2017-12-03 790 浏览
今天和室友小可爱来浪啦😄好吃ヾ ^_^♪但是后来加点的时候服务态度不太好呢我们点了三样都放在一个小碟子里(。ò ∀ ó。)很是窒息总体还是不错的不过性价比不高。如果去吃鸡煲会更便宜和好吃。关键是我们组完sem饭还要来吃烤肉(。ò ∀ ó。)沉默吃完回来就看到这个(。ò ∀ ó。)手动再见
今天和室友小可爱来浪啦😄
好吃ヾ ^_^♪
但是后来加点的时候服务态度不太好呢
我们点了三样都放在一个小碟子里
(。ò ∀ ó。)很是窒息
总体还是不错的
不过性价比不高。如果去吃鸡煲会更便宜和好吃。
关键是我们组完sem饭还要来吃烤肉
(。ò ∀ ó。)沉默
吃完回来就看到这个(。ò ∀ ó。)手动再见
2017-11-10 938 浏览
晚上跟男朋友去$218仼食韓燒一坐低20分鐘都無比快子,生菜,醬料每樣都要自己望到別人枱有先知有逐樣叫服務員說才會有已經很不耐煩點菜單寫明數目跟送上的不同好像乞食般最重要是食物質素低劣問心這一餐最多只值$120位簡直是垃圾級數
晚上跟男朋友去$218仼食韓燒
好像乞食般
最重要是食物質素低劣
問心這一餐最多只值$120位
簡直是垃圾級數
今日做完運動好想食燒肉,女友又好想食甜品,諗左一輪都係選擇去新麻蒲,因為之前去銅鑼灣分店覺得唔錯。地理位置關係去左旺角分店。點知係失望之旅。我地比較遲入坐,差不多9點幾接近10點先入坐。點左護心肉,五花肉,豬皮,啤酒同豆花冰。啤酒同花冰率先送到。我一路食kimchi一路等(唔知點解配菜只係得兩碟)等左15分鐘都無肉送黎,我就問下個金毛侍應,佢話幫我跟跟。我見佢係部電腦面前check chexk下,就繼續食埋啲配菜,又過左10分鐘。都係無野送黎,我按左知request button 4次先有人應我,有個四眼女侍應先走埋黎,話幫我跟。跟住佢就翻返嚟,同我講話冇入單,問我洗唔洗落返order, 我真係嬲,同女朋友一齊呆左,跟住佢又走咗。去到10點半左右,其中一個男士應有拎咗之前落單既肉過嚟。我心諗:你甩咗單又點會知我叫左啲咩肉啊?跟住我同佢講我唔要啲肉我要埋單。你次嘅用餐經驗非常之差,夜晚10點並唔係一個繁忙時段。但我就不停咁見到佢哋啲侍應游魂同喺度玩。同銅鑼灣分店實在是太大落差。我一定唔會再光顧旺角分店。亦都希望管理層可以睇到呢個post,因為前線工作人員服務態度有問題, 必然係管理層嘅責
點知係失望之旅。
我地比較遲入坐,差不多9點幾接近10點先入坐。
點左護心肉,五花肉,豬皮,啤酒同豆花冰。
啤酒同花冰率先送到。
我一路食kimchi一路等(唔知點解配菜只係得兩碟)
我心諗:你甩咗單又點會知我叫左啲咩肉啊?

跟住我同佢講我唔要啲肉我要埋單。

你次嘅用餐經驗非常之差,夜晚10點並唔係一個繁忙時段。
亦都希望管理層可以睇到呢個post,因為前線工作人員服務態度有問題, 必然係管理層嘅責任。
一直聽到朋友極力推介這間韓國燒烤店,今天終於試了🤣真的不負眾望,超級美味。午市套餐非常優惠,我們點了一份燒烤餐,餐會送上一碗紫菜飯,海鮮湯及一杯飲品($168),已足夠2個人吃😁😁但整餐最驚喜的絕對是前菜,一坐下侍應便立刻放下三大碟真的超級美味,有最常見的辣白菜,還有酸酸的昆布,及最正的洋蔥魚蛋。本人平常到韓國店吃飯,對於自家掣的泡菜不是特別鍾情,故大多吃了一至兩口便不會再吃,但這間泡菜實在做得實在太美味了🤣😍所以吃了全部沒淨😗😗😗鍋邊蛋會加入一些辣白菜,故也是非常美味的哦😍❣️❤️但要提一提的是一看到就熟便要吃了,因為蛋很快會變老喔🤓燒肉當然無得輸,脂肪比例適中,而且味道做得相當好🤣而海鮮湯配以紫菜飯實在絕配,湯入面有很多蔥,很香❤️這杯藍色檸檬汽水,漂亮又好喝總括而言,這間韓燒店非常值得再次encore🤣🎊😍
但整餐最驚喜的絕對是前菜,一坐下侍應便立刻放下三大碟
前菜

這杯藍色檸檬汽水,漂亮又好喝
總括而言,這間韓燒店非常值得再次encore🤣🎊😍
  • 爐邊蛋
2017-10-25 656 浏览
新麻浦呢間店都算經典,香港得兩間分店,一間係銅鑼灣,一間係旺角!我試過,我直係試過銅鑼灣果間,曾經等位等咗成兩粒鐘位,等到痴咗線⋯⋯等到🔥都嚟!但銅鑼灣果間啲食物好好味,配菜任食!好正❤⋯⋯到今次了,嚟咗旺角呢間⋯⋯⋯去到,冇乜人,即時有位,正!坐低後,侍應介紹,呢度有任食,又前盤,又主菜,又甜品,又只能揀一款,又乜又物⋯⋯其實,我聽完都唔係好明。好啦好啦⋯⋯唔明唔緊要,總之任食就算啦。好了,随便叫了幾碟,燒肉來了,即時夾幾塊來燒,燒好啦⋯⋯一食落囗⋯⋯⋯Oh......my.......god.......咁咸嘅⋯⋯⋯乜料?⋯⋯⋯試多另一塊........嘩⋯⋯⋯又係咁咸!點食?唉⋯⋯⋯唔想再講⋯⋯⋯睇真啲餐牌,以為有好多款牛肉!頂,原來只係唔同味,一樣都係果款牛肉!再去,各位可以考慮唔要牛肉任食,要豬任食可以了!價錢平好多!牛肉太咸,唔好食!反而,豬,好🉐️!雞,仲衰,不用叫!甜品,幾好,可試!任食冇乜菜,好可惜!韓燒,冇菜包住食,唉⋯⋯⋯兩間分店,一個天,一個地!好嘢!
新麻浦

到今次了,嚟咗旺角呢間⋯⋯⋯去到,冇乜人,即時有位,正!

咁咸嘅⋯⋯⋯乜料?⋯⋯⋯
試多另一塊........嘩⋯⋯⋯又係咁咸!點食?

唉⋯⋯⋯唔想再講⋯⋯⋯

牛肉太咸,唔好食!反而,豬,好🉐️!雞,仲衰,不用叫!
甜品,幾好,可試!
任食冇乜菜,好可惜!韓燒,冇菜包住食,唉⋯⋯⋯

兩間分店,一個天,一個地!好嘢!
任食韓燒
2017-10-01 769 浏览
國慶日放假,當然想食好野。本來系去食牛角 但無奈太多人😣。咁上網見新麻蒲幾好,所以就去試下,因為無去過。就系咁就出事喇~~~我地系食放題,因為之前見過系無放題,佢有嫩牛排肉,五花肉,烤雞等等。我地共寫左三次紙入單都系有寫嫩牛排肉。但最後都冇比到嫩牛排肉,而系比左五花肉。再三追問,一個戴眼鏡,扎丸子頭既女員工走黎講已經冇嫩牛排肉。即系咁冇既話系咪一早要同客人講聲呢?!吾系要等到入左單,再三追問先講冇晒。而且服務態度系超差。吾系剩系個位女員工,而系好多員工服務都好差,舉手想入單系冇人理你,而且會扮睇你吾到,要你舉到手都斷都可以吾理你,究竟系咩態度呢?吾要求你好好,但連最低既服務態度都冇。除左灰色衫收錢既員工之外、其他所有紅色衫既員工都好吾掂。食物質素都吾掂好差 完全吾好食。系得腸仔好少少。飲品就可以接受。以後吾會再去食,冇下次。垃圾。😡😡😡😡😡😤😤😤😤😤😤😤😤😤😡😡😡😡😤😤
國慶日放假,當然想食好野。
本來系去食牛角 但無奈太多人😣。

2017-09-26 991 浏览
一直想食新麻蒲..但基於太貴而卻步...機緣巧合之下得知旺角分店有放題@@一試究竟唔食牛既朋友可以揀呢個食牛既朋友要約齊4個人黎食777啦777餐包2個主食當然要食d唔飽肚既!叫左鮑魚雞湯同埋霜降牛壽司即燒好似好高級咁之後就要狂食牛回本啦!唔記得咩肉了但全部牛都食過嫩牛同好似肥牛果隻係回本必食全部牛叫晒!仲叫埋豬既護心肉好好味!蝦就唔掂啦!第一轉打後有一半都梅既..蝦頭燒燒下自動脫落omg爐邊蛋就搞笑燒左半個鐘都未熟(第2大火)結果我地自己到最大先熟藍天檸檬唔錯飲總結:地方隱蔽 少人環境大 卡位舒服 少人關係無咩油煙感cp高 任食有呢個質素無得輸係衰90分鐘 我食唔飽同行友人飽晒了!有機會會再黎狂食回本牛
一直想食新麻蒲..
但基於太貴而卻步...
機緣巧合之下得知旺角分店有放題@@
一試究竟

唔食牛既朋友可以揀呢個

食牛既朋友要約齊4個人黎食777啦

777餐包2個主食
當然要食d唔飽肚既!
叫左鮑魚雞湯同埋霜降牛壽司

即燒好似好高級咁

之後就要狂食牛回本啦!

唔記得咩肉了
但全部牛都食過
嫩牛同好似肥牛果隻係回本必食

全部牛叫晒!仲叫埋豬既護心肉
好好味!

蝦就唔掂啦!第一轉打後有一半都梅既..
蝦頭燒燒下自動脫落omg

爐邊蛋就搞笑
燒左半個鐘都未熟(第2大火)
結果我地自己到最大先熟

藍天檸檬唔錯飲

總結:
地方隱蔽 少人
環境大 卡位舒服 少人關係無咩油煙感

cp高 任食有呢個質素無得輸
係衰90分鐘 我食唔飽

同行友人飽晒了!

有機會會再黎

狂食回本牛
  • 護心肉
2017-09-02 1025 浏览
比預約時間早了15分鐘到達,等侍應執好檯,岩岩好夠鐘就入得。每位$168!! 款式都唔少,除左燒肉,每2個人仲可以叫一款熟食,同飲品任飲,但當日刨冰機壞左,所以無冰食😭✨前菜選擇唔多,有海帶同泡菜,泡菜唔錯👍🏼✨燒肉類推介護心肉同五花肉👍🏼牛肉類普通👌🏼✨爐邊蛋👍🏼✨香辣奶油炒年糕👌🏼✨覆盆子紅醋汽水👍🏼酸酸地好開胃總括黎講好抵食,質數唔錯,但人手唔夠,叫左好耐先有人收order 紙,同飲品好耐先到,希望可以改善。

✨前菜選擇唔多,有海帶同泡菜,泡菜唔錯👍🏼

✨燒肉類推介護心肉同五花肉👍🏼牛肉類普通👌🏼

✨爐邊蛋👍🏼

✨香辣奶油炒年糕👌🏼

✨覆盆子紅醋汽水👍🏼酸酸地好開胃

2017-08-10 1031 浏览
由於之前食過旺角銀行中心嘅「新麻蒲BBQ」嘅午市套餐覺得幾好,所以今晚特意嚟食吓他們嘅晚市燒烤套餐!有每位$168加一「豬,鷄」或每位$218加一「牛、豬、鷄、大蝦等等等等⋯⋯」,由於我們比較鍾意食牛肉,所以我們揀咗$218嗰個,而且仲有一客主食同飲品任飲!用嚟盛載著食材上碟嘅係一個三層高嘅鐵架,而且將所有食材都舖砌得都幾整齊,令到賣相好精緻吸引!大蝦真係好大隻,唔係普通嘅中蝦,而且肉質超爽甜彈牙!豬皮係用咗秘製嘅醬汁嚟醃,醃得好入味,而且質感相當煙煙韌韌,最特別係唔會有好油膩嘅感覺!嫩牛排肉嘅肉質非常軟滑多汁,肉味相當濃郁!頂級芝士豬肉香腸同平日食開嘅唔同,腸皮特別爽口脆身,味道仲有啲香甜,入面仲有啲香濃嘅芝士,真係好正呀!而飲品我們揀咗藍天檸檬汽水,因味道酸酸甜甜,係眾多款飲品之中,比較有味!
而且將所有食材都舖砌得都幾整齊,令到賣相好精緻吸引!
大蝦真係好大隻,
唔係普通嘅中蝦,而且肉質超爽甜彈牙!
最特別係唔會有好油膩嘅感覺!
嫩牛排肉嘅肉質非常軟滑多汁,肉味相當濃郁!
頂級芝士豬肉香腸同平日食開嘅唔同,腸皮特別爽口脆身,
味道仲有啲香甜,入面仲有啲香濃嘅芝士,真係好正呀!
2017-07-19
2017-08-07 1069 浏览
友人突然想吃韓燒,便與小人一起去了銅鑼灣的新麻浦。首先非一般的的前菜認真大陣仗,份量及數量都多,除了指定動作泡菜外,更有沙律、瓜菜等等,酸酸辣辣的,讓食客吃肉之前先清一清味蕾,吊起胃口。三層架第一層放有菇類,樓下兩層則盛載肉食。這樣的設計很聰明,不用放得一枱皆是食材,節省空間。各種燒肉的肉質都不俗,有肉味,應腍則腍,應爽則爽。一邊吃著,一邊看見店員用火槍左噴右噴:壽司又噴,甜品又噴,我們一於也來個噴的火山芝士炒飯。這個噴得好,芝士即溶於炒飯,融為一體,加上多甜少辣的泡菜,是何其的味美!燒肉以外,芝士炒飯絕對是個驚喜。
友人突然想吃韓燒,便與小人一起去了銅鑼灣的新麻浦。

未燒的燒肉

燒烤中的燒肉
火山芝士泡菜炒飯
燒肉以外,芝士炒飯絕對是個驚喜。
用餐时段
未燒的燒肉
燒烤中的燒肉
火山芝士泡菜炒飯
今日星期日一早打電話黎Book左晚上8點兩位,但去到都要等到8點45分先入得去,放題本身食物選擇都已經少,仲要無左招牌腸仔,啲蝦仲要超霉,一食落口都忍唔住吐返出黎。最後主食揀甜品,先話冰機壞左無得食甜品,又唔一早講,食到飽晒除左甜品其他野都食唔落啦,最後谷鬼氣無點到主食就走左,原本特登同男友黎慶祝一年紀念,完全比呢間餐廳破壞左,而且服務超差,食物質素又差,等待時間超耐,而且唔做放題果陣服務好好多,以後唔會再黎食!!!!!
2017-08-04 469 浏览
由於早前食過覺得幾好同幾抵食有「午市套餐買一送一優惠」,所以今日中午我們特意再去旺角銀行中心嘅「新麻蒲BBQ」食中午飯!我們叫咗上次食過其中一款最鍾意嘅鮑魚蔘鷄湯,因鷄肉嘅肉質超鬆化嫩滑,包括連鷄骨都可以食埋,鮑魚嘅肉質好爽甜彈牙,而且都幾大隻,因有紅棗同糯米,所以湯底好軟綿濃郁,味道好香甜!石鍋牛肉拌飯嘅材料相當豐富,令到賣相好色彩繽紛,有:牛肉絲、翠玉瓜、紅蘿蔔絲、大豆芽菜、洋蔥、冬菇片、菠菜同煎蛋,再加埋啲韓式甜辣醬撈埋一齊食,感覺會比較醒胃,同埋會令到所有食材更加惹味!牛胸肉大醬湯嘅牛胸肉肉質非常鬆軟嫩滑,牛肉味好濃郁,至於湯底味道唔算好辣,但飲落會有淡淡韓式味噌嘅鹹香味慢慢滲透出嚟,真係好正呀!冷麵嘅麵質好煙韌彈牙,但就略嫌唔係好夠冰凍!
我們叫咗上次食過其中一款最鍾意嘅鮑魚蔘鷄湯,
因鷄肉嘅肉質超鬆化嫩滑,
包括連鷄骨都可以食埋,鮑魚嘅肉質好爽甜彈牙,
而且都幾大隻,
因有紅棗同糯米,所以湯底好軟綿濃郁,味道好香甜!
石鍋牛肉拌飯嘅材料相當豐富,令到賣相好色彩繽紛,
感覺會比較醒胃,同埋會令到所有食材更加惹味!
牛胸肉大醬湯嘅牛胸肉肉質非常鬆軟嫩滑,
冷麵嘅麵質好煙韌彈牙,
但就略嫌唔係好夠冰凍!
石鍋牛肉拌飯
牛胸肉大醬湯
冷麵
2017-07-15
石鍋牛肉拌飯
牛胸肉大醬湯
冷麵
2017-07-27 450 浏览
今日中午我們行過旺角銀行中心,喺諗緊午餐想食咩嗰陣,見到有間「新麻蒲BBQ」嘅韓式燒烤店,所以我們就決定入去食午飯!啱啱坐低店員就攞咗啲餐前小菜畀我們,分別係明太子、泡菜同昆布,而且食完可以再叫!之後店員同我們推介話:「午市套餐有買三送一優惠!」我們叫咗鮑魚蔘鷄湯嘅鮑魚係原隻連殼上,肉質好爽甜彈牙,而且都幾大隻,湯底嘅味道好鮮味,而且有淡淡嘅蔘香味,由於經過長時間嘅烹煮,所以鷄肉嘅肉質極之鬆化,甚至連鷄骨都可以輕易咬碎食埋,真係超正呀!燉牛排骨嘅肉質超鬆軟嫩滑,完全唔會有韌或「嚡」嘅感覺,而且份量十足,湯底嘅味道非常鮮甜濃郁,用嚟撈白飯食,真係好正呀!新麻蒲部隊鍋就不過不失!海鮮嫩豆腐鍋嘅湯底味道好鮮味,但唔會好辣,材料有蝦、蜆同超滑溜嘅豆腐,亦都係用嚟拌飯一流呀!跟餐特飲:藍天檸檬汽水、覆盆子紅醋汽水、酸梅汽水同韓式柚子熱茶,當中我們覺得比較好飲嘅係藍天檸檬汽水,因酸嘅味道較為突出,感覺好醒胃,而其他就嘅味道就比較淡!
甚至連鷄骨都可以輕易咬碎食埋,真係超正呀!
燉牛排骨嘅肉質超鬆軟嫩滑,
完全唔會有韌或「嚡」嘅感覺,而且份量十足,
湯底嘅味道非常鮮甜濃郁,用嚟撈白飯食,真係好正呀!
新麻蒲部隊鍋就不過不失!
海鮮嫩豆腐鍋嘅湯底味道好鮮味,
燉牛排骨
新麻蒲部隊鍋
海鮮嫩豆腐鍋
藍天檸檬汽水、覆盆子紅醋汽水、酸梅汽水同韓式柚子熱茶
2017-07-14 776 浏览
同老公行開旺角搵食,行過銀行中心見到有間韓國菜就上去試試看吧。下午兩點多到來可能已經過了午餐時間所以好多位,店員安排我們坐下來後好快送上前菜小吃,韓國料理的前菜真係食極唔厭,最愛當然是泡菜,另外有一碟炒豬肉,還有一碗豆腐。我地點了每人一份午餐,我點了一個芝士年糕拉麵,老公點了 全州拌飯,份量很多,老公個飯都食唔曬,我都食剩左D年糕&麵,真係太飽食唔落了。芝士年糕拉麵, 辣辣的,很野味,仲有隻雞蛋。韓式拌飯 材料很多樣化,有肉又有菜👍🏻

芝士年糕拉麵, 辣辣的,很野味,仲有隻雞蛋。

韓式拌飯 材料很多樣化,有肉又有菜👍🏻
2017-07-11
一家人出街原來都好開心,到晚飯時間大家想食韓燒,所以就決定試下呢間啦,我地5個人所以選擇左一個$777既四人放題,一個人就要用返原價$218,放題係90分鐘任食,我地點左第一轉,等左好耐都冇出野食黎,之後過左幾個字,我地吹左佢地先黎第一轉,重要好多野冇黎,但格離檯比我地遲黎,佢點d野食都一早黎左,第一轉黎果時我地已經點定第二轉啦,佢地個牛係好食既,但個爐好似係比出面d韓燒細個同凸,搞到一放野上去就會跌落d爐邊蛋到,真係燒到好嬲囉,d野食不停跌,另外d員工真係好差,叫佢地又唔聽,禁鐘叫佢地又唔黎,要禁幾次先,d員工就圍住哂水吧果到傾計,倒瀉水佢地經過又只會望一望都唔會話拎條毛巾比人,我印象中得韓國籍員工成日走黎走去,其他人只係傾計😒😒😒,我心諗人地唔識中文姐,你地班友唔洗咩都比哂佢做呀,我見執枱又係佢,其他人叫,佢又係第一個有反應既所以呢間野食物再好食,我同我d朋友同家人都唔會再黎呢碟全部豬黎,味道一般啦呢碟整體都ok.牛肉好味張相睇唔出個爐有幾凸,但真係覺得比出面細同凸,同支煙通原來冇得移高移底d蝦都ok,見挑晒啲腸,你地睇d豬皮真係跌哂落爐邊蛋到因為每兩位會送一個主食/小食/甜品,所
所以呢間野食物再好食,我同我d朋友同家人都唔會再黎

呢碟全部豬黎,味道
一般啦

呢碟整體都ok.牛肉好味

d蝦都ok,見挑晒啲腸,你地睇d豬皮真係跌哂落爐邊蛋到

因為每兩位會送一個主食/小食/甜品,所以我地叫左一個水冷麵同兩個冰

呢個黃豆粉紅豆冰好食

呢個綠茶冰唔好食

到食完走人啦,因為我既大意無睇單,所以比佢地收多左我$100,好彩屋企人係坐車返屋企時覺得個錢唔岩,計左一計,之後即刻打左電話返去問,原來係收哂5個正價(因為夠4個人就可以有優惠),之後就去拎返錢,個電話我又係打左幾次先有人聽,重要係韓籍員工聽,我心諗,頭先食飯時差唔多全程都有人係收銀果到,但聽就搵個唔識中文既黎聽

所以大家一定要check 單,費事要走多轉
2017-06-28
  • Snow ice dessert