐廳食早,午,脕餐。始終我感受到銅鑼湾敏华分店的工作人員及环境,食物等都係令我欣賞。先講員工,有位叫芬姐的員工,相信她是主管吧!对每位入座客人都招呼周到。最令我欣賞是她的做事效率及客人同她好有互動。而她同其他工作員工(大部份都係女仕)好有默契。客人有凝問或需耍協助,她们都非常有耐性從傍協助。食物到餐枱仍保持良好温度,就証明她们同廚房好有溝通,而員工亦行動快速配合。令到食客食到真味及暖意。該分店亦比我感覺坐得舒適,食得安心。因為地方整潔及員工经常清潔消毒台面等等。相信管理此分店的主管應值得贊許。

相信管理此分店的主管應值得贊許。

2024-02-01
2024-01-22 167 浏览
点菜喊服务员始终喊不到,就像没长耳朵和眼睛。 好不容易喊到男服务员,还要找另一个女服务员请示,无语……上菜更离谱,点的火锅,要等30分钟以上,火锅不是配菜就可以了吗? 问就是马上就好…再也不会再来了🤮🤮🤮
再也不会再来了🤮🤮🤮
餐廳:敏華冰廳地點:銅鑼灣Tower 535菜式:茶餐廳餐牌:早餐,常餐,茶餐,特餐,精選推介,晚餐推介,三文治,小食,多士,飲品,特飲等等香辣牛腩煲 $82呢個香辣牛腩煲係冬季限定。果然係熱辣辣成個煲上。入面都有唔少牛腩,質感牛味都可以,算係咁,配有唔少豆卜,加上蔥花同辣椒,味道唔辣,唔錯。送金鳳白飯。一大碗夠濕潤。蠔油時菜 加$20蠔油時菜都有6條菜心,加上蠔油同麻油,滑溜嫩綠,好食。配熱奶茶或咖啡。凍飲或者羅宋湯加$3,特飲加$6。我叫左熱阿華田。呢度熱華田奶味重少少。晚餐時間好多野食都已經賣嗮,落單用QR code。入面裝修光猛,比一般茶餐廳乾淨。價錢就當然唔係一般茶餐廳價錢。
餐廳:敏華冰廳
地點:銅鑼灣Tower 535
菜式:茶餐廳

香辣牛腩煲 $82
香辣牛腩煲

香辣牛腩煲

送金鳳白飯。一大碗夠濕潤。
金鳳白飯

蠔油時菜 加$20
蠔油時菜

蠔油時菜都有6條菜心,加上蠔油同麻油,滑溜嫩綠,好食。
熱阿華田

2023-12-31
蠔油時菜
2023-06-28 543 浏览
遊走銅鑼灣牛X金x四x龍x吃早餐,終極都係敏華最好!其實早餐的菜式間間也差不多,味道合不合胃口則見仁見智,就算我日日去,日日點同一個餐,味道或油不油也有差異,好似沙嗲牛肉麵,以前無咁油,可能不同師傅不同手法,所以要比就比較堂食!客觀堂食的要求就講環境,講服務!呢間的店長(芬姐?)跟她的同事們貼心的款待,照顧周全,服務態度專業加上執枱快,環境乾淨企理,前線的努力足以彌補食物時好味時不好味的缺陷,再比個讚

2023-06-28
$42 (早餐)
聽朋友說銅鑼灣餐廳有新品種早餐,因此來到銅鑼灣敏華,一到餐廳,店長與員工忙過不停,非常滿座,在安排入後,環境仍然保持一種清新、舒適的感覺,店長跟員工依然非常親切,在他們的推介,嚐試新品種的蕃茄湯餐肉米粉,非常美味,希望籍着分享多點朋友能嚐到這款新菜式😄! 不過希望晚餐能有多點不同新菜式,可以定期轉換一下菜式,免得單調乏味。

蕃茄餐肉米
蕃茄餐肉米