2007-07-25 13 浏览
今日我去書展前就去搵野食,上左樓上坐"一上到去見到1 個侍應(大約16歲)之後我地落單,個侍應(大約16歲) 成日比錯野食,亂咁放低就走開=.= 呢D算係咩態度??!!野食完全無味(面&河粉類)食完真係走都走唔切""好差好差好差
今日我去書展前就去搵野食,上左樓上坐"
一上到去見到1 個侍應(大約16歲)

呢D算係咩態度??!!

野食完全無味(面&河粉類)食完真係走都走唔切""

好差好差好差
2007-07-23 19 浏览
去完書展就去搵野食,上左樓上坐"一上到去已經見到2個侍應(大約16歲)互相鬧交爆粗"其他客人又不停話野食未黎(其實堆晒係一邊無侍應理.)之後我地落單,個0靚仔要問幾次先記到我地叫咩,又係咁叫我地唔好講咁快,佢咁後生都老人痴呆?!!同埋佢地成日比錯野食,亂咁放低就走開=.=我見佢拎住我碗野問黎問去就話係我GE,佢話:咁你又唔早響!嘩,呢D算係咩態度??!!野食完全無味(面&河粉類)食完真係走都走唔切""好差好差好差"!!!!!!!!!!!!!!
去完書展就去搵野食,上左樓上坐"
一上到去已經見到2個侍應(大約16歲)互相鬧交爆粗"
其他客人又不停話野食未黎(其實堆晒係一邊無侍應理.)
野食完全無味(面&河粉類)食完真係走都走唔切""
好差好差好差"!!!!!!!!!!!!!!
2007-07-22 10 浏览
書展離場已經十點半,黎補充體力。一入去,地下黏乎乎的,已經有少少皺眉。因為唔肚餓,所以只點三文治一客,男友叫左湯麵。侍應轉頭番黎話無三文治,實在唔想食太飽,所以決定唔食算。湯麵十分鐘左右就上,感覺上係普通貨色,無特別。唔知係咪夜既關係,侍應們自己大大聲傾計,感覺唔係咁好…有d掛住以前既麵包樹,d野食選擇多d…
書展離場已經十點半,黎補充體力。

一入去,地下黏乎乎的,已經有少少皺眉。
因為唔肚餓,所以只點三文治一客,男友叫左湯麵。

侍應轉頭番黎話無三文治,實在唔想食太飽,所以決定唔食算。

湯麵十分鐘左右就上,感覺上係普通貨色,無特別。

唔知係咪夜既關係,侍應們自己大大聲傾計,感覺唔係咁好…

有d掛住以前既麵包樹,d野食選擇多d…
2007-06-14 3 浏览
13 June 2007 (Wed) - 早餐開完會同同事黎食早餐,我叫咗份茄蛋治同熱華田,茄蛋治真係好薄,唔開心,食得唔夠喉,熱華田一啲都唔熱,本來都唔想比OK佢,但係有個住九龍既同事話呢度啲waiter好有禮貌,問我香港區係咪咁,佢話九龍既茶餐廳態度好差,見佢哋咁好禮貌,比個OK佢啦!
13 June 2007 (Wed) - 早餐

2007-05-21 2 浏览
今日同個朋友來到,我食午餐,佢食金牌滋味餐.我個炒貴刃ok.佢個金牌餐D扒真係唔錯!D人真係好好笑容lol!但係成間鋪都係後生仔為主.不過我見佢地真係好忙,間唔中都有出錯,好似叫檸茶送左奶茶.但係一睇就知D靚仔係新人,又唔怪得o既!個老闆又say晒sorry咁,仲好快換返杯比你,你又點鬧得佢落o丫!overall,唔錯啦!可再試~
overall,唔錯啦!可再試~
2007-05-20 10 浏览
今日同女朋友無無聊聊走入去...女朋友叫左個西炒飯+ 華田我叫左個咖哩飯+OT點知華田黎可力...炒飯同咖哩飯都難食...得杯0T 算係OK...不過我諗OT 點沖都唔會差掛...食物都算...入到得個老闆笑笑口..其他員工個個一樣樣..好似TWINS咁...仲要黑口黑面...冇笑容...完全唔得..唔似下面D人講到咁好...唔會再黎...
今日同女朋友無無聊聊走入去...
女朋友叫左個西炒飯+ 華田
我叫左個咖哩飯+OT
點知華田黎可力...
炒飯同咖哩飯都難食...
得杯0T 算係OK...不過我諗OT 點沖都唔會差掛...

食物都算...
入到得個老闆笑笑口..
其他員工個個一樣樣..好似TWINS咁...

唔會再黎...
2007-05-06 5 浏览
今朝去這裡食早餐,兩個人都order早餐A(煎2蛋+火腿通粉),1個轉炒旦, 兩個都轉多士(+1蚊).友人的煎蛋可以兩個蛋各有唔同核突賣相(我冇研究她的蛋, 未能詳述, 見諒)我的炒蛋....其實都係煎蛋, 分別在於發爛左, 一片的(我知好多茶餐廳都係咁)通粉好爽, 火腿份量也算多, ok架!!多士最後上... 真係嚇死(因為實在太明顯).....其中一件上面有隻小強腳!!!!!!!也蠻大的=.=多士係兩片三角重疊為一份... 打開....唉.....其中一份係冇料到, 一份係一"paak"野..馬虎到丫...其實D多士黎既時候, 已覺它是被人蹂躪完的(被手指壓過), 而且所謂多士..只係烤到有少少"雁"既薄方包...冇食多士, 埋單叫佢-返兩蚊多士錢走人blacklist, 唔會再去lu >.<

通粉好爽, 火腿份量也算多, ok架!!

多士係兩片三角重疊為一份... 打開....唉.....

冇食多士, 埋單叫佢-返兩蚊多士錢走人

blacklist, 唔會再去lu >.<
2007-04-10 1 浏览
金牌滋味餐係乜呢?之前睇食評個個都話好食,今日去食終於知道,原來係...芝士腸3條/司華力腸3片+豬扒/牛扒/雞扒+蕃茄雜菜湯(螺絲粉/米線/公仔麵/意粉/烏東)+餐飲同同事食,豬牛雞各一,牛扒同雞扒都幾好食,又大塊,抵食d,但豬扒就好細塊。個蕃茄雜菜湯粉都幾好味,好大碗,食到好飽。以茶餐廳o黎講,都唔錯。
芝士腸3條/司華力腸3片+
豬扒/牛扒/雞扒+
蕃茄雜菜湯(螺絲粉/米線/公仔麵/意粉/烏東)+
餐飲
以茶餐廳o黎講,都唔錯。

2007-03-27 23 浏览
服務態度好好,個老闆成日笑容滿面,個日下午已經爆晒棚,但係有班小朋友係度走來走去,老闆都好好態度咁叫佢小心d,因為怕人撞親佢食物都唔錯,抵食!我見好多人去親都叫金牌滋味餐,味道真係不俗.成個餐都係24蚊,算抵食!
咁叫佢小心d,因為怕人撞親佢
2007-03-24 2 浏览
8-3-2007服務好好的茶廳, 食物質素只是一般。百搭早餐雪菜肉絲蛋麵+茶走少甜。雪菜肉絲是外來貨不是自制所以非常普通。茶走沒有少甜, 要手動把杯底的綀奶拿走。
8-3-2007

2007-03-19 1 浏览
間餐廳比我感覺好親切!而且坐落好舒服.伙計態度勁好!!我同班同事一放lunch就會黎哩度坐!午餐真係好抵食.有時放早,會離食個金牌滋味餐,真係黃牌餐.D扒好入味.而且最抵就係佢轉烏冬唔駛另外加錢.所以呢間係我返工必選既茶餐廳.去開有感情卦!
所以呢間係我返工必選既茶餐廳.去開有感情卦!
2007-03-17 6 浏览
下午茶餐好抵食! $18 (凍飲+$2)有成20個餐揀,味道算唔錯。雖然佢附近個間"新膳坊"既下午茶餐有更多CHOICES,但新軒尼既服務態度真係好好!入到間餐廳個個STAFF都會同你打招呼,好團結好一致。午餐既"滋味餐"都好抵食,$24(凍飲+$2)
下午茶餐好抵食! $18 (凍飲+$2)
有成20個餐揀,味道算唔錯。

雖然佢附近個間"新膳坊"既下午茶餐有更多CHOICES,
但新軒尼既服務態度真係好好!
入到間餐廳個個STAFF都會同你打招呼,
好團結好一致。

午餐既"滋味餐"都好抵食,$24(凍飲+$2)
2007-02-27 10 浏览
last time i went to this restaurant when i went to the show of Jan Lam. This is quite a good place, because the boss is really nice. i and my boyfriend were the last customers of the restaurant that night, they were all about to get off from work. still, they did not urge me to go, nor show any signs of annoyance. they can really achieve "customers first" principle!besides, the food they serve are quite tasty.i especially like the baked pork chop rice. i will go there again whenever i go to wanc
i will go there again whenever i go to wanchai!
2007-02-22 3 浏览
我覺得呢間餐廳食品一般,但係服務態度十分好!個個都好好人!!所以感覺好親切!!!
2007-02-22 1 浏览
呢間餐廳既人個個都好nice,入到去真係覺得自己好似VIP咁!!食物我覺得ok.特別係D扒類!至於衛生,我覺得間間食肆都一定有小強,係睇下你好唔好彩啫!同埋我自己係呢餐廳食咁多次都未試過!