2024-07-17
朋友3個人一起聚餐,好友介紹食斗滾,任飲任食有海鮮而且價錢親民,性價比的確好高,所以即使星期四晚,6點半到達都已經坐滿,想食記得要預先book位!我地book左6點半,佢依節時間好似係4點半至8點半。一坐底店員就會介紹佢地個餐,有雞煲+蒸海鮮+火鍋,然後會問想要雞煲的辣度及火鍋湯底!雞煲好快就上枱,店員話係生既,所以要每2分鐘開蓋炒1次,一共要炒4次,會有timer放係到提你。雞煲味道唔錯,個味都唔算咸,好香幾好味,我地出去火鍋自助bar拎左牛柏葉同豬皮,在最初果幾分鐘加落去一齊炒,個味都好夾!食完雞煲就上蒸海鮮,我地叫左唔要烏冬,店舖好有誠意地加左粉絲落去,好入味!蒸海鮮打卡一流,有蝦、蟶子、鮑魚、扁貝、蜆、龍躉!味道唔算全部都勁鮮甜,但鮑魚同龍躉都好味,係蝦口感一般。我地另外加左馬刀貝刺身($168)!個人認為生食味道未算好鮮甜,但放落火鍋快灼再食會較甜同好味。食完蒸海鮮就上火鍋,叫左烏雞燉湯湯底,味道算濃,可以打邊爐前飲番碗。店員提醒即場like店鋪IG/FB可以無限任食牛頸脊/ 黑豚肉。牛頸脊唔算好重牛味,但切得厚身有咬口但口感一樣好淋,其他火鍋配料可以出自助bar取,可惜當日
食完蒸海鮮就上火鍋,叫左烏雞燉湯湯底,味道算濃,可以打邊爐前飲番碗。店員提醒即場like店鋪IG/FB可以無限任食牛頸脊/ 黑豚肉。牛頸脊唔算好重牛味,但切得厚身有咬口但口感一樣好淋,其他火鍋配料可以出自助bar取,可惜當日7點半已經冇哂蝦同魚,但其他配料都仲有好多選擇。
最後店員會送埋糖水,係椰汁雪燕,好香椰汁味,但個人認為有點甜,不過食完火鍋濃味,再食都還好。
好飽,性價比高,$268/位!店員好有禮貌仲好幫手,會成日主動協助,例如炒雞煲同幫手隔走火鍋湯底的材料。
環境好熱鬧,枱好闊落,但每張枱次間都算迫,成班朋友聚會食野開心,但傾計就可能較嘈有點困難。