2020-01-08
呢排食左太多油膩野想食返啲清淡啲!今次來左呢間新開新派唔只得粥食既,仲有鮮魚湯飯!好有魚味嘅魚湯,好過好多間都係魚湯底既店舖!兩個餸一個菜再加上一大碗既白飯($45),男仔都好夠食啦!性價比好高!所以為左試到其他嘢食,我哋只叫左一碗湯飯,仲叫左一份叉燒腸粉($17),估唔到腸粉都幾滑溜👍🏻,豉油又唔會太鹹,岩岩好!另外每次去粥檔都要食牛脷酥($9),我嘅最愛,條牛脷酥都好大條,一人一半😁再點一點鮮魚湯,正啊😋話食清淡但都避免唔到🤣見到隔離枱叫左碟 薑蔥爽魚皮,好似好吸引咁,所以我哋都叫咗碟細碟($27)來試下,上到枱就已經聞到陣味好清香嘅麻油味,魚皮食落勁爽脆,口感比食海蜇更好,魚皮旁邊伴隨少量花生,魚皮嘅爽脆撞上花生嘅香脆,令到成個口感有唔少嘅上升。而且魚皮每片都好唔細,覺得相當抵食。