2021-06-01 1307 浏览
六點多路過灣仔,突然看到一家小店沒開門,就已經排起了長龍,於是好奇心之下一探究竟,原來是一家港式咖喱豬排🍛店,那就在這裡解決晚餐!種類很豐富,從粵式小炒,菠蘿🍍生炒骨,咸魚茄子煲,涼瓜排骨,再到各式各樣的咖喱飯,粉面都有。選擇了咖喱豬排飯🍛,又點了一個乾炒叉燒河。咖喱豬排🥩可能很多人點,店家早早準備,很快就上了,大的驚人,豬排炸的酥脆,很新鮮的味道,咖喱微微辣🌶️,佔著咖喱配著米飯絕了!我還點了一個叉燒炒河,不會很乾,油光鋥亮,但是又不油膩,叉燒也很多
2021-05-22 1337 浏览
長期排長龍的小店,確實有佢無可取代嘅吸引力。第一咁忙嘅小店入面,每位店員都好有耐性好有禮貌,完全唔駛貼錢買難受、第二食物質素真係滿分,咖喱香濃,企門口都聞到流晒口水、第三份量十足,一個餐兩個人食都食得飽今次中午一點我哋兩個用咗十分鐘就排到入去,分別叫咗咖喱豬扒同咖喱雞扒。平凡嘅食材加上廚師嘅悉心製作,每啖都不平凡。豬扒夠厚身,高溫油炸鎖住豬扒嘅肉汁,加上香辣嘅咖喱,我成碟飯都食得晒雞扒鮮嫩,外脆內滑,炸得夠哂乾身。每樣都即叫即炸,真係夠晒誠意值得一提佢嘅咖喱係帶少少辣嘅,唔係日式咖喱嗰種甜嘅。

咖喱雞扒飯

值得一提佢嘅咖喱係帶少少辣嘅,唔係日式咖喱嗰種甜嘅。
咖喱雞扒飯
2021-05-18 965 浏览
外賣自取個份量比以前少咗。雖然雞扒都係大大塊,但之前好似有兩塊咁多,而家轉咗外賣盒就得一塊。依然每日中午都係好多人係門口排隊。味道依然,有少少乾,唔juicy。總括而言,係冇之前做得好,上一次食大約一年前。
外賣自取個份量比以前少咗。

外卖自取
•新景園咖喱小廚💛正正子咖喱😋😋邪惡之選😈😈🥘·~~~~~~~~~1️⃣咖喱豬扒飯($88)*一望到碟豬扒已經好吸引🤤🤤🥰😍😍😍👍🏽即叫即炸既豬扒簡直無敵😍😍😍即叫即炸所以會上左個咖哩汁先,等一陣先會上豬扒飯😌*豬扒炸得外脆內鬆軟,2大塊炸豬扒一定夠哂食👍🏽😋😋*咖哩汁偏辣個種,小編食完咖哩之後所有食物都係咖哩辣味,食唔到有其他味😂😂豬扒唔掂咖哩汁就食到豬扒味😆😆😋😋😋邪惡之選真心一流👍🏽👍🏽(score:5/5)·2️⃣咖喱牛腩飯($88)*牛腩飯直接上就係,所以轉眼就有得食,牛腩牛筋既份量都好多😋😋😋😆😆😆*小編揀既會食豬扒飯,睇下各位人士既喜好😂(score:5/5)·其他:*咖喱都算偏辣,有聽到人好似嗌小辣,不過唔知係咪聽錯😂大家有機會食時試下問下係咪有小辣啦😂*晚市6點半先開門,6點15分左右去到排隊都排緊第4、5枱,入面鋪位預坐8-9枱,所以食唔到第一輪就一定要預時間等位了🙈-評分👑賣相:✨✨✨✨✨味道:👅👅👅👅👅價錢:💰💰💰💰💰推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5分滿分)~~~~~~~~~~

新景園咖喱小廚💛
正正子咖喱😋😋
邪惡之選😈😈🥘
~~~~~~~~~
1️⃣咖喱豬扒飯($88)
*豬扒炸得外脆內鬆軟,2大塊炸豬扒一定夠哂食👍🏽😋😋
(score:5/5)
2️⃣咖喱牛腩飯($88)
*小編揀既會食豬扒飯,睇下各位人士既喜好😂
(score:5/5)
其他:
評分👑
賣相:✨✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅👅
價錢:💰💰💰💰💰
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
1K
2021-05-17 526 浏览
“咖喱豬扒飯”($88)呢間喺灣仔嘅新景園真係超人氣日日午市一開就已經人山人海😂無論堂食定外賣都大排長龍好在嗰日自己一個過去食可以搭枱唔駛等😆一坐底即刻叫返個最出名嘅咖喱豬扒飯🐷🍛個豬扒飯果然名不虛傳😍超級超級大塊😆炸漿唔會太厚食落皮脆入面仲好嫩😍而且冇雪味😛咖喱同豬扒飯係分開上嘅味道夠哂香辣🌶好惹味不過入面舊薯仔就煲得唔夠腍😂成碟飯份量真係幾大😆好彩叫咗少飯咋🤣另外好想讚一讚啲店員就算咁多人咁多單服務態度依然係好好☺個飯係貴啲但都食得開心啲🤣
“咖喱豬扒飯”($88)

呢間喺灣仔嘅新景園真係超人氣
另外好想讚一讚啲店員
就算咁多人咁多單服務態度依然係好好☺
個飯係貴啲但都食得開心啲🤣
2021-05-15 720 浏览
平日中午一點來到排晒長龍!有成十幾個人,等外賣既都6-8個~當然出名受歡迎!見到招牌咖喱豬扒飯同埋乾炒牛河,2個人食就決定試試佢~豬扒一定係必食,炸粉好薄,免頭脆脆地,肉質仍然好軟滑,好鮮嫩,有本身肉質嘅香味。咖喱唔會過辣,啱啱好,又大份,女仔來講可能兩個人先食得晒。另外仲試咗乾炒牛河, 十分有鑊氣,亦都好大份,味道啱啱好,牛肉都好軟滑。不過我哋兩個女仔食呢兩份嘢,就食唔晒啦,最後打包左半碟。我覺得呢間野最勁係就算我食到幾點,到下午茶時間都好,出面仍然都有起碼六七個人排緊隊,果然受歡迎!

干炒牛河
2021-05-14
干炒牛河
2021-05-11 453 浏览
呢間豬扒飯好出名,係灣仔返工既未食過都聽過,我都決定去朝聖下,試下係咪真係咁好味😌呢間鋪係細鋪,平時lunch都好難食到堂食,所以都係叫外賣,不過好彩叫外賣都唔算耐,等左十分鐘鬆啲,排隊個陣見啲人係先電話落單,所以如果想叫外賣建議先電話落單我就試左個咖喱豬扒飯,塊豬扒好香口,而且口感鬆軟,完全唔會鞋,而且唔會係個啲醃得好勁既感覺,同埋塊豬扒都幾大塊,真係好好食😍😍至於咖喱,個人覺得都幾辣,唔食辣既朋友唔好試咖喱

2021-05-08 617 浏览
咖哩牛腩飯-晚餐有湯同菜真係港式風味既咖哩,不會有太多香料味,帶甜但係有啲微辣,咖哩味好濃郁,又唔會太稀。如果有多啲薯仔就更加滿足。唯一要挑剔係啲飯太硬。牛腩同牛筋變左配角,但係都好好食係因為好夠味,牛筋仲好腍,牛腩份量好夠。沙嗲魚柳煲會叫沙嗲魚柳煲係因為覺得一間做咖喱出名嘅餐廳做沙嗲應該唔會太差嘅,的確好惹味,一上菜仲係渣渣聲,有5大件魚柳,唔知道係係新鮮定雪藏既魚柳,但係一啲雪藏味都冇而且腌得好夠味,炸粉唔厚,唔會做到肉同炸粉分開。仲有粉絲同菠蘿。係有人情味嘅禮貌,每次上菜都會講小心呀好熱呀。真係好難得,咁有知名度既餐廳,仲可以保持咁有禮貌,親切感,好窩心。
咖哩牛腩飯-晚餐有湯同菜

沙嗲魚柳煲

2021-05-06
  • 咖哩牛腩飯
2021-05-05 512 浏览
新景園咖喱小廚港式茶餐廳咖喱豬扒飯 (外賣) $47終於黎朝聖下!豬扒勁淋又嫩,面漿唔厚之餘,唔會有雪藏味。一d都唔會乾,食得出係即叫即炸,淋左咖喱汁係面都食落都有外脆內軟既感覺。加上香濃既咖喱,咖喱明顯同出面既唔同,唔會死落黃姜粉又或者得個辣字無咖喱味,整體唔辣但好香,送飯一流!勁快就食晒,覺得唔夠喉。如果個咖喱可以加多2舊薯仔就再完美d啦!一定會翻!📍堂食要$88,堂食豬扒同咖喱會分上,相信有另一番既好味道!買外賣去隔離公園食都好正,仲熱辣辣同脆口。📍留意開門時間,只做午市同晚市!
新景園咖喱小廚
港式茶餐廳

咖喱豬扒飯 (外賣) $47

如果個咖喱可以加多2舊薯仔就再完美d啦!一定會翻!

📍留意開門時間,只做午市同晚市!
2021-04-01
  • 咖喱豬扒飯
2021-05-02 413 浏览
I had their famous deep curry fried pork chop on rice. Exceptional taste, tender and juicy and huge. Curry is a bit spicy but authentic. The waitresses are very friendly too. But given it is a traditional fast food cafe, you have to share table and do not expect too clean. A bit expensive given the environment but given the taste and portion, it is hard to resist.
2021-04-22 1010 浏览
要排隊的,必然係好嘢嘅定律係無錯嘅😁之前食過咖喱豬扒飯,味道唔錯,但今日想試吓茄汁豬扒飯,看看是否一樣咁美味。茄汁都是分開上的,滿滿一碗蕃茄汁,略嫌太濃稠,鮮蕃茄但不多,不太喜歡😥豬扒仍然好味,肉質炸完之後都好滑又冇雪味😍面漿不厚,亦好脆,份量亦頗大,套餐是跟飯、湯同炒菜,二人分享比較好,亦可試試其他菜式。我哋再點了涼瓜排骨,這菜做到不錯,涼瓜不會好淋,仍帶點甘,配排骨一流👍🏻,有菜又有肉😋
要排隊的,必然係好嘢嘅定律係無錯嘅😁
2021-04-18 703 浏览
📍新景園咖喱小廚 (灣仔)灣仔春園街20號地舖咖喱豬扒飯🐷堂食實在太貴啦,起碼要80幾蚊🙄我就食唔起啦,如果揀咗個午市嘅外賣飯,$45呢個價錢合理好多,心諗個個都討論,應該都幾好食😋外賣一到手,即刻響附近個公園處理咗佢,一開盒就見到好大塊豬扒,即叫即炸,新鮮熱辣辣,食落外脆內鬆軟,確實好好食,難怪咁多人食佢😳最後先知道原來堂食80幾蚊,原來係有兩塊豬扒,但其實一塊都已經好滿足,所以叫呢個外賣食都應該唔錯,一定夠飽😝
📍新景園咖喱小廚 (灣仔)
灣仔春園街20號地舖

咖喱豬扒飯🐷
堂食實在太貴啦,起碼要80幾蚊🙄
2021-04-18 935 浏览
今日出勤路經灣仔, 梗係買咖喱豬返去食啦,  去到已經都好多人開始排隊, 有堂食既, 有即場外賣既, 目測都有廿幾人等緊, 好彩我一早打電話落定ORDER, 去到同姐姐講聲打左電話黎, 幾點幾多份咖哩豬就得架喇, 又真係無出錯過喎返到公司打開個盒,就覺得好似比之前D飯同汁都少左.分隔好處只係D汁無令到D豬排淋左.豬排炸得剛剛好, 就算外賣, 食落依然咁脆口, 而且夠淋唔"鞋"口. 而個咖哩汁真係幾多都唔夠喉, 少少辣, 仲開胃左. 如果好似堂食咁, 有嚿薯仔加埋就無得彈喇.哩副係以前個盒, 各有好處啦, 不過問返朋友, 原來之前叫開, 都係有嗌多汁, 下次都要記得落ORDER既時候講定先.

2021-04-14
外卖自取
2021-03-29 1396 浏览
超級大份嘅豬扒🤣雖然$88 好似有啲貴,但以份量黎講絕對可以接受。(當然如果佢出個份量少啲,但平啲嘅選擇絕對更好🙈因為要食哂都唔容易🙈尤其係女仔)咁出名咁多人排隊唔係無原因👍豬扒唔係厚切,但炸粉都唔厚,仲炸得啱啱好👍脂肪嘅部分充滿油香,近骨啲位仲好食😋咖哩汁偏辣,仲有少少麻,港式咖喱入面算好惹味,唔食得辣嘅就可能叫少辣好啲喇。最美中不足嘅係薯仔唔夠淋🙈如果唔係100分雖然好似好多人排隊,但大部分都係外賣,如果堂食嘅唔駛嚇親
最美中不足嘅係薯仔唔夠淋🙈如果唔係100分

雖然好似好多人排隊,但大部分都係外賣,如果堂食嘅唔駛嚇親
咖哩豬扒飯
咖哩豬扒飯
2021-03-26 899 浏览
之前成日經過,見成日門口有人排隊,但一直無深究間餐廳食咩,直到最近上網睇先知原來咁出名,所以的起心肝決定一試!11:55到,門口排緊3-4人,好彩早左少少到,12點後多左勁多人等左唔洗15分鐘就入到去,地方唔大,8枱左右,本身同一個男人搭枱,但佢走左之後,就無人搭,唔知係咪無單人等位🤔我一個人坐一張枱,門口好多人,壓力很大結果好快食完就閃咖哩豬扒$88豬扒份量好多,飯就唔算多,岩岩好豬扒好好食,外脆內軟,夠淋,有肉汁,完全唔鞋唔乾咖哩味很好,帶微辣,唔會好奶味,薯仔就一般,入面無味,似烚薯放落去!從帶一提,每位客人有最低消費,好似$70幾另外外賣經濟d,$48盒,但無得分汁上,同豬扒會少d

我一個人坐一張枱,門口好多人,壓力很大
結果好快食完就閃

咖哩豬扒$88
豬扒份量好多,飯就唔算多,岩岩好

豬扒好好食,外脆內軟,夠淋,有肉汁,完全唔鞋唔乾

從帶一提,每位客人有最低消費,好似$70幾

另外外賣經濟d,$48盒,但無得分汁上,同豬扒會少d